- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
fattyu #19916 üzenetére
Így már látom a különbséget, tényleng látszik hogy egy kicsit defektes 85mm példányt fogtál ki. A lényeg hogy találtál jobban használható obit.
Keresgéltem saját képek között, az elvileg kicsit jobban CA-zó canon 50mm F1,4-ről, de ilyen fátyolszerűséget nem találtam. (max. csak azt hogy f1,4-en szinte semmi éles rész nincs)
zserbox: Én kértem direkt, hogy egy másik obival is mutasson példát, kíváncsi voltam milyen az igazi fekete, a kutya estében.
Amúgy a 2x-es ár, nem feltétlen jelenti hogy akár 2x jobb az obi (bár csak így lenne), L-es obinál beszámítják a bőrszütyőt, a gyári napellenzőt, minőségibb felépítést, esetenként a időjárásállóságot, majd ez után beszélhetünk az optikai minőségről (ami sajnos néha rosszabbul sikerül mint egy nem L-esé) -
zserbox
őstag
válasz
fattyu #19916 üzenetére
nem tudom, a leírtak alapján én rosszabbra számítottam, egyáltalán nem látom vészesnek a 85 1.8 szereplését, nem egy 2x annyiba kerülő L-es obihoz kell hasonlítani.
sztem simán korrigálható a lilásodási hiba (színhelyes, kalibrált monitorról nézve) az éjszakai autós meg tök nem életszerű számomra (ott volt nagyon durva, de sztem nem csak ezzel az obival lett volna ilyen) -
fattyu
veterán
válasz
fattyu #19914 üzenetére
és ha megnézed amit kiragadtál példának az mégcsak nem is 1.8on készült a 85el hanem egy 1 és 1/3 stop rekeszelve.
Zserbox. Tény. ettől még ez szerinted elfogadható kép egy canon fix obitól? nekem nem. az általam sokat szidott 50 1.8 ilyeneket nem csinál. meg semmi más amit használtam. se olcsóbb se drágább.
ahogy a 85 sem 1.8on.
Mindkét napon mindkét szituban dof miatt rátettem egy stopot mert sok volt az out of focus...
-
Monya78
veterán
válasz
fattyu #19900 üzenetére
Hát nem is tudom mit mondjak a képekre, ahol elő kell jönni a croma-nak, ott brutálisan előjött.
Leveszegettem róluk a Cromát kicsit jobb lett, levettem a lila színt, így a legtöbb kép el is lett rontva.Azért kíváncsi lennék egy "img_6692"-hez hasonló stílusú képre ami már "normális" obival készült, mennyivel lenne jobb?
-
kigyi_23
addikt
válasz
fattyu #19689 üzenetére
Én sem tudtam mit vegyek amikor megvettem életem első canon vázát, mondjuk nem kezdtem ilyen komoly megoldással
Akkor én a kit obit tényleg csak kipróbálásra szántam és egy fix 50 1.8-al valamint egy 55-250-el kezdtem azóta azért a nagy káoszból lett igényem is obira nem csak rábökök alapján, de pénzem nincs arra, hogy megvalósítsam. Egyenlőre az 55-250-et kiváltottam nagyjából egy 70-200-al, de kellene valami normális alulra is.
-
Colonel993
senior tag
válasz
fattyu #18985 üzenetére
Én rásütöttem, hogy szar Kínai... és jót röhögtünk kollégákkal... aztán odaadtam egy barátomnak megragasztva... ERSZOFTra még jó lesz.
Lényeg a lényeg, sok sok olyan dolog van amit nem érdemes leváltani a jólbevált módszerekről azért, hogy spóroljunk 0,2g-ot... ilyen ez a bajonettes szitu is; "legyen fém azt jólvan" manapság már az alut is "fröccsentik" talán kibírja a júzer a + 200Ft-os többletköltséget
Esetleg alternatíva az volna, hogy lehetne kapni utólag fém bajonettet és majd Te átszereled ha ingert érzel a műanyag leváltására.
