- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Thrawn
félisten
A miénket ne hozd fel példaként, mert igen siralmas! Annyi hozzászólás van benne, hogy már lassan újat kéne nyitni. Mondhatnám azt is hogy tipikus halasiak
Úgy néz ki megyek haza hétvégére de lehet csak egy rövidke látogatás lesz, mert mennem kell Szegedre dokihoz meg Pestre tesómékhoz. Na OFF!
Feltettem egy szűrőt a modok ellen, ne tudják megtalálni a topicot[Szerkesztve]
-
rii
nagyúr
''..........Rii remélem levadásztad már a PH!-t.......''
lebuktam, vagy mi...?
tildy sem időm, sem energiám ilyenekkel foglalkozni. Különben is, ha valakit nagyon zavar, akkor lehet blokkolni mail címeket.
De ha megkértek rá, akkor én szólók, írok mail egy illetékesnek, de csakis miattatok, hogy más már ne is akarjon eléni. De még ha ki is lövik a e-mail címét, regel másik 100-at Engem nem zavar. De ez ellen így nem lehet globálisan védekezni. Jön majd egymmásik hülye, és Ő is elkezd mailokat gyűjtögetni. Esetleg írnak a PH-ra egy robotot, bár lehet, hogy ez ellen már védve vannak a PH-s mailok.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Koaxból 6 átmérő van, legtöbbet használt az RG54. Kábeltévé felsőhálózatokhoz ez a szabvány. Ebből létezik 1-szer és kétszer árnyékolt is, de mivel elenyésző az árkülönbség célszerű 2-szer árnyékoltal dolgozni.
RG214-el meg meg lehet húzni a gerincet, de csak akkor ha megfelelő erősítőt használsz hozzá, mert nem 75 OHm az impedanciája.
Ha olcsóbb erősítőkkel tervezünk rendszert, akkor pedig mehet a gerinc is RG54-el, de bele kell kalkulálni, hogy 100m-en 12dB a vesztesége a 2-szer árnyékoltnak, tehát az erősítőket úgy kell beosztani, hogy meglegyen mindenhol minimum a 83-84 Db-es jelszint a végpontokon. -
divot
veterán
Volt már erről ezer meg egy vita, ha Parci úgy döntött, hogy szükség van a különböző sületlen ''közösségi'' témákra, akkor szükség van rájuk, és kész. Én is azt vallom, hogy ezek adják meg a PH! sava-borsát, mert egy kiváló informatikai oldal önmagában csak egy kiváló informatikai oldal, se több, se kevesebb.
-
rii
nagyúr
de, használtam má rnem egyzser, csak az a böökenő, hogy a file mérete:
16 649 011 804 bytes
a másik pedig, hogy 10 fölött van a karakterek száma. Túl sok kombináció, túé sok byte-on. Reménytelen. Az a baj, a jelszó itt motoszkál a hátsó agytekervényiemne, de nem akar előrébbjönni ... kap egy estét. -
rii
nagyúr
''.......
Az agysejt pusztulásra meg csak annyit: pusztuljon a férgesse.........''
aham ...az üveg stimmel, de (még) nem üres. Ugynis a 6 hete vett egri bikavér száraz vörös boromat most sikerült csak felbontanom, mert nem talátam sehol a 4 hete vett dugóhúzómat ....
Egy alapos
berúgás alkalmával több millió agysejt hullik el végleginnen: [link]
-
fokukac
nagyúr
én még sosem ettem 4 tojásnál többet...
mondjuk nem is vagyok egy testépítő...
(egy testépítő haveromat láttam egyszer reggelizni : 12 tojás nyers fehérjéjébe tett müzlit, és úgy ette.....
undorító volt.
a sárgáját természetesen kidobta, ''mert abban csak zsír van''.
és azért nyersen, mert úgy épül be a legjobban a fehérje....
(egyébként biológus a srác) -
Bubu79
addikt
A kimeneteknél valóban nagy ellenállásról beszélhetünk, ám nem feltétlenül egészséges dolog egy tranyó C-E átmenetére B vezérlés nélkül - bár a mai elektronikánál már FET-es kapcsolások vannak, tehát helyesebb D-S és G elektródákról beszélni.
Az IC-k adatlapján meg van adva, hogy tápfesz nélkül mekkora feszültséget képesek elviselni a be-/kimeneteken - ez katalógus adat.
De az jó, ha még nem volt gondod vele
Na, nem OFF-olok tovább. -
Bubu79
addikt
Hát, nem tudom...
Ha csak úgy lekapcsolod a tápot, miközben esetleg a rendszer megpróbál írni rá - akár még a fejét is beverheti szegényke. Azt pedig talán nem kell bemutatni, hogy a Windows mennyire szereti piszkálni a vinyót - ha kell, ha nem...
Mellesleg a vinyó elektronikájának sem használ, hogy miközben már tápfeszt nem kap, az I/O vonalakon még van feszültség. A SATA eszközöknél másképp épül fel a vezérlő elektronika is, hogy alkalmas legyen a menet közbeni lekapcsolásra. Egyébként ha jól tudom alapban az XP sem támogatja a Hot Swap-et, mert nem lett felkészítve rá.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Szerintem mázlid volt... Az egyik ismerős elhozta egyszer a sógora gépét, mert nem ment a masina. Hosszas faggatás után kibukott, hogy a rack-et menet közben kapcsolgatta ki/be, sőt a vinyót is cibálgatta... A vinyó megmurdált kb. 2 hónaposan. Visszavitte, és kicserélték neki gariban, mert nem mondta el, hogy mit művelt, a rack-et pedig nem akkor vette, amikor a vinyót. Mázlija volt, bár nem érdemelte meg...
Nem kifejezetten üzemszerű használat a PATA vinyó cibálgatása menet közben.
Szerk.: holmi helyesírási hibák javítása, meg egyebek.
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
Nyilván nem éri meg elosztani a teljes adatbázist a neten, ahhoz túl sok adatot kéne szétküldeni, mire szétmegy és visszajön az eredmény, addigra már egy helyi proci rég kiszámolta az egészet (ngabor2 jól ragadta meg a problémát). Egy helyi hálózaton egy clustert létre lehetne hozni, viszont PHP-ban egy ilyen rendszert őrült sok munka elkészíteni, ahhoz már inkább az EJB szerverek lennének jobbak.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
De akkor a sok adatot, vagy legalábbis nagy részét szét kell másolgatni. Egyszerű kérdés: mi a gyorsabb: egy vinyóról a memóriába/prociba küldeni egy hépen az adatokat, vagy (nem túl széles sávon) először szétszórni az adatokat, és utána számoltatni? Itt ha jól látom, 100megás nagyságrendekről van szó minimum.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
igen egyszerű, olvasd el...
16 napja 4 órája és 20 perce megy a gép folyamatosan (uptime).
Azelőtt ment egyszer 27 napig ment egyfolytában, csak egy gonosz logfile csak nőtt, és felzabálta a helyemet. mondjuk kicseleztem, utána meg a netszolgáltatóm barmolt be.
Most a dvdíróm...
ronaldo: biztos win-t használ(
)
Részletkérdés, de a gép nem debrecenben van, hanem a másik helyen, tehát még keletebbre. De a szünetmentes táp nélkül szerintem 2-5 nap között lenne a rekordom... e-on suxxx
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
Extremet?
Pl. mit?
Én arra emlékszem, hogy uncsitesóim tanítanak 20''-as bicajon biciklizni
Meg hoyg kék zöld foltok mindenütt rajtam. Megy hogy a csapatban egyedül én vagyok lány, és egy felvigyázó felnőtt jelenlétében fürcsizünk az akkoriban még tiszta zagyvában (le lehetett látni az aljára Jászberényben!!!!) . 5 évesen fürcsi ott, és nem féltettek a szüleink
Arról nem is beszélek, hogy természetesen már 3 éves korban megvolt a ''muti meg muti meg muti hadd nézzem, odadom a sütim ha majd megnéztem...''
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Disyney: ajajbalu kapitány, meg chip és dale....
Meg az igazi Zorro, benne Garcia őrmesterrel
[Szerkesztve] -
-
bobace
addikt
egyszer még régen olvastam ezt az 576-ban(bocs a kivonatért de egybe jobb lenne): egy billentyüt visszavittek a boltba h lekoptak rola a betük, kicserélik neki, de 3 hét mulva viszviszi h az se jo, errül is lekopott.
A boltba kérdezik mit csinált vele? Semmit, csak megtakaritotta valami durva kefével,mert poros volt. Ekkora marhát, mondták utána -
ReJim
őstag
majdnem otthagytuk.... de tényleg... én maradtam le, hogy segísem andalogni...
aztán a kocsinál aztmondta, hogy ő haza biceg gyalog, nem hajlandó velünk jönni...
a faterom meg egyből indított isén meg azért utánna szóltam... (bár látszott rajt, hogy csak mondta..
megált a következő autónál, nem ment tovább)
belőlem meg max pálinkát lehet főzni... -
rdi
veterán
Sport sérülés szárkacsont törés 4 hét .... ezután már csak úszni és kerékpározni fogok, a legmegerőltetöbb sport nekem a szauna lesz.
Wladdal nem teljesen értek egyet, ez a topic az offok offja és kész. Én pl. csetelek, mi 40 fölöttiek kb 1/2 órán át üdvözöljük egymást, 1/2 órán át hátbaveregetjük és 1/2 órán át búcsuzkodunk... -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
csak ha sós... de legjobb tudomásom szerint a méteres inkább krémes dolog, ami édes, tehát sajna nem áll a bót.
lefagy a kezem, hideg a mozzarella... máshogy meg nem tudom a levét meginni, pedig finom.
vlad: ha nem tartanék attól, hogy esetleg beletiprok szokásos módon szennyezett gumicsizmával érzékeny lelkületedbe (hat a jéger?), azt mondanám, hogy a mikrós lángos nem az igazi. frissen, forró olajból kivéve. na úgy, esetleg. de mot úgy se. az ablakot meg a bot. kerttől amúgy se tudnám kinyitni
de mivel tartok az első sorban leírtaktól (sok sörbe lenne nekem), ezért nem mondom.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Képes vagy elücsörögni egy egész bontatlan méteres mellett?
Mivé lesz így a világ?
És tévedsz... Még egy kortyot sem ittam, de lehet, hogy ezek után a sárga föld alá iszom magamat...
LadyBug: A vadas nem hangzik rosszul, jó étvágyat
Hihetetlen... Az ember ennyi kaja mellett nem maradhat erős, így nem lehet lefogyni... Gusztustalanok vagytok
VladimiR: Rosszul aludtál?
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest