- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Flashy
veterán
válasz
D4rkm4n #4891 üzenetére
úgy tudom _elvileg_ nem árulják külön hivatalosan. esetleg ha egy bolt megkockáztatja hogy szétbontja a kitet. ezért a ''hivatalos'' árát abból számoljuk, hogy mennyi a különbség a kitobival vagy anélkül árult váz között, ami néhány ezertől néhány tízezerig megy a váztól függően. használtan 10-15ezer körül van, ezek között sok olyan lehet amit párszor használtak csak.
-
Flashy
veterán
válasz
Hydra SR #4756 üzenetére
kb igen, csak itt nincs fizikai korlát, bármelyik rámegy bármire. az egyik az hogy digitális gépekhez is optimális (extra bevonatokat jelent), a másik meg hogy digitális gépekhez tervezve (ez meg kb annyi hogy cropos váznak megfelelő kisebb területre vetíti a (legszebb) képet, plusz az extra bevonatok becsillanás meg ilyesmi ellen)
-
Flashy
veterán
milyen márkájú közgyűrűkre mennek rá a canon ef-s objektívek? eddig ha jól emlékszem a canon markII sorozata van csak. tud valaki esetleg valaki mást? thx.
-
Flashy
veterán
válasz
Hydra SR #4425 üzenetére
enyém vadi új, ma kaptam meg, első tapasztalat az hogy a kitobinál gagyibbnak érződik működés közben, hangos, zörög, kattog, úgy tűnik hogy ez normális. valamelyik weboldalon hozzászólásoknál olvastam olyat hogy valakinek eltörött benne valami az erőlködéstől, de ez nem általános. az inkább, hogy fizikai behatásra szétesik, de van neten útmutató hogy hogy kell összerakni
nekem a kedvező árért cserébe megfelelő így, amíg működik.
-
Flashy
veterán
a cropot kiveséztétek, nem is volt rajta vita, csak annyi hogy kompaktnál a 35mm ekvivalenshez viszonyított szorzószámot ne keverjük az apsc crop faktorával, mert más a kettőnek az oka, bár bizonyos dolgokhoz ugyanúgy szorzószámként viselkedik mindkettő. de tulajdonképp onnan indultunk, hogy a reciprokszabálynál figyelembe kell-e venni a crop szorzót. örülnék ha nem, de valószínűleg igen.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
sandokan66 #3989 üzenetére
a képlet ugyanaz, csak ott a legnagyobb rekesz változik a zoom tartományon, 18mm-en 3.5, 200mm-en már csak 5.6
-
Flashy
veterán
nem is mondta senki hogy a 150es obi lesz 300as, de a kettő elkészített kép között nem lesz különbség, ugyanaz fog látszani rajtuk (feltételezzük, hogy megfelelő minőségű mindkét objektív. stb), és a fényképezésben meg ez a lényeg. (300-as obival se ''jött közelebb'' az Eiffel torony, csak olyan mintha.)
-
Flashy
veterán
lehet hogy értem
a cropos kisebb képet rak, de kisebb érzékelőre, a képen látható dolog ugyanakkora lesz (vagyis a 2x150 az mégiscsak 300), de az ugyanolyan képminőséghez a cropos obijának jobb minőségűnek kell lennie, az érzékelőjének meg feleannyira zajosnak. ha ezt akartad mondani, akkor igazad van
-
Flashy
veterán
válasz
Hydra SR #3909 üzenetére
pont ugyanakkora és ugyanolyan masszív mint a 350D, az alapvető beállításokat mindig lehet látni a nagy lcd-n csak sokkal jobban, a szemérzékelő teljesen jó (minek gombot nyomkodni ha ugyanez automatán megy? még akkor se kell nyomkodni ha a nyakadba lógatod, mert arra is kikapcsol az lcd). de az igaz hogy a 400D azoknak készül akik nem profik, ez egy belépő szintű gép. na de ez másik topik, csak a tisztánlátás végett.
-
Flashy
veterán
válasz
ThufirHawat #3858 üzenetére
na eltaláltad, most épp pont emiatt keresek Győrben céget, most vágtam bele a dslr-ezésbe, és hosszas utánolvasással megállapítottam hogy alacsony költségvetésű usernek meg kezdőnek (is) kötelező darab. ezer helyről lehetne rendelni, de gondoltam Győr már elég nagy város lehet ahhoz hogy legyen bolt ahol van, de legalábbis hoznak. a DIT mint cég egynek jó (a gépem is tőlük van), meg alacsony költségvetést betartva a Sigma árlistájuk jó lesz majd nekem, csak hátha van még másik bolt is.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
főleg győriektől kérdezem: hol van Győrben, vagy a környéken objektívekkel foglalkozó bolt? egyedül a DITet találtam eddig, árlistájukban főleg Sigmák vannak.
Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest