Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52615 üzenetére
Abban csak sfc/scannow futtatás után találhatsz valamit, ha javít korrupt fájlokat, de mivel ez nem oldotta meg menj ram irányba szerintem.
Esetleg futtathatsz egy TestMem 5-öt (legújabbat töltsd le 0.13.1 asszem). szűk két óra mire lefut az universal 2 beepitett profillal. Ha az kimutatja a hibázást akkor le 2933-ra.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52612 üzenetére
Olyat kell benne keresni, hogy "repairing corrupt file". Nem biztos, hogy lesz benne!
A legegyszerűbb, ha előtte leszűreted egy asztali txt fájlba.
Ehhez ezt kell lefuttatod rendszergazda cmd-ből:findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
Utána az asztalon megjelenik egy sfcdetails, melyben szerepelni fog minden sfc által kiadott log.
-
-
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52597 üzenetére
Ha ezek szépen működnek akkor lehet inkább a vga.
A rendszernél keresd benne a piros hibákat. Ha valami nvd akkor vga vagy annak drivere a ludas. Olyankor lehet még futtatni sfc/scannow parancsot rendszergazdaként indított cmd-ből, ha valami driver fájl hiba van akkor az megoldhatja. -
Gabesz87
veterán
válasz
Directors #52594 üzenetére
Ilyen random ujraindulas nekem is volt a gépemen. Sosem vettem észre, vagyis amikor használtam a gépet, olyankor sosem produkálta. Sokszor megy a gép éjszaka is, és valószínűleg olyankor történt. Corsair tapom volt, ami közel 15 éves volt, úgyhogy egy tapcsere megoldotta.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52594 üzenetére
Szia!
Kezdésnek nézz be az eseménynaplóba, hogy ott mi okozza az újraindulást. Ha nem látható érdemi infó, akkor a bluescreen view nevű programmal elemezd a dump fájlt.
Konfigodat elolvasva két kérdés merült fel bennem.
1. A két ram ugye a 2. és 4. foglalatban van? Nem az első és harmadikban?
2. Gondolom be van töltve az XMP. Kitesztelve volt-e, hogy bírja? Nekem volt Ryzen 5 1600 3200 Mhz-es rammal, és csak 2933-on volt stabil. Első genes ryzen-nél már a 3000 sem garantált. A 2000-es sorozat kicsivel már jobb. 3000-től pedig már igen jól kezelik a ramot.
Amikor nem bírja a proci pont ilyen tünetek keletkeznek.
Melyik memtestet próbáltad és mennyi ideig futott?
Én engednék rá terheléses teszteket, első körben Aaida 64-et. Nyomatod 20 percet ha az jó akkor lehet próbálni Prime 95-öt, esetleg TestMem5-öt. Hűtés jól működik ugye? Alapfeltétele a stressz teszteknek, hogy a hűtés bírja stabilan.
-
realfan91
csendes tag
válasz
Directors #9757 üzenetére
Megpróbáltam. Leszedtem róla mindent, végén még a procit is és semmi. Nem pittyen egyet se. Sajnos így nem tudom kizárni a 2 közül (proci vagy alaplap) egyiket se. Viszont elég furcsa h a vinyónak volt hangja, olyan volt mintha dolgozna miután kivettem minden mást...
Nem tudok sajnos másik 775-ös foglalatú procit szerezni, amivel ki tudnám próbálni.. -
el17904
csendes tag
válasz
Directors #9736 üzenetére
először is köszönöm!
nem próbáltam vga cserét, mert nincs másik. viszont másik alaplap van, ami ki is sípolt nekem egy hosszút és három rövidet (ami bios).
én is arra tippelek, de akkor a p5w miért nem sípolja ki?
a ramokat csak én pakolgattam. mindkettő tönkremehet egyszerre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest