- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5422 üzenetére
Ja, hogy a Zotac-é is annyi? A Zotac bios nincs is fent ott az oldalon.
(Legalább is én nem láttam).
Akkor sorry.(#5424) Motion_Blur:
. Mondjuk, azon kívül, hogy lefagyott a lábfejem, meg a procit felhúztam 5.1-re (szobában nem megy ennyit
), kb semmi értelme nem volt; a vga szobahőn is megy ennyit (vízzel), max melegebb 20-30 fokkal, de 50-ig nem megy fel.
-
ffodi
veterán
válasz
hackeeeee #5425 üzenetére
Ha másik gyártó/típushoz való BIOS kerül a kártyára, akkor a legtöbb esetben nem fog működni a max power limit, ha az több, mint ami az eredeti BIOS esetén volt.
Azt érdemes megpróbálni hogy:
- Terhelés előtt admin cmd, majd a következőt beírni: "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVSMI\nvidia-smi.exe" -pl XXX
Ahol XXX egy wattban kifejezett egész szám. (az elérési út eltérhet másoknál..... kellenek a macskakörmök, és a szóköz -pl is....)
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5420 üzenetére
Hát jó kérdés. Az EVGA biost nem akarod kipróbálni?
127%-ig megy a power csúszka...
Én végül is visszaraktam és szöszöltem vele, kicsit hozott még, azt hiszem, egyelőre maradni fog:Szerk.: lehet, hogy win-t kéne telepítened (nálam friss). Meg bios flash után le kellett gyalulnom a vga drivert is, mert akadozott 3d-ben, most frankó minden.
Egyelőre. -
NFree
addikt
válasz
hackeeeee #5398 üzenetére
Mondjuk megint olyan dologba belevau amiben nincs igazán tapasztalatom , de azt mondod , hogy a kari gyári órajelen eléri a tdp limitet ? s azért akarsz másik biost ami alacsonyabb órajeles hogy azzal talán nem ? fura egyébként . Mert 1080 am van . (valoszinű a proci meg a lap visszafogja ) de nagyon messze vagyok a 100% tól tdp ben . alulfesszel meg pláne . mások meg karmolják a 130 as értéket , én akkor tudok 110 et ki csikarni belölle ha fire strike ultrát hajtok 2150mhz en. ezzel csak annyit szeretnék mondani ,hogy ahány gyártó annyi féle bios és tdp érték
és marhára nem egyforma a 100%
egyébként ha eléred a tdp limitet lehal a kari ? -
NFree
addikt
válasz
hackeeeee #5395 üzenetére
Nem nagyon ismerem az előzményeket de szerintem rakhatsz a karira akármilyen biost nem fog meglódulni , gyenge a gpu. fesz kéne neki meg nitro . tlán vízzel nyernél még pár mghz et de ahogy olvasgattam kb ott lennél mint más léggel. én nem gyötörném , viszont ha gyári órajelen is crass-alakkor ha lehet én gariztatnám .
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5367 üzenetére
Én is kitolnám az erkélyre a gépet a helyedben egy-két körre legalább. Egy próbát megér, hátha a kontakttal van valami és akkor (főleg hogy ma kicsit hidegebb lesz este) legalább látod, hogy mi újság.
Kérdés: többen említettétek itt a topikban a fesz.-t, hogy ennyire állítja meg annyira, alulfeszelés, stb. Most akkor ezt konkrétan hol lehet állítani, mert ugye az MSA AB-ben csak %-os power csúszka van, ott meg kvázi - legalább is nálam - tök mindegy, hogy kitolom v. nem csinálok vele semmit.
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #5365 üzenetére
Na ezert mondtam, hogy ki kell vagni a hidegre hogy erdemes-e szarakodni a pasztazassal es gari buktaval vagy vigye akinek kell.
Az eladas macerajat megertem hogy nem akarod.
Igazabol nekem sem azert van igy mert kell valamihez csak ha mar lehet akkor miert ne. Na jo talan a Shadow Warrior2 ahhoz kell.
A rainbow limit az gond? Talalkoztam mar vele de ugy gondolom ha 1 helyett 3 dolog limital az pont ugyanannyira rossz. -
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #5363 üzenetére
Tegnap meg olvasgattam ocn-en,nem vagy egyedul ezzel, sot... Giga topicban is volt egy ilyen ami 2012-t koppra kitolt fesszel vitte csak, viszont vizhuto blokkal meg 0.993 eleg volt ugyanehhez, es vegre megy 2088at.
En mar reg eladtam volna kartyat amig garis vagy eliminaltam volna a garit egy clu-s ujrapasztazassal. -
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5355 üzenetére
Jó eredmény az.
Közben mégis csak belém bújt a kis ördög és lefuttattam a 8k-s tesztet is: valóban úgy lett, ahogy előre sejtetted.
Azokkal az MSI AB beállításokkal, ahol 4k-n stabil, ott 8k-ban artefaktok jelennek meg, kilép, fagy, kenődik a kép, etc.
Úgyhogy vissza kellett vennem ide:Vagyis a gpu-t +105-ről +95-re, a ramot meg csak hasraütés-szerűen visszahúztam kicsit +595-ről +585-re.
Így a következőt kaptam:Viszont közben eszembe jutott még valami: letöltöttem és telepítettem az Asus GPU Tweak II-őt, mert ott van egy optimalizácis panel, ahol rányomva a startra, kikapcsol egy rakat Win-szolgáltatást, többek között, mondom, megpróbálom, hátha...
(Meg a procit újra felküldtem, ill. a vga-ramokon nyomtam fel talán 10 egységet...)
Viszont az MSI AB bezáródik nálam, ha az Asus Tweak-ben szórakozom, de újra megnyitottam. Így még nőtt a 4k-s score egy kicsit:
Jöhet a Poseidon-bios.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
ffodi
veterán
válasz
hackeeeee #5340 üzenetére
Lehet, hogy az előző (első), de az még nem támogatja az 1080Ti-t. Az előbbi linken lévőt szedd le és azzal csináld. (mindent ki kell csomagolni, és a korábbit felülírni, ha ilyenre vetemedsz, nem elég csak a flash.bat....)
Előfordulhat, hogy az első Pascal autoflash, és a most linkelt verziószáma megegyezik, ezért a keveredés.
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #5340 üzenetére
Hajrá
Remélem meglódul végre az a kártya
Volt nálam építésen most egy gép, abban is Strix OC Ti volt, gyári hűtéssel kínkeservesen tudtam 1.05V curve 2G-re belőni. Felette semmi., nálam 0.95V a 2G, ennyit számít az a 25 fok minusz, pacal mocsok érzékeny erre. Képes 5 fok plusz miatt instabil lenni
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #5332 üzenetére
Régebben írtam is itt róla, nálam mintha nem írta volna felül a tdp-t, mert ugyanott koppolt,mint előtte,csak különböző progik, más-más tdpt- mértek.
Viszont,most belefutottam olyanba, hogy a protectoff lefut, de a flash-nél elmegy a kép, kilövi a cmd-t, és letiltja a device-t. Ha vissza akarom engedni, akkor 43-as hibakóddal nem sikerül. Reboot után ok. Eddig FTW és 384-es Zotac biossal próbálkoztam, de most azokat valamiért nem engedte beírni a fenti jelenséggel. Strix-et viszont igen. Most kicsit örülök ennek, de lehet nekifutok majd a másikaknak is.
Mivel változik a device_id, így szerencsére régi AB profilokat nem bántja.
Én az alábbiakkal csináltam, 5.370-es nvflashel, a linkelt topikból:
Admin command line-ból:
nvflash64 --protectoffez az eredeti mentése akinek kell
nvflash64 --save filename.rom
ez pedig a flash command, a -6 a device id mismatch force-olása
nvflash64 -6 biosfilename.rom
-
bombibmw
veterán
válasz
hackeeeee #5284 üzenetére
Köszi!
Alapon 2025MZ-re boostol fel.
Eddig egy Mad Max-et néztem vele és 75 fokig kúszott fel a hőmérséklet, amire lehetne mondani, hogy nem olyan jó, de ha azt nézzük, hogy csak a radin keresztül megy be némi agyonszabályozott levegő, nem is rossz.
Teszek majd közvetlen alá egy ventit, de lehet, hogy holnap rákötöm a vizet.players111:
A kis netezős vol. 28.
Köszi! -
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5252 üzenetére
A limit közelében lehetek, szvsz. Tovább emelve a gpu-t kilép, elkenődik a kép, droppol, etc.
A ramok még bírják kicsit, de szerintem ez tényleg a max, amit én ki tudok hozni belőle:
Amúgy: köszi.
(A vízhűtés meg a terasz, de múltkor a szobában is ment ennyit, csak akkor még nem tudtam, hogy 4k-ban illik futtatni a tesztet.
)
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5237 üzenetére
Köszike, akkor neki is álltam.
Szépen, óvatosan haladok fölfelé.Alap:
Light-médium tuning:
Médium tuning:
Proci alapon van és a ramokat nem húztam (nem a vga ramokra gondolok).
Vajon számítani fog akár egy-két pontot is, hogy ha a cpu-t felküldöm 5-5,1-5,2 Ghz-re és a ramokat 1866-ról mondjuk 2133-ra, azonos késleltetéssel?
Szerk.: to be continued. (Maybe...)
-
keIdor
titán
-
-Solt-
veterán
válasz
hackeeeee #5215 üzenetére
A rosszullétek döntő többségét a rossz beállítások okozzák. Rendkívül fontos, hogy az FPS érték fix legyen, tehát 90 FPS vagy ASW-l a 45, de ez fixen! Elég annyi, hogy nincs meg a folyamatos 90 FPS és emiatt a 45 és 90 között ugrál, máris ott a rosszullét még annál is aki egyébként bírja.
Nálam már jóval több mint húsz ember kipróbálta, senki nem lett rosszul, pontosabban egy valaki, de azt a nagy szája miatt elsőre vittem egy kört a Dirt Rally-ban egy Finn pályán!
Ettől eltekintve általános vélemény volt, hogy maga az élmény káprázatos, össze sem lehet hasonlítani a monitoros, vagy a 3D-s élménnyel. Egyszerűen annyira benne vagy az eseményekben, annyira erős az ott vagyok érzés, hogy ezt mással nem lehet összehasonlítani.
A lényeg a fokozatosság és a jó beállítás... ha ezek megvannak, akkor 100 emberből 99-l nincsen gond.
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5214 üzenetére
Akkor jól tudtam. Ez esetben, sajna nem fog kijönni olcsóbban, szvsz, plusz vár egy csomót az ember, meg ott van a gariztatás és a majdani eladás kérdése is (ha garanciaidőn belül adja el, nem lesz könnyebb...).
Ki van ez találva.Én is kitaláltam valamit.
Errefelé, Mohácson 10 fokot mutat a hőmérő odakinn, úgyhogy gondoltam, karácsonyra megajándékozom a pc-t is, ezért kiraktam az erkélyre a házat.
Benchek most nincsenek telepítve, de az Aida cpu stressz progit és a cpu-z benchet lefuttattam.
Most játszok 5 Ghz-en. A Gpu-nál úgy tünik, alapfesszel 2,037 Ghz körül van a határ. Bírni bírná még, szvsz - legalább is ami a hőfokokat illeti, csak ugye tdp-limit közelében lehetek, mert az FE-n csak 8 + 6 pines betáp van.Szerk.: belegondolva, ment ez 2,1-et is, tehát lehet, hogy mégsem úgy van, ahogy fentebb leírtam.
-
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5189 üzenetére
Köszi a választ.
Meg túl sok értelme sincs.
Ezzel egyet is értenék. Ha lesz értelme a 1080Ti sli-nek, az 2018 első negyedévében fog bekövetkezni, feltéve ha a gyártók nem csúsznak tovább már ezekkel:
[link]Ár-tipp esetleg valakitől?
600k alatt álmodni sem mernék ezekről, persze lehet, hogy még alul is becsültem a várható árat... -
Motion_Blur
félisten
válasz
hackeeeee #5066 üzenetére
Értem, köszi ezt a MHz droppot és is tapasztaltam 1080p, 4K és 8K között 1-1 lépcsőt minimum esik a frekvencia.
Mondjuk a kíváncsi lennék hogy mi a pontos magyarázat erre amikor mindhárom esetben 99%-on teker a GPU. Ezek szerint mégse
mondjuk én 1440p-n még 1500 MHz-en is kényelmesen ellennék szinte bármilyen játékban
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hackeeeee #5064 üzenetére
Ugyan nem 8K, de az eredményből itt nekem az jön le hogy itt végig tartotta a 2100-at: [link] ez nagyon erős pontszám, 10k fölöttit se nagyon láttam még itt.
Nálam most úgy megy hogy 1848 MHz 0.900V, nagyon ritán abból egyet leugrik de akkor a fesz is lemegy 0.875-re. Így 82-83 fok körül táncol a GPU, egyel nagyobb feszen már eléri a 84-et és ledroppol 17xx-ra a GPU.
-
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #5048 üzenetére
Köszi a segítséget.
Találtam egy tuti tesztet is, ami egységesen 4,7 Ghz-re húzott I7 2600k, I7 4790k és I7 8700k-s procikat hasonlít össze játékokban 1080p-ben, minden tesztben egy 1080 Ti figyel a lapkák alatt.
Érdemes megnézni, szerintem tényleg nem szükséges váltanom, noha kétségtelen, hogy van azért 5-10% gyorsulás, helyenként picit több, néhol még annyi sem, de mindez 1080p-ben, tehát e feletti felbontáson játszva a differenciák minimalizálódnának, szvsz.
A probléma, hogy az I7 4790k a leggyorsabb játékra való proci ezen a platformon, tehát a cpu váltással át kellene térnem 1150-ről mondjuk 1151-re és ez a ram cseréjét is óhatatlanul maga után vonná DDR3-ról DDR4-re, meg hát ugye ott a deszka. A mai ram árak mellett egy ilyen csere 250k ft alatt nem lehetséges, abból meg - ha most lenne annyi- inkább még egy 1080 Ti-t vennék.
[link] -
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #5048 üzenetére
Nem tudom, én a processzorral nem foglalkozom.
Jelenleg csak 4,2 Ghz használom, egyedül a folyékony fém hővezető ért ide, de még jön a kupaktalanitó szett Houstonból, ami szintén napokban esedékes, és egy EK vizrendszert vásároltam a proceszorra.
Aztán mehet az OC.
Nekem az a fura itt a tuningnál, hogy a Memória nem is viselkedik mint az előző generációknál.
Ha túl húzod, vibrál a kép, csikozodik, be-be jönnek textura hibák.
Ez a kártya ha hibázik, bezárja a programot, kb ennyi.
GPU-val nincs bajom mert alapfesszel gond nélkül megy 2025-2050-et.
Onnan tudom hogy memória tuning nélkül teszteltem az utobbi időben, hogy ne legyen baj. -
keIdor
titán
válasz
hackeeeee #4994 üzenetére
Szerintem GeForce-ra amúgy (GV102, GV104, GV106 stb.) GDDR6-ot fognak tenni, mert olcsóbb, mint azt a hatalmas interposert gyártani 700-800€-s kártyákra. Többet csak nem kérnek értük...
Meg a GP100 és GP102-ből kiindulva hiába van mindkettőben 3840 cuda core összesen, mégis kisebb a GP102 GPU. Egyrészt gondolom azért is, mert nincs se HBM2, se interposer, nem kell annyi tranzisztor.
A Steve Burke amúgy azt mondta, hogy ha lesz is Ampere, az is Volta alapú lesz, mert rohadt drága lenne párhuzamosan két architektúrát fejleszteni, még az nVidia-nak is. Ebben van valami, ha belegondolsz...Illetve ez a Volta is majd Asynchronous compute, DX12, Vulkan stb. alatt fogja igazán megmutatni a tudását. Egyébként összesen a GV100-ban 5376 cuda core van, a Titan V-ben 5120 aktív. Most még csak ezt a különbséget látni. El tesztelgetnék én is egyet víz alatt.
Kár, hogy egy vagyon...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hackeeeee #4988 üzenetére
Értem, akkor nem csodálkozom hogy 2090 MHz-en alapfeszen befagytam
Egyébként a 8K-s teszten a 4K-hoz képest átlag 20-30 MHz-el kisebb boost órajelem volt ugyanazokkal a beállíátoskkal. Ez normális? 1080p Extreme-en meg a + 20-30 MHz-em volt a 4K-hoz képest. TDP limit?
-
RazoR
veterán
válasz
hackeeeee #4921 üzenetére
Megelőztél...
Weareus:
60-70%-os gpu használat sokat csökkent a hőmérsékleten nálam is igaz csak 1080. Lock-al 50-55 fok, elengedett fps-el 60-62.
De jó a Grizzly tényleg, bár én GPU-ra inkább a Hydronaut vagy Kryonaut-ot tennék. Fém alapú pasztával már volt aki megjárta, bár jól jött ki belőle... -
Weareus
addikt
válasz
hackeeeee #4848 üzenetére
Nincs kétségem afelől, hogy így van, ahogy mondod és köszi az infót.
Alkalmasint már alapon van a kari és ott is marad, csak hát ugye egyszer azért illik bepróbálni, főleg hogy van rajta egy vállalhatóan jó víz, bár ez még nem a teljes kiépítés. Ha helyrerázódok anyagilag, a vízkört úgy tervezem, hogy 2 db 480-as lesz a vga-n és két párhuzamosan kötött d5. Le akarom vinni a maghőt full load alatt 40 celsius alá. (Ne mondjátok, hogy nincs értelme, mert tudom, hogy nincs, de hát a a hobbi az egy ilyen játék.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BestBuy topik
- Villanyszerelés
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest