- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kiscsőke #13200 üzenetére
Esetleg:
ebay.com/itm/HP-15-ba010nh-15-ba011au-15-ba014ax-series-Cpu-Fan-Googleba a noti típusát, meg a "fan", vagy "hűtés", stb. szócskát beírva találsz találatokat hozzá anélkül, h újra ki kéne szedned a ventit megnézni a típusát.
-
-
válasz
Kiscsőke #6091 üzenetére
Ha a 266-ost kiveszed, a 333-ast azt mekkora órajelen hajtja?
Bár gondolom 266-ra visszaveszi azt is.
Ha 333-on, akkor elképzelhető, h a 400-assal is elindul a gép, de visszaveszi 333-ra az órajelét.
Aztán az is lehet, h el sem indul 400-as modulokkal.
De az is lehet, h elindul, és 266-on hajtja is őket.
Ha csak 266-on hajtja a ramokat, már az is nagy szám, ha a 333-as modulokkal elindul egyáltalán.CPU-Z program kiírja, h mekkora órajelen jár a memóriamodul.
(Lehet a POST képernyő is induláskor - ha nem a gyártó logója van beállítva post képernyő helyett --> BIOS beállítás.)Ezzel a chipsettel az előzőekben már linkelt Giga asztali lapok 266MHz-es ramokat kezelnek, illetve SD ramot még, de az a te esetedben nem lényeg.
Ezt úgy szokták, h belepróbálják, és ha megy vele a gép, akkor kifizetik, ha nem, akkor nem jön létre üzlet. De oda kéne utaznod, ahol a ram van.
Aki pesti, az ilyenkor előnyben van, lévén a legtöbb ramot Pesten hirdetik.Ha a ramok 266-on mennek, akkor nem tartom valószínűnek, h egyáltalán elindul 400MHz-es modulokkal. Újabb chipseteknél ez nem gond, de ilyen réginél jellemző volt, h ekkora órajelkülönbségű ramot fel sem ismer.
Próba szerencse.
-
válasz
Kiscsőke #6084 üzenetére
Így van, én mondtam, h az 1gigás moduloknak húzós ára van.
Egyébként meg akartam neked írni, h van egy munkatársam, akinek a tiédbe való 3.06Ghz-es 533-as Northwoodja van/volt a notijában. De alaplap meghalt, így eladó a proci. Csak kiment a fejemből. Ezek szerint már késő. Am 5ezerért adta volna.
Hát, majd meghirdetem neki akkor.Ettől függetlenül remélem jók lesznek az alkatrészek a gépetekhez, és egyből használhatóbb lesz.
-
válasz
Kiscsőke #6070 üzenetére
Hát, elég drága ezekbe az egy gigás ram modul, nem biztos, h megéri beruházni.
De megvétel előtt mindenképpen tedd bele a modult, h viszi-e egyáltalán, pesti átvétellel ez általában megoldható.A TDP az összes hasonló FSB-s Northwood magod procinál egyforma, úgyhogy nem hiszem, h ez gond lenne.
Viszont ha találtál olyat, ami 533-as FSB, akkor azt kéne megtudni, h azt kezelte is 533-on, vagy visszavette 400-ra?
Ettől függetlenül ne a ram upgradera koncentrálj elsősorbaninkább a Celeront cseréld le egy tisztességes L2 tárral (512KB) bíró procira.
-
válasz
Kiscsőke #6054 üzenetére
SiS 650-es chipset.
Mivel a SiS nem hajlandó a chipset leírását/adatlapját közzétenni, ezért nem egyszerű kikeresni, milyen procikat, mennyi ramot, stb kezel. :/
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és olvasd ki pontosan milyen processzor van a gépben. Google alapján ezekbe Northwood magos P4-eseket raktak, Socket478-as foglalattal.
Ha jól olvastam, csak 400MHz-es FSB-t visz.
Bár más alaplapgyártók egyes modelljei (igaz, picit módosult chipsetszámmal) 533-at is vittek. (Pl. a 650GX chipset Giga lapokban.)
A lista amit linkeltél, nagyjából le is fedi a bele tehető processzorokat.CPU-Z a benne levő ramokról is megmondja, h mekkora órajelük van.
Ha jól olvastam, 2GB ramot visz max. 266MHz-en.
SO-DIMM foglalatos memória megy bele.Csavarozd le a gép alján a memóriabővítő fedelet, akkor kézbe is veheted milyen a ram.
Valószínűleg két foglalat van, egyikben 512-es, másikban 256-os modullal. Ez utóbbit cseréld ki 512-esre, szerintem elég lesz az is.
Procit keress hozzá nagyobbat, a Northwood alapú Celeronokban csak 128KB L2 tár van, az borzasztóan kevés, ezért lassú a gép.Sajnálom, nem nagyon tudok konkrétan segíteni, mások is szoktak ezzel a régi chipsettel érdeklődni, nem sokat lehet mondani róla. :/
Esetleg másik notis topicban van egy-két szaki, aki jobban emlékszik ezekre a régi chipsetekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged