- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
#85552128 #15866 üzenetére
A Strix egy érdekes állatfaj...
Lehet állítani a feszt többféleképp is:
1, GPU Tweak - működik a feszállítás max 1262 mV ha jól rémlik
2, Afterburner egy kis okosítás után, +100 mV-ot enged max
3, Developer Asus tool-lal 2V+Monitorozás:
GPU-Z hülyeséget mond
HWInfo OK
GPU Tweak OK
MSI AB okosítás után OKA szoftveresen mért értékek tipikusan 20-30 mV-tal kevesebbek mint a valósak. (kimértem DMM-mel)
A BIOSban átírt bárminemű (fesz.) érték butaság, kivéve egyet, ha a gyári 1212 mV helyett 1225 mV-ot állítasz be, mert ilyenkor 12,5 mV-tal vagyis 2 steppel többet ad neki, mint alapbeállítás mellett. (ha többet állítasz akkor is ennyi lesz)
Gyári BIOS (vagy bármilyen gyári módosított) mellett a 12,5 mV-nál több fesz (windows alól szoftverrel adott) fagyást fog eredményezni. (pontosabban a +fesz hatására alacsonyabb órajelet fogsz tudni stabilizálni). Az alulfeszelés működik, javíthat a hőtermelésen ellenben minden ~-25 mV-nél nagyobb (tehát kisebb) mértékű alulfeszelés látványosan lassítani fogja a kártyát mindennemű órajeldobálás és miegyéb nélkül.
A GTX980-hoz van egy (vagyis több) gyárilag módosított BIOS (pontosabban gyárilag így elkészített BIOS), amivel az a helyzet, hogy azonos órajelet kb. +100 mV-tal tudsz csak stabilizálni, cserébe ha le tudod hűteni, akkor gyönyörűen skálázódik. (nyilván nem véletlen, hogy ilyen dolgok kiszivárognak
)
Másrészről, hogy jót is mondjak, a Strix-ek BIOS-át (a gyári OC verziót) nagyon eltalálták időzítés ügyileg, sokan a Classira is ezt a BIOS-t teszik fel, mert azonos órajelen jobban teljesít, ergo jobb a "hatásfoka". Illetve az sem véletlen hogy általában jól mennek rajt a RAM-ok, mert 1,62 V az alapfesz.
Továbbá a Strix-en vígan megy a Poseidon sőt a Matrix BIOS is, ha valakit érdekel, most épp nekem is a Matrix 980 BIOS szalad rajta.
Remélem nem hagytam ki semmit.
@katt777
v0.1c Data.hu
-
LackoMester
addikt
válasz
#85552128 #15792 üzenetére
Szerintem is ilyen, ez a fajta megoldás lenne a legjobb, meg ahogy fogalmaztál, szoftveresen ennyit tudnak csinálni, csak akkor viszont a dobozon is 3,5 Gb kell feltüntetni. Egyébként én már nem lepődnék meg azon sem, h. amire most azt írják, h. lehetetlen ( mert állítólag hardveres probléma ), egyszer csak lehetséges lenne.
Nagy gebasz ez akár honnan is nézzük.
Meglátjuk -
TTomax
félisten
válasz
#85552128 #15711 üzenetére
Nem erről van szó,hanem arról hogy a HDMI 2.0 az előny ... neked,vagy nekem nem,de egyre több embernek lesz igénye rá.
(#15712) miklosss2012
A 4K ideje még nincs itt,jönni fog,mert a látványra mindenki igényes.Két 980 se az igazi 4k-ra,persze el lehet játszogatni,de amíg egy gpu nem hozza a 60fpst medium/highon addig szerintem kár venni.Arról nem beszélve,hogy ezek az első 4K monitorok tévék még ilyen-olyan gyermekbetegségekkel küzdenek.1440p 27"-on nagyon szép...szerintem.
-
Asbee
veterán
válasz
#85552128 #15711 üzenetére
Sejtettem, hogy te leszel az aki megmagyarázza, hogy a szavazás semmit nem ér. Szerintem az nv pénzelt emberek gyorsan beregisztráltak, hogy arra nyomjanak. Ha járnál külföldi nagyobb fórumokra látnád, a nagy többség arra így gondolja. Nem álmodik mindenki éjjel nappal ezzel mint te, nagyon sok átlag user nem is tud semmit erről a egészről .
-
törölt tag
válasz
#85552128 #15677 üzenetére
Nagy méretű 4K s kijelzőhöz használ valaki itt 980 SLI-t? Ha igen mik a tapasztalatok? Másik kérdés pedig,hogy SLI hez teljesen ugyanolyan kártya kell,lehetőleg azonos gyártótól vagy elég az EVGA mellé venni egy bármilyen 980-at?
(#15679) TTomax Köszi
Egy pár napja kezdi birizgálni a fantáziámat a normális 4K-s játék,de nem merem elhatározni magam tesztek alapján,csak ha valaki azt mondja saját tapasztalata alapján, hogy 980 SLI már teljesen elégséges a 4K hoz minden szempontból
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
#85552128 #15607 üzenetére
Volt közlemény, amit utána szépen el is tüntettek. Külföldön volt olyan szerencsés ember, aki ki tudta cserélni a kártyáját komolyabbra. Egyébként azon kevés emberek egyike vagyok, aki elégedett a kártyájával, de ha tudnék valamilyen módon olcsón váltani, akkor miért hagynám annyiba a dolgot? Most már látom, hogy erre nem sok esély van, úgyhogy nem fogok erre több időt elszúrni
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
#85552128 #15605 üzenetére
Ha követted volna az eseményeket, akkor látnád, hogy a magyar kiskernél kezdtem, ők irányítottak az Nv-hez, onnan pedig a Gigabyte-hoz küldtek. (érthető, hiszen én Giga terméket vettem, nem pedig Nv-t, ha pontosak szeretnénk lenni, tehát engem nem az Nv vert át, hanem a Giga, mert ha akarták volna, akkor ők pontosíthattak volna a specifikációkon.)
Maradva tisztelettel,
(annak ellenére, hogy információk hiányában is oktatsz elsőre, utálom ezt a mentalitást sajnos
)
-
TTomax
félisten
válasz
#85552128 #15552 üzenetére
Ez nem egészen ugyanaz....itt nagyon sokszor le kellett venni a monitor frissítéséből,ráadásul ennél van sokkal jobb megoldás,viszont nagyon macerás és limitelt.[link]
Az összes post process elsimítás elmos,mert az elkészült képkockán végez élsimítást ami egy állóképen szép,de a mozgásban meg mosott...az SMAA a "legjobb" minöségre aztán az FXAA a TXAA meg mint látjuk...
-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#85552128 #15270 üzenetére
Nekem 980 SLI van a gepben, tehat nincs ilyen nemu problemam. Direktbe leirtam a memoria hasznalatot is, maximum 3.2GB ezen a beallitason. Es fogalmam sincs, hogy a hiba, ami nalam es proci985 -nel fent all, az mas felbontasokon is jelen van e. Mi 5760-ason jatszunk, amin az FC ket utolso resze borzalmas. Ezert is irtam neki, hogy ott nem a VGA a hibas, hanem a game a sz@r.
Dying Light ellenben tokeletes, nincs akadas, maxra tolt view distance-al, igaz a jatek elejen jarok, fix 60FPS-em van, es meg a karyak alapon tekernek, cpu-val egyetemben. Shadow of Mordort nem probaltam, de motion azt irja, hogy rendben van.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #14848 üzenetére
Mindenhová odaírják, de csak 9x-ekről feltételezem, hogy majd tudják is, mert ezek később jöttek ki, minthogy a DX12-t elkezdték nyomni, tehát van benne realitás, hogy tudják, minek kell megfelelni. Alapvetően a MS azt mondta, hogy a DX12 támogatni fogja a mai VGA-kat is. A világnyelveket beszélő magyar user persze meglátja, hogy VGA, support, DX12, és bőszen hivatkozik arra, hogy a VGA-k támogatják majd a DX12-t. Meg sem tudom számolni, hány ilyet láttam, és még be is linkelték a fordítottját.
Windows 10-ig úgysem tudjuk meg.
-
Asbee
veterán
válasz
#85552128 #14802 üzenetére
Nem érted a lényeget. Valaki beírja, hogy nála állítólag akadozik egy olyan játék ami mindenen kb akadozik. Nézz át 290 topikba ott is írják. Majd ha lesz róla pontos videó felvétel, ahol élesen elkülöníthetően látni, hogy elkezd a magas vram használat miatt akadni akkor azt mondom ok.
Igen 970-nek is a topikja, viszont le lett írva párszor, hogy mi a helyzet a kártyával, mi itt a tapasztalat. Ne csapjon már át abba a topik, hogy köcsög nv, átvert mindenkit, fúj 970. Jó persze ez most sarkalatos példa de erre ott a hírtopik. -
Asbee
veterán
válasz
#85552128 #14800 üzenetére
Ok tehát akkor egy játék miatt a 970 elvérzik, ami mindennel szarul fut és akadozik laggol. De ugye az MSI AB azt mondja hogy 3,5 giga felett használ, akkor valóban annyit....Csak légyszi ne ebben a topikban menjen a sírás. Ismét egy eset? Te hány játékban vagy limitálva 970-el? Mert én soroltam párat ami eszi a memóriát és nem voltam. Érdekes módon más fórumon userek csaináltak videó felvételeket de ők sem voltak limitálva.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #14774 üzenetére
Európában árulják [link].Mind a de.mind az at.-s kereskedés megy.Direkt végigmentem a vásárláson és simán lekapja a VISA ról
Amúgy holnap kiderül ez a pénzvisszaadás dolog is,haverom felhívja itt az e.tec.at -t és rákérdez,mert 970 e van,de szerintem ez is fals hír ( még? )
-
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #8878 üzenetére
Utoljára GTX560-am volt, szuper színekkel (semmit nem kellett állítanom), ellentétben anno a 8800GT-mmel, az tényleg neonos beütésű volt, mint akkoriban minden nV. Amikor megint AMD-m lett, semmiféle színjavulást nem tapasztaltam. Lehet, hogy azóta nV-nál megint nem OK a színélénkség?
Mondjuk, ha választanom kéne a Vibrance állítás, és az AMD rendszeres és rejtélyes bugjai között, nem kérdés a döntés.
hpeter10: TN paneles moncsim volt GTXr560-nnal.
ffodi: No de az mekkora f.szság már!
Miből gondolják, hogy kicsinyíteni akarom a képet, és tönkretenni a minőségét?
-
csibuka85
őstag
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #8197 üzenetére
Ha tényleg így lesz, elhiszem, de mivel az általam idézett információkat írták rögtön az elején (éppen a 9x0 sorozat megjelenésekor), én inkább megvárom a gyakorlati tapasztalatokat, majd akkor kiderül, mindez marketing-e (hogy eladják a mostani kártyákat, aztán majd mindenféle driver-problémák miatt kell lecserélni őket), v. igaz. "Sajnos" hajlamos vagyok elhinni azokat a híreket, amelyeket később nagy dömpinggel igyekeznek kimosni a köztudatból olyanok, akiknek ehhez komoly anyagi érdekük fűződik.
De ne így legyen!
Speed(R): Olvastam, hogy zajos, ráadásul forró is. Nyilván ettől nem lesz baja, egyéni komfortérzet kérdése, bevállalja-e valaki.
Sondi1986: Öööö.. az AMD-tulajokat nem a Maxwell csábítja, hanem az AMD "support"-ja.
(Lásd: Catalyst.topic.
)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #8339 üzenetére
Az Ubisoft elmondta, hogy nekik mi a bajuk az AC Unity-vel. Rengeteg stallba fut a program és nem látják, hogy mitől. Évek óta erről beszélnek a fejlesztők, hogy van a program és van a hardver, míg közöttük van egy olyan réteg, aminek a működését képtelenek elemezni, mert nem látják. Elveszi a processzoridőt, illetve megakadályozza a párhuzamos feldolgozást, de semmi esélyük arra, hogy kiderítsék pontosan melyik kódrész okozza ezt, így el kell fogadniuk, hogy a "fekete dobozon" belül valami fatális gond van, de nem nyúlhatnak hozzá, mert a programhozzáférés szintje nem engedi a beavatkozást. Mindenki a Frostbite 3-at hozza fel, hogy márpedig az képes gyorsan futni, és mit csinál ez a motor? Megpróbálja hibára kényszeríteni azt a "fekete dobozt". Ha már nem nyúlhatnak bele a működésbe, legalább hibázzon úgy, hogy attól gyorsuljon a program. Csak ez egy marha nehezen kivitelezhető koncepció.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #8194 üzenetére
Érdekes, mennyire figyelmen kívül hagyja mindenki azt a tényt, hogy bár állítólag a mai kártyák is futtatni tudják majd a DX12-es progikat, az új feature-öket szoftveresen emulálják majd, azaz qrwa lassúak lesznek (gondolom, hiányos angoltudás). Te is szépen megcserélted a 2 kifejezést. Valójában ugyanis a DX12 támogatja a régebbi kártyákat (ezt írta a MS), nem fordítva. Ez roppant nagy különbség!
-
Mate
nagyúr
-
brumi1024
veterán
válasz
#85552128 #7725 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni sajnos a ledet
"- jó hogy részben passzív a kártya, de üresjáratban pár perc alatt eléri az 50 °C-ot és többnyire a fölött is marad így fűti a házat. Érdemes átszabni a venti profilt mert alacsony fordulaton sem hallani őket."
Magasabb venti fordulatszámon is fűti a házat, mert benne teríti szét a meleg levegőt, kikapcsolt ventikkel még kevésbé, mert több meleg levegő marad a kártya hűtése és PCB-je között.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest