Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOM.......
tag
Hali!
Van egy minolta 35-70 F4 em és a bajonetten levő érintkező szalag kábel el van szakadva!
De ettől független tökéletesen állít élességet és rekeszel!
Ennek az érintkezőnek akkor mi a szerepe? -
TOM.......
tag
Nekem Tamron 70-300 van Sony A300-on és rettentően meg vok vele elégedve!!! A CA rekeszeléssel csökkenik fokozatosan! F8 környékén szerintem szépen rajzol! 300mm-en lőttem pár képet és makrókat is vele ezt ajánlom figyelmedbe:[link] a felső 2 sor tamronnal készült! Oda is van írva egyébként

-
TOM.......
tag
nem tudja valaki hol javítanak objektíveket? persze garancián kívülieket! (minoltát)
-
TOM.......
tag
válasz
Zozzant
üzenetére
Hidd el ez nem csak bélyeg méretben éles
ha volt bridge-ed valaha akkor tudod! sőt a galériában van amit elfelejtett kicsinyíteni....Ezek után hogy leszóltam nem linkelem! De tele az oldal velük szval nem kell linkelni...géptípusok és keress párat! 1: zajszűréstől nem lesz tűéles, utólagos élesítés meg messziről kiabál....és maga a kompozíció a mélységélességek helyes és kiváló megválasztása az ötlet a kép VELEJE nem a PS-en múlik!!
bazsitoo2-t keresd meg ott! Canon 40D stb stb ott van aztán PS de dögivel
Mondjuk aki azokat a makrókat leszólja és lebecsüli sok mindent elárul arról, hogy mennyi makrót szokott készíteni és milyeneket!
Egyébként én tom00 néven futok ott hogy én is mutassak valamit magamról ne csak a számat járassam

-
TOM.......
tag
válasz
TOM.......
üzenetére
amúgy annyi makró vita megy itt.....
viccesajánlom [link] tessék már megnézi ezeket a makrókat, és bármilyen megkapó de ezeket egy minolta bridge-el csinálta
Van az oldalon full frame-es gazdag gyerek 300ezres makró obival és olyan képekkel hogy Powershot-al jobbat lehet csinálni...
Szval lehet mérlegelni minek mi a feltétele! A képek beszélnek majd...nézzétek meg!! Sztem csodásak!
-
TOM.......
tag
válasz
TOM.......
üzenetére
Én spec 180-ezerből vettem egy Sigma 17-35 EX F2,8-3,5 öt, egy minolta 35-70 F4 ez fém/üveg, egy minolta (beercan) 70-210 F4-et, és egy minolta 100mm F2,8 makrót ami szintén fém üveg!! mind használt persze de ezért kell megnézni őket alaposan kipróbálni és persze jól kifogni! A minoltákkal nagyon nem lehet bebukni...ha 10-20 évig mentek most is fognak! Ennyi pénzért ilyen minőséget mai obik közt nem találsz hisz egy beercan minőségű ami úgy rajzol és olyan építése van vagy is hasonló mert a mai obik 90%-a szar műanyag és 150-200 ezer forintok!
Szval szerintem ez az én személyes véleményem újan obiparkot venni annak érdemes akinek a bőre alatt is pénz van és fontos neki a garancia, bátortalan, és még is örül annak hogy új és nem utolsó sorban szeret bukni anyagilag nagyokat
-
TOM.......
tag
minolta 35-70 F4 fém/üveg-nél miért van az, hogy hiába állítom az F-értéket felfele, a vázon a fénymérő helyesen "kalkulál" de az elkészült kép meg felülexponált lesz jóval?
A300-on használom!
-
TOM.......
tag
Sigma 17-35 Ex ről valakinek vélemény? A még nem HSM-es ről?
-
TOM.......
tag
Használtan sigma 17-35 Ex 55ezer forintért jó vétel lenne?
Valakinek vélemény az obiról esetleg?
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Azt halottam, a lézeres távolságmérő "lézeres mérőszalag"
elvén működik!!! Csak itt jóval gyengébb lézer optika van, nem is látod a fényét....meghatározott távolságig mér csak amíg a külső vakuk max hatótávolságát kihasználják kb addig!!! Szval azt nem tudjuk megmérni hogy a másik utcában a csajszi milyen messze van tőlünk 
Ezt én is csak úgy hallottam szval a tévedés joga 100% os!!!

-
TOM.......
tag
Mások véleménye bármekkora botorság is tiszteletben kell tartani!!! Távol álljon tőlem az illem megsértése!!! De lelkemben szánalom hangja üvölt feléd!!!!
Na viccet félretéve:
Rekesznek nevezik mindenhol
nem olvasol fényképezőgép specifikációt? vagy egy kép EXIF információját?Mindenhol rekeszértéknek/rekesznek nevezik!!! Persze a magyar nyelvben az a szép, hogy több szinoníma is található egy szóra és egy szónak több jelentése is van!!! Ezért is lehtett ilyen jól szinkronizálni Funes filmjeit!!!
-
TOM.......
tag
Figyi!!! Tedd meg a szivességet hogy kicsit olvasol is...azon belül előzményt!!Látom képben vagy!! philoxenia hozzászólásait!! Ő kérdezte a vázba van e rekesz!!! Erre fogom a hasam és írom hogy nem!! Erre belinkel kompaktot, hogy én/mi hülyék vunk mert a vázban van

Kicsit olvass vissza ....cserébe visszaveszek

Ebből látszik téged sem a fórum érdekel mert nem olvasol vissza, csak ráböksz az utolsó hozzászólásra és belekötsz....nem szép dolog!!!
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Itt nem a fénymérésről beszéltem!!! Az expo vezérlés és a fénymérés a vázban van persze!! De min keresztül érkeznek a fény információk? nem az obin keresztül???? Vagy hol? a gép tetején bejutó fényt méri s gép??
A rekesz állásról meg Te CSAK HALLGASS!!!Aki kompaktokat mutogat meg azt se tudja hol van a rekesz DSLR-nél az obiba vagy a vázba....hát nem tudom..
Itt még a huoros töltetű fogalmazásod sem segít ezen!!!Írhatsz aztán mindent innentől...levegő vagy......ilyeneken nem vitázok..főleg veled nem!!!
De nem tom miért nem szállsz le rólam..én a lányokat szeretem

Ugyhogy minden jót neked!!!!
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Keresd meg a kompaktok közt!!! Ott le van írva bővebben ez a dolog hogy az obi mit közvetít a váznak!!

-
TOM.......
tag
Te milyen géppel próbáltad ezt??? szaktársamnak van egy Sony A700 neki lényegesen sokat jelentett a ragasztás!! Lényegesen!!! késő délután mikor a nap már egészen lent jár vígan fókuszál még vele!!! Ha levesszük a ragasztót SEMMI! Ezt magyard meg akkor ez miért van? Sony 70-300G az obi típusa neki!!! Kenko koverter!
-
TOM.......
tag
Én értem mit mondasz, egyet is értek! Ha nincs fény eleve sem menne a sima obival sem!!! De itt nem is arról van szó amikor tűz a nap és megy ragasztás nélkül is!!! Itt abban a kritikus "fény" intervallumban amikor ragasztás nélkül már egyáltalán nem megy és csak "rángatózik"!!! Ilyenkor segít valamit!!! (váztól függően) többet kevesebbet! Magyarul az érintkezőket leragasztod ami a váznak közvetíti a fény tulajdonságairól az adatokat!! Így van esélyed arra hogy helyesen fókuszál!!! Több mint ragasztás nélkül!!!!
Én is lezártam
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Jah hogy van olyan hülye már bocs aki ehhez tartja magát? oké! Te ilyenekre is emlékszel? Nyilvántartod miket írok?Én nem tudtam már hogy mi ez...egyébként ezt is azért írtam mert akkor is te nyomtad a hülyeségedet!! Szerelmes vagy belém vagy mi van?
Hagyj már békén!!!!! Én nem vok olyan.....

-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Figyi annak semmi értelme hogy minden szavamba kukacoskodásból belekötsz és kötöd az ebet a karóhoz a hülyeségeiddel együtt kopmaktokat mutogatsz meg mittom én!!! Megpróbáltam/tuk elmagyarázni hogy mi van!!! De ez már sok....menj ki a kossuth térre kötekedj ott!! Ne itt!!!! Próbálunk rendesen beszélgetni!!! Ha megengeded!!
Igen az aláírásom pont az ilyesmi emberekre vonatkozik mint TE!!!!

