Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
imyourfriend
üzenetére

Sztem nem segít az sem, ha leveszed..

-
schawo
titán
válasz
imyourfriend
üzenetére
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Canonfan
üzenetére
Ha ettől jobban érzed magad használd, de akkor valóban jó minőségűt érdemes
Hogy mennyire vehető észre a hatása az leginkább a fény irányától függ. Túrista üzemmódban, "nap a hátam mögött" módszerrel max pixelkukkolva látszik, trükkösebb fényviszonyok között - pl. súroló oldalfényben vagy szembefényben - már nagyobb az esélye a becsillanásnak a kontrasztvesztésnek, tükröződésnek stb.
De normál felhasználási körülmények között semmi szükség rá, nem olyan sérülékeny ám a frontlencse mint azt sokan gondolják:[link](most néztem meg jobban a videót ezen az obin már nincs frontlencse, amit gyepál az a belső lencse)
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Köszi az infókat a polárszűrővel kapcsolatban,
még annyit szeretnék megkérdezni, hogy nagyobb felbontású váz esetében ok hogy láthatóan ront az UV szűrő, de nekem csak 8 megapixeles vázam van (Canon 30D) mit gondoltok, itt is észrevenném a különbséget, vagy 8 MP-en mindegy hogy van-e rajt UV szűrő vagy sem?Válaszotokat előre is köszi!

-
törölt tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nullat

-
imyourfriend
őstag
válasz
üzenetére
Kérdés hogy mennyi pénzt szánsz a lencsékre. A 24-120/4VR univerzális lencse, ha nem lenne 70-200-am lehet hogy már olyant vettem volna a helyére. 120mm f/4 FX-en nem tudom miféle bokeh-t ad, gyanítom nem azon múlna hogy veszel e egyet vagy sem. 1Fé ide vagy oda, szóval én nem gondolkoznék rajt. Pénzben egyértelműen jobban jössz ki. Persze a 200/2.8 egy csodás élmény, de fél milliót nekem nem érne meg.
-
.DLL
veterán
A kulcs szó a látószög!
Az kezdőként elég megzavaró szokott lenni, hogy miért számít, hogy Fullframe gépen; mi az hogy ekvivalens, amikor EF-S obit nem is lehet fullframe gépre tenni, stb-stb. Ilyen kérdésekkel szoktam találkozni.
De a lényeg, az azonos látószög elérése.
(Most attól tekintsünk el, hogy az objektívek hátsó lencséje által vetített képkör mérete eltérő, van ami csak kisebb kört vetít, ez pl. csak APSC érzékelőre jó)
Ha egy objektívvel FullFrame érzékelőre vetítünk képet, akkor kapunk egy látószöget, legyen a példa kedvéért 90°. Marad ugyan ez az objektív, csak kicseréljük mögötte az érzékelőt kisebbre (APSC. Tehát a fizikai gyutáv mm-ben ugyan az. Az eddig vetített képből, a kisebb érzékelő, csak kisebb részletet lát, és abból alkotja meg a teljes fotót, a látószög pedig kb. 58 fokos lesz, ez jóval szűkebb képkivágást jelent.
És ez a látószög az , ami számít a komponálásnál, amit persze FF érzékelővel is el lehet érni, de ahhoz nagyobb gyújtótávolságú objektív kell.
-
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszi körbe kérdezek illetve vizsgálgatom a 30 körüli értéket milyen.
Sokat segítettetek mindenesetre köszönöm. -
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
igen kezdem érteni, mert most kipróbáltam ezt a heliost és úgy hogy az obi első üvege ugyanott van így azzal és a kitobival is 50mm-en lőttem ugyanazt a képet.
Ez esetben tényleg kikéne próbáljak egy 20-24-es obit ha valakinek van esetleg pesten és ráérne valamikor pár percre.
-
Tin_Shield
őstag
De, az 55 mm az minden körülmények között 55 mm. Ez a valós gyutáv. Ha arra vagy kíváncsi ez minek felelne meg egy kisfilmes méretű érzékelővel (vagy filmmel) szerelt vázon akkor szorozd meg 1.6-tal. Ekkor kapsz egy ~88-as számot ez un. ekvivalens érték. És ez minden objektívre igaz amit a gépedre csavarsz, legyen az EF, EF-S vagy éppen egy manuális Helios
-
-
törölt tag
válasz
atok666
üzenetére
Igen. Full eleg, rajottem. 24 ala ritkan akarok menni, de a 14 jo funolni ilyenkor. FX-en ez a 24-70 rohadt kenyelmes, de a 70 helyett el tudnek tobbet kepzelni meg. Lehet cserelem egy 24-120-ra, nem ennyire karcos, de kicsit tovabb megy. Ez a "lehet" = 10-20% esely, mert a Tami mindent meglo nagyon borotvara szepen.
Belebuzultam a portrekba, felalakokba, egeszalakokba. Egyszoval, emberekbe (modellekbe) es ahhoz mindennel nagyobb prio lett a 70-200 vagy egy 105 fix. De erre meg alszom egyet (irtam multkor is) mert a 70-200 nem olcso azert a plussz flexibilitasert es a 105-tel meglo az ember studioban is es kint is mindent, van annyi hely labzoomnak.
Szoval valaszuton toporgok, de nem sietek. Tervbe van egy Pestre koltozes, lakas vetel, India + kocsifelujitas es ezek kemeny penzek. Meg felnek 70-200-ra kolteni mig a tobbi nincs sinen. Nehogy azon a felmillion muljon barmi is.
Kivarok. De ha revbe ertem, meglesz mindketto (70-200, 105), onnantol passz. Talan egy buvartok, gyerekkorom ota almom

De elvezem a mostani szettet is, ezt a ket obit. Jol kiszolgalnak, a vaz nagyon szeretheto, mindene rendben.. jo ez sokaig sztem.
-
Songo
senior tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Ezért kéne már meglessek 1et
mert csak egy régi Helios M44-4 2/58-am van itthon ez ha jól értem akkor 58mm F2 ehhez tudok viszonytíani ha itt is érvényes az 1.6os szorzó akkor ez mondjuk már túlzás
mert a 3,5m-re lévő falig nemsok minden fér a képbe. -
Fotonhámozó
senior tag
-
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
1etlen dolgot tisztázzatok a fejemben, hogy az EF-S 55mm az nem egyenlő a többi 55mm-el ugye?
EF-S 55mm az kb 34mm-es simának felel meg ugye?
ez az 1 dolog ami nem tiszta mielött nekiállok kutatni.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
ezért esetükben egy szorzót kell alkalmaznunk, hogy megkapjuk a valódi (azaz az ennek megfelelő ekvivalens) gyutávot.
Ez így hülység, egy kitobjektívnek a valós gyutávja 18-55 mm nem kell szorozni semmit a valós gyutávhoz Ahhoz kell szorozni hogy megkapjuk ez a 18-55 minek felelne meg egy kisfilmes érzékelővel/filmmel szerelt váz esetén.
-
Songo
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Tisztul tisztul

KösziEsetleg bp-en valakinek ilyen 20-24-es sigmája amit valahol meglehetne lesni kipróbálni?
-
Tin_Shield
őstag
-
imyourfriend
őstag
Ekvivalens (ekv) gyújtótávolság: a fotózásban alapul a kisfilmes rendszert szokták venni. A hobbi és amatőr vázak kisebb érzékelővel rendelkeznek, mint a 35mm-es filmkocka, ezért esetükben egy szorzót kell alkalmaznunk, hogy megkapjuk a valódi (azaz az ennek megfelelő ekvivalens) gyutávot. Ez Nikonnál 1.5, Canonnál 1.6.
Példa: egy DX-es Nikon vázra szerelt 35mm-es fix objektív ekv 52.5mm-nek felel meg.Az első hozzászólást idézvén.
[link] Az oldal alján találsz egy "Canon EOS digital SLR and MILC timeline" feliratot, azt lenyitod és ami a 6D sora alatt van az mind DX gép. Remélem így érhető.
-
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Ahha, tehát akkor csak is kizárólag a kimondottan APS-C-s obik az EF-S-ek esetében nem kell szoroznom?
-
Tin_Shield
őstag
-
Songo
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nagyon sokat használom a kitobit 18as állásban de megnézem ezeket amiket ajánlottál.
Ezeknél is 1,6-al kell számolnom?
-
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
na ez ám a rossz hír
akkor figyelek hogy M-es obit nehogy vegyekszerk:
adapterrel mennyire használhatóak?
Pl egy ilyennel?http://www.ebay.com/itm/Electronic-auto-focus-AF-adapter-for-Canon-EOS-EF-EF-S-lens-to-EOS-M-EF-M-Camera-/191018704027?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item2c799a1c9bMost látom hogy ez pont az ellenkező irányba alakít :S
nah de a kérdés adott csak ellenkező irányba

-
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Kimerítő válasz volt köszönöm

Bár nagy részével tisztáan voltam 1-2 apró morzsa új volt köszi.Egyeteln kérdés maradt csak hogy akkor ez a 22-es obi használható-e tükrös géppel konkrétan a 600d-mmel?
-
Tin_Shield
őstag
A gyutávnál mindig a valós értéket tüntetik fel (kivétel kompaktoknál, ott néha előfordul hogy a kisfilmes ekvivalens értéket). Szorozni kell 1,6-tal, hogy megkapd a kisfilmes értéket. Ha használtál kisfilmes gépet, akkor van mihez viszonyítanod. Például egy kisfilmes 50-es alapobjektívnek APS-C Canon vázon nagyjából a Sigma 30 felel meg (30x1,6=48)
A fényérték a gyujtótávolság és belépőpuilla értékének a hányadosa, minél kisebb ez a szám annál több fény jut az objektívbe. Egy fényérték különbség esetén pontosan kétszer annyi. A teljes lépésközös sorozat így néz ki 1 - 1.4 - 2 - 2.8 - 4 - 5.6 - 8...persze lehetnek köztes értékek is, ilyenkor beszélünk 1/2, 1/3 stb fényérték különbségről. Egy Sigma 30 f1.4 és a kitobi között majd' 3 fényérték különbség van, ez azt jelenti hogy közel 8-szor annyi fény kell a kitobjektívnek, hogy ugyanolyan legyen az expo. Vagy mondjuk egy beltéri képnél iso 800 helyett iso 6400-at kell használni.FeW (#17749): 22 f2 az EOS-M (a Canon tükör nélküli próbálkozása) rendszerhez való, egyébként jó objektív
-
Songo
senior tag
válasz
Mikisys
üzenetére
ocsmány a minősége. sajnos már küzdöttem vele nem keveset, de az a brutális szemcséződés ami 800körül bejön már undorító. Ezért kéne egy normálisabb fényerejű obi.
Külső fotózáshoz már tervezem az 50 1,4-et 1 ideje.
Van egy 30éves Zeiss 50/2 -esem manuális adapterrel szoktam használni imádom csak macerás
-
delibab
senior tag
válasz
delibab
üzenetére
Lehet, hogy igazad lesz... Ezt a hirdetést találtam, beszéltem a sráccal már 2x, most azt mondta, hogy nincs rajta "VR" felírat, a képen sem latszik... így gondolom akkor nem is stabilizátoros...
viszont akkor nem is érdekes... bár meg akart győzni, hogy nem tudja de nem számít sokat a stabilizátor... 
Throme : úgy néz ki, hogy a "jó fejek" lesz az igaz... sajnos...
-
Throme
veterán
-
Songo
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Tudtam hogy nem lesz egyszerű

A típus jelölésekből melyikre kell figyeljek? Mert azt már tudom hogy pl az 50-es 1.4-es az FF gépre van így az enyémen 1,6os szorzója van így az 80asnak felel meg nálam.
Mindenképpen 20-30özött kéne maradjak a jelenlegi kit obi szerint..
Köszi
-
delibab
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Elvileg a hirdetésből másoltam ki, ott azt hirdetik... ha nem stabilizátoros akkor nem is érdekel!!! Rákérdezek konkrétan, hogy az vagy nem!!!
-
Tin_Shield
őstag
Tamron 17-50 f2.8 esetleg a Sigma 17/18-50 f2.8, használtan 100 alatt beszerezhető mindkettő. A Tamron a kiegyensúlyozottabb objektív, persze alaposan ki kell próbálni mint minden 3rd party objektívet.
De a 3.5 és 2.8 csak 2/3 fényérték előny van, ha többet szeretnél akkor maradnak fixek pl.: Canon 28 f1.8, 35 f2, Sigma 30 f1.4 -
delibab
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Szia,
Tulajdonképpen semmi különöset. tervezem, hogy a családdal elmegyünk valahova túrázni és gondoltam a természetben jól jöhet majd... de a leginkább az motivál, hogy kb 20.000 környékén lehet venni és akkor nem baj ha van... ha majd beletanulok a fotózásba, akkor meg valami komolyabb kell úgy is...

Köszi a segítséget, akkor veszek egyet! -
Songo
senior tag
Sziasztok
Itt a szülinapom mindjárt és objektívet kéne válasszak. Canon 600D a gép. És egy olyan obira lenne szükségem amivel kiállításokon vaku nélkül fotózgathatok (tehát F3,5-nél jobb) nem lenne baj ha zoom obi lenne 16-35 vagy hasonló. Viszont az ár is fontos. Jó lenne 100 körül maximalizálni. Tudtok valamit ajánlani?
Főleg kiállítás és beltéri családi fotózáshoz kéne.
Jelenleg a gyári kit obik vannak 18-55 és 55-250.
Ami tervben van az egy F1.4 50mm-es canon, de ez ugye kb 85mm-nek felel meg árban belefér ez is, csak ez egy lakásban kevésbé használható a gyújtótáv miatt
Köszönöm a segítséget
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnèk kérni, mint teljesen kezdő...
Mi a véleményetek egy ilyen obiról : Nikon AF-S 55-200mm f/4-5.6 ED DX IF VR
Pàr napja van es nikon d5200-om és ahhoz venném használtan, van értelme?Előre is köszi!
-
zsoltee10
addikt
Köszi szépen, hát mivel vigyázok a gépre és nem használom extrém körülmények között, ezért akkor azt hiszem nincs szükségem a szűrőre.

-
_seth_
veterán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Polárszűrő... jó látni amikor olyan lencsére raknak CPL polárszűrőt aminek a frontlencse elfordul... nem mindenkit zavar ám

-
torzo
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Az UV szűrő nem a fényerőn ront, hanem lágyít.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
A védelemre használd az objektívsapkát és a napellenzőt, a szűrő nem erre való. Az UV szűrőnek a mai bevonatoknál semmi szerepe sincs, csak feleslegesen ront a rajzon. A - jó minőségű - polárszűrő bizonyos körülmények megléte esetén látványos hatású, máskor semleges, vagy éppen ront rajzon. Célszerű megtanulni mikor, hogyan és mire lehet használni, de semmiképpen sem védőszűrőként.
Márka: a Hoya/Kenko drágább szériái pl Digital Pro1, B+W, Heliopan, Tiffen stb -
imyourfriend
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az UV szűrő nem javít a képen, az én darabom nem túl drága de takarítás szempontjából inkább ezt pucolom mint a frontlencsét. Torzo szerintem a drágább darabokra gondolt melyek UV-ből 20ezer forint felett vannak, ennyit én nem szánnék egy 100ezer forintos lencse elé védőrétegnek.
Napellenző nyújt elég védelmet beltérben, ne misztifikáld túl. 
(#17735) torzo:

-
torzo
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az UV szűrő semmiképpen sem javít, legfeljebb nem ront, ha valami extra kristályból készítik.
A B+W nagyon jó és baromi drága, ebben melléfogni nem lehet. Itt a fórumon a nagy medvék azt mondják, UV szűrőnek nincs értelme, pusztán marketing. Hiszek nekik. Egy jó polár viszont nagyon hasznos. Hoya Pro1D, Hoya HD, ezek jóknak mondottak és alig vesznek el fényt. Még én sem szántam rá magam a vételre. Sz@r polárom viszont már volt, illetve van, annak ellenére, hogy Hoya. Tehát számít, hogy pro vagy HD és bizony, zsozsóban is lényeges a különbség. -
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Köszi az infót Tamron ügyben, az összehasonlítás elég meggyőző, én is így tudtam, hogy a stabi nélküli 17-50-es a jobb, egyértelműen ő lesz az igazi!

Tudom hogy megosztó, de azt szeretném még megkérdezni, hogy ti használtok uv szűrőt a frontlencse védelmére?
Én úgy vagyok vele hogy az uv szűrő ára nem tétel az obihoz képest, és jobban biztonságban érzem az obit ha rajt van, az összes eddigi optikáimra vettem, sőt már a vásárlás napján felcsavartam azóta meg 1-2* ha levettem. Én főleg azért pártolom, mert az uv szűrőnek simán neki merek esni akár papírzsebkendővel vagy pólóval is ha más nincs kéznél, pl turista úton vagy erdőben.Viszont másrészről meg több fotóstársam is úgy van vele hogy nem kell, csak rontja az obi rajzolatát, és megfelelő eszközökkel kíméletesen tisztítva bírja a frontlencse bevonata is.
Szóval nem tudom hogy mi lenne a legjobb, mert a szűrőket egyszerűbb lenne most az obival megvenni, és polár az mindenképp kell, (de nem használom gyakran szóval most nem létszükséglet) egyrészt egy IF obinál inkább van értelme, másrészt a jelenlegi obijaim 55 mm-eresek, tehát a mostani polgárszűrőmet nem tudom majd használni a 17-50-el.
Viszont obi + 2 szűrő csomagra jelenleg nincs keret, ezért nem tudom mi lenne a jobb, obi + uv szűrő most, polár késöbb, vagy elfelejteni az uv szűrőt, és ahelyett most megvenni a polárszűrőt hozzá...
Válaszotokat előre is köszi!

-
imyourfriend
őstag
-
törölt tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nektek, meg a DX-eseknek. En eladtam az osszeset, az 1.4G-t is. Pedig szuper obik, a kis 1.8D-t majdnem megsirattam, olyan szeretheto egy joszag, atompontos fokusz es klassz kepek ugy alapbol, kicsit rekeszelve.
De az 50-es gyutav nekem abszolut nem adja. Polcon allt a Tami 24-70 ota kb. nonstop, az 1.4G is.
-
-
*Ropi*
félisten
Első tesztek a Sigma 50/1.4 Art-tal. Röviden: odab*sz.

-
zsoltee10
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Köszi, akkor hagyom.

-
m3ss
veterán
jobb a sigma kepre? viszont eleg hamar sokszog lesz ott a bokeh canonhoz kepest. munkatav nagyobb canonnal. af sokkal gyorsabb es pontosabb. bele tudsz nyulni af kozben mf-fel, sigmanal at kell tolnod a tubust mf allasba. sztem ezek siman megerik a 15-20% felarat..
amit mondjuk hianyolok a canonbol es sigmanal volt...ott kapcsoloval "makro tavra" is lehetett limitalni a fokuszt.
-
zsoltee10
addikt
A Sigma 70-300 APO 1:4-5.6 mennyire gáz? Mintha azt olvastam volna róla, hogy alapszintű makrózásra is jó, és nagyon olcsón van egy, ami elvileg hibátlan, csak kicsit kopottak a gumigyűrűk. 20k-ért árulják.
-
Perzeusz
tag
Itt egy pár. De akkor ezek nem normálisak!! OS áron adják a simát!
(nem a ph-n edződött emberek a célközönségük) -
Perzeusz
tag
Igen, az csak egy sima kitobival készült. Mondjuk saját makróképet nem is tudnék linkelni, mivel eddig nem volt se makró üvegem, se közgyűrűm, se előtétlencsém

Elég velős cikk! Az alapján Sigma a nyerő, de az stabis. Az meg nem hiszem, hogy van használtban.
Alszok rá egy hétvégényit
közben néztem, hogy a stabis és a sima Sigma gyakorlatilag egy árban vannak újonnan! Ki érti ezt?
-
zsoltee10
addikt
válasz
Perzeusz
üzenetére
Én is a kislányomat fotózom a legtöbbet és egy 50mm f1.8-at használok erre a célra. Néha egy kicsit hosszú beltérben, de a 18-55 kitobihoz képest nagyságrendekkel jobb még így is. Makróhoz meg gondoltam venni egy Raynox dcr-250 nagyítót az 50-es obira.

zgospel: Persze, csak kicsit ledöbbentem, hogy itt az olcsó és a drága nem 30k vs 100k, hanem 100k vs 300k.

-
-
törölt tag
-
zgospel
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
figyelj, ez olyan, mint bármilyen más termék vásárlása. olcsón olyat kapsz ami kompromisszumos, ez tőled függ, meg hogy mennyire akarod komolyan használni, illetve mennyire idegesítenek téged a kötött kompromisszumok.
ez így van autónál, telefonnál, számítógépnél, cipőnél, és még sorolhatnám. el kell döntened hogy számodra mi fontos illetve hogy mennyire akarsz komolyan foglalkozni a dologgal.az objektívekben az a jó, hogyha nem ütöd vágod őket akkor viszonylag kicsi az értékvesztésük, nem különösebben számít mint mondjuk egy váz esetében hogy hány képet lőttek vele.
emlékszem amikor még friss, 2 hónapos DSLR használóként én is egy mindenes obira vágytam olcsón, vettem egy 17-85-öt. életem egyik legrosszabb vétele volt, pocsék képminőség és 2 hétre rá, nyaralás alatt szalagkábel szakadással meg is adta magát. használtan vettem, így gari nyilván nem volt rá, szervízbe vinni túl drága lett volna. felraktam a hirdetést hogy hibás obi eladó, és szerencsére volt is rá vevő hamar.
15 ezret buktam rajta, tanulópénz, viszonylag olcsón megúsztam a saját hülyeségem. -
Perzeusz
tag
válasz
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Ilyesmikre kéne.
Meg akkor már ilyesmikre.
Szóval amolyan hobbi makrózgatás. Már tavaly szerettem volna venni, csak másra ment a lé.
(nemrég volt a gépemen egy Canon 100mm f2 . Az bejött pl. Gondolom, hasonló minőség lehet, mint a 2.8 makró.)
Ropi, Wa2x: köszi a válaszokat!
De akkor most tényleg élesebb a Sigma??
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Relax.

Kíváncsi vagyok, egy próbát megér. 

mert csak egy régi Helios M44-4 2/58-am van itthon ez ha jól értem akkor 58mm F2 ehhez tudok viszonytíani ha itt is érvényes az 1.6os szorzó akkor ez mondjuk már túlzás