- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Bluetooth-headsetekről általában
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android szakmai topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mindenki mosolyog a OnePlus 15T tesztfotóin
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Na így jó 1 hét után élménybeszámoló a 26,5" MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 monitorról.
Előtte egy Dell Gaming G2724D volt (IPS, 165hz). Az is egy kiváló monitor volt, de pl. a HDR funkciója szerintem gyenge volt, design szinten nálam mondjuk a Dell-nél az előny, jobban néz ki, kábeleket el lehet rejteni, IPS panel erősségeit, gyengeségeit meg nem sorolom azt a többség ismeri, nekem a 3 LCD panel közül az IPS jött be.
Ezek után jött a fenti MSI. Viszonylag könnyű volt a beállítás, csináltam egy HDR profilt windowsban és a színek valóban áll-leejtősek. TV-nk is OLED de valahogy így is még sokadik óra HDR Owerwatch után is rá tudok csodálkozni, hogy mennyire fekete a fekete és milyen jól néznek ki ezek mellett a fényes effektek, vagy Phara sötét rakétavetőjén az izzó rakéták. Ha épp nincs HDR opció a játékban úgy is nagyon szép.
A fényes bevonat nem zavaró ablak mellett ülve, tükröződés alig van (oldalt van az ablak). Ha meg rásüt a nap az IPS-nél is ment le a redőny.
Böngészésre az IPS panel szemkímélőbb, de az OLED sem zavaró.
Az összefoglalóban ajánlott betűtípusok felrakása előtt sem volt zavaró, igazából nem is vettem észre nagyon különbséget, kb. ettől az egytől féltem.Nap végén még egy windows leállítása karikázó fehér feliratra is rá tudok csodálkozni a sötét szobában. Az ember ugye megszokta, hogy az IPS panelből akkor is jön valamennyi fény ha épp fekete a háttér.
Szóval összességében aki rá tudja szánni a pénzt annak nagy élmény lesz. És örömteli, hogy kezdenek lassan elérhető ársávba kerülni (27" QHD 150-180k, 32" 4k 250k).
Reméljük nem lesz vele probléma később sem. A 3 év garancia beégésre is biztató.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One mobilszolgáltatások
- Elindult a Netflix élőszereplős Assassin’s Creed sorozatának forgatása
- Apple MacBook
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 256GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Skynet258