-
-
zgospel
őstag
válasz
fattyu #18620 üzenetére
imádom ezt az obit, de nincsen normális nagylátóm, ezért kell mennie.
tokina 11-16-ot akartam emellé, de túl sok lenne a csere én meg kényelmesedem, és rátaláltam a sigma 18-35-re. úgyhogy arra lesz a csere, már a halszememet eladtam, még ezt eladom, teszek mellé egy kis pénzt és akkor letudom a nagylátót is (igaz nem uwa) egészen 35-ig, nagy fényerővel, jó képminőséggel.
a képeim 80%-a pedig legfeljebb 35mm-en készül, afölött nagyon keveset van más a gépen, úgyhogy így nekem jó lesz (legalábbis nagyon remélem)
-
Colonel993
senior tag
válasz
fattyu #18479 üzenetére
Igazából mivel elég gyakori darab... olcsó fényerős Éles obik egyike... emiatt gondoltam mások már régóta nyúznak ilyet... a jövőben felmerülő dolgokat meg csak a tapasztalat szüli, én meg elkerülnék olyan hibákat amiket csak lehet
utoljára 5-6-7 éve filmes gépemen volt ilyenem 4-6 hónapra...
-
_seth_
veterán
válasz
fattyu #16218 üzenetére
70-200 F4 L is rendelkezik ezzel a hibával pedig az elég jó képeket készít.
Újabb probléma merült fel: ismerősöm el fogja adni a fotós felszerelését, köztük egy 70-200 F4L USM és egy 17-85 IS USM... arra pedig a 18-200-ról váltani már nehezebb bár pluszba még jó lenne de akkor feleslegesen fedem le ugyanazt a tartományt két garnitúrával ugyanakkor az alap problémám megmarad, hogy néha jó lenne csak a gép+obi és mindent fotózni ahelyett, hogy cserélgessek
-
.DLL
veterán
válasz
fattyu #15476 üzenetére
Én nem rég egy Chinon 55mm 1,4-et vettem ócsóért, hát nyitva még leméretezve is lágy, de 1 blendével beljebb már teljesen rendbejön! =O Lehet hogy ki kéne tisztíttatni?
f/1,4-en szinte elfolynak a fénypontok, f/2-n pedig már minden a helyén van, kontrasztos is, éles is (nyilván f/4 felé még jobb) de kettőt léptetek a blendegyűrűn, ahogy az üveg legszéle már nem vesz részt a képalkotásban ugrásszerűen javul egyet a képminőség, utána pedig fokozatosan, ahogy más objektíveknél is megszokott.
Okozhatja ezt a benne lévő por (nem mintha sok lenne benne). Viszont mást is észrevettem, ha hazaértem linkelek be egy képet a nyitott bokeh-ról, mert valami furcsaság látható a körökben... :/
Addig is a kérdés egyelőre: egy tisztíttatás szokott javítani az analóg obik képén (már ha van tapasztalat róla)? -
BiriBum
őstag
válasz
fattyu #11833 üzenetére
Direkt linkeltem ezt az oldalt, a flame jól mutatja, hogy gumiszabályról van szó, amin belül tisztán ízlés kérdése az egész.
A good portrait lens focal range is anywhere between 50 to 100mm.
The best portrait lens for a digital SLR should have a focal range between 33 and 66mm (50 and 100 divided by 1.5).
@csakb: Nyilván, a Limited sorozatot nem lehet az 1.4 50-hez hasonlítani,
de még az A 1.7 50-et sem. Nem én írtam a blogposztot.
-
k1csi
senior tag
válasz
fattyu #11544 üzenetére
Nagyonjó fényerős obit ezen a gyutávon ebben az árkategóriában nehezen fogsz találni (legalábbis Canonra).
Sigma 30 1.4 sem jobb, pedig az újabb, dedikált crop stb.
35 f/2 amit ki is hagytam a listából is kb. ezt tudja.Persze a vadiúj Nikon 28 1.8 jobb. Amit ugye aligha találsz meg használtan és nem éppen olcsó.
Fényerős nagylátó úgy tűnik kemény dió a gyártóknak.
-
aor
tag
válasz
fattyu #11482 üzenetére
kitobival készült pár gyertyafényes kép pár napja és finoman szólva pocsék lettek, és nem záridő meg rekesz miatt....
az 50mm/1.8 manuál obim sokkal jobbakat csinált, csak hát ott meg a fókusz nem sikerült mindig eltalálnom.
egyébként is tervbe van véve egy ilyen beszerzése, csak még gyűjtöm az indokokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Acer notebook topic
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest