-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Nálad valami nagyon nem kerek, és a te példád is bizonyítja, hogy nem lehet más kalibrációs értékeket használni. A teszten ha kinagyítod a kalibrálás utáni ábrát, akkor látható, hogy a piros és a kék a helyén, a piros kicsit túl megy. Mivel ez 2d-és ábra, ennyiből nem lehet megállapítani, hogy a telítettség sok, vagy a fényerő nem megfelelő.
Igaz, hogy én B6-ost kalibráltam, de automatikuson megfelelő helyre kerülnek a színek. Nem hiszem, hogy visszaléptek volna a következő modellben ezen a ponton. Mondjuk én a 180cd/m2 fénysűrűséget is soknak tartom.
Azt is tudni kell a színtelítettség állításával kapcsolatban, hogyha a nem egyforma szinten vannak a színek, akkor a színtelítettséggel csak egy színt tudsz megfelelően beállítani. A többi szín másként fog eltérni. Magyarul, ha a piros sok volt neked, és a kék meg kevés a zöld pedig pont jó, akkor a színtelítettség csökkentésével a piros jó lesz, a zöld csökken, a kék pedig tovább csökken. Ezért jó a cms, mert ott külön lehet korrigálni. Ugyanez igaz az árnyalatra is, ha a cián és a sárga a helyén van, a magenta pedig nem, akkor az árnyalat változtatásával a magenta a helyére kerülhet, a cián és a sárga viszont eltávolodik a megfelelő helyről.
Én a helyedben ha lehetőséged van rá, megméretném a tévét. Arról még nem is beszélve, hogy ezek a szélső értékek, a közbenső szaturáció és colorcheker értékekről semmi infó nincs, azok pedig fontosabbak, mint a szélső értékek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG OLED55C11LB
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány- és Pedálkészlet
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,RTX 3000 6GB DDR6,WIN11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite használt, szép állapot 97% akku 6 hónap garancia
- Eladó Pritom L8 Kids tablet 2/64GB/ 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor