- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Nem túl szerencsés csak alvó módba rakni a gépet, pláne, hogy a Win 10/11 már úgyis egy memóriaképet dob vissza mikor visszakapcsolod a géped, nem egy clear startot (azt csak shift + kikapcsolás vagy restart esetén kapsz), így az alvó módnak konkrétan nincs is már értelme. (hacsak nem akarod egérmozgásra vagy billentyűre felébreszteni a gépet).
Én inkább kikapcsolnám.
Nekem volt egy olyan gépem ami kikapcsolt állapotból is elindult magától, rendszeresen az éjszaka közepén, vagy oylankor mikor senki sem volt otthon, az ellen meg végül az segített, hogy hátul a tápon a billenőkapcsolót lenyomtam. -
FunPro
őstag
Nem vagyok villanyszerelő, de lehet konzultálnék eggyel. Ez ugyanolyan hibának tűnik, mint amikor bekapcsolja az ember a sütőt és egy pillanatra halványabban ég a szobalámpa.
Szóval, én is azt mondanám, amit Vampyr. Nem plusz áramot kap a gép, épp a lámpa veszi ki az áramot a hálózatból, amit a gép áramszünetnek érzékel. Lehet amikor be van kapcsolva a gép és akkor kapcsolod fel a lámpát, fel sem tűnik a dolog, mert ezt látszólag elviseli a pc. Közép/hosszú távon lehet kinyírja a hardvert/tv-t/konzolt/akármit.
-
BIOS-ban keress olyan menüt, ami az áramszünet esetén teendőket szabályozza (pl. AC Power Loss Restart). Ha ott az van beállítva, hogy Enabled vagy Restart, állítsd át Disabled/Do nothing (vagy ennek megfelelő) opcióra. Ha megoldódik, akkor valószínűleg pillanatnyi áramszünetek okozzák.
-
törölt tag
Valami gondja van a gépednek. Az XP-nek fel kell mennie, ha nem megy, akkor valamelyik hardvered nem jól működik, azért, mert hibás, vagy azért, mert a BIOS nem jól van beállítva. Az ubuntu "sikere" jó kérdés, vannak megmagyarázhatatlan dolgok. De sajnos a hiba úgy tűnik, továbbra is fennáll.
-
Calibra72
aktív tag
Attól hogy nincs hozzá driver, a win7 valószínűleg fel fogja ismerni az alaplapra integrált eszközöket.
Szóval a cd IDE, és nincs az adatkábelen másik eszköz. Nézd meg a meghajtó hátulján hogy az adatkábel csatolója melletti tüskéken van-e jumper. Ha van,vedd le,így slave módba kerül.
Próbáld meg így a telepítést,ha nem megy cseréld ki az adatkábelt. -
törölt tag
Az integrált lant elég, ha telepítés után letiltod az eszköz kezelőben. A biosban nem szokott szerepelni, legalábbis én még nem láttam... a többit nézegetted? Ha nem változtattál semmit, akkor a hiba fent áll, csak most szünetel...a vin-t kéne próbálgatnod, mert annál előjött a hiba.
-
törölt tag
Több dolog is van, amit ki kéne próbálnod. (engem a cyrus darabolós hangkártya szívatott, mindenféle dolgot csinált a gép, mert az a xar hibás
, úgyhogy ne keress feltétlenül logikát a hiba miértjére...)
Nem találtam a géped adataid, ezért kezdem ezzel, ha túl vagy-leszel rajta írd, mondom a következőt.
