-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Nem is úgy veszem, ez a megfogalmazás, ha megnézed, pont nem úgy veszi. Az eredeti, és tévesnek bizonyult vette úgy, de nem tartott túl sokáig, míg rámutattak, hogy az úgy nem lesz jó
Itt a bejövő fénysűrűségről van szó, tehát egységnyi területre eső fényerőségről, nem pedig a teljes bejövő fényről.Amúgy meg, mint ahogy írtam, ez csak egy erős tipp, vagy úgymond "sejtés" - lehet, hogy ez sem helyes. Annyi egészen bizonyos, hogy azonos lesz az érzékelőt érő fénysűrűség (azonos fényviszonyok mellett) azonos rekeszértékek használata esetén, legyen az a rekeszérték egy kis frontlencséjű objektíven beállítva, vagy épp nagy frontlencséjűn, telén, vagy épp nagylátón, DSLR objektívjén, vagy kiskompaktén. És az is, hogy egy fényértékkel való lerekeszeléssel feleződik az érzékelőt érő fénysűrűség.
-
EkSYS
senior tag
Hello!
Az Ok hogy az FF is már régóta van, de talán annyi előnyt behúznék az apsc-knek hogy a képsarkokokn a homályosodás még kevésbé észlelhető akár egy átlagosabb obival is. (pl itt
Szerintem azért apsc-vel is nagyon korrekt a3-ast lehet készíteni.
Nemrég itt járt nálunk a városban ez a canon karaván a szatörnbe. elvittem a memóriakáryát és a gépe,et (50D) és kipróbálgattam néhány más obival, és persze a jó "öreg" 5DmkII-öt és az 1DmkII-öt vs. 50D. Megvannak a tesztfotók, érdekes.
Az biztos hogy első expo-nál "hallatszik" a különbség. Az 50D mintha fapapucs lenne az 1D -hez képest. Aztán jön a képminőség. Én néztem innen - onnan, néztem ezt, figyeltem erre-arra. hááát....azt nem mondom hogy a két gép nem jobb mint az 50D, mert inkább más mint jobb, de hát tény hogy ők FF-sek, ezért az alma vs. körte összehasonlítás, de a képek miatt érdemes volt. Az sajnálom hogy az EF500-at nem próbáltam ki.
De mondjuk aki már 50 éve fotózik annak ez clear-sky. Én csak 1 éve nyomom, amateur szinten. -
Grentsó
tag
Szintén elő szoktam én is venni időnként. Főleg F4 - F8 között használom, a képminősége nekem megfelelő, de sosem teszteltem. APS-C-n a halszem effekt kevésbé kifejezett, ha a képszélekhez közel, azokkal párhuzamos tárgyat nem komponálsz bele. Tájképeknek szerintem ez a kis torzítás gyakran jól is áll, nem szoktam belőle vágni, kicsit mesevilág hangulatot kölcsönöz nekik.
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Na tul vagyok egy javitason. Megkerhetnelek teged es Kiskornelt-t es barki mast is persze hogy nezzen ra az uj fotokra. Szerintem javult, bar nem hibatlan, meg mindig eleg lagy a kepe. Ezeke ma 3.16-an keszultek.
Az utolso foto (Kek alapon feher alakok egy tablan) a sajat 16-35mm-el keszult egy eggyel elozo pedig egy masik ugyancsak 16-35mm-el.Ugyanaz a gep, ugyanaz a helyzet (kb)Szerintetek?
link: [link]
kosz
b -
Az-X
őstag
Nekem igazából egy 11-500/1,2 kellene
Ja és az egész nem lehet több mondjuk 700-800g-nál
A viccet félretéve, a 11-re nincs szűkségem csak a 28 volt kevés, a 18-135 18 vége látószögben jó lett volna csak minőségben nem. Az a helyzet, hogy amit én szeretnék az gyakorlatilag nem létezik, vagy ha létezik is nyilván nem tudnám megfizetniValószínűleg az igényeimből kell leadni. 16-85 amúgy kb megfelel, az árát találom kicsit magasnak. Még felteszek egy 18-105-öt aztán meglássuk.
-
Az-X
őstag
Igen tudom, sajnos ez van, a nagylátó meg a tele nem igazán fér meg
Viszont vannak olyan helyzetek mikor nem állhatok neki cserélgetni az objektívet mert azalatt a pár másodperc alatt nagyon sok mindenről lecsúszok. Persze tudom az lenne a legtutibb ha minden obim alá lenne egy váz
De nem ebből élek úgyhogy ennyire nem fogok elvadulni.
A 28-ról induló obikba belekóstoltam már. Volt Tokina 28-70/2,6-2,8-am 28-80/2,8-am ezek nagyon nagyon tuti kis lencsék. De pont 1 hete egy haverom esküvőjén szívtam meg mert a 28 nagyon nagyon szűkös volt. A biztonság kedvéért elvittem a kedvesem 18-135-ösét... erről viszont nem ejtenék több szótVégül egy cimbi megszánt egy Tokina 11-16/2,8-cal, azzal már elégedetten kattintgattam
Meglesem a 17-50-et bár ha emellett a tartomány mellett döntenék akkor szerintem inkább maradnék a Tokinánál. -
Dare2Live
félisten
Azért egy 14-24 sokkal nagyobb átfogással rendelkezik mint egy fix 14es vagy 20as vagy 24es. Lényegében 3fix egyben.
NYon meg ahol annyit keresel egy hónapban nemakkora probléma egy ilyen lencse annak aki szélelátó user/fan.ja és persze ez a lencse tökéletesen illik a 14-24/24-70/70-200 as sorba. ezek mellé márcsak egy 600/f4 vr kellene és készen is lenne az álom obisorom.
-
ottkar
addikt
Ja elfelejtettem konkretizálni hogy az 50 1,4-es -ről beszéltem mert azt kérdezték megvegyék e Revuenon felírattal.Én meg egy húszassal korábban Egy Altissa boxszal, kezdtem totál fémből készítve. Ha jól emlékszem az Etüd orosz volt. Az oroszok 1945-ben berohantak a Jénai gyárba és vitték amit lehetett. Egy dosszién az állt industriell (ipari objektívek), nem lacafacáztak elnevezték az optikát indusztárnak.Az igazsághoz hozzátartozik hogy amit a ruszkik elloptak azt meg is csinálták nagyon precizen és jó minőségben.
-
ThufirHawat
senior tag
Még az 1200/5.6-ról olvastam egyszer azt, hogy: "ha meg kell kérdezned hogy mennyibe kerül, akkor nincs rá pénzed".
Egyébként szerintem ilyesmi USA árak lesznek:
200/2: 1,4MHUF
800/5.6: 2,5MHUFMiért nem hozzák vissza a 2004-ben kivont 200/1.8L-et? Egyszerűbb lenne, mint valami tök újat kitalálni.
-
KakaosCsirke
tag
Hát az obi nem az, de a váz igen. És ezért nem is lesz rá stabis lencse.
Azert ez nem biztos. Nem a k10d az egyetlen K mountos fenykepezo. Lehet, hogy elobb utobb megeri a sigmanak kiadni a stabis verziot is. Tovabba, az irodalom bongeszes alapjan ugy tudom, hogy a erzekelo rangatos technologia a gyakorlatban 1-1.5 mig a lencsetagmozgatasos 2.5-3.5 blendet is hozhat. A 3 fenyerteket az FZ30 eseten magam is igazolni tudom, valosagos.
Bee, te is FZ30-rol valtottal nem? Es ha jol emlexem pont toled olvastam, hogy a k10d nem hozza a pana csillapitasat. A dslr-re valtassal a kepminoseg mellett a szobai vaku mentes csaladi kepek a fo celom. Igy nem szivesen dobnam ki azt az extra ~2 fenyerteket amit az obis kepstabi ad az erzekelo rancigalassal szemben. Szivesen hallanam a tapasztaltodat, hogy a k10d stabija hany blendet enged a gyakorlatban.
Ugyanakkor sajat szempontjaim alapjan, a k10d meg mindig szimpibb mint egy d80, ha a vaz kepstabijat nem is hasznalnam ki.
Btw, Dare2Live-nek mi lett a D80 fenymeresproblemajaval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest