Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem itt nemrégiben a 18-55 kit helyett valami normálisabb obit. Gondoltam itt tamronra, sigmára. Akkor mi lenne a helyzet, ha 100 alatt kellene vennem és canon kellene? Létezik valami ilyen? Újra gondoltam. Gondolom ez nehéz dolog. Szívem szerint vennék egy 17-55 2.8-at, de arra nem lesz mostanában pénzem. 17-85 állítólag nagyon szar. 15-85 is drága sajnos.
Létezik valami alternatíva? Van most egy fix 40mm 2.8 STM-em, de kevés az átfogás. Maradjak a 18-55 kitnél? De az kb. egy lapon van a 17-85-el nem? Köszönöm! -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Ennek az obinak a Nikon bajonettes változatával van valakinek tapasztalata?
Milyen a képminősége egy 18-105-höz képest?
Karcmentes, garancia nélküli példánynak mi lehet a reális ára? -
schawo
titán
válasz
bitking
üzenetére
Hogyan akarod lecsavarni a kompakt vázról? Ha meg nem akarod (
), akkor ez kompakt kamera kérdés, nem objektív kérdés.Miért pont ez a kettő? Miért nem teszel fel egy értelmes kérdést:
Kompakt fényképezőgépet szeretnék maximum x-ezer forintért. Virágokat, lepkéket, a loch nessi szörnyet, és az ISS-ről pedig a Földet fotóznám vele. Lehetőleg kicsi legyen, és ne legyen nagy. Legyen olajzöld, tengerkék betéttel az alján. Ne legyen benne wifi, mert azt utálom. -
bitking
csendes tag
Szerintetek melyik objektív csinál jobb képet ebben kérném a segítségeteket
Leica Dc Vario-elmarit / 14 elemnts in 10 groups (2 aszférikus lencse /3 aszférikus felület /3 ed lencse/1 nanorészecskés felület kezelt lencse / F2,8-5,2
(ebbe gépben van benne :panasonic Lumix DMC-FZ62 )
VAGY:
14 objektív elem 10 csoportban (4 ED elmemmel )
F3-5,9(ebbe gépben van benne : Nikon P520)
Köszönöm
-
Klemice
senior tag
válasz
balintkagan1
üzenetére
-
-
balintkagan1
tag
válasz
schawo
üzenetére
Igen, köszönöm! Viszont akkor az E-digitalnak kicsit frissítenie kéne az árait vagy nem tudom.Anno olvastam erről az objektívről egy tesztet,amiben írták is, hogy jó, jó, de azon a nyitóáron, ami egyenlő (vagy nagyobb ?) volt a Nikon 105 mm 2.8 VR árával, nem igen fog fogyni.
-
schawo
titán
válasz
balintkagan1
üzenetére
Ebayen 450 euró körül megy, ha erre gondolsz. Szóval a 150ezres ár rendben van. 62mm a helyes szűrőméret.
-
balintkagan1
tag
Üdv! Valaki tudna nekem segíteni, hogy most akkor mennyi a piaci ára ennek az objektívnek? Sigma Nikon 105 mm 2.8 EX DG OS HSM Macro és ebből is az újabb változat, tehát az amelyik IF-es tehát nem változik a hossza (mert ugynezen a néven láttam már a régebbi verziót is). Az egyik boltban 150k körül van [link] a másikban meg közel annyi, mint egy 105 mm Nikon gyártmányú [link] Előre is köszi a felhomályosítást!
Szerk: Áhá látom a szűrőméret sem passzol...gondolom a 220Volt nézte el, de nagyon a dolgot

-
JackFeryll
őstag
Még csak inkább ábrándozás szinten gondolkozom, de van itt valaki aki használt I-es II-es verziószámú tilt shifteket? (Canon) Ha igen milyen a régi széria az újhoz képest ?
-
A Zéé
addikt
válasz
Schuby
üzenetére
ezzel nem lesz autófókusz a d5100-on. Kitobiként mai dslr-hez tuti nem adják ezt. az az 55-200 vagy az 55-300. Ez a régi filmes vázak kitobija volt.
Csoda meg nincs, ami ennyire olcsó, az ennyit is tud
Inkább tegyél még egy kicsit hozzá, és ott a Nikkor AF-S 55-200 VR 40k körül használtan. Ami kitobi létére egész jó adottságokkal bír. Szerintem ez kellene legyen az alap, akárkinek, aki teleobit keres. -
Schuby
aktív tag
Üdv
Vennék egy telét, és ezt találtam ami szimpi volt. mintha láttam volna itthon is kitobiként az 5100 hoz is. Jófajta ez az üveg, vagy azért ilyen barátságos az ára mert silány? -
Zozzant
addikt
válasz
lacibacsi
üzenetére
"Please note: The 18-200mm became available with a built-in motor for the Nikon D40, D40X and D60 (Model A14NII) from March 2008. The A14N model which had been available up until March 2008 is only compatible with the D40/D40X/D60 in the MF mode due to the fact it doesn´t have a built-in motor. "
forrás: TAMRON EU
-
lacibacsi
addikt
Help Me!
Azt szeretném megtudni, hogy a Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II XR LD típusú objektívben van-e fókusz motor? A neten valahogy ellentmondásos infókat találtam eddig... Nikon D3100-on szeretném használni autofókusz funkcióval (is).
Köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz
End-ru
üzenetére
Uhh, én csak most számoltam utána, hogy milyen obi adna olyan látószöget Apsc-n, mint a 70-200, FF-en.
Kerekítve 44-125mm o.O Az nem túl combos, a jelenleg megszokott látószögemhez képest, és tényleg jogos, mert FF-re ugyanehhez a látószöghöz egy 300-as tele kellene. :S
Megvan! FF váz+ egy 30e Ft-os 75-300 és probléma megodlva! Úgy is bírja az izót.
-
End-ru
aktív tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
"DX-re tervezett üvegnek annyi előnye lehet hogy azt olyan kivágásra tervezték amit egy FX-es üveg kivág egy FX vázon."
8X elolvastam, mire elkezdett derengeni mire gondolhatsz. Szóval arra akartál kilyukadni, hogy (canon példát tudok) a 70-200 (ami FF-re jó) helyett jobban jártál volna egy 55-250-nel? -
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
de a kolléga egy szóval nem említette, hogy FX re hajtana. Ugye? Ugye...
Ha jól bogarásztam ki a dolgokat akkor szegénykém azon agyal, hogy 50 vagy 35 és ez canonon vagy nikonon jobb. Erre jösz azzal, hogy FX en igy meg DX en cserepont. A srác 1db fix üveget akar venni. -
fattyu
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
az eres az más.
50mm-es
bocs
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ne kavard már meg.... tízszer olvastam el a hozzászólásod és engem is megkavartál

szunnyadopoc:
A 35 milis üveget "csak" DX vázon tudod használni. De ezt is szorozni kell 1.5 el. Azaz 35 x 1.5=52,5mm
Az 50 milis üveget FX vázon is tudod használni. Azaz DX vázon szintén szorzod 1.5 el. Azaz 50 x1.5=75mm
Ha meg FX re tekered fel akkor azt látod ami rá van írva azaz 50 mili. -
imyourfriend
őstag
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
35-ösből é 50-esből kiindulva ha ezek a fixek a képsarkokban kicsit gyengébbek, akkor ugyanarról a helyről lőve előbb 35-össel majd kivágva az 50mm-eres gyútávnak megfelelő képméretet elhagysz némi képszélt. De szerintem ez nem túl jelentéktelen egy fix üvegnél. Másrészt játszik a torzítás. 35-ös fix jobban torzít mint 50-es. DX-re tervezett üvegnek annyi előnye lehet hogy azt olyan kivágásra tervezték amit egy FX-es üveg kivág egy FX vázon. Saját példámból merítve voltam úgy hogy eseményen 70-200al fotóztam, és néha szűk volt a 70mm-eres vég is, míg egy FX-es vázat használó fotósnak pont jó volt a 70-200 és nem kellett cserélgetnie. Pluszt nem kapsz csupán egyik DX-re lett tervezve másik pedig FX-re (javítson valaki ki ha rosszul mondom) törekedve arra hogy elérjék a valós 50mm-eres gyútávot.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Andrew31
üzenetére
"Mivel/hogy van meghatározva a rekeszméret?"
Mármint a blende átmérője, mert a rekeszméret kifejezés megtévesztő lehet.

Tehát a a blende átmérőjét úgy kapod meg, ha a fókusztávolságot elosztod a rekeszértékkel.
A blende átmérője relatív fogalom, mert függ a lamellák formájától amik nem mindig formáznak tökéletes kört: innentől kezdve az "átmérő" mint meghatározás értelmét veszti.

-
cattus
addikt
válasz
Andrew31
üzenetére
Az "F" fényerőjelölésű objektíveknél nem számítják bele a fényerő kiszámításakor a lencsetagok fényvisszaverését, fénylelnyelését, meg hogy valamennyire szórják is a fényt, azaz nem tökéletesek. Ezért fordulhat elő ilyen.
A kifejezetten filmezésre használt objektíveknél ezért vezették be a "T" jelölést, amibe már belekalkulálták a fentebb írt fényveszteségeket, mivel ebben a műfajban gyakran használnak nem TTL fénymérést. -
Andrew31
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Azt hittem, hogy pl. a "különleges" bevonatok miatt sötétebb.
Mivel/hogy van meghatározva a rekeszméret? Mármint 2 különböző objektív, azonos (elméleti) rekeszméret valójában nem azonos mm-ben? (most itt 2 azonos szűrőméretre gondolok, nem a 82-es ágyút hasonlítanám az 52-eshez.
) Valami arányban határozzák meg, esetleg fényméréssel, tervezéskor?
Valaki linkelhetne erről egy cikket, ha létezik!
Mindenesetre áll, amit írtam, nem?
Szóval egy 2.8-as és egy 3.0-s obit (főleg, hogy itt amúgy is leheletnyi a különbség - papíron) így, elméletben felesleges hasonlítgatni, egy próba kell. -
Andrew31
senior tag
válasz
cattus
üzenetére
Viszont nem írt pontos típust (és most nem keresek rá, hogy milyenek vannak
). Nekem van Nikon 18-105 és Tamron 17-50 és azonos rekeszértéken sokkal világosabb az utóbbi, szóval nem csak a rekeszértéket kell megnézni...
De valóban, papíron hangyányi a különbség.bitking: a 2 gép lehet nem azonos szenzorméretű, stb-stb. De ezt tényleg majd a másik témában.
-
bitking
csendes tag
válasz
cattus
üzenetére
itt arra gondoltan igazából hogy ha a zomm alapban van
több minden látszik képen a 20 gyújtótávolságú objektíven mint a 24 -en ( még nagyon kezdő vagyok köszönök minden segítséget )egy másik kérdéseben is szeretném kérni a segítséget ( nem kimondottan ehhez a témához tartozik tudom ) ki néztem két gépet az egyiknek 24 gyújtótávolságú (nikon p520) a másiknak 20 gyújtótávolságú a lencséje (Panasonic Lumix DMC-FZ72) és most ( a lencse miatt nem tudom melyik gép lenne az igazi )
-
End-ru
aktív tag
válasz
bitking
üzenetére
Hogy sok-e, azt csak Te tudhatod, van aki az 50 -et is kicsiholja a 35-ből

Itt megnézheted -
bitking
csendes tag
segítséget szeretnék kérni jelentős különösség van a 24 és a 20 gyújtótávolságú optika között ( a 20 jelentősen többet "fog be " mint a 24-es )
és a 2.8 és a 3. 0 fényerejű között -
A Zéé
addikt
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
meg az 50-es és a 35-ös közt amúgy alig van különbség méretben. Viszont kimondottan portrézni jobb a hosszabb.
-
schawo
titán
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
Ugyanaz a gyútáv/fényerő kombó DX-re kisebb méretben megvalósítható. De ez csak elmélet.
-
szunnyadopoc
csendes tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Egyelőre el leszek az 50mm-essel sztem, aztán, ha szűk lesz, vészmegoldásnak beszerzek egy 18-55-ös kitobit. Nem hinném, h. túl sok egész alakos fotót fogok készíteni beltérben... (Most egy Olympus XZ-1-es csúcskompaktot használok, ahol az átfogás eléggé használható, mégis leginkább tele állásban szoktam használni f/2.5-ön, de ~ekv. 70mm alatt ritkán fotózok vele. A képminőségével tulajdonképpen nem is lenne gondom ISO200-ig, de hiányzik a szűk mélységélesség... leginkább ezért szeretnék váltani.)
(#16450) imyourfriend
Azt szeretném még kérdezni ezzel kapcsolatban, h. a DX-re tervezett objektíveknek milyen előnyei vannak ASP-C-n? Úgy értem, kapok e valami pluszt, ha Nikkor AF-S 50mm f/1.8-as helyett a Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8-at választom? -
imyourfriend
őstag
Ha 2-3 évig használnék még DX-et vagy tovább akkor zavarna, így meg nem érdekel annyira. Elég lesz találnom egy számomra jó ár/érték arányú vázat majd, nem hogy még cseréljem az üvegemet is. De azon kívül hogy kiakartam próbálni az 50-est a leendő váltáson kívül más nem nagyon vitt rá.
-
.DLL
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Azért nehézkes követni amit írsz, mert a dolog onnan indult ki, hogy a RAW miatt szerinted fölösleges 50-es venni, mert a 35-ösből is ki lehet vágni. Innen eljutottunk oda, hogy TE full-frame-et akarsz venni, ami nemigazán kapcsolódik a kérdéshez.
Ha egyébként így van, akkor az nem olcsó váltás, és ahhoz képest elhanyagolható egy 35-ös eladása és 50mm megvétele közötti árkülönbözet, így nem értem miért nem inkább a kisebbiket vetted ha sokszor szűk az 50-es.
-
penomope
csendes tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Akkor inkább beruházok mellé, nem cserélem.
-
Santiagain
őstag
válasz
penomope
üzenetére
Kirándulásra a lehető legrosszabb választás. Tájra szűk, portréra, pláne állatokra, rövid. Ráadásul automata módban a gép dobálja a rekeszt is, így a maradék előny is elvész. Az, hogy azonos rekeszen valamivel jobb képeket készít, nem fog kárpótolni a zoom hiányáért.
-
A Zéé
addikt
válasz
penomope
üzenetére
jó kérdés mennyire hiányozna, ezt neked kell tudni.
Képminőség jobb. Családi fotókra is teljesen jó.
Kirándulásnál felhasználás kérdése. Én az olyan helyekre a 35-öst szoktam vinni, ahol már voltam, vagy ahova vissza tudok menni kb. bármikor. Ha viszont olyan helyre megyek, ahova nem sok esélyem van visszamenni, akkor inkább a 18-105-öt viszem, mert ilyenkor nem feltétlen van idő gondolkozni, több perspektívát megnézni, sokat szöszölni. Akkor jól jön, hogy van nagylátó végem, meg kistelém is. Szóval ha kicsit kényelmesebb vagy, akkor egymás mellé jó a kettő, nem egymás helyett. Ha szereted a kihívásokat, akkor viszont csak egy obinak is jó szerintem.
Tipikus példa nálunk az állatkertezés (barátnőm miatt évi 1-2x legalább vagyunk valahol). Én mindig a 35/1.8-at viszem ilyenkor, és próbálok kicsit máshogy képeket csinálni. Viszont voltunk Abonyban a kistigris simogatóban, és oda 3 perc után feltettem inkább a zoomobit, mert mászkáltak össze-vissza, meg tömeg is volt, és amikor az ember nyakába rakták őket, akkor gyorsan kellett a nagylátó, mert csak 2-3 kattintás erejéig maradtak nyugodtan. Ilyen helyzetben kevés lett volna az idő hátrébb lépni, vagy akár obit cserélni is. -
penomope
csendes tag
Üdv.
Nikon d5100-hoz 18-105-ös obim van. Elég sokat a 35 körüli tartományban fotózok. Ha elcserélném egy fix 35/1.8-as obira, minőségileg jobb képek esnének ki automata módban is? És vajon később nem hiányozna a 18-105 tartomány? Inkább csak kirándulás, család a téma. -
schawo
titán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nem tudlak követni.
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Van a tükrös gépek RAW-jaiban annyi vágási lehetőség mely megoldja a 35 és 50-es obi közti látószög különbségét.
Ezzel azt akarod mondani, hogy tök fölösleges az 50 milit megvenni ?
-
imyourfriend
őstag
+1, néha beltérben szűk tud lenni APS-C-re az 50-es, most így jártam én is. Viszont torzítása meg sokkal kisebb mint a 35-ösé.
más: Persze mióta megvettem az 50-est azóta az van csak fent, de a 35-öst jobban szerettem. Van a tükrös gépek RAW-jaiban annyi vágási lehetőség mely megoldja a 35 és 50-es obi közti látószög különbségét.
-
.DLL
veterán
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
Nekem van, és lekopogom hibátlan. Élesnek is éles, tehát még nyitva is összevethető az IS kitobival nyitva (már ha ez erénynek mondható
) Maga a konstrukció viszont tényleg gyenge és nagyon műanyag, emiatt nem lehet olyan pontosan gyártani. -
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
40/2.8 stm nem lenne megfelelő?
Nem tudom, h Magyarország mennyire van messze neked, de az indexen elég sok canon cuccot árulnak. Érdemes lesni a fórumot. -
szunnyadopoc
csendes tag
Én is erre akartam célozni, nem mindig talál fókuszt, és nem tudom, h. ez mennyire javítható hiba, vagy mennyire zavaró.
Sajnos az 1100D-ben nincs fókusz finomhangolás, használt gépet meg nem akarok venni, mert itt nálunk vagy rossz lesz az állapota, vagy mindegy újon venni az ára miatt. -
szunnyadopoc
csendes tag
Helló!
De, elég szűknek tartom én is (pláne Canonnnál: 80mm ekv.), de nekem nem, mint univerzális, hanem mint portré objektív kellene (mell, és egész alak asszem torzítás nélkül kijön, illetve fejportré is megoldható utólagos crop-al). Ilyenkor előjön az 50-es előnye... kevesebbet kell vágni a képből, ha fejportrét szeretnék, szebb bokeh egész alaknál pl.( Tulajdonképpen pont ezért is szeretnék DSLR-t, beleszerettem a szűk DOF-ba
) (esetleg valami 65mm ekv. obival kiegyeznék, de hát ilyet meg nem akarnak gyártani
)Egyébként én is mindenképp Nikon párti lennék, csak, hát.... nehéz megélni errefelé, és nem mindegy, h. 120e, vagy 90e....
Régebben megérte volna, de mostanában furcsa módon a Kijevi árak jobbak, mint a Magyarországiak -
-
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
Nem hallottam arról, h a Canon lencse pontatlan lenne, inkább nem mindig talál fókuszt. Az 1100D-t nem ismerem, de azon nem lehet finomhangolni a focust? Esetleg egy használt, de jobb váz finomhangolással? Nekem 40D-m van, de azon leginkább a hátsó kijelzőt cserélném le, mert eléggé pixeles. 1100nél is hasonló.
-
A Zéé
addikt
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
az 50mm (ekv 75mm) mint egyetlen obi nem lenne kicsit szűk?
Egy fix obis felálláshoz aps-c vázra én inkább a 35-öst venném. És amúgy mindkét esetben Nikon rendszert
Ugyan jóval olcsóbb a Canon 50/1.8, de amennyivel drágább a Nikon AF-S 50/1.8 szerintem annyival jobb is.
Ha az ekv 50mm-t keresnéd, akkor a Nikon AF-S 35/1.8 (ekv 52mm) perdöntő. Canonban csak valami régi ff 35-ös obi van, ami drágább is, meg nem is jobb minőségre.
Ungvárról nem érné meg esetleg átjönni mondjuk Nyíregyházára, vagy Kassára? -
szunnyadopoc
csendes tag
Hoppá, elírtam Canon EF 50mm f/1.8 II objektívről van szó.
-
szunnyadopoc
csendes tag
Helló!
Szeretnék egy kis segítséget, de sajnos nincs időm átfutni az egész fórumot, ezért inkább kérdeznék. Tervezem megvásárolni első DSLR gépemet, és egyelőre 2 verzió áll fenn: Nikon D3100 + nikkor AF-S 50mm f/1.8G, illetve Canon 1100D + canon EF 50mm f/1.8. A legfőbb szempontom az ár alacsony szinten tartása, ezért a Canon rendszert választanám szívesebben, de vannak kétségeim az objektívet illetően. Sok helyen olvastam, h. kb. 5-ből 4 canon EF 50mm f/1.8-as objektív front (,vagy back) fókuszos, és, h. a Canon szervizesek sem tudnak mit kezdeni vele, mert szerviz után is megmarad a probléma. (Sajnos fórumokon és egyéb helyeken az ilyen hibás obikat egyenesen használhatatlannak írják, és házi barkácsolást ajánlanak a javítására.) Szeretném kérni azokat, akiknek van személyes tapasztalatuk az objektívvel, segítsenek! Mennyire nagy mértékű a hiba, illetve annak előfordulása? Van e mód a kiküszöbölésére, illetve mi az? Kell e egyáltalán tartanom efféle problémáktól?(Kipróbálás lehetősége ki van zárva, mert Ukrajnában élek, Kárpátalján. Az itteni (Ungvár város) üzletekben ugyan ki lehet próbálni a gépeket, de sajnos nem sokat érek vele, mert minden kb 15-30e HUF-al drágább, mint ha Kijev-ből rendelném, ezesetben viszont nem lehet kipróbálni.)
A segítséget előre is köszönöm!
-
imyourfriend
őstag
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Eleg altalanositva irtad, azert volt fura. Pl ha veszel egy penge fix uveget nem valoszinu hogy 3-4 even belul lecsereled. A zoom objektivek mar kicsit mas kategoria ezt el kell ismerni.
-
zolka78
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Ez nem indok 3-4 évente az obi cserére. Persze ha hirtelen, vagy évek múltán jelenik meg egy használhatóbb darab, akkor az jogos. De csak maradjunk a témát indító tamron 17-50/2,8-nál. Ha minden igaz akkor 2005-2006 környékén jelent meg. Hobbi fotósoknak még mindig egészen jó alternatíva, sőt.... A nikonosok között elég sokan váltottak rá az elmúlt 1-1,5 évben, pedig a vázak már igen csak elhúztak a 7 évvel ezelőtti követelményektől.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
3-4 év alatt rengeteget fejlődik a piac, amely objektíveket Sigma bemutatott azok pár év múlva már elérhető közelségben lesznek (pl gondolok itt a 18-35/1.8-ra). Vagy mikor megvettem a 17-70-et akkor a 17-50 2.8 stabis Sigma még sokkal drágább volt. Most meg már kezd elérhető áron lenni. És idén februárban vettem el se telt még egy év sem. Egy idő után biztos eljön hogy oké ez a szettem lesz. De később megint kiadnak pár olyan objektívet amiért érdemes ráfizetni a jelenlegire.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a taminak nincs prime lencséje a macrókon kívűl.
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Mar miert cserelne az ember 3-4 evente az objektivet, ha vesz valami igazna jot nem olcson, mi ertelme lenne lecserelni?
-
Andrew31
senior tag
válasz
deja vu
üzenetére
Szerintem, mióta 5 év a garancia (más minőségbiztosítási rendszer?), azóta ritkán fordul elő hogy pontatlan lenne. én a boltban kipróbáltam egyet, az jó volt, azután, 1 hétre rá rendeltem egyet (nem azt küldték el) és az is jó...
Amúgy, ha 10-nél jár ismerőse, biztosan az obik rosszak?

Dr V: Az, hogy GER-ban van csak Tamron szerviz, nem a Tamronra nézve gáz...
-
robi222
senior tag
Elvileg ha valamit 1 hónapon belül nem tudnak javítani ,akkor újat kéne adni.Ha jól tudom.És elég durva lenn ha 1 hét használat utón 2 hónapra elküldenék.
-
Klemice
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére

-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Hadd gondolkodjak. Őöööö nem. 17-55 IS USM mellé minek?

Ez a németországi postázás eléggé gáz a tamrontól...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D-Link DIR-860L
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Létezik valami alternatíva? Van most egy fix 40mm 2.8 STM-em, de kevés az átfogás. Maradjak a 18-55 kitnél? De az kb. egy lapon van a 17-85-el nem? Köszönöm!

), akkor ez kompakt kamera kérdés, nem objektív kérdés.

Úgyis a komplett rendszer a lényeg...

Szóval egy 2.8-as és egy 3.0-s obit (főleg, hogy itt amúgy is leheletnyi a különbség - papíron) így, elméletben felesleges hasonlítgatni, egy próba kell.