-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Na jó!!!! Hagyj békén... jó??? Mára elég volt belőled
Nem ám megharagszol!
De fáradt vok ehhez -
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez kompakt!! Itt tükrös gépekről beszélünk...csrélgetjük az obika, telekonvertert rakunk alá stb 
-
TOM.......
tag
[OFF]Ez volt a célom vele!!! Azért mellete a mosolyjel :

tudtam vannak itt emberek akik erre a szóra allergiásak!!! Sőt egyre több ilyen van

Nemhiába írok polgárpukkasztó megjegyzéseket

De nem akartam én felhúzni senkit

Na ez OFF volt!!! [/OFF]
Egyébként annyi, hogy ha más nem is de érdemes megpróbálni a ragasztást...próba szerencse
rossz nem történhet -
TOM.......
tag
válasz
biggamer
üzenetére
Na igen!!! Ez már a profibbak trükkje
egyébként valóban hatásos....adott helyen adott időben 10képből 8 nál nem volt AF, ugyan ezen helyen ugyan ezen időben ha tapasztassz 10-ből 7nél fog működni az AF!!! Bármennyire hülyeségnek is tűnik!Bár biztosan ez a váztól is függ! eltérők lehetnek a tapaszolás eredményei!! Sőt sokat jelent milyen vázat és milyen obit használunk!!! Ezért kell próbálgatni megvétel előtt az üzletben!!!!
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mi férne bele? Rekesz a vázba? vagy miről beszélsz?
már nem tudom!! A Rekesz az obiba van!
Elég érdekes lenne ha a vázakban lenne a rekesz
nem is hallottam még ilyet
a vázba CCD-van vagy CMOS meg tükör meg tükörfelcsapó mechanika meg gombok meg nyomtatott áramkörök meg kereső meg stb! De rekesz? 
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
A vázban?

-
TOM.......
tag
-
TOM.......
tag
Ezt nem értem!!! Akkor a keresőben miért látom a mélységélességet fókuszálásnál is azonnal, ha változtatok a rekeszen....és hogy működik akkor a mélységélesség ellenőrzés!!??
Tényleg nem tudom!
#2942: na igen.....ezért jegyzik meg 1-2 helyen hogy az adott telekonverter milyen obihoz való csak!!! Kenkoba is feltünteik pár helyen láttam!!!
-
TOM.......
tag
egyébként a cikk 2,5 éve íródott!!!! Azóta KICSIT változott fejlődött a tecnika! Az AF terén is!
De ez csak egy feltételezés!! Mert 2006 ban lényegesen fejletlenebb gépek voltak a piacon mint most!!!
de ez hülyeség amit most írtam

-
TOM.......
tag
válasz
johnjohn
üzenetére
még 1x mondom 2Db polárszűrő ami rohadt sok fényerőt elvesz....1db is nem kettő! Plusz le van szükítve az obim..ami megint sokat vesz el!!! A hely lényegtelen....csak leírtam a környezetet.....de most a 2 polár meg a szükítés nem épp olyan fényveszteséget jelent mint a konverter? vagy mi?
Holnap megyek az Optiformba kipróbálom az ominózus telekonverterrel! majd jelzek mi a pálya!
-
TOM.......
tag
No kérem.......redőny félig lehúzva a szobába.... szval nincs sok fény idebent, 300m-en elé raktam 2db cirkuláris polárt, ami már elég komoly fényveszteség, főleg ugy, hogy ráadásul 62mm-es gyárilag az obi vége ami vissza van alakítva adapterrel 58-ra még ez is vesz le fényt!!! És láss csodát...AF megy!!!!
Sony A300 a vázam!
Pedig ez a mutty jó fotós....[link]
Profi a javából...hivatásos... fotói állandó szereplők a digitális fotó és a fotós szem újságban....könyvek is alkalmazták a fotóit mint pl a digitális fotózás műhelytitkai sorozat!!Nem a stílusa ilyen, csak tudja hol tart.......
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
na abból mi sülne ki?

-
TOM.......
tag
Hello!
Arra lennék kíváncsi, van egy Tamron 70-300....mennyit rontana a minőségen egy 1,5x közgyűrű! Azt hallottam, hogy azt "csak" kifejezetten jó minőségű obik elé érdemes rakni! Mert nem csak a gyújtót 1,5x i meg hanem a hibákat is!!! a fényerőről nem is beszélve!
Előre is köszönöm a választ! -
TOM.......
tag
Hello!
Kellene egy gyűrű ami 62mm-ből 55mm-t csinál....tele obihoz kellene polár szűrőt szeretnék rárakni, és meglestem nem lógna bele de fényerőt visszavesz....létezik egyáltalán ilyen adaptergyűrű?
-
TOM.......
tag
De sigma 17-70 helyett jobb szerintem a sigma 17-35....
Egy kérdés..makróra melyik lenne jobb??? sigma 50 F2,8 1:1 leképezéssel, vagy minolta 35-70 makró obi?
-
TOM.......
tag
Van akinek van tapasztalata Sigma 18-50 F3,5-5.6 obiról..jobb alternatíva mint egy kit obi? jelen esetben sony 18-70 kit!
-
TOM.......
tag
szerintetek a sony 18-70 es kit obija, vagy a sigma 18-50-es obija a jobb?
Dyxum szerint veri a sigma!! -
TOM.......
tag
Visszaolvastam a sigma 55-200 ról írt saját véleményem ahol azt írtam hogy CA-nincs amit rosszul fogalmaztam...nagyon nagyon pici van!
De hogy én hasonlítgattam volna.....
Te hoztad fel!!! Szval remélem magadnak szántad az utolsó mondatod!még 1x végigolvastam....mi elbeszélgettünk a mi pénzükhöz mért 30-100ezres obikról...de ugy tűnik te keverted be ide a 200ezres obikat:Sokszor olyan kivánalmak hangzanak el amik ezt figyelembe se veszik.nem lehet egy 40ezer Ft-os optikától azt várni hogy olyan legyen mint egy 250 ezres.
egyébként ezt nem várja el senki(leg is én nem)...de van akinek az 50ezer is nagy pénz és ha már vesz valamit akkor az árkategóriában a legjobb legyen, ami az ő souvenir igényeit kiélegíti! -
TOM.......
tag
amugy a plusz 10K a kettő sigma között nem jelent semmit....az az APO nem más mint marketing...semmi gyakorlati értéke nincs!
Az e-digital-on az emberkék véleményére téves út adni valamit is 3-4 hsz-el ezelőtt linkeltem be pont egyet!! idézem: ez az obi nem túl zajos
meg voltak itt még más aranyköpések igaz kollegák?
szval inkább valami komolyabb fórumba érdemes érdeklődni mint pl ez

-
TOM.......
tag
Kérlek nézzétek ezt meg
most találtam:[link]
Legutolsó értékelés:Érdekes bevonatot kapott a ház.Matt fekete és fémporkeverék.
Nekem idáig nem tévedett fókuszálásban. Gyors és nem túl zajos. ===ezt írni egy objektívről????
-
TOM.......
tag
na akkor helyesbítek: ez akkora, hogy 55-150mm ig alug tudták előcsalni a tesztfotókon, amin meg előcsalták, 350% os nagyításban látszott egy pici CA! 150-200ig már észrevehető volt kicsit 100% os nézetnél!
De tudod mit? olvasd el a tesztet
Egyébként édesapámnak van egy ominózus 185ezres obija akkora CA-val mint a HEGY!!! szval ez helytelen általánosítás hogy ami 200ezer azon kevesebb a CA! És ne mond hogy félreértettem mert ezt írtad

-
TOM.......
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hát azért köszi szépen..majd kiderül
nem az én bajom lesz
majd dönt ő 
-
TOM.......
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
akkor szopás....max válogatok a boltba ha van 1-2 darab belőle meg viszem a laptopot

Tamronnál kevesebb az esély az ilyennemű problémára?
-
TOM.......
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszönöm a válaszod...valóban érdekes lehetőségeket állítottam elétek

Sigma 50 F2,8 makroobi az tuti....de sigma 55-200 avagy tamron? hát e között én se tudnék dönteni...sigmáról jókat írnak pixinfón..meg a képek is meggyőzőek...CA-nincs a teszt szerint....alig tudtak előcsalni valamit...állítólag szép rajz..bár a tesztképek nem rosszak! csak sigma hírhedt szórása:S:S max gariban kell venni...aztán cserélik jobb esetben nem?
-
TOM.......
tag
Egy ismerősöm kér segítséget szval az ő nevében írom: A200 hoz obit szeretne venni:
Sigma 55-200 v. Tamron 70-300
A kérdés: a sigma 55-200 és majd késöbb egy sigma 50F2,8 makroobi éri meg jobban?
Vagy Tamron 70-300 makro éri meg jobban neki....amit én mondtam neki hogy a sigma 55-200 szebben rajzol mint a Tamron....Tamron viszont kicsit jobban aberrál és a makrója a kifejezett makróobinak biztos jobb és szebb! -
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
a sigmával igen..kit obival csak manuálba
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
gondolom ezt nem a K10d-n lehet hanem az objektíven!
met ez objektív függő! nekem is lehet a 17-70es sigmával ilyet...sót még a kitobit is tudom tekerni kézzel4 de a vázat nem 
-
TOM.......
tag
Na igen ezt mondom hogy ez egy lényegesen egyszerűsített változat! aki középre szeretne komponálni annak megfele aki meg épp a bal sarokba az komponál hagyományos módon! Egyébként én sem haszálnom sűrűn...az esetek 85%-ban LV!
na ezt egy tesztből vágtam ide:
Extra szolgáltatások
A gyártók mindkét kamerárát ellátták infra érzékelővel, ami az LCD és az optikai kereső között foglal helyet. Feladata, hogy kikapcsolja az LCD-t, amint az arcunk közelít a keresőhöz, hogy a képernyő fénye ne zavarjon a komponálásban. A Sony-nál ez még annyival van kiegészítve, hogy amint a keresőbe nézünk, a fényképezőgép automatikusan megkezdi a fókuszálást (középre), hogy ez által is rövidítse a kép elkészítésére szánt időt. Szintén mindkét fényképezőgépben találunk valamilyen megoldást a dinamikatartomány növelésére. A Sonynál ezt Dinamic Range Optimizer, a 450D-nél pedig Auto Lighting Optimizer néven találjuk meg. A Canon gépében lehetőség van még egy úgy nevezett Highlight Tone Priority funkció bekapcsolására is, ami több részletet rögzít a világos képrészeken, de az árnyékok zajosabbak lesznek. -
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Na a másik topikba kicsit hergelem a népet mert halott a topic..de már vok
Nekem is van ez a "lesésre aktiváló fókuszálás"
A300-on....Van egy infra érzékelő ami elsötíti az LCD-t ha ki van kapcsolva az LV...ezt ha eltakarjuk akkor kativálódik a fókuszálás.. sztem amit az előző kollega írt hogy a szemre aktiválódik az nem igaz, abból a következtetésből ha a kezemmel takarom el akkor is fókuszál...de persze csak a középső fókuszpontot használja az A300 ennél a funkicónál bármit csinálsz ilyenkor...hogy pontos-e? szerintem annyiban segít hogy ha nem ultrahangos az obid élességállítása hanem olyan mint a kit obi, ami annyit jelent hogy egyik végpontból a másikba 2,1mp alatt fordul át a fókusz, egy kicsit meggyorsítja a folyamatot...ha pl előtte makróztál aztán meglátsz valamit hagylátóba messze..belenézel már tiszta is a kép..nagyjából ráfókuszált..lenyomod félig a gombot már csak pár milit moccan a fókusz és csett
Kipróbáltam Lv-vel is amikor nem működik! makrózásból felkeltem nagylátószögre állítottam félig fókuszgomb....körbefordult az obi eleje szép lassan
fókuszált és akkor csett!! szval valamivel gyorsítja a dolgokat! nem hátrányos dolog ez a legjobb jellemző rá! -
TOM.......
tag
Ezt már én is kérdeztem pár hsz-el ezelőtt
sok válasz nem érkezett...konkrétan kettő...elvileg minden forumon a akik használják és tesztekben elég jónak titulálják...kit obinál teljesen más világ ez de csodákat ettől sem kell várni...általában teszteken 5-ből erős 4 csillagot kap... -
TOM.......
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
55-ért viheted
még annyiért sem passzolnám
-
TOM.......
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
hoho
nem publikus még a végén elviszik előlem
egyébként egy közeli rokon... -
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Néztem egy Minolta 75-300-at és egy minolta 70-210-beercan-t egységesen 25 mind kettő! Melyik jobb szted?
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
EXIF-hez lusta vagyok

-
TOM.......
tag
Persze tudom..vicceltem csak az illetővel...
Egyébként az is köztudott, erről is híres a sok jó tulajdonsága melett, hogy a tamron 70-300 F8 ig rettentően aberrál!
Szemben a sigma 55-200al ami nem 300ezres, de alig aberrál valamit...rettentő szélsőséges fényviszony kell (nappal szemben) hogy aberráljon! [link] teszt....Ca 55 mm nél NINCS 200nál alig van! -
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
milyen géppel használod? elég jó...de ajánlok egy raynox dcr 250-et 10-en párezer forint 2,5x nagyítást ad és remek minőségű optika!....elé rakod, és 1:1 es leképezést kapsz!
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
tényleg jó lett...köszi hogy megutattad...makrót tudnál csinálni egyet??? megköszönném
teljes méretben miért lila a hajópadlók köze a jöbb sarokban lent? és az állat orra? itt is kék sátor volt?

egyébként valóban a éles és tiszta kép... -
TOM.......
tag
Melyik nem létezik? Mert 300mm-en zavaróan életlen már a kép sarka...nekem is és a tesztekben is...amugy én se várok többet tőle
ennyi pénzért bőven megéri! csak leírtam neki hogy ritkán fogok én is 300mm-en fotózni...mert ott már rekeszelhetek is...éles nem lesz a kép...és mielőtt valaki írná hogy bizto a bemozdulás miatt..állványról teszteltem le ma délelőtt az obit -
TOM.......
tag
válasz
golyani
üzenetére
Hello!
Pentax obikat nem ismerem!
Tamron 55-200-at sokan dicsérik sokan szidják is...akkor már sigma 55-200 nézd meg pixinfós tesztbem! krom aberráció terén a legjobb ebben a kategóriában 55mm-nél egyáltalán nincs 200mm-nél pedig elenyésző! a tesztben olvashatsz róla és arról is hogy a felbontását meglepően jóna ítélték meg! kb 35K az ára!
Sigma 70-300-at felejtsd el! Az egy mocsok! Tamron 70-300 az jó, de viszont kromatikus aberráció HEGYEK és F8 alatt átlag alatti lágy képet csinál de viszont a makrója az jó! 1:2-es de egy Raynox dcr 250-el 1:1 es is lehet és F8 felett lehet vele csodás képeket lőni!
Sztem a 300mm felsleges lesz neked! ebbe az ár kategóriában ugy is a 300mm környékén az obiknak olyan rossz az optikai teljesítménye hogy...itt gondolok a peremsötétedésre, a sarkokban az életlenségre stb -
TOM.......
tag
na akkor végül is TAMRON 70-300 lett megrendelve
Rem jó döntés volt és beválik mert amiken filóztam az a sigma 55-200 és a tamron 55-200 volt!
Ennek a makró teljesítménye jó? sok helyen dícsérik és láttam képeket amik ezzel készültek egész jók lettek!
Sigma 70-300-nál jobb azt mondják...
Megspékelem majd még egy Raynox DCR 250-el ami 2,5X es nagyítást ad
és Manual fókusz -
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
beteg 
De most tényleg ilyen szar ez a tamron 55-200? ennyi pénzért nem sokat várok (25 ezer)

Sigma 55-200 35 ezer gondolom nem hiába ennyi azt fogom megvenni!
Ilyet is olvastam már

Egyébként van itt valakinek még tamron 55-200? kérhetek képet tőle?
-
TOM.......
tag
Na igen...én is lehet hogy bejátszom...egyébként ugyan ez sonyba a gépemhez 120ezer....
Másik kérdésem az lenne, én az A300-hoz egy 18-70es KIT obit kaptam! nagy gond nincs vele...csak nagyon lágyan rajzol....kinéztem hozzá ezt:Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC MACRO
nem tom jó választás e....vagy esetleg más javaslat? Teléhez meg rábeszéltek a Tamron 55-200-ra
25ezerért újan! Dicsérik nagyon sokan! -
TOM.......
tag
Na de visszatérve a normális kerékvágásba és viccet félretéve kinéztem egy sigma 50/2.8 EX Af makró obit 63 ért! Valakinek valami tapasztalat az obiról? vagy vélemény? soha nem láttam még ilyet!
-
TOM.......
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
nem a felbontás miatt írtam....csak hogy A4 be már tökéletesen látszik az aberráció! A felbontása lehet még pószter méretben is jó! nem erről volt szó! De mind1 biztos igazad van!
egyébként 13x18 hoz nagy az A4 nem! De A2-höz kicsi szval relatív..A2 höz meg az árkáddal szemben levő épületplakát amin egy nikon D60-at reklámoznak az kicsi....
A hülyeségre már megint mindenki kapható ahogy elnézem! Amikor meg normális dolgot kérdez az ember akkor mindenki kussol! Kipróbáltam múltkor is...kérdeztem egy normális szakmai dolgot semmi válasz kérdezett még vagy 5 fórumtárs valamit semmi válasz...na mondom most írok egy fatális böszmeséget a reciprok szabályról..láss csodát 12 okoskodó 3 óra alatt! Ez kell a magyarnak! A botrány a vita!!
Hát tessék tálcán kínálom
éljétek ki magatokat lehet belémkötni
TESSÉK TESSÉK 
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem olvasol fényképezőgép specifikációt? vagy egy kép EXIF információját?
Ez kompakt!! Itt tükrös gépekről beszélünk...csrélgetjük az obika, telekonvertert rakunk alá stb