- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Vérboci
addikt
üss agyon, de nem tudom ki lehet az, aki kapcsolódik a kaácsonyhoz és dárdával szúrták le...
mayerlaci: Ja hogy Jézus... A dárda becsapott, mert azt hittem az által veszejtették el az I_am által jelzett személyt. Nem tudtam elvonatkoztatni...
Lényeg ami lényeg. Nekem a Télapó jön be...
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
Én símán el szoktam küldeni az ilyeneket a búsba.
bármit kérdez, ''NEM'' a válasz.. (hát persze, hogy nem szeretnék boldogan élni.... illetve igen, de ahhoz az kell, hogy ne hívogassanak ügynökök)
újabban már minden nap telefonál valaki, én meg egyre agressszívabb leszek....
Tildy : méghogy nem vágysz semmire... és a jobbnál jobb román és orosz gépjárművek ? -
tildy
nagyúr
Mondtam én is ilyet, hogy nem vágyom túlképpen semmire. De erősebb volt a kiváncsiság.
Ilyennel még úgysem futottam össze.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ilyen mlm-es dologba elvből nem megyek bele. Anyámék annak idején amwayeztek, tudom milyen....
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Én hallok az összes füleimmel, nem úgy, mint egyik terroristapalánta volt haverom...
Azóta tudja az ősi kínai bölcsességet: elektrosztatikus feltöltés hatására robbanó anyagot nem jó műanyag tálcán műanyag kanállal kapargatni...
Amúgy jópofa srác volt, rég hallottam róla. Remélem nem azért, mert ''kivonták a forgalomból''. Én se voltam/vagyok a tolerancia mintaképe, de ő aztán meglehetősen szélsőségesnek volt mondható. Egyetemi pályafutását úgy kezdte, hogy általános kémia vizsgán visszabeszélt az öreg profnak, hogy nem úgy van, ahogy mondja, mert ő máshogy hallotta a tévében. Bátor, vagy inkább botor volt a megmozdulása, utána még 3x kirúgta a prof (ez a tárgy minden továbbinak az alapja), 2 év eltiltás, onnantól kezdve nem tudok róla semmit.
Micsoda barátaim voltak nekem is...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
''Ovónéni, azt mondta nekem, hogy buta vagyok!
''
Nehéz lesz mostmár egymásnak ugrasztani őket, hisz egyikük egy felelősségteljes moderátor, a másik pedig egy ''inkább 2x átgondolom, hogy mit írjak'' Félisten. Véd- és dacszövetséget alkotnak mostmár...
És szerintem ha még sokáig próbálkozunk az összeugrasztáson, mi járunk rosszabbulRemélem az illetékesek nem így gondolják...
-
escie
őstag
-
Bubu79
addikt
Való igaz. Általában egy záróirányban előfeszített diódával. de sajna ennek ellenére sem érdemes első felindulásból összefogdosni semmilyen IC-t, mert nem használ neki.
De az IDE-t nem tervezték Hot plug-ra.
Xpod:Pormentesre
Faster #3238: Igazad van. De én akkor sem kísérteném az elektronika istenét ilyesmivel...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Magának az energiának a tárolása elég érdekes még. Ugyebár igen kevés olyan akksi van, ami gazdaságosan sok energiát tud hosszú távon tárolni.
Vagy nézzük a ''legkörnyezetbarátabb'' üzemanyagot: a hidrogént. Jajj de szőp, víz lesz belőle. De hogy tároljuk? Nyomás alatt? hááát, kissé (?) veszélyes lenne 250bar-os nyomású tartályon ülni egy kocsiban, különösen karambolnál. Tehát el kell nyeletni valamiben. Oldószerek nem igazán jöhetnek szóba, viszont egyes fémek elég jól megkötik. Úgymint platinafémek, nikkel, urán. A platinafémek érthető okból kiesnek. A nikkel... ''kissé'' mérgező. Az urán nagyjából megfelelő, csakhát a birka nép azt hiszi, hogy jujj de radioaktív, és ezért gonosz anyag.
Energiaátalakítás hidrogénből, vagy akár metanolból. Okos tudósok ki is dolgozták: platinafémekkel. Hmmm... mi is ezzel a probléma? kevés van belőle. Lehet, hogy nem pontos az adat, de valaki kiszámolta, hogyha a jelenlegi gépkocsipark 10%-át átállítanák hidrogén, vagy egyáltalán üzemanyagcellássá, akkor a Föld teljes(!) platinafém-készletének duplájára lenne szükség. Vagy találni valami olyan katalizátort, ami könnyebben hozzáférhető.
A sötétzöldekkel is ez a probléma: alapjában véve igazuk van, csak a nagyságrendekkel nincsenek tisztában. -
ngabor2
nagyúr
Ha elfogy az olaj, az ember talál más, talán még rombolóbb energiahordozót. Alábecsülöd az ember természetromboló képességét...
rii: ''nekem elsőbbségem volt, neki lánctalpas hókotrója...'' avagy lehet, hogy a villamosnak nincs mindig elsőbbsége, de általában több benne a vas.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Az Audi Quattro-t nem is nevezik terepjárónak.
És nagyon jól mondod, az emberek 99%-ának soha az életben nem lesz szüksége terepjáróra, vagyis egy ilyen SUV helyett nyugodtan vehetne mondjuk egy négykerékhajtású Audi kombit, van akkora a csomagtere, de feleannyit fogyaszt, és ugyanannyira alkalmas a terepen való közlekedésre mint az X5.
Az meg talán ne legyen már mentség a környezet tönkretételéért hogy ''Hát de más is ekkorával jár, és nem merek kicsivel járni mert mivan ha belémjönnek szemből?''
Akkor mért nem jártok kamionnal? Sőt, költözzön mindenki Angliába, ott közúton legálisan vezethetsz tankot... -
QuarK
senior tag
Hmm... Akkor csak megkukkantom a GLUT-ot, csak attól tartok, hogy nem engedi majd, hogy jobban beletúrjak, meg jobban szeretem magam összerakni; bár puding próbája az evés. A Q2 hát nem tudom, szubjektíve én már eléggé kiismerem magam benne.
A hangot meg kipróbáltam WaveOut-ban is, ugyanúgy műxik, csak enyhén érződik egy kis késleltetés... De simán megfér a DirectSound meg az OGL.
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
Nem. Hogy is mondjam. Elindul; és behoz egy ablakot, vagy lehet teljes képernyősre váltani. Van egy konzol, ahol futtathatók parancsok és változók értékét lehet variálni (mint a Quake-ben); egér és billentyűzet kezelés; térbeli hang megszólaltatása (sztereó szeparáció)... Tehát egy játék kezdetleges alapja. Én meg OpenGL-be szeretnék összekontárkodni valamit. És nem tudom, h a DirectDraw-os részt átalakítsam OpenGL-re, és akkor ott futás közben tudok variálni dolgokon, meg mondjuk tárgyakat behelyezni, stb.; vagy inkább GLUT-tal kezdjem. És azért Quake2, mert ahogy megoldottam az ablakkezelést, eléggé hasonlít; és kisebb erőráfordítással DDraw-->OGL.
-
VladimirR
nagyúr
igen, meg mindig - szerencsere az r4-re valo valtasnal csak 1-2 regularis kifejezest kellett atirni
ha meg lenne kitartasom, akkor nem ugy nezne ki a kereso, ahogy - nagyon felkesz meg
mas:
viszont a szofosas-o-meter meg varat magara kicsit, most, hogy igy haldoklik a PH!, elnezest mindenkitol
valaki: miert lehet az, hogy ha bongeszovel toltok ph-rol, akkor megy rendesen, de getright-tal (hiaba hazidja azt, hogy o IE6) max 4k? -
zsiga667
addikt
Számomra ez így természetes, minden iso-t DVD-re archiválok, aztán ami kell azt csak feldobom gyorsan winyóra, felinstallálom, a play-CD-t fenthagyom, és nem kell a lemezekkel tökölni. Nameg sokkal gyorsabban megy a telepítés is a DVD-ről mountolva mint közvetlenül cd-ről. Persze az eredeti amiről másoltam ott figyel a polcon.
Szerk.: Hejjesírás...
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Nézd, aki ismer az tudja, hogy előfordul az, hogy teljesen 0 leszek lelkileg (mind1 miért). Erre rátesz egy lapáttal az, hogy itthon állandóan kapom a fejmosást, hogy nem tanulok eleget. A bátyám hülyeségekkel traktál és szívózik velem (hosszú lenne leírni). Továbbá lehet tudni rólam, hogy ha valaki valamit kér, akkor tuti hogy még ha nem is érnék rá, akkor is segítek. Sose volt még olyan, hogy azt mondtam volna: ''Nem.'' Ha azt mondja valaki, hogy kell 60 szám és ad egy listát, akkor maximum 2 napon belül megkapja, tökmind1, hogy nekem mennyi időmbe kerül megszerezni. Viszont általában ezek az emberek addig rendesek, amíg kell valami és utána **rnak a fejemre, azonban ha megint kell nekik valami, akkor egyből betalálnak.
Általában senki se ért meg és senki se próbál segíteni.
És még ezer dolog, de a lista olyan hosszú, hogy egész este írhatnám. Világ életemben változékony volt a hangulatom és olykor nagyon érzékeny tudok lenni. Ha valaki kicsit is belelát a helyzetembe, akkor megéri, hogy miért borulok ki ennyire és miért utálok ilyenkor mindent és mindenkit, de főképp az életet.. Érted?Meg vagyok kavarodva és kevés vagyok áthidalni egyből ezeket. Remélem idővel megváltozok.
zsiga667:
Nem, április 24. környékére esik a szülinapom. -
MarKoo
addikt
kó neked. kinyalom a kis popóját hogy írok neki 3-4cd-t teljesen önköltségre( de nem ez a lényeg) (én marha, de leszarom azt a pénz, ami van pénzem nem elcigizem nem eldrogozom nem eliszom nem elcsocsózom, hanem a gépre költöm) <--- gépbuzi vagyok igen
cserébe kapok 1-2 nap ''kemény'' törődést utána akár a vonat elé vethetem magam, mert ugye ami kellett azt megszerezte....
egy kurvanagy táblával fogok járni, hogy: ''Használj ki'' (igaz csak azt lehet kihasználni aki engedi is) <--- birka vagyok, szal avatarcsere lesz
mod: ngabor2!
''haaallgass meg'', vagy hogy gondoltad,??? -
MarKoo
addikt
nem ez a bajom, csak besokaltam. ennyi... azt hiszem megengedett nekem pár alkalommal, ha már szarnak a fejemre... mindenki csak baszogatni tud, de bezzeg ha kell valami. hát kihez fordulnak ha nem hozzám????? annyiszor megfogadtam már, hogy egy kibaszott szívességet nem teszek meg senkinek soha többé, persze mindig megsajnálom és segítek. de ha valami bajom van, akkor ezek az emberek mindig eltűnnek. elegem van, de kurvára!!!
Sose segítenek áthidalni ezeket... -
Grafiqs
őstag
Igen tudatában vagyok annak, hogy a cigifüggő vagyok. De valahogy nem akaródzik leszokni róla. egyenlőre nem érzem semmilyen fiziológiai hatását. Ha majd észreveszem magamon, hogy valami nem megy úgy mint érgen akkor erősen el fogok gondolkodni azon, hogy letegyem. Addig meg az élet apró örömei közé sorolom.
Szerintem pedig éles különbséget kell húzni akközött, hogy valaki alkalmanként az élvezeti értékéért mint kávénál az illat és íz. Hangsúlyozottan alkalmanként rágyújt az semmiképpen sem nevezhető függőnek.
rii: Ahogy ismerem a helyzetet nálatok a lányzónak nem lesz hosszú jövője nálatok. Sajnos vannak emberek akik azt hiszik mindent megtehetnek. De náluk kimarad az a felismerés, hogy ők nem mindenki felett állnak. Nincsenek tisztában a az adott helyzetek súlyával és kapcsolataik valódi értékéval és mértékével. -
bobsys
veterán
Igen sajnos pl. az alkoholról nehéz leállni, de a cigi is hasonló. Én pl. a KV-t bármikor meg tudom állni, igazából az ízét és a friss KV illatát szeretem. A cigivel viszont sajnos bajban vok. Azt nem tudom lerakni.
De szvsz emberfüggő a rászokás/leszokás. Mármint ami a cigi, KV, alkohol dolgot illeti. Ismerőseim között nem egy van aki bármikor lerakja a cigit, de van aki KV nélkül nem bír megmozdulni.
A droggal viszont nagyon vigyázni kell. Szerintem elég hamar rá lehet kattanni. Bár itt is van egy (1!) ellenpéldám. -
Grafiqs
őstag
Oks, akkor egy picit konkrétabban fogalmazok.
Igen lehet sőt talán biztos, hogy ezt hiszi magáról, de csak azért használja többé kevébé rendszeresen. És itt a használaton van a hangsúly. Mert tudja, hogy amit tesz az helytelen és Legalábbis ellentétes az alapvető emberi, fizioógiai működéssel. De ha kell akkor bármikor képes nem használni.
Példa mire is gondolok. Rezi említette a sört. Például én valóban nagyon szeretem a sört és megfelelő társaságban nagyobb mennyiséget is szoktam belőle néha fogyasztani. De (főleg akik IRL ismernek azok tudják) nekem nincs szükségem ahhoz alkoholra, hogy jól érzezzem magam, oldott legyek. Alapvetően nyílt, közvetlen és jókedélyű emberke vagyok. A sört csak azért fogyasztom mert jól esik.
És ha a heti 1szeri használat függőségnek számít akkor függő vagyok. -
ngabor2
nagyúr
Fogsz te még Cavintont receptet kiváltani!
Persze, ha el nem felejti, hogy mi az, hol a patika, és hogy ki kell váltani
Egyébként ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok programozni. Weboldalakról táblázatokból kell mindig ugyan azon névvel jelölt sorokat kiszedni, szép sorban, és beírni egy szövegfile-ba. Rabszolgamunka, és el fog kopni a Ctrl, Alt, Tab, C és V billentyű. Unalmas, és felesleges. Szerintem ez a tipikusan programmal viszonylag egyszerűen megoldható dolog. De nekem maradni kell a kézi vezérlésnél
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
erről tudok nyilatkozni : angiában felszálltam a repülőre, 8 fok volt. 3 óra múlva leszálltam a szaharában, és megcsapott az a jó kis 45 fok, ahogy kiléptem a kifutópályára... nagyon jó.
ugyanez a másik irányba azonban sokkal kellemesebb volt : beszálláskor 50 fok, kiszálláskor 15... olyan jó volt végre FÁZNI! -
QuarK
senior tag
Ezt a hasonlatot
Köszi, megcsináltad az estémet!
Nem tudom, amíg valaki nem harapja le a fejem érte, vagy én nem látom be, hogy nincs értelme... Egyébkétn ClearType módon vannak a betűk elmosva, így nekem jobban tetszik; bár nem tudom, lehet hogy alap betűtípussal gány... :/
Robert
szerk.: Támadnak a bocik!!! =) Milyen módon? Tudom, feltűnési viszketegség; de én ilyen kocka vagyok, programozásban is mindig egy stílust követek very strictly
[Szerkesztve]
hapci007: Az az időszak volt szép, amikor 3 másodperces hívás ingyenes volt. Középsulis voltam, volt már lány, aki szintén hívott; látott a suliban, megszerezte a számom; aztán felhívott, feltette a kérdést, letette... Rohadt idegesítővolt :S
[Szerkesztve]
#1008:: Nem, majd csak november 7 után; és szerintem annak utána még jó fél egy évig olyan gány lesz, hogy majd a hányinger lesz, ha fel kell mennem valamit intézni.
[Szerkesztve] -
-
pussy_cat
tag
Ja, hogy ezt pont olyan ''pojénnak'' szántam, mint Ti Szalmával szemben a kritikát
Spec. ha engem idegesít valami nem nézek oda, elfogadom, ha a másiknak az tettszik. Ha már súrolja az értékrendemet finoman megjegyzem négyszemközt, vagy nem foglalkozom vele többet.... ennyi....
Evésre visszatérve, épp most tömtem ki magam némi erdélyi szalonnával, paradicsommal, paprikával és friss kenyérrel... Nem volt kedvem főzni
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 3
- Mindenki Z Fold7-et akar
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest