Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz emvy #65801 üzenetére

    A későbbi hozzászólások szerint akkor mind a kettővel van tapasztalatod - érdekelne, hogy miért döntöttél az általad említett mellett?
    Hirtelen most csak egy 2017-es árlistát találtam a Varier székekre, de ezek is elég drágák.
    Egyik kollégámnak van nagy gumilabdája, azt párszor használtam már, de kb. fél óra után már nem olyan jó.

    Számomra a cél az lenne, hogy hosszú távon minél inkább csökkentsem az ülőmunka ártalmait, anyámon látom, hogy 74 éves korára olyan állapotban van 40 év ülőmunka után, hogy a boltig nem tudna elsétálni, ezért mindenhova biciklivel megy - ilyen idős koromban azért ennél jobb állapotban szeretnék majd lenni.
    Persze az is kérdéses, hogy mennyit ér az, ha a munkával töltött idő felében valamilyen normális székben ülök itthon, míg a másik felében az irodában egy alsókategóriás székben, amiben elég nehezen találok kényelmes pozíciót (és a végére sikerül a legrosszabbat kiválasztanom, néha már szinte fekszem a székben).
    Illetve a naponta, vagy hetente pár alkalommal végzett mozgás mennyire ellensúlyozza a napi 6-8 óra székben ülést? Egy ideig jártam gerincjógára, de egyre nehezebb volt a napirendembe beilleszteni, így ez elmaradt (illetve évente párszor lejárok úszni, ezt is jó lenne minél többször, de munka előtt-után nehéz elérhető közelségben lévő, szabad vízfelületet találni).

    lenox: a Markus székemnek is a legjobb feature-je, hogy hálós háta van, egy teljesen bőr háttámlájú székkel szinte összehasonlíthatatlan az a komfort, hogy nem izzad bele az ember.

Új hozzászólás Aktív témák