- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #29309 üzenetére
Ez nagyon low asic q
-
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29298 üzenetére
Kevés neki a fesz., de az a baj, hogy az alacsony ASIC miatt neked eleve melegebb a GPU, így nem célszerű adni még neki pluszt, de egy próbát megér.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #29298 üzenetére
asusnal picit alacsony a power limit alapbol
-
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29296 üzenetére
Hogy milyen limitációi vannak a GPU-nak, nálad aztán van minden. A zöld a power limit, a sárga-kék az voltage limit...
-
gaben88
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29244 üzenetére
Azért beszédes a PerfCap Reason is. Alapon szerintem(!) nem így kéne ennek kinéznie.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #29253 üzenetére
A véleményemet már kifejtettem régebben a melegedéssel kapcsolatban, de akkor nagyon le lettem hurrogva. A 78 fok nem sok, de csak papíron. A probléma az, hogy ilyen hőmérséklethez az szükséges, hogy nagyon rosszul szellőzzön a házad. Nekem 1532/7500 esetén is, csak 66 fokos a kártyám 65%-os venti furdulaton. Régebben elment 70 fokig is és volt baj rendesen. Ilyenkor a kártya többi része, VRM, VRAM szintén meleg, viszont sokkal jobban érzékenyek a hőmérsékletre, valamint a hőingásra. Amikor egy ilyen közel 80 fokos menet után lemész asztalra, komoly terhelésnek teszed ki a kártya többi részét, mert a GPU pikk pakk visszahűl és a venti és szépen leáll.
Amikor nem volt ennyire jól végiggondolt hűtés a gépemben, akkor ennél sokkal kevesebb tuningnál is úgy jártam, hogy amikor kiléptem a játékból, gyönyörűen végigcsíkozta az egész képernyőt a kártya memória hibázás miatt úgy, hogy max 70 fok volt a GPU hőmérséklet. Azóta volt egy találkozásom egy alaplapjavítással foglalkozó, szakmailag és toppon lévő emberrel és megerősített ebben, hogy bizony bizonyos chipek nagyon érzékenyen viselik az ilyen mértékű hőingást a környezetükben.
Szóval, a te dolgod, hogy kiépítesz e egy korrekt, átgondolt szellőztetést. Nem fog sokba kerülni, pár ezer forintból meg lehet oldani úgy, hogy megmaradjon a halkság. Jobb a békesség
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #29261 üzenetére
MSI AB-ben lehet feszt emelni, nekem elmozdul olyankor 1.2V-ról.
-
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29261 üzenetére
Ha MSI AB-vel nem működik, akkor nem lehet neki adni szoftveresen(vagy az is lehet, hogy megadja neki, csak nem írja a szenzor), marad a a bios mod.
-
daveoff
veterán
válasz
Az alacsony ASIC miatt lehet melegebb a kártyád, nagyobb a szivárgó áram, de még teljesen rendben van.
-
válasz
GeneraL_XTX #29253 üzenetére
Szerintem hiaba forditod azt meg. Az is elkepzelheto, hogy tul alacsony fordulatszamon porognek es keves levegot mozgatnak. Vegulis nincs gond a 77-78 fokkal sem, ha teged nem zavar, akkor ne koltsel ventilatorokra.
-
válasz
GeneraL_XTX #29250 üzenetére
Asus Black kartyam van. Nalam mindig is ilyen volt, 69-70 fok fole sosem ment. En a feszhez nem nyultam, csak a gpu-t kentem feljebb 200mhz-el.
Ezt a tapnak szerintem nem jo, hogy meleg levegot sziv, egyebkent az az egy darab kifele fujo venti nagy nulla. Core i7 es 970 custom melle.
Nalam elol es oldalt fuj befele 23 centis, hatul pedig kifele fuj egy 12 centis, a tetejen levo kifele szellozteto 23 centis most le van huzva a laprol, viszont kifele tud aramlani a meleg levego. Foleg ha epp nem pakolok ra semmit.
Erdei88 Szerintem azert, mert megfeleloen szellozik a haz.
-
válasz
Nekem az a fura, hogy a venti sem teker, pedig blacknek eleg magas az a homerseklet. Mindjart futtatok valami tesztet emelt orajellel, hogy mit muvel a kartyam.
szerk: ez milyen teszt ami nalad futott?
-
lowzor
veterán
válasz
Korábban írtad, hogy 5V-os ventikkel és hangszigetelt házzal operálsz, valszeg ez lehet a hőmérséklet magyarázata.
-
válasz
GeneraL_XTX #29242 üzenetére
Nekem is vannak olyanok meg regebbrol.
Meg a osszes alaplap melle adnak mar sli hidat.
Meg vettem is anno par darabot.
3-4-way sli hidakat is. Hosszitott sli hidat is. Szal en felkeszuktem meg regebben.Kabelbol nem voltam ennyire felkeszult,ezert most kicsit varatnak magukra a dolgok.
A monitorjaimat is csak a DP miatt cserelnem,de azert nem fogom. Nem mai gyerekek mar,de meg mindig tokeletesen mukodnek es szep kepet adnak.
Remelem megoldodik ez sli surround (miert ne oldona meg),kar lenne megvalnom az sli-tol. -
ezmiez36
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #29217 üzenetére
Ezt is próbálhatod: Van még olyan beállítás is hogy dinamikatartomány: korlátozott, teljes, ezt jó monitornál teljesre kell állítani, a korlátozott gyengébb TV-khez van.
A felbontás beállításánál van... -
Bandi79
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #29215 üzenetére
-
Stukker1987
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #29204 üzenetére
Ezt láttam én is,de mint utánad írták ez leginkább hangulatkeltésre volt jó. Elhiszem,hogy jobban fekszik az AMD-nek,de amiket láttam az erős túlzásnak tűnt...
pl: volt ahol R9 390X majd 2X annyi FPS-t produkált,míg GTX980 volt ahol lassabb volt mint Dx11 alatt
-
eldarin
tag
válasz
GeneraL_XTX #29204 üzenetére
Arról a tesztről több helyen is le lett írva, hogy még nagyon bugos nem érdemes következtetéseket levonni belőle. Ők maguk nyilatkozták, hogy az élsimítás irreálisan sok erőforrást használ NVDIA kártyákon :S
-
Grave_444
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29062 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29078 üzenetére
TDP limitet kitoltad?
Memóriákra azért húzz , az is dob valamennyit a teljesítményen.
Eddigi eredményeket nézegetve ilyen órajelen azért már tudnia kéne Valley-ban az 1100-as 290 szintjét.
Amúgy teljesítményben nem szabad tőle sokat várni egy húzott 290 után, max 1500 körüli órajelen húzhat el tőle valamennyire, de akkor sem annyira, hogy megérje a 20-25k-s felárat. Én is emiatt nem váltottam. Melegedés/fogyasztás/driveres support/NV orientált játékok alatti jobb futás miatt lehet érdemes max váltani szvsz. Amúgy nekem a 290 után max a 980Ti az, amire teljesítmény szempontjából megérné váltani, addig várok is szerintem míg lemegy az ára, nálam kiváló a sárgaföldig lehordott Asus 290. -
Bandi79
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #29086 üzenetére
én is ezért vettem GTX 980-at: halk és nem megy 70°C fölé 35%-os ventillátorral
Lehet, hogy egy 390X / Fury megszorongatja teljesítményben, de hőkibocsátásban esélytelen, főleg az én ház / asztal elrendezésemmel (gépház fölött egy polc 1 centire, hátlaptól falig 10 centi) -
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #29086 üzenetére
Nos, igen..290 OCval csúnyán megugrik Wattokban, a legjobb kivitelektől eltekintve össze se lehet hasonlítani a hang/hő terén a 970el sajna. Amúgy <20% a 980 előnye, szóval ha 1450 körül jársz a ref. ~1200hoz képest, már ~ott vagy.
-
Speed®
titán
válasz
Tesztek..játék
Amúgy nálam nem brillírozott tesztekben sem a 290, szóval biztos vagyok benne, hogy zöldre változik az elégedettségi mutatód
-
TTomax
félisten
válasz
GeneraL_XTX #29080 üzenetére
Mármint minél a huzott 290nêl?
-
KAMELOT
titán
válasz
Kevesebb ROP/TMU és a CUDA is kevesebb!
-
TTomax
félisten
válasz
Mégis mit vártál?
-
szallasi007
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29070 üzenetére
Pontosan mi is a probléma a 970-el mert akárhogy nézem a képeket én azt látom hogy a min fps-ed közel duplájára nőtt nvidia alatt. Azt gondolnám hogy ár érték arányban az nvidia nyert. A 290 mennyi volt mikor megjelent? 150+? Ez a 970 meg 90 ezer de újonnan sincs több 105 bruttónál. Akkor mi a gond?
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #29070 üzenetére
Kis +al meglehet az 1500, bár nem tudom, TDPlimittel hogy áll. Viszont tényleg ne Valley/Heaven alapján ítéld meg, játékot neki, ott az igazság. Nálam az 1200ra boostoló 780 is lehagyta a TriXet szépen, GTA5ben sokkal jobb volt pl.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29065 üzenetére
Játékokban meg sem nézed?
Memóriát 1900-on próbáld meg elsőkörben.
Hogy lehet 76 fokos amúgy? Mások kb 10 fokkal kevesebbről számoltak be a Black-nél. Megy nálad a szellőzés? -
válasz
GeneraL_XTX #29065 üzenetére
Egy szot nem szoltam 290-rol, en a 970-rol beszelek, mint irtam is.
A memoriat hagyd, a gpu-nak adjad amig birja!
-
blu79
addikt
válasz
Szia, ne keseredj el, nézd meg játékokban is a különbséget, a Gpu meget 1480-1500 alapfeszen
-
válasz
Marmint azokban a tesztekben, ahol probaltad. Allitotta ennek az ellenkezojet valaki korabban?
Nem ezt az antituningos kartyat vetted meg? Ahogy neztem az apron korabban ez lesz az.
-
kovsol
titán
válasz
GeneraL_XTX #29058 üzenetére
Így jár az aki egy több éves 1.0 verziónál járó tesztprogrammal akarja a kártyák valós teljesítményét összemérni, és nem az általa kedvelt játékokkal.
-
válasz
GeneraL_XTX #29058 üzenetére
Mi az, ami kiabrandito?
-
ffodi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29054 üzenetére
Végre valaki, aki (itt) direktbe összehasonlítja a 290x és a 970 teljesítményét alapon.
A 290x mit ment tuningban 24/7? Mert a blackben lesz szerintem 20-25%+.
-
kovsol
titán
válasz
GeneraL_XTX #29054 üzenetére
Ezek a tesztek eddig is elérhetőek voltak, de az igazi felhasználáson van a lényeg. Ott szokott az AMD többnyire elvérezni, mert még a tesztprogramokra bírnak drivert optimalizálni.
-
szallasi007
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29041 üzenetére
Hol találtál ennyiért kártyát?
-
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX #29035 üzenetére
Grat. Jó áron kaptad meg, mivel amdről váltasz így hát kíváncsiak vagyunk a véleményedre
-
imi123
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29035 üzenetére
Miről váltottál?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29005 üzenetére
Én is 290-ről váltottam G1-re.
Ma tettek fel egy Asus Black-et ha érdekel.
-
válasz
GeneraL_XTX #29010 üzenetére
nekem is volt 290em (DC2), kb 2 napig... orditott mint a sakál, utána a 970 igazi megváltás volt
feleakkora TDP, feleakkora hő -> hihtetlen csendes
-
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX #29012 üzenetére
Ha lúd akkor már legyen kövér
, egyébként én is a G1-et választanám valószínű, De a 970 WF3-at még véletlenűl sem szabad a 290- hez hasonlítani hűtés szempontból, mert a 970 wf3 -nak nagyon jó a hűtèse mint ahogy általába az összes custom hűtésű 970-en/980-an karinak, ez köszönhető az nV Maxwell-nek mivel egy hűvős chip, amire ha rá van dobva egy kustom hűtés elképesztően lehet tuningolni a többi videókártyához és arhitecturához kèpest mindezt elfogadható alacsony hőfokok mellett
-
Reggie0
félisten
válasz
GeneraL_XTX #29000 üzenetére
Ez nem refencia hutes, hanem "referencia" hutes. Csak az elrendezes es a blower hasonlo, de nem nvidia szerinti referencia hutorendszer.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29010 üzenetére
Jó is lesz az (bár +10k lehet van akinek sok a WF3-ra, mivel az OC-ra nincs garancia, de a jobb hűtés és a backplate már lehet megéri élből...na meg világít, amit, én kihúztam a nyákból, mert idegesített
).
Refet hála a jó égnek elvetetted (illetve nincs is igazi ref 970-ből, csak gyártói "kókányok").
-
válasz
de ha van türelmed, akkor spórolhatsz: 90-95 körül szoktak menni a WF3ak
az a baj a reffel, hogy alig boostol a hűtés miatt! a Giga G1 / WF3 papiron alapból kb 1330MHzig megy fel, de az itteni PHn mindegyik többet ment! pl az enyém tök alapból, piszka nélkül 1420MHzen jár!
-
davidsone
addikt
válasz
Én a helyedben használt wf3oc v g1-et v. msi gamingot esetleg strixet/blacket vennék. 80-tól gari nélkül om vagy 90 körül garis
Én gari nélküli om wf3oc-t vettem persze megbízható tagtól teljesen jól jártam -
davidsone
addikt
válasz
-
-
válasz
Szerintem se vegyel ref kartyat, ha csak nem rossz a hazad szellozese, mert a ref kartyak kifele szelloztetnek. Ebbol a szempontbol jobbak, mint a custom hutesuek, viszont hangosabb es elviekben nem birjak annyira a tuningot, mint a custom kartyak. Volt most is apron 90 korul giga wf 3, ha nem surgos varjal picit, mindig kerul fel aprora 970, rengeteg van beloluk. Igaz nincs egyelore ok, amiert cserelni kellene. Ha nem birsz varni, akkor is inkabb 106-ert a custom wf3-at javasolnam.
-
KAMELOT
titán
válasz
Használtan több garival olcsóbban kapsz aprón!
-
válasz
bolti áron tilos refet venni, alig drágább bármelyik egyedi hűtős változat!
apróról olcsón kifogva 75-80ezer körül már érdemes megvenni, és venni rá mondjuk egy Artic Cooling hűtőt
-
blu79
addikt
válasz
Szia, a ref hűtő hangos mind egy pórszívó, minimális tuninglehetőségekkel, magas hőmérsékleten üzemelnek. Szerintem ez mindíg így lesz. Ha tuningolni szeretnél mindezt halkan és alacsony hőmérsékleten ajánlom figyelmedbe az Asus Black, Giga G1 vagy WF3, MSI Gaming 4G vagy 100ME vagy amelyik szimpatikusabb neked a fel nem soroltakból és custom hűtéssel rendelkezik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest