- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #13775 üzenetére
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #13772 üzenetére
-
mokus
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13769 üzenetére
Win7 újrarakás megoldotta
furcsálltam mert elég ritka az, hogy proci csere miatt ujratelepítés. de mindenesetre megoldódott
(de eddig még csak egy másik HDD-re telepítettem újra próbaképp, h ha mégsem akkor ne kelljek küzdeni a progikkal meg a driverekkel de nem úszom meg)
Márcsak a két proci között nem tudok dönteni. (sztem a turbo boost nem mérvadó mert az sztem nem fog menni.)
Intel® Core™ i7-2630QM Processor
vagy
Intel® Core™ i5-2430M ProcessorMi a véleményetek ?
-
mokus
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13758 üzenetére
Cores : 1 Threads : 2
miért nem cores : 2 threads : 4
Linuxba is néztem system monitort ott is csak CPU1 -et ir.
Aida64 is csak cpu mag 1.
Turbo Frequency-t sem hasznalja. 2.4ghz-nél nem megy feljebb 3.ghz-re.
Más ötlet ha eddig rosszul néztem azt, hogy hány magot használ ? -
polo5
tag
válasz
Thunderzolee #13707 üzenetére
Köszi a segítségedet!
-
beach head
senior tag
válasz
Thunderzolee #13706 üzenetére
Koszi. Markaazonosaag mennyire lenyeges?
-
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13697 üzenetére
A laptopot azért vettük, hogy a vállalkozásban költséget tudjunk elszámolni, és mivel ezt lehetett 100K-ért megvenni (ennyit lehetett maximálisan leírni évente), ezt vettem. Mivel én asztali gépet használok, bnőm inkább a telefonját nyomkodja, a laptop néha hónapokig be sincs kapcsolva. De pár napja elindítottam és gondoltam, ha már a mai napig teljesen gyári állapotban van, leszámítva az aksit, akkor miért ne áldozhatnék rá 2000-et, hátha a dupla ram mennyiségtől kicsit jobban futna. Mert nem sebességbajnok ez vitathatatlan, de azért nem is kell beleőszülni az oldalak betöltésébe. Szóval várom a ramot
-
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13690 üzenetére
Igen, pont ilyen alap dolgokra tartjuk. Elvileg hamarosan megkapom a második ram modult, megnézzük mennyit gyorsul vele, elképzelhető hogy már az is elegendő lesz. Ha 35W-os TDP a határ, akkor akár 3, sőt, 4 magos phenom is mehetne bele, de nem tudom hogy megérné-e ezért annyira megbontani. Egyenlőre kipróbáljuk a ram bővítés mennyit dob rajta.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13687 üzenetére
Az alap notebook egy Packard bell easynote F6244-HC-845HG volt.
Ebben cseréltem procit i2520mre és kapott 4gb extra ramot. Egyébként eladó, szóval ha valakit érdekel írjon
-
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13688 üzenetére
Vaterán találtam olyan sorozatú samsung ramot, remélhetőleg menni fognak együtt.
Viszont picit elgondolkodtam a cpu fejlesztésen is. Ugye S1G4 foglalat van a laptopban, és ehhez vannak 4 magos phenom II procik is. Szerinted/szerintetek a mostani 25W-os procit hűtő rendszer meg tudna birkózni 35W, esetleg 45W TDP-s 4 magos CPU-val? -
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13681 üzenetére
Köszi a választ. P340-es athlon van benne
Azt honnan tudhatom hogy mit tud az alaplap és chipset? Nem tudom nyernék-e bármilyen észrevehető sebességnövekedést el azzal, ha 1333-as ramot vennék bele, de akkor meg biztosan 2db-ot kellene venni. Próbálnám a lehető legolcsóbban megúszni, ezért szeretnék olyan modult, ami egészen biztosan együtt tud dolgozni a most benne lévővel. És a cpu fejlesztésről mit gondoltok? Érdemes lehet bele tenni 3, esetleg négymagos phenomot? Nem növekedne meg olyan mértékben a hőtermelés, hogy a hűtés alulméretezett legyen hozzá?
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13679 üzenetére
Amúgy melyik a notebook? Mert a cikkben vagy 6 félét tesztelnek.
Ebből egy Lenovo modell (G565G).
-
zolikaDB
veterán
válasz
Thunderzolee #13675 üzenetére
Koszonom segitseged!
Kihangsulyozom, nem adtam egy forintot sem a laptopert, kaptam a meloban, kuka helyett nalam vegezte.
Volt Asrock E350M1 lapom, 4GB RAM-mal, SSD-vel. Kifejezetten szerettem, kis finomhangolassal mentek rajta a fullHD videok, youtube, ami kellett nekem akkoriban. Igaz, az 2 magos volt.Es ahogy mondod, mar a Tiny Win7 van rajta, minden folosleges letiltva, kikapcsolva.
Egy combosabb PDF mondjuk igy is megakasztja.
Tenyleg vakarozok, h ha talalok valami 32-60GB koruli SSD-t, beleteszem azt.Netan raprobalok a Tiny XP-re
Csak az azt hiszem, SSD-vel mar nem passzol.
-
MAC72
tag
válasz
Thunderzolee #13625 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Jó hogy felhívtad a figyelmem a ramokra, nem is gondoltam, hogy 2x2GB-ot már nem tud kezelni.
Pontosabban a chipset maximum 4GB-ot tud kezelni, de mivel ebből szükség van valamennyire a rendszer egyéb elemeinek kezelésére is, így 3GB a max amit bele tehetek. Többet nincs értelme.
Köszönöm a felvilágosítást!Ha megcsináltam a fejlesztést beszámolok róla.
-
SLYM
veterán
válasz
Thunderzolee #13626 üzenetére
Köszi! Basszus itt pont a gép összeszerelése a végén nincs benne a videóban, én azzal szoktam szívni mindig. Simán vissza lehet pattintani ugye? Nem kell ragasztani vagy ilyesmi (gondoltam a biztonság kedvéért megkérdezem, bár gondolom biztos nem kell).
-
szucsinka
őstag
válasz
Thunderzolee #13624 üzenetére
Köszi szépen
hát nem egyszerű szetszedni basszus -
MAC72
tag
válasz
Thunderzolee #13621 üzenetére
Az alaplapon mPGA479M foglalat van másnéven Socket 479.
A jelenlegi processzor viszont Socket M.
Ezért gondoltam, hogy a T7400 amit végül is kinéztem bele működőképes megoldás lehet.
A BIOS támogatásnak nem tudtam utána járni eddig. Van esetleg konkrét tapasztalatod?
A processzor kb. 8-10 dollár (a T7200 meg 2 dollártól) szóval mondhatjuk filléres összeg.Az aggodalmam inkább azért van, mert nem szeretnék kárt tenni az alaplapban.
Az aprón sajnos nincs most T7400. Pedig inkább venném drágábban, de megbízható kézből.
A eBay bizonytalan és sok idő, bár egyáltalán nem sürgős a dolog.
eBay árak(2X2GB RAM sem ártana bele. Szerintem azt is kicserélem, nem nagy plusz költség.)
-
DEXTERke
tag
válasz
Thunderzolee #13611 üzenetére
Nem lehet BIOS-ból tiltani. Az inteles továbbra is ad képet (a külső monitorra sajnos nem), persze jó netezésre, de ezt a gépet asztali gépként használtam eddig, és még szeretném is egy darabig
-
MolnárKrisz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13599 üzenetére
Köszi a választ!
Sikerült 6K-ért szereznem egy I5 3360m-et bele. Remélem suhan majd vele a gép. -
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #13579 üzenetére
2-3 éve kb.
De akkor se volt nagyon poros.
Egyébként hőmérsékletet nézek, nem vészes, 70 fok fölé nem nagyon ment.
Szerintem csak én szeretnék asztali sebességet egy régi notebookon, ez lehet a gond -
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #13577 üzenetére
Nagyon sokat írok, igy inkább a memóriában legyen mint az ssd-n, hamar elkopna.
Van 24 GB Ram, úgyhogy nem fog elfogyni.(asztali gép)Hát igen, csak azért szembetűnő az odlal betöltési sebessége. Mondjuk messzebb is van a routertől, egy plusz fal, szóval lehet az is közrejátszik!
Igen, azt olvastam, hogy a 45W-os procik hütése komolyabb gépekben is gond volt.
Azért pár összetettebb oldalt megnyitok notin szépen megdolgoztatja a procit.
Persze 7 éves vas, csodát nem lehet várni!
Egyébként sok helyen olvasom, hogy a 2, generációs Core i procik nagyon jól sikerültek, átlagfelhasználásra még ma is teljes mértékben alkalmasak! -
Armoury2003
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13554 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Tehát akkor beletehetem pl. a T9600-as Core 2 Duo-t is? (A socketjére írnak Socket M-et és Socket P-t is, és ugyanúgy 35 W a TDP-je.)
-
BRIKLY
veterán
válasz
Thunderzolee #13543 üzenetére
Köszönöm.
Közben bogarásztam én is a neten, a talált infók alapján haver le is mondott a bővítésről. -
válasz
Thunderzolee #13547 üzenetére
Ezt találtam hardveren:
http://www.cpu-world.com/sspec/SR/SR03F.html
Akkor ezzel sem lenne bajom?Ez a socket g1-g2 zavar mert ez g2-es az enyém g1.Ez igazából jelent valamit?
-
válasz
Thunderzolee #13547 üzenetére
Nagyon szépen köszöntem,meg is találtam
-
zsolt19900
őstag
válasz
Thunderzolee #13487 üzenetére
szia
sajnos az a helyzet, a masinával hogy nem igen akarja megenni a p8600as procit, pedig biost is frissítettünk a hp oldalán található bios frissítő progival
tippre tudsz esetleg mondani valamit, hogy mi lehet a baj? maga a comaq logó sem jön be, így azért tippelnék procira, a benne lévő procival működött a bios frissítés 21ről 23as biosra frissítette a progi, ha ez mond valamit neked
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Thunderzolee #13488 üzenetére
Akkor még gazdag voltam,és hülye...(na jó,csak hülye)
Ha jól emlékszem olyan 70k körül vettem,és ez volt az a motyó: Crucial_CT525MX300SSD1 (525Gb)
(Samu 850 EVO-t akartam,de ez jobb alternatívának tűnt)Viszont megfogadom a tanácsod,lehet,hogy kisebbel próbálkozom,nehogy pofára essek,mivel a legtöbb hirdető nem ad garit kompatibilitási problémára,az i5 meg valószínűleg tuti lenne,hisz' kiadták ilyen konfiggal is.
(csak a lehetőségekhez képest maximalista vagyok,még akkor is,ha teljesen értelmetlen dolgokba ölök pénzt...
)
Szívesen megosztom veled majd a tapasztalataimat az üggyel kapcsolatban,ha érdekel a vége.
-
zsolt19900
őstag
válasz
Thunderzolee #13487 üzenetére
így igaz 800as fsb-t ír, a chipkészletet is cpuzből tudtam mondani neked
De az fsb az valóban 797en állt éppen amikor küldte asszonykám a sotot róla
akkor belepróbálunk egy ilyen procit, amit javasoltál és akkor még előtte egy bios frissítés csek és meglátjuk
köszönöm szépen!
-
zsolt19900
őstag
válasz
Thunderzolee #13481 üzenetére
köszönöm
biosfrissítés meg ilyesmi nyalánkságok kellhetnek hozzá?
megnéztük GL40 es a chipset benne
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Thunderzolee #13483 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm minden segítséged, még filőzok akkor, hogy melyik legyen, az i7 most olyan 16-20k körül mozog, tipus és eladó függvényében... (jó duma, "van pénz lóvéra"...
)
-
Nagybanya
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13481 üzenetére
Tudok adni T7300, T7500, P8600, P8700-as procit. A P9x00 sajna sokkal drágább.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Thunderzolee #13478 üzenetére
Hálás köszönet!
Rendben, akkor a 4 mag kilőve. Érdembeli változást hozhat akkor egy i7 3540m,vagy egy 3520m?
Nem olyan vészes az áruk már, így ezekben gondolkozom leginkább, ha cserélek.
A gyári HDD van még benne, illetve egy 500Gb SSD-t kapott 1 éve.
Köszi!
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Thunderzolee #13476 üzenetére
Ó,bocsánat!
A gép tipusa ez,remélem erre gondoltál...
(illetve még egy olyan kérdés,hogy esetleg 4 magos procit is be lehet illeszteni a helyére? (i7 3612QM,illetve i7 3632QM))
Köszi!
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Thunderzolee #13474 üzenetére
-
garage112
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13455 üzenetére
A mostani Ramot így írja program szerint: 1,35-1,5 V , azt nem írja mennyin pörög, BIOSban sem...azért nem tudom milyet kellene venni
-
ensolid
tag
válasz
Thunderzolee #13459 üzenetére
Az nem probléma, hogy 1.5V-on hajtja. Csak tudjanak együtt menni.
-
ensolid
tag
válasz
Thunderzolee #13456 üzenetére
Még egy kérdés.Találtam egyet aminek a mérete különböző, de az időzítése és a mhz is ugyan olyan viszont P3L-s. Ez így működhetne. Számít a méret meg, hogy alacsonyabb fogyasztású a memoria vagy sem? Külsőre is megegyeznek.
-
ensolid
tag
válasz
Thunderzolee #13456 üzenetére
köszönöm a segítséget. akkor az időzítést nézem.
-
schottgun
tag
válasz
Thunderzolee #13445 üzenetére
Lehet, hogy erősebb viszont sem az integráltra sem az R9-re nem tudom feltenni a drivert, régebbit sem és a gyári telepítőjéről sem.
Elegem van már belőle. Ez lenne a B terv, még szenvedek kicsit a biosok cseréjével, hátha az egyikkel jó lesz. -
Nagybanya
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13443 üzenetére
P8700-asat tudok adni 2000Ft-ért.
-
GGAllin
tag
válasz
Thunderzolee #13395 üzenetére
igen valóban a minimum követelményeknek felel meg legjobb esetben is, de az a szintű lassúság amit produkál ennél nagyobb problémára utal.
nem az enyém a gép, csak megkértek hogy nézzek rá. sajnos sokkal többet nem tudtam mondani a gazdájának mint amivel ide került, szervízben ahol van csere alkatrészük nyilván többet tudnak majd segíteni neki, azok nélkül idáig jutott a folyamat -
GGAllin
tag
válasz
Thunderzolee #13389 üzenetére
igen én is erre gondoltam hogy attól megkapná a szükséges energiát.
Sajnos nincs lehetőségem másik HDD vagy SSD kipróbálására.RAM: 2 (1.86) GB DDR3
CPU: P6100 (2GHZ)
HDD: Samsung HM321HI -
Orionk
senior tag
válasz
Thunderzolee #13383 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Még nincs ezzel a notival semmi baj. Egy napja vettem meg.
Csak a vásárlás előtti napon szembesültem azzal, hogy tényleg rossz a Lenovonak a szervíze Magyarországon és elkezdtem gondolkodni, hogy mi lenne, ha véletlen lenne baja garancia alatt és ezért érdeklődtem itt a csoportban.A RAMokat meg azért kérdeztem, mert le akarom ellenőrizni a laptopos boltot, hogy átvertek-e, azaz ugyanolyan MHz-es RAM-ot tettek-e bele, mint ami gyárilag benne volt, vagy különbözőt.
Gyárilag annyit tudtam a megrendelés előtt, hogy 8GB RAM van benne. Én meg akartam venni hozzá +8-at, hogy 16GB legyen.
Rendelés után megjött a noti és a bolt közölte, hogy gyárilag 2db. 4GB-os van benne és nem pedig 1db. 8GB-os. Ráadásul egyik 4GB-os az integrálva van az alaplapra.
Végül úgy döntöttem, hogy a mozgatható 4GB-os RAM-ot féláron számítsák be és vettem bele 1db. 8GB-osat. Így lett végül 12GB benne.Tegnap vettem meg a telepítés most zajlik.
-
user112
senior tag
válasz
Thunderzolee #13370 üzenetére
Köszönöm. A T7ezresek vagy a RAM segíte inkább? Úgy látom lehet kapni 2-3e körül CPU-t, RAM-ot gondolom drágábban. SSD-t szerintem 10e alatt nem kapnék, úgyhogy az ki is esne. Az egész nem érhet 15e-nél többet.
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13347 üzenetére
Köszi a választ!Azért megkérdezem te mit ajánlanál?Köszi
-
vargagy21
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #13338 üzenetére
Nyilván a semmit érő kérdésemnek nem Te vagy a célközönsége...aki se tudja, hogy 2 mag-4szál i5-i7 7.generációban kb. 10 azonos szintű laptop proci van. Szóval szerintem a nagyokos semmit érő válaszaidat tartogasd a gyakori kérdésekre
-
zsolt19900
őstag
válasz
Thunderzolee #13334 üzenetére
köszönöm beneveztem a 9300 asra
-
cAby
tag
válasz
Thunderzolee #13303 üzenetére
Windows 10 Task Manager írja ezt. Gyanús volt a 4, de bíztam benne, hogy így van.
De akkor marad a 2x8 GB.
Köszi a segítséget és a magyarázatot is!
-
cAby
tag
válasz
Thunderzolee #13301 üzenetére
Igen, tudom, hogy a RAM nem gyorsít. Azért is írtam, hogy ezt ettől függetlenül bővíteném, mert vannak esetek, amikor kevésnek bizonyul. Pl. virtuális gép futtatása nem túl komfortos ennyi RAM-mal.
Innen szedtem a 4 slot-ot, akkor ez nem azt jelentené?
"slots used"Akkor kipróbálok egy SSD-t, köszi!
-
Brazzil
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13274 üzenetére
Köszönöm
-
ace666
tag
válasz
Thunderzolee #13266 üzenetére
Köszi.
Persze, megvan a gép az asszonyé volt, aztán az anyós örökölte meg. Az meg csak azt nem teszi tönkre ami betonból vanAzt elveszti
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13260 üzenetére
945GM chipset, 2×2GB ramot kezel max.
Belerakhatod, nem hiszem, h bármi probléma fellépne.Csak annyit jegyeznék meg, hogy 2x2 GB felesleges és gazdaságtalan, mert kb. 3,2 GB-ot fog belőle látni. Biztosan volt már szó párszor ebben a topikban is arról, hogy a 945GM chipsetnek (meg úgy általában az Intel 945-ös chipsetjeinek) van egy hülye memóriacímzési korlátja, így hiába kezel elméletileg 4 GB RAM-ot, gyakorlatilag valamivel több, mint 3 GB-ot fog belőle látni.
Bár 800MHz-es, de remélhetőleg majd visszaveszi az órajelét, és a gyengébbik modullal együtt futtatja.
Nem csak remélhetőleg, vissza fogja venni.
onlineair: én azt a T2400-at cserélném T7200-ra azért, nem annyira nehéz dolog. [link]
-
onlineair
tag
válasz
Thunderzolee #13263 üzenetére
😌 Dehogynem, erre nem is gondoltam 😄
-
onlineair
tag
válasz
Thunderzolee #13260 üzenetére
Köszi, még annyi hogy a sorrend számít melyik melyik slotba kerül? A slotokon csak annyi szerepel ha az számít valamit hogy: 1.8v Standard illetve 1.8v Reverse
-
KISDUCK
addikt
válasz
Thunderzolee #13245 üzenetére
Ebayről rendeltem típus alapján kijelzőt. 18k HUF lett mindennel együtt. Természetesen a rendelésnél egyezett a cikkszám, mondom
fasza. Héten megjött most csomagolom ki, hátkurváranem egyezik a cikkszám a kijelzőn azzal amit rendeltem, valami nóném kínai gyártmány. Szét is bontottam a kijelzőt, mert mondom azért megnézem, hogy jó-e, mert ha passzol akkor nem csinálok botrányt. Beteszem csatlakoztatom akksi be és gép indít. Felirat nincs, mármint bios felirat, se egyéb kép, de fél perc után lett háttérvilágítás fekete képernyőre. Visszaraktam az eredetit hogy lecsekkojam szerelés közben nem-e tettem tönkre a kábelt. Gyárival van kép, akkor újra nekiálltam a cserének, hogy megnézzem jó-e. Másodjára már háttérvilágítás se volt, itt már azagyfaszutolért. Ismét visszaraktam a gyárit ismét jó volt. Mondom megpróbálom még harmadjára, és sikerült pedig előtte is normálisan csatlakoztattam azt a nyamvadt kábelt.... Első akarom mondani harmadik próbára jónak tűnik a kijelző. Fényerő állítás működik, képminőség és betekintés rendben van, halott pixelt nem látok, de pár darab nem is vágna földhöz. Márcsak a fóliát kell lehúznom róla és csavarozni a gépbe, ha ez meg van, akkor leszek csak nyugodt..
Elnézést, de ezt ki kellett gyorsan írnom magamból. -
kromatika
veterán
válasz
Thunderzolee #13245 üzenetére
-
KISDUCK
addikt
válasz
Thunderzolee #13243 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Átböngészem akkor az aprót hátha találok ott. Ebay-t néztem közbe így a típusra már van bőven találat.
-
atees
őstag
válasz
Thunderzolee #13237 üzenetére
Meg kulon Bt adapter is van a gepben.
Hat kar hogy ilyen nehez ez a wifi kartya kerdes, igencsak jo lenne egy ac-s -
kovacsgaby
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13238 üzenetére
A régi oprendszerrel azt csinálta, hogy menet közben kikapcsolt, vagy újraindult bizonyos időközönként. Azért telepítettem újra!
-
JOSSAO
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13227 üzenetére
Kösz a választ!
Ehhez kapcsolódik egy új kérdésem. Az alábbi oldalakon az van, hogy van Socket P és BGA változat is... Honnan tudom meg hogy melyik az adott gép (pl. csak AIDA futtatással??), mert a tulajon nem igazán tudják a foglalat tipusát...
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/T9300_(Socket_P).html
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/T9300_(BGA).html
Kösz
J. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13224 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat!
Mindenképpen meg fogom nézni, hogy mi a helyzet BIOS fronton és frissítem, ha szükséges.
-
dokuci
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13218 üzenetére
Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek. További szép napot! Zsolti.
-
válasz
Thunderzolee #13217 üzenetére
Ja várjál, az egy Celeron M520-as processzor, ami most van benne?
Akkor a lentieket ne vedd figyelembe, ez régebbi gép.
Socket M foglalat, ezeket kezeli:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MNe keverd össze a Socket P-vel, hasonló a processzorok számozása.
Aprón találsz hozzá pár ezresért.
Annál a Celeronnál minden gyorsabb lesz.De a 7200RPM-es merevlemezre, ill. az SSD-re vonatkozó ajánlásaim továbbra is fenntartom.
-
fantomzoR92
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13210 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, ez lett végül a probléma igen! Nagy kár érte..
-
fap333
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13211 üzenetére
Nagyon köszönöm az infót, így legalább van egy kiindulási alapom.
Viszont a google kidobott néhány orosz fórumot, ahol olyasmit is ki tudtam silabizálni, hogy T9xx procival is működhet. Lehet, hogy összeszorítom a fogamat, és bepróbálkozok egy T9300zal, hátha működik. Memóriából pedig most 1db 2gb-os modul van benne, nem lehet, hogy akkor a 2x2-t is vinné? -
fantomzoR92
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13207 üzenetére
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy mi lehet a baj?
Adott egy toshiba satellite c660-1ee laptop, amiben alapból egy socket g1 i3-380m (35wtdp) processzor van. Ezt szerettem volna lecserélni egy szinten socket g1 i7-720qm (45wtdp)-re. A hibajelenség a következő: i3-al simán elindul a gép, semmi probléma, viszont az i7-el beindul, de se kép se hang sesemmi. Venti pörög, de képet az istennek sem ad. Nem lehetséges hogy a laposom nem bírja el a 45w tdp-t és azért nem boldogul el vele? Esetleg átvertek és hibás terméket kaptam a megígért "tökéletesen működő" helyett? Sehol sem találok cpu support list-et, sesemmit hogy mi okozhatja...Értetlenül állok a dolog előtt, ilyen még nem fordult elő velem..
Kérem valaki help!
-
3800+
őstag
válasz
Thunderzolee #13202 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
Hát ha már veszünk bele akkor 4 gigát, de sejtettem hogy nem lesz egy erőgép tőle.
-
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13202 üzenetére
Hello!
2 hasonló noti volt a környezetemben, és mindkettőben ment a tk-55, tk-57, így kétmagosítható.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13203 üzenetére
Köszönöm!
-
Brazzil
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13190 üzenetére
-
capafog23
őstag
válasz
Thunderzolee #13144 üzenetére
Azóta meg is érkezett, be is szereltem, tökéletesen működik.
Köszönöm a válaszodat! -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13160 üzenetére
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13161 üzenetére
Köszi türelmesen várok, hátha valakinek van infója erről.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13154 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Nos, tegnap rájöttem, hogy először olvasnom kellett volna a forumban és meg is találtam a CPU-Z-t.
HM 77-et ír és sandy bridge, a mostani. De gondolom akkor ivy-t is kezel.Köszönöm a segítséget, akkor keresgélek
-
motocoder
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13155 üzenetére
Igen,de sajna nem ment.
A biosra egy Update Software Verzió 1.0.0.3 van ami automatán leszedi a biost és fel is telepiti a gépre.
Van valamilyen program ami kiolvassa a biosból a processzor tipust
Egyet több helyröl megerösitettek , hogy müködik az a i5-2450m.
Keresek egy ilyen procit. -
Gordiann
őstag
válasz
Thunderzolee #13145 üzenetére
SZia!
Köszönöm szépen! Tényleg ez lehet, hogy nem tudják felülírni a hűtést.
Most viszont megérkezett kínából egy T9300 C2D processzor, amivel jóval alacsonyabb a hőmérséklet, valamint jobban is bírja, gyorsabb a gép, így nem annyira pörög fel a venti. Bár még így sem tökéletes azért...
Biosban sajnos semmit nem lehet állítani, teljesen butított szegény...
Asztali gépnél korábban úgy oldottam meg, hogy bekötöttem a CPU hűtő helyett egy sima ventit, házventi csatlakozóra és így egy alap fordulaton kellemes halk volt, nem pörgette összevissza.
Laptopnál gondolom ilyesmire nincs esély... -
rb26dett
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13143 üzenetére
Köszi a segítséget, szerintem az, de holnap megnézem a progival!
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Thunderzolee #13124 üzenetére
Köszi a választ, ha hazaérek, kiolvasom belőle.
Igen sajnos ez a sorozat egy hulladék, szerencsére kettő is van belőle otthon (nem én vettem)
Én se a procival akartam megváltani a világot, tudom, hogy a hdd a gyenge pont
-
Solfrutta
tag
válasz
Thunderzolee #13119 üzenetére
Az gyakorlatilag egy, a PCIe mini card helyére berakott riser, aminek a kábele csak úgy kilóg a gép aljából, és PCIe x1-et tud. Külső táp kell hozzá, az tuti.
Ha már ASUS gép procicsere, hasonló cipőben járok, jelenleg egy X53S-ben gondolkodok a Pentium B950-es kicserélésén i5-2520M vagy 2540M-re (attól függően, hogy melyiket találom épp jobb árban). Ebben a gépben HM65 chipset van, amivel ha jól tudom, nem is lenne gond. Az foglalkoztat inkább, hogy a BIOS (K53SC.221, a legfrissebb) támogatja-e ezeket, illetve hogy a virtualizálást tudnám-e használni (ez lenne a csere fő oka).
-
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13113 üzenetére
Áhh, így már értem. Köszönöm!
-
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13111 üzenetére
Mely értékekből látod hogy régi a HDD ? Mire kell figyelni ? Azt tudom hogy jó ha 1 tányéros, illetve legalább 8Mb a puffer mérete, és minimum 5400-as a fordulata.
-
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13080 üzenetére
Sziasztok!
Kinéztem magamnak most egy gépet, de előtte szeretnék tanácsot kérni.
Mennyire lenne alkalmas a következő gép netezésre, filmnézésre, youtubozásra HD.
Athlon II X2 P360 Nem túl gyenge ez a proci ? Milyen procikat fogad még amúgy a gép ? Van értelme esetleg nagyobbat beletenni ? Vagy az már nem hozna gyorsulást ?
4Gb DDR3 ram
120Gb Samsung HM121HI
A VGA-ól és a chipsetről bővebb infó a képen. [kép] -
Sari
tag
válasz
Thunderzolee #13096 üzenetére
Szia!
Megnéztem a hdd pontos típusát: Tishiba hdd2h03b 160gb mk1652gsx. Az oké, hogy menni fog a gépben a sata3-as ssd csak egyáltalán érdemes-e megvenni? Gyorsabb lesz-e a laptop tőle? Bocsi, ha értelmetlen a kérdés, de nem nagyon értek hozzá.
Köszi!
-
Moon7
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #13101 üzenetére
-
Moon7
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #13099 üzenetére
Köszönöm!
A processzorcsere hónapok óta tervezve van. Vártam a lehető legolcsóbb példányra.
Ez postával együtt volt 5000, itt a Hardveraprón.
Ha tudtam volna, hogy viszi az 1066 MHz-es procikat, akkor pár hónapja megvettem volna a T9600-ast 6000-ért.
P9500-P9700-as procikat nem nagyon látok hirdetve.
Én abból indultam ki, hogy a 6MB cache kétszer annyi, mint a 3MB. Ezért csak ilyen prociban gondolkoztam.Azt nem írtad, hogy mi a szűk keresztmetszete a gépnek!? Gondolom, az alaplapi videókártya.
A processzor már elég erős lesz, legalábbis az 1,8-as Celeronhoz képest. -
Moon7
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #13097 üzenetére
Köszönöm szépen!
Processzorból nem szeretnék másikat, mivel a T9300-ast már megvettem.
Innen néztem ki, hogy melyek rendelkeznek 800 MHz-es FSB-vel és melyiknek ugyanannyi a fogyasztása, mint a mostani Celeronnak:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Mobile_Celeron_Dual-Core/T3000.htmlA merevlemez pontos típusa (AIDA szerint): Hitachi HTS545050B9A300 (500 GB, 540 RPM, SATA-II)
Egy nagyobb merevlemezben gondolkozok még, ami külső házba kerülne.
(https://ipon.hu/webshop/product/toshiba_desktop_3tb_7200rpm_64mb_sata3_dt01aca300/291086)Fentebb Tim82 (13052-es hozzászólás) írta, hogy 2x4 GB memóriát is kezel a gép.
Tudom, hogy drága lenne, de tényleg kezelné szerinted? És kezelne 800 MHz-es memóriát is?A gyári adatlapon ez olvasható:
"Memory modules:
4 GB (2 module(s) with 2 GB, DDR2), 667 MHz
3 GB (2 module(s) with 1 GB and 2 GB, DDR2), 667 MHz
2 GB (2 module(s) with 1 GB, DDR2), 667 MHz
2 GB (1 module(s) with 2 GB, DDR2), 667 MHz
1 GB (1 module(s) with 1 GB, DDR2), 667 MHz
Supported capacity RAM (min.): 1 GB
Supported capacity RAM (max.): 4 GB
Memory slots total: 2
Memory slot type: SO DIMM (DDR2, 667 MHz)
Memory notes: Memory size depends on exact configuration. Please check at your local retailer.
Disclaimer: Up to 1 GB may not be available with 32-bit operating systems due to system
resource requirements if system is preinstalled with 4 GB RAM" -
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13080 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a türelmed és segitségedet.
Meglátom még hogy mi is legyen. A gép amit mondtam maga 25 ezer Ft. Ìgy lehet hogy inkább már azt kellene preferálni.
-
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13078 üzenetére
Így már világos. Akkor a merevlemez a hibás a dologban. Amúgy ha már olyan gyors lenne a gépem mint a HP, amibe közel azonos CPU van, csak sata HDD-vel szerelt, az már teljesen elég lenne nekem. Sajnálom hogy ez IDE csatis csak. Nem SATA.
Köszönöm a segítségedet.
-
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13061 üzenetére
Szia!
945-ös chip volt benne. Szépen felismerte és futott vele a T7200 proci. 3Gb memóriával próbáltam és azt is vitte. Nagyot csodálkoztam milyen jó kis használható gép lett belőle. Két másik gépbe is tettem ilyen procit, igaz azokba csak 2 Gb memória ment és azok jelentősen lassabbak voltak. Érdekes mindenesetre. Sok dolog befolyásolja a gyorsaságot.
Köszi a segítséget!
-
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #13061 üzenetére
Köszi! Ha megkaptam rá a választ írok.
-
hawrlantb
tag
válasz
Thunderzolee #13064 üzenetére
Megoldódott, köszönöm a segítséget.
A két modult megcseréltem és már jó is lett -
hawrlantb
tag
válasz
Thunderzolee #13064 üzenetére
Típus: Lenovo IdeaPad 700-15ISK 80RU00SGHV
Bios: LENOVO E5CN56WW
Ram: 2x4gb
Bios: Alig találtam infót a ramról, csak annyit, hogy 4096mb
Memtest nem volt. -
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #13053 üzenetére
-
Gabson730
tag
válasz
Thunderzolee #13025 üzenetére
Köszi, igen ez a gép az,T2370- es a proci, egyébként mindegy hogy 45 vagy 65 nm-es mind kettő belemegy?
Egyébként úgy rémlik a leírásában megjelölt kompatibilis cpu-k közül nem minden socetP-s 800-as volt a listában.
Ezért lenne király ha lenne hozzá konkrét gyártói kompatibilitási lista. -
tserrof77
őstag
válasz
Thunderzolee #13022 üzenetére
Jogos észrevétel, és "csak" a proci alapján kerestem bővítési lehetőséget, a chipsetet nem néztem
-
bolhalovas
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13017 üzenetére
Tudom, hogy nem lehet sz*rból várat építeni, de most ez a feladat.
Igen, Dothan magos a proci.
És ez a chipset tudja kezelni az 1 GB RAM-ot egy slotban is, vagy két 512 MB-os modul kell? -
Wasquez
senior tag
válasz
Thunderzolee #12674 üzenetére
A javaslatod alapján megrendeltem a procit, ami tegnap meg is érkezett, szétkaptam a gépet, gyakorlatilag atomjaira! Remélem, hogy többet nem kell, mert elment a délutánom vele!
T6570 volt benne, P9700 került bele.8500ft körül sikerült megvenni.
Azt mondtad, hogy sokra ne számítsak, de olyan hatása lett, amire nem számítottam, nagyon gyors lett a gép tőle.
Az előző procival a firefox, ha meg volt nyitva, már volt, hogy nagyon akadozott a pdf görgetése, és a böngészőben is idegesítően ugrált a görgetéskor. Ilyenkor 80-100% közt ment a cpu terhelés.
Most az új procival megnyitok egy firefoxot, egy operát, elindítok egy video lejátszást, és a cpu terhelés 33-50% közt ugrál, néha van egy kiugró tüske.
Az előző nagyon felforrósodott mostanában.
Nem tudom, hogy nem e a régi paszta tette e be neki az ajtót?
Ezzel a procival most úgy sem meleg, hogy ha le van rakva az ágyra, és gyakorlatilag szinte teljesen le van szigetelve az alja.
Bőven megérte nekem ezt az árat. Régi ez a laptop, de ezzel a procival, 4gb rammal, meg az ssd-vel még most is van olyan gyors szerintem, mint a mostani 90-120 e körül kapható gépek!? -
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #12930 üzenetére
Köszönöm.
Ki is néztem egyet itt ph-ról. Core i5-3230M remélem ezzel nőni fog a teljesítmény.
Igen 4GB Samsung PC3-12800-as memória van benne. M471B5173QH0-YK0
Azt nem tudom,hogy ez L-es vagy sima noti ram.
-
w.miki
veterán
válasz
Thunderzolee #12922 üzenetére
már többször takarítottam, újrapasztáztam, ventit cseréltem
Most egy másik CPUt szeretnék, kisebb hővel. -
hallerlaller
addikt
válasz
Thunderzolee #12886 üzenetére
azon gondolkoztam, hogy gap pad vastagságát nem-e kellett volna lemérni valami ilyesmi szerszámmal? [link]
vagy esetleg van ilyen kenhető thermal pad K5 PRO néven fut, lehet máskor ilyet kéne használni? így mint itt a videón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest