- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
A meztelencsigát én se szeretem. De a franciák se, mert főzés után nehéz visszatuszkolni őket a házukba, és fűszeres vajjal lezárni azt.
Egyébként most mire fel ez az iszonyú begyorsulást? Mindenáron meg akarjátok nyitni az OT27-et? Hadd élje túl a mai estét... Tényleg, annak mi lesz a neve után? -
ngabor2
nagyúr
Kicseréltem az ágyamat. Így ~60cm helyett kb. 1m szélességben terülhetek el. Csak az a baj, hogy közben szakaszosan gondolkodtm, az ágy fölé nem fúrtam fel időben a polcot, így legalább a matracot le kell vennem. Pedig éppcsakhogy be tudtam tenni, nagyon ki van számolva a helye.
-
ngabor2
nagyúr
Nagyszerű találmány a fürdőszobai padlóösszefolyó is. Ha mégis mellé megy a víz, a padló minden oldalról enyhén erre lejt. Mondjuk egy kellemesen ömlő mosógép először elárastja a fürdőszobát, de hamarosan lefolyik. Tapasztalat...
Mondjuk panelban ilyen okosság ritkán szokott lenni. De a mosdó alá beszerelhető elvezetőcső már gyakoribb. Érdemes valóban beruházni egyre.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
no, feldobtam neked a képfeltöltésre.
[link]
[link]
És az előállításáról: házilag leginkább sehogy...
Egyrészt biztonságtechnikai okokból, másrészt gazdaságossági okokból, harmadrészt környezetvédelmi okokból.
- biztonságtechnika: akár klór + etán, akár HCl+etilén, akár HCl+etanol, minden esetben igen mérgező gázok vannak. Gázokkal bánni ''házi'' körülmények között nem jó dolog, tapasztalatból, és mások tapasztalatából írom. Ráadásul ha a HCl+etanolt választod, mert ott legalább az etanol folyékony, szigorúan vízmentesnek kell lennie, a 96%-os nem jó erre a célra, ez személyes tapasztalatom (ekkor törtem el a gázfejlesztőmet...)
Ráadásul a végtermék is mérgező, vagy veszélyes lehet, különösen mélyebb, vagy hosszan tartó belégzés esetén.
- gazdaságossági okok: mire előállítanál valamire elegendő mennyiséget, az előállításhoz szükséges cuccra annyit költenél, amiből egy komplett, nagyon jól működő, pl. kompresszoros hűtést összehozol. Esetleg ezen a pénzen klímás boltban veszel (ha adnak) megfelelő gázt.
- környezetvédelem: a halogénezett szénhidrogének mostanában hivatalból üldözendőek ózonkárosító hatásuk miatt. Az etil-klorid is ebbe a kategóriába tartozik, bár a ''puhább'' dolgok közé, mert hidrogént is tartalmaz.
Iparban klór + etilén rakciójával állítják elő (gyökös szubsztitúció), majd a termékelegyet frakcionáltan desztillálják szét a melléktermékektől, de iparban sokkal egyszerűbb gázokkal dolgozni, különösen nagy tételben. Aki egy kicsit is járatos a szerves reakciókban, az tudja, hogyha egy reakció 2-féleképp mehet elvileg, akkor az a gyakorlatban legalább háromféleképp alakul tovább...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci #4766 üzenetére
A péntek ma még munkanap. A jövő héten nekem már remélem nem az lesz. ássunk röptében közvélemény-kutat: kinek mennyi munkanapja van még hátra az évből?
(igen, tudom, ez nem véleményfelmérés, de már mindenre ezt mondják...)
Amúgy biztos rájöttél, hogy a ma estig levő idő legalább olyan hosszú lesz számodra, mint az eltelt hét... relativisztikus idő -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci #4731 üzenetére
Ha jól tudom, azt se. Az egész pirotechnikai hóbelevancot egyszerre tiltották be. Csak a miértre nem tudom még mindig a választ...
Az öregeket/gyerekeket/állatokat azelőtt is ugyan úgy rémisztgette a sok illegális petárda. Csak azokkal nagyobb volt a balesetveszély, mert titokban kellett durrogni. Aki eddig titokban durrogott, az most egyszer legálisan tehette, és illegálisan is ugyan úgy fog. Aki meg eddig nem durrogott, az most se.
Mottó: Próbáld ki, ha beválik, tiltsd be! -
ngabor2
nagyúr
Intellektuálisan alultáplátak mindig akadnak. Az iskolaszünet csak a feltűnés valószínűségét növeli meg, nem az termeli őket.
A mostani nyáron is vagy a modok voltak kifejezetten aktívak, vagy a hülyegyerkek találtak más elfoglaltságot, de mintha nem burjánzott volna sokkal jobban az iqblaster topikok köre, mint máskor. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci #4657 üzenetére
Bár ez már a Vallás topikba illene, nekem mostanában a hátamon feláll a szőr a ''hithű keresztény/muzulmán/stb'' szópáros hallatán. Ők nem hithűek, hanem valláshűek... nagyon nem mindegy. De ezt a témát valóban nem itt kellene kitárgyalni
lorcsi: megvolt a vizsgád? Sikerült? Vagy épp erőt gyűjtessz rá?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #4377 üzenetére
Itt nem téged akar védeni a törvény, hanem azokat, akikazonos sávban akarnak adatot cserélni. az ő zavarásukat próbálják kiküszöbölni. Ha mást zavar a ti megosztásotok ''zaja'', akkor tesz egy bejelentést, kimennek, vizsgálódbak, 2 kültéri antennát nem nehéz kiszúrni.
Amúgy megoldható, hogy légvonalban egymásra lássatok optikailag? Mert ha nem (magas házak, fák, stb) akkor nem is érdemes nekikezdeni... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #4374 üzenetére
Nem, hanem a kültéri, nagy erősségű adatsugárzás miatt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #4366 üzenetére
[link]
Megoldható technikailag, ha megvannak a feltételek. Hogy mennyire legális... az más kérdés.
rii: munka AAAAz is lesz, holnaptól ismét. Ráadásul főnökség nélkül, és abszurd módon ilyenkor jobban tudok dolgozni...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #4358 üzenetére
Lehet, hogy neked is csak azok a hangok mondták? Nekem mindenféle repülő rózsaszín elefántok szoktak hasonlókat mondani...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #4350 üzenetére
A kis nagyfejű szürke emberkékről annyit, hogy vidd ki a szobából a tükröket
rii épp azért kellett leütni, mert magas volt. A bankszámlára kell írni a /dev/null-t...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Még nincs késő, ismét műsorajánlat: 30 perc alatt a Föld körül, Kossuth Rádió, 12:25
A neten is hallgatható.[link] -
ngabor2
nagyúr
A rendrakás (oké, inább káosz-redukálás) csodákra képes. kicsit összepakoltam a szobám és az asztalom... amit eddig nem találtam, az meglett, ami eddig megvolt, elveszett
Egy gépházat végre kidobtam megfelelő kibelezés után, egy kicsivel nagyobb lett a helyem. legalább a partizán füstölőhamu-darabkákat könnyebb lesz összetakarítani.
rii: mindegy mit eszel. A lényeg: ne nyeld le
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Mivel nekem Linux alatt is detektálta, ezért IMHO kamu.
A szőrszálakról és ezek eltávolításáról: én is itthon vágatom a hajam géppel általában 3-6mm között szokott lenni. most épp meglehetősen megnőtt.
A szakállamat viszont egy ideje nem vágom. kicsit alakítgatom, de meg akarom hagyni szép hosszúra -
ngabor2
nagyúr
Idézek egy kicsit csapos2 barátomtól ebben az általában nagy forgalmú topikban:
Egyébként tényleg hihetetlen , hogy nap mint nap itt van ez a rengeteg ember és alig van tábora a PH TEAM-nek El kellene gondolkodnotok valami kampány félén
részleteket lásd az aláírásomban. Van egy picike verseny is -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #4141 üzenetére
Köszi az együttérzést, tudtam, hogy számíthatok rád
épp elég elszúrt ifjú házasságot láttam már ahoz, hogy úgy érezzem: ''ráérek még gondolkodni, hisz odébb van még a házasság!'' Valahogy a biztonságot és a megalapozottságot többre tartom.
De ami késik, az a vonat. -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #4077 üzenetére
Ezesetben, Ó, Mesterem, satírozgasd kultúrális tudatlanságom fehér foltjait
De majd csak este, ha hazaértem.
A felvilágosítás a Méhek, mint együttes, és dalaik. Kábé úgy, mint én feléd a Szegény ember kézzel nőz albummal. Csak nekem nem igazán jött össze eddig a dc, mert a torrent lefogja a sávszélt
Amúgy erre gondolsz?
Hófehérke, hét törpe
Kimentek az erdőbe.
Hófehérke mit csinált?
Letolta a bugyiját!
A hét törpe meglátta,
Odament és meghágta.
Hófehérke könnyezett
A hét törpe élvezett.
(google rulez...)
escie: asszem én inkább a ''nem akar semmit csinálni'' kategóroiába tartozom. Bár most egyszerre 2 jóhírrel is szolgáltam nem túl jókedvű főnökeimnek, úgyhogy ismét bizakodó vagyok.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Hurrá, elkezdődött az utolsó hónap! Még 2 hét és szabi. Remélem elmaradnak az év végi szokásos emelt szintű b@szogatások
Vladinak köszönöm a kultúrális felvilágosítást, QuarK-nak pedig az átdobott hanganyagot a Méhek tekintetében. Amit eddig sikerült meghallgatnom... hát, nem egyszerű
A tömörített cuccal este megpróbálok megküzdeni, remélem összejön. -
ngabor2
nagyúr
Ha érdekel, hogy hogy néz ki, msn... inkább nem teszek mi sehova.
A hirdetésre: bent van egy nagyon jó kis hirdetés-idézet szintén ''lakás kiadó'' témában. Padlózó dolog... A lényeg kb: ár: 0 Ft
''keresek egy lány albérlőt. Én megduglak, te nem fizetsz''Vannak ilyen állatok.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Figyelmetlen vagy... nézz be szinte bármelyik talis topikba, vagy a táborosokba. Ahol van képgyűjtemény, ott megtalálod őt is. Meglátásom szerint 2 tag van, aki nélkül nincs igazi találkozó... gondolom minden odafigyelőnek egyértelmű, hogy ki a másik.
MárK helyesírásó verseny... hogy valaki ilyen helyekre is járjon. a karbantartásról meg nem írok semmit, mert már ismered a dal szövegét
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Az hagyján, hogy ledöntötte (megfelelő mennyiségű malátalé segítségével), de nem engedte dokumentálni, hogy megemelte (mármint Samy Rezit...). Azért ha a Gróf úr valakit baráti alapon hátbavereget, az veheti fel a földról a szemüvegét
Az ilyen emberrel érdemes jóban lenni. Különösen, ha már diplomája is van
No, hamarosan lépek haza, 6 után folytatom.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rez_Grof #4027 üzenetére
Itt járt a mitulátbáti... Idén szépen rendelgettünk, ezért hozott ajándékot. Olyat, mint tavaly, van benne egy üveg Cabernet Sauvignon. Nekem nem lesznek ilyen gondjaim, legalább 3 jófajta dugóhúzóm van. Igaz, a bort nem _annyira_ szeretem. De egye fene (igyam én) megküzdök vele valahogy
Sianis: dehogy adták, megküzdött érte. Megkérdezte jelentőségteljesen: ugye ide akarják adni? Nem mertek ellenszegülni.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Necrolyte #4000 üzenetére
5000hsz még messze van... szerencsére kultúrált szintre lassult az off.
Sianis: ha nagyon ideges vagy, attól is fájhat a gyomrod. De ha nem rendesen kajálsz, az csak ronthat rajta.
Ismerem az érzést, hiába mondanám, hogy nyugi, úgyse lehet megnyugodni.
a lap ellenőrzéséig még nem jutottam el, nem tudom, mikor lesz rá fél órám. Tegnap este is feltartottak msn-en egy páran
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Az elmúlt másfél óra alatt eddig 5-en terroristáztak le MSN-en. Nem is értem, hogy miért
-
ngabor2
nagyúr
Gratulálok, Rezi!
A részleteket majd elmondod
rii: igen, ő az. Vannak néha értelmes gondolatai is, ugye?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
tiv61us #3777 üzenetére
Persze, ha a szünetmentesbe dugod
Egyszer abba dugtam, vagyis az abból jövő nagyszámú hosszabbítók/elosztók egyikébe. Mint kiderült, a másik ágba kellett volna, mert a szűrt ás elbírja, a szünetmentes nem az 1500W-os porszívót... Öröm volt nézni, ahogy lenyomja az egész szünetmentes rendszert (videó, sat, hifi, gép).
Tanulság: azóta fel van címkézve a szünetmentes és a szűrt ág. -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Sok piások... én meg kiszáradok
Ma teát se ittam, meg is érzem, szomjas vagyok. Az ''éreccségi tanálkozón'' se ittam szinte semmit. Olyan hülye én se vagyok, hogy olyan sörért, amit nem szeretek, kifizessek 400Ft-ot
A jéger az finom, itt figyel még mindig a literes üveg a szekrényemben. Óvatosan iszom, hogy fele megmaradjon karácsonyra. -
ngabor2
nagyúr
No, a bakancselőkészítés a zord télre megtörtént. Mechanikai tisztítás után (ti. letöröltem róla a port
) az 1 pár bakancsra több részletben ráfújtam egy flakon szilikonspray-t. Lehet, hogy egy másikat is megkezdek, addig nyomom rá, míg meg nem marad rajta. a mostani szilikonok annyira hígak, hogy alig marad rajta. Valamikor kaptam egy olyat, amiből fél flakonnal elég volt egy pár bakancsra, és ki is tartott tavaszig. Ezt télen min. 1x megint újra kell fújni.
Bátyám azt mondta, ő valami zsíros kézápolóval fogja lekenni. Kiváncsi leszek, hogy melyik fog jobban ellenállni a sárnak/hónak. -
ngabor2
nagyúr
Mivel ebben a topikban kissé többen megfordulnak, mint a HTF-ben, ezért itt is megkérdezem: lehet valahol Magyarországon kapni/rendelni Happy Tree Friends pólókat és egyéb ilyen témájú cuccokat?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #3555 üzenetére
Esetleg elkérni a hölgyemény otthoni számát, hogy valamelyik este 10 után visszahívnád a részletek megbeszélése végett... érthetetlen okból nem szoktak ilyenekbe belemenni, azt jobban szeretik, ha ők zaklathatják a zügyfelet.
A legrosszabb az, hogy egy NEM-ből nem értenek.
tudom, nem jehova tanúiról szól, de haver mondta, hogy a köv. módon le lehet őket igen jól rázni:
kérdezik: ismeri a Bibliát? Tudja miről szól?
Válasz: igen, ismerem. Hazugság, árulás, szex, gyilkosságok...
na erre nem tudnak semmit mondani. ekkor kell rájuk zárni az ajtót -
ngabor2
nagyúr
Nem tudom, mi vonzza az embereket, különösen a gyerekeket ilyen játékok felé. Lehet, hogy bennem van a hiba, de egyetlen fps se tudott lekötni. Az olyan játékok inkább, amiben ''mérsékelten'' gondolkodni kellett. Egyszer egy egész napig játszottam a Transport Tycoonnal, máskor meg a Contraptions mellől nem tudtam felállni...
-
ngabor2
nagyúr
Én a teszkóba 2-féleképp tudok bemenni:
- van 25-30 percem a busz indulásáig, 10 perc a teszkó-buszállomás közötti távolság (soxor lemérve), tehát van kb. 5-10 percem ahoz, hogy kényelmesen elérjem a buszt. Tudom, mit akarok venni, tudom, hol van, kosárba be, fizetés, spuri a buszhoz.
- van kb. 1 órám a busz indulásáig, és úgyis az említett áruháznál szállok le a buszról. Bemegyek, igazából semmit nem akarok venni, többnyire ezt meg is veszem, nézelődök, és kész. A bejárat mellett üresen ki, esetleg egy egészségügyi séta, aztán kényelmesen irány a buszvég.
Ha mégis veszek valamit, az általában valami apróság szokott lenni.
Ha célirányosan (értsd listával) megyek, azt is igen gyorsan össze tudom szedni. Tehát a vásárlási szokások erősen helyzetfüggők. -
ngabor2
nagyúr
Tudom, hogy van neki topik, de itt többen olvassák...
A nap tanulsága: sose törölj régi konfig-és logfile-okat, egyszer nagyon jól jöhet. Mint most nekem. fél óráig full pánikban voltam, mert egy jelszót nem találtam, miután véletlenül kitöröltem valahonnan.
Aztán eszembe jutott, hogy annakidején másik rendszerben is használtam, talán ott még megvan a jelszó. megvolt. Fellélegeztem, a jelszót átmásoltam máshova is. -
ngabor2
nagyúr
Én hallok az összes füleimmel, nem úgy, mint egyik terroristapalánta volt haverom...
Azóta tudja az ősi kínai bölcsességet: elektrosztatikus feltöltés hatására robbanó anyagot nem jó műanyag tálcán műanyag kanállal kapargatni...
Amúgy jópofa srác volt, rég hallottam róla. Remélem nem azért, mert ''kivonták a forgalomból''. Én se voltam/vagyok a tolerancia mintaképe, de ő aztán meglehetősen szélsőségesnek volt mondható. Egyetemi pályafutását úgy kezdte, hogy általános kémia vizsgán visszabeszélt az öreg profnak, hogy nem úgy van, ahogy mondja, mert ő máshogy hallotta a tévében. Bátor, vagy inkább botor volt a megmozdulása, utána még 3x kirúgta a prof (ez a tárgy minden továbbinak az alapja), 2 év eltiltás, onnantól kezdve nem tudok róla semmit.
Micsoda barátaim voltak nekem is...
[Szerkesztve] -
-
ngabor2
nagyúr
Az a 20-30 nem is rossz arány, ha a karácsonyi/szilveszteri karácsonyfa és petárdatüzekhez viszonyítjuk kishazánkban.
De ha már felhoztam a petárdát, kiváncsi lennék a fél füllel hallott statisztika valóságtartalmára: állítólag mivel tavaly legális volt mindenféle petárda, vették az emberek, mint a cukrot. Durrogtattak/durrogtattunk is, mint az őrült, ennek ellenére nem történt ebből komolyabb baleset (ujj, szem, sstb sérülés), épp azért, mert nem kellett dugdosni. Igaz ez? Ha igaz, akkor most miért lett ismét betiltva? -
ngabor2
nagyúr
''Ovónéni, azt mondta nekem, hogy buta vagyok!
''
Nehéz lesz mostmár egymásnak ugrasztani őket, hisz egyikük egy felelősségteljes moderátor, a másik pedig egy ''inkább 2x átgondolom, hogy mit írjak'' Félisten. Véd- és dacszövetséget alkotnak mostmár...
És szerintem ha még sokáig próbálkozunk az összeugrasztáson, mi járunk rosszabbulRemélem az illetékesek nem így gondolják...
Aktív témák
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest