- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
tiv83us #4522 üzenetére
Mindenesetre nagyot égtem , mikor erősködtem(ált. isk. elsős koromban), hogy de igenis van, és 7 évesen már az összes osztálytársam tudta, hogy nincs is...
Hasonló ez ahhoz, mint amikor azzal ijesztgetik a gyereket, hogyha rossz lesz, elviszi a boszorkány.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként a bizalmam rendült meg a szüleimben, mikor ez kiderült. Nem tudom, vajon lehet-e úgy gyereket nevelni, hogy még ilyen kegyes hazugságokat sem viszünk véghez, mégis boldogok, szépek, egészségesek, és hatalmas fantáziával rendelkeznek.
De igazad van, majd megértem ha gyerekem lesz.
Rii: én nem elpirultam, hanem mérhetetlenül dühös voltam a szüleimre. Hiszen túlképpen miattuk alázódtam meg mások előtt.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us #4425 üzenetére
egyre kevesbe ertem, hogy mi bajod van
meg ha a szolgaltato tiltja is a megosztast, akkor sem lopas, mivel a szerzodesben szereplo savszelessegnel tobbet semmikeppen sem tud igenybevenni, max jogosulatlan hozzaferesrol beszelhetunk - lopas akkor allna fent (lofaszt lopas, de ez mar kozelebb all hozza), ha ugy csatlakoznal valakinek a netjee, hogy az nem tud rola, de errol itt szo nem volt (azaz volt, de ezt sem tudo, hogyan kevertetek bele)
egyebkent reszemrol vegig ket felhasznalo kozti megosztasrol volt szo, faterod keverte bele az ''ingyennet az egesz lakotelepnek'' dolgot elmeleti peldakent, hogy torvenyes-e a dolog - mondtam, hogy bizonyos szerzodesi feltetelek mellett igen - ennyi
azt az enjoy-t meg fokent nem ertem:
Te, mint irtad fizetsz ugy $30-at a netert - ez $6-$7 minimalber mellett 4-5 ora alatt megkeresed, ezzel szemben magyarorszagon meg mindig 8 000-10 000 forint egy kozepes szelessavu internethozzaferes, ami hidd el, legtobb embernek nem ennyi munkaval termelheto ki
ezek utan kurvara nem vagom, hogy miert nezitek ennyire le a torvenyes, szerzodesben engedelyezett megosztast
mindegy -
Sianis
addikt
-
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us #4415 üzenetére
hat, eddig azt hittem ertelek, de most mar kezdek elveszni
fogalmam nincs rola, hogyan kevered bele ezt a lopas dolgot, mikor egesz vegig megosztasrol volt szo, es mar az elejen leszogeztem, hogy ez is csak akkor legalis, ha a szolgaltato engedelyezi
idezek #4396-bol, a temahoz kapcsolodo elso hozzaszolasombol:
''amiert nem feltetlen legalis, az az, hogy ha a netet a suli fizeti, valoszinuleg nem engednek haztartason kivuli megosztast''
#4398-bol:
''[...] ha a szolgaltato nem tiltja a haztartason kivuli megosztast es/vagy nincs felhasznalolimit [...]''
Winner_hun kerdeset en ugy ertelmeztem, hogy unokatestvere kap netet, es ezt megosztja Winner_hun fele es O ennek a mikentje felol erdeklodik (''[...] és arról beszéltünk, hogy ''lenyúlhatom'' a netjét, vagyis ha van rá megoldás, akkor rádiós vagy valamilyen módon összekötnénk a két gépet [...]'')
a lenyul itt imho nem azt jelenti, hogy tudtan kivul ellopja (marcsak azert sem, mert mint irta, beszeltek rola), hanem azt, hogy ''eloskodne'' az internetjen, melyhez unokatestvere is hozzajarul
(es igen, tudom, hogy ingyen net leven valoszinuleg nem legalis a megosztas, irtam is, mitobb, ezen post-ban ideztem is) -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us #4399 üzenetére
de gondolom van egy kabelmodem, amibol mar csak az internet jon ki, amit akar meg is oszthatsz
tiv83us: mifele borton? szamold mar ossze, hogy hanyszor irtam le, hogy ''ha a sozlgaltato nem tiltja a haztartason kivuli megosztast'' ?
tiv61us: itthon a szolgaltatok tobbsege csak haztartason beluli megosztast enged, azt is max 2-3 gepre (egy csaladnak ez boven eleg), viszont van olyan szolgaltato, ami engedelyez haztartason kivuli megosztast is, persze altalaban itt is el egy felhasznalolimit
az viszont, amit irsz, hogy ''ellatom a lakotelepet'' leginkabb azert nem kivitelezheto, mert itthon kicsit le vagyunk maradva az internetszolgaltatas sebesseget illetoen, az atlag az 1mbps downstream, 128kbsp upstream-mel - ha ezt akar csak egy 8 fele osztod, a letoltes mar akkor is mindossze a dualisd sebessege, alig ketszerannyi, mint az analog modem sebessege - a feltoltesrol meg ne is beszeljunk inkabb....
tovabba nincs az a barom, aki fizeti a netszamlat, aztan ingyen tovabbadja az egesz lakokozossegnek (ha meg penzt ker erte, akkor mar szolgaltatas, amit meg nem lehet (azaz nem szabad))
jah, meg ehhez a priuszos, bortonos dologhoz: nem, nem torvenyszeges, mindossze eszerzodesszeges (legalabbis ha ingyen adom, mikor nem lehetne), mely max szerzodesbontassal sulythato (ha jol tudom)
ha penzert adom, az egesz mas teszta, ahhoz nem ertek
(jujj, hogy le leszek megint baszva, hogy van pofam szakmai temarol beszelni az OT-ban)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
tiv83us #4169 üzenetére
Értsd: ezerszer meggondolom, hogy mikor, kivel, és hogyan házasodjak, ha házasodom egyáltalán(Még akkor sem ''ugrom'' bele ilyenbe, mikor biztos vagyok ''magamban''). Valamikor...
Egyébként a válaszom, igen , képes lennék rá.
Pont az előbb beszélgettük itthon, hogy hány olyan kapcsolatot látok, ahol csak amiatt volt esküvő, mert jött a gyerek, és ez szerintem mennyire nem okés.. Nem így kéne lennie.
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
tiv83us #4111 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de az a hegyvidéki hűvös nekem felérne a sarkvidéki időjárással. Meg valahogy vezetni sincs kedvem cc. 10 órát, úgyis hamarosan meglátogattok, ugye?
Egyébként most minket is megcsapott egy hideg front, jelenleg 15°C van. Nappal még elég a rövidnadrág+atléta+papucs, de így estefelé már lehűl a levegő, zoknit meg cipőt is kell húzni. -
-
Kidus
őstag
válasz
tiv83us #3764 üzenetére
Wardrobe nekem is van, tele ugyanezekkel. Meg egy megkínzott szgház, kicsit ki lett vagdosva az eleje, hogy beleférjen a hajócsavar venti
A bal lábamat egy ősrégi gépen szoktam pihentetni, van neki egy fekete-fehér moncsija is, ezen kívül még van egy idegességemben már 100szor szanaszét szedett és összeszerelt, harci sérülésekkel tarkított cerkám a sarokban, egy rossz 19es moncsi az asztal alatt, egy kicsit rozzant, de még működő 17es moncsi az asztalon, egy majdnem jól használható billentyűzettel, és görgős egérrel. Erre van rápakolva pár rossz vinyó, csak hogy legyen nehezék a sok papíron, amit ide gyűjtögettem. Ezen kívül már csak az a párszáz cd.....
Na ki nyert? -
tiv61us
őstag
válasz
tiv83us #3760 üzenetére
Naja, a Te szobad attol haloszoba, hogy azert van benne egy agy is. A tobbi az computer, vagy tartozek, vagy kapcsolodo.
Nem szamitva persze a mindennapi par zoknit a sarokban
Remeljuk mukodik, milyen erdekes volt latni ilyen regi darabot, pedig evre nezve nem is veszes ,felelmetes, amilyen tempoban fejlodik ez az egesz ''computerbiznisz'' -
-
escie
őstag
válasz
tiv83us #3088 üzenetére
muhhhah...
majd a legközelebbi olajválságnál meglátjuk.
mellesleg ilyet én is tudnék mondani egy olyan országban, ahol bombázunk magunknak olajat.(tudom, atomfegyer, fejsze-fejsze)
néhány hurrikán, pár cent áremelés kilátásba helyzése, és a benzikúton pogózik mindenki.
ez bírom amúgy az usá-ban, a pofát. akkora, mint a az autóik.
nem azt mondom, hogy nem bírnék elviselni egy ilyen járgányt(persze inkább turbódízel-ben), meghogy rossz egy háromlityis motor, de ez a kijelentés elég balga volt.
(gondolom a streetracer-rizsrakéta tulajdonosok is örültek neki.)
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
tiv83us #3100 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy amíg ilyen olcsó a benzin, senkit nem érdekel hogy mennyit fogyaszt az autója. Ha ott is hasonlóan drága lenne mint itt, akkor talán lennének 3000ccm alatt is autók, és még meg is vennék az emberek... (és talán tényleg csökkennének azok az emissziós számok.)
Amúgy a vita tényleg teljesen elméleti, nem lehet mit kezdeni ennyi emberrel, a már megvett autóikkal, megszokásaikkal, stb. Ez már el van cseszve.
Ja, és: [link] [link]
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us #3104 üzenetére
egen, voltam mar arrafele, es tudom nagyon jol, hogy nagyjabol ugyanannyi ido alatt eri el mindket peldaban emlitett kocsia 80mph-t: soha az eletben, mert orul a paraszt, ha tud menni 40-nel a sok dugo, meg utepites kozott (legalabbis en ezt tapasztaltam)
#3108: ez meg szmajlival is eleg lenezoen hangzik
Kidus: nocsetpliiiz?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us #3100 üzenetére
jol mondtam en a multkor: ez a minel nagyobb, annal jobb mania is annak jele, hogy kisebsegi-, es egyeb komplexusokban szenvedo kocsog vay, akit vertek a szulei, az asszony felredug, a fonok szivat, a farkad kicsi, gyerek meg nincs, hogy hozzavaghasd a dompert
Bash: en egy skod favorit (1300-as motor van benne, megy 130-140-et siman megy vele) csomagtartojaba bepakolom mindenemet * ugy, hogy egy-ket ember befer mellem
* koltoztem mar parszor igy
szerk.: imho egesz maskent latnatok, ha hasonlo aranyu lenne (ha lenne, nemtom mi van ezekbol) a fizeteshez kepest a:
-benzinar
-kotelezo
-sulyado
(az utminoseget szandekosan nem irom, mert akkor mind lanctalpast akarnatok)
tiv: azt ne mondd a fenti pelda utan, hogy nem fer be 4-5 gallonos palack, 1-2 sikpack, meg ami meg kell
Kidus: OMG!!! WTF??? koveteled??? hogy oda ne rohanjak
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
válasz
tiv83us #3093 üzenetére
Unokatestvérem New Yorkban élt 2 éves és mindig arról áradozott, hogy 5 percen belül minden volt a közelben... Azt viszont teljességel elfogadom, hogy a vidéki és kisebb városokban úgy van, ahogy írod.
Pesten is van egy városrész, a 13. kerület Margit körúthoz közel eső része, Katona József - Raoul Wallenberg utcák környéke, ahol egyszerűen minden van 5 perces körzetben. 4-5 mozi, boltok, westend, régiséskereskedés, masszázsszalon, használt bútor, vagy 15 jobbnál-jobb étterem. Ha egyszer felköltözöm, csak odaBár ezt most baromira nem tudom mi a francnak írtam le
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
válasz
tiv83us #3070 üzenetére
nem véletlenül az USA termeli a világ green house effect gázainak több, mint az egynegyedét.
egy egységnyi GDP előállításához az usában használják el a legtöbb energiát.
nektek is kéne valami jó kis 4,5 dollár/gallon-os ár, talán akkor picit gazdaságosabb lenne az az ország.....
-----------------------------------------------------
Ui. tényleg létezik ilyen, hogy moderátori komment-lista?
nekem van már valamilyen priuszom? -
MyKonzerv
senior tag
válasz
tiv83us #3070 üzenetére
1. kabbe...küldj nekem is egy tank benzint...ajándékba természetesen...opel corsa, nem kell sok bele
2. brutál az aláírásod...
más: kéne egy kis jókedv...tökre le vagyok hangolva...holnap reggel röpzéhá szociológia szemináriumon...
kéne meló, mert semmilyen ösztöndíjra nem vagyok jogosult, mivel nem vagyok eléggé hátrányos helyzetű (ez nem bánt engem, csak tök sokan kapnak és kicsit piszkál, hogy kimaradok belőle...bár inkább összeteszem a két kezem, hogy nincs szükségem szoctámra...)
viszont pénz az kell mindenkinek...csak sajna az órarendem miatt nem találok normális melót
kéne szívni, de már késő van hozzá...aludnom kéne...na meg csak elfelejtem tőle, amit olvastam
asszem ennyi
ps./szerk. : elvi kérdés - ha szar a szerdai a nap az egyetemen és beviszel egy dzsoját...izé... tábla csokit, mert megdumáltad a haverral, hogy viszel és belead a ömmm...csokiba. utána korrekt dolog követelőznie, hogy máskor is vigyél?
szvsz nem, de hátha csak én vagyok irigy
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
tiv83us #3034 üzenetére
''ui:es meg az olyan hatranyokrol nem is beszeltem, hogy nem lehetsz masnapos, nem rakhatod rendbe az asszonyt egesz ejjel, nem lehetsz kimerult...stb.''
Hogy te milyen naiv vagy! Ex-melóhelyemen voltak durva bulik/balhék/orgiák, de a Southwest Airlines pilótái/légiutaskísérői mindenkin túltettek. Minden este! Legtöbbször este/éjszaka dolgoztam, láttam ezt-azt.
Belegondolni is rossz, hogy másnap ugyanezek az emberek irányítják a repülőgépeket tele utassal.
Más: tegnap este jelent meg a boltokban az új Xbox 360, hihetetlen mekkora hype volt. Az emberek fél napokat vártak, szinte lekempingeztek az áruházakban, földön ülve/feküdve társalogtak. Eredmény: sehol nem maradt egy darab konzol sem, és állítólag MS következő szállítmánya jövő januárra várható.
A benzin ára 2-3 naponta folyamatosan csökken, kb. egy éve volt ilyen olcsó az üzemanyag. Hurricane Katrina után pár héttel $3.38-ért kaptam egy gallon Premium-ot (93), most már a jobb helyeken $2.30 alatt/körül mérik gallonját. -
Kidus
őstag
válasz
tiv83us #3053 üzenetére
Mi így teszünk. Együtt leszünk, bárhogyan is. És mindent megoldunk együtt. Nem szabad feladni soha, bízni kell, és mindent megpróbálni.
Mi most ott tartunk, hogy a második próbálkozásunk lesz vízumügyben, de igyekszünk biztosra menni. Két hét, és kiderül. Addig izgulunk -
Viszlát
addikt
válasz
tiv83us #3043 üzenetére
Pár éve megismertem egy kanadai magyar lányt. Első beszélgetésünk majd 14 órán keresztül tartott via cset. Rövidesen a fizetésem 2/3-át telefonra költöttem, meg minden ami ezzel jár. Elég hamar kiderült, hogy nem fogok vízumot kapni, ezért elküldtem neki a pénzt, hogy jöjjön Ő haza. Erre majd fél év után került sor. 312 órát töltöttem vele, minden perc tökéletes volt, ahogyan Ő is - nekem. De vissza kellett mennie. Ha a találkozás előtt rossz volt nélküle lenni, akkor utána az elviselhetetlen fejezi ki az érzést megfelelően. Mindent megpróbáltam, korrumpálni, protekciót szerezni, de mivel se ingatlanom, se családom, se semmim nincs, nem kaptam vízumot. Neki ott kellett volna hagyni az egyetemet, hogy hazajöhessen, és bár Ő megtette volna, a szülei nem engedték és én sem örültem volna neki. Az idő kegyetlen ellenség és velünk szemben nyert.
Nem rémísztgetni akarok, vagy bármi ilyesmi, csak gondoljatok arra, mi lesz a találkozás után. Az is lehet, hogy már megtettétek, én nem voltam ilyen bölcs.
Good luck, V -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us #2782 üzenetére
mit akarsz, neked volt rajongoi topic-od, nem is akarmilyen, hanem ilyen bevallalos
a verbeli balfasz az grafi, mer' neki valoban nincs, holott egy egyszeru halando ph technikusnak mar van 3 is
ngabor2: hogyhogy nincs nagymellu eldonos topic???
szerk.: ketto is van - mar megijedtem, hogy az enyeszete lett e remekmu
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
tiv83us #2759 üzenetére
Igazából ezen igen könnyen tudsz segíteni:
1. Beregisztrálsz más néven és nyitsz egyet.
2. Lefizetsz valakit, hogy nyisson egyet neked.
3. Bezársz néhány kiemelt topicot és várod a hatást.
4. BAN-olsz néhány usert, lehetőleg addikt rang felett.
5. Szimplán bunkó leszel...
Szerk.:
6. Felvetedd az OFF topicban, hogy nincs rajongói topicod és láss csodát, mindjárt lesz 5-6 önként jelentkező...
[Szerkesztve] -
Aktív témák
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest