- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemice
senior tag
-
Klemice
senior tag
válasz
D4rkm4n #6358 üzenetére
Strapabíró, tegnap másfél két órás hóesésben semmi baja nem lett, meg kellett pucolni és annyi. Sokaktól hallom hogy szétesik meg ilyenek, de semmi ilyen jelet nem látok rajta, a műanyag pedig durvábban műanyag mint a kitobi, a bajonett egyben van az obival nem pedig rácsavarozva. Jó kis obi, könnyű, mindenhova befér.
-
máyköl
veterán
válasz
D4rkm4n #6351 üzenetére
Nekem is van ilyen obim. Nagyon szeretem, amióta megvettem, 2x raktam fel a gépre a kitobit. Ha portrézni akarsz, és kevés pénzed vam, egyszerű a válasz: 50 1,8!
Ár/érték arányban szerintem a legjobb Canon obi. Portrézni nagyon jól lehet vele, szépen rajzol, hátteret gyönyörűen mos, nekem csak az a bajom vele, hogy kevés az 50mm, 85mm már jobban hangzana, de megpróbálok vele együtt élni. Ha engem kérdezel, vedd meg ezt az obit, nem fogsz benne csalódni. (remélem). Én nem csalódtam benne. 1,8-on nagyon szépen elehet vele portrézni, én csak portréra meg makróra használom, ezekre tökéletes. Báár, egy makrólencse majd idővel kelleni fog rá.
Sok sikert!
Máyköl
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2220 üzenetére
Használtan olcsón ki lehet fogni, kategóriájában korrekt, a Sigma 70-300 APO DG macróhoz hasonló tudású, de legalább is nem annyivel gyengébb mint amennyivel olcsóbb.
Állítólag a 300-as végén élesebb képet ad mint a sigma, 70-nél a sigma jobb, de a sigma-nál ott a gyártási szórás problémája és egyesek szerint sárgásak a képei. Pleiades csinált egy tesztet amiben mindkettő szerepel.
Szimpátia kérdése a dolog, nomeg érdemes utánanézni nem jö-e ki valamelyik obi hamarosan HSM-es verzióban -
ottkar
addikt
válasz
D4rkm4n #2155 üzenetére
"Minél kisebb fényerő, annál több lencse ---> nagyobb súly"
Ez teljesen falls. A lencsék számának nincs semmi köze a fényerőhöz, a korrigáltságnak annál inkább. Pld egy olcsóbb lencse egy LD tagot tartalmaz egy jobb minőségű hármat. A nagyobb fényerő viszont mindíg nagyobb átmérőjű lencséket igényel.
-
stop
aktív tag
válasz
D4rkm4n #1417 üzenetére
Szia!
előszőr is télen sokkal nagyobb eséllyel fotozol a természetben állatokat-szvsz
mert nem takar mindent a zöld és a lombok pl.
másodszor szerintem mindenképp képstabisat vegyél, még ha állványról vagy lesről fotozol is.
harmadszor jó néhány fortély kell hozzájuk, mert akármekkora nagyítás, vagy teleobi is kevés tud lenni ha nem jó felől(irányból) közelíted meg őket.
negyedszer szerintem figyelj a fényerőre is mert sokszor csak szürkületben v utána lehet őket látni.
remélem tudtam vmit segíteni. -
Dtomi
őstag
válasz
D4rkm4n #1417 üzenetére
Ha természetfotózni akarsz, a minimum obi sztem a sigma 135-400 árban ez a legjobb. És a legolcsóbb. ez 148e a 220V nál. 70-300al maximum kismadarakat lehet fotózni télen etetőn. De 400mm alatt nem a képminőséggel lesz a elginkább a kompromisszum. Hanem a képkivágással, FF-es képet nagyon nehéz lesz vele fotózni.
-
Flashy
veterán
válasz
D4rkm4n #1417 üzenetére
igazából az egész dolog 99%ban pénzkérdés. ha csak ennyit szánsz rá, akkor úgysincs sok választásod, viszont ez az obi azt a pénzt amibe kerül bőven megéri. ha többet is rászánnál, írd meg, hogy mennyit és a kollégák megmondják hogy annyiért mit ajánlanak.
2 közel sem tökéletes példa alább látható. fent a balra mutató vissza nyíllal visszarak a kép főoldalára, jobb oldalon látható az exif is.
1
2
itt is van pár példa: 3 -
Dare2Live
félisten
válasz
D4rkm4n #1417 üzenetére
hát ő igen én nem vagyok természetfotós de a 200+mm még 1.5el is tuti kell de inkább több. A másik baj, hogy a 70-300ak mind a vége felé kezdenek egyre rosszabbak lenni. Nekem pl nikor 70-300vrem van ami 70-300ak közül az egyik hanem legjobb de míg 200on még penge addig a 300a már "nemtökéletes". (Azért még bazi jó, hogy van.)
Mielött ajánlanék visszakérdezek: Mennyi pénzed van. Konkrétan pedig mit akasz fotózni?
-
-
Pompi
nagyúr
válasz
D4rkm4n #1290 üzenetére
"Vagy ekkora minőségbeli különbség van a kettő között?"
Igen azért. A 17-55 2.8-as fényerejü végig, és USM motoros.
De hát hány ilyen azonos, vagy közel azonos gyújtótávolságu obijuk van ami fényerőben, ebben-abban különbözik és megéri nekik... jópár (pl. 50mm sorozat, 70-200 sorozat).
-
Dtomi
őstag
válasz
D4rkm4n #1204 üzenetére
EZ telébe kb átlagos állapotú ami ettől jobb állapotban van azzal valószínűleg hímestojásként bántak. A sorozat aminek topicot is nyitottam
sokaknak asszem könnyezik itt magyarországon a szeme ahogy a 600 F4L-el mászik a sárban rongyá ázva aztán mikor feláll nekibassza a szikla oldalánakhiába ez az Art Wolf nem kispályás. ha M.o-i fizetésből élne és nem a canon támogatná valszeg nem tenné.
-
*Ropi*
félisten
Egen, mondjuk ezt jobban is megoldhatta volna a Canon, minthogy a vaku az AF segédfény is egyben.
Egyrészt, mert feleslegesen csökken a villanócső élettartama, másrészt meg mindenki azt hiszi, hogy már elsültél...
Ezért jó külső vakut használni, mert annak van saját célzófénye.
-
*Ropi*
félisten
Ha buli (koncert) fotózásra akarod használni, amint az előbb írtad, akkor a 18-125, mert kissebb a kezdő fókusztávja, ami kis helyen jól jöhet.
Másrészt nem akkora az átfogása, mint a másiknak, ezért talán egy paraszthajszálnyival jobb is a képe. Bár gyanítom, hogy 18mm-en ígyis akkora a hordótorzítása, hogy lányokat pofátlanság fotózni vele...
Amúgy is, minél nagyobb az átfogás, annál inkább a képminőség rovására megy. Csak akkor vedd meg, ha nincsenek nagy minőségi igényeid.
[Szerkesztve] -
*Ropi*
félisten
Na, azért nem mindig, bár tény, hogy vásárlásnál nagyon körül kell szimatolni, hogy minden rendben van-e vele, lehetőség szerint több darabból kiválasztani a megfelelőt. Nekem pl. 28-75 F2.8 van, de (lekopogom) semmi baja. Táncosokat fotózok vele, ott meg hatványozottan kell a gyors és pontos AF.
-
-
as_Rock
őstag
Mi lenne, ha előbb gondolkodnál, aztán pontosan leírnád mit is szeretnél
a végén még leb*szol mindenkit, hogy nem gondolatolvasók
Néhány ingyenes hirdetési lehetőség:
Apronet [link]
Digitális fényképezés [link]
Indexen a Canon EOS adok-veszek [link], és a digi adok-veszek [link]
Startapró [link] (itt a kategóriát válaszd ki a baloldali menüből)
E-Z Fotó [link]
Jótanács: Szakoldalak hirdetőfelületein ne állj le okoskodni, mert általában hozzáértők vannak többségben -
as_Rock
őstag
Gondolta Stirlitz...
TMfotó egy korrekt és évek óta üzletelő ''szürkeimport cég'', feltételezem adásvételit ad a cuccok mellé, ami bizalmatlan ember esetén az általad felvázolt második esetet válthatja ki ''hámerhonnantudjam holnap élsz-e tesvér''ugyanakkor, ha rákeresel pl. az index és más fotós fórumokon a vele kapcsolatos hsz-ekre, netán már vásároltál tőle, akkor elegendő lesz számodra ez a papír és az első verziót választod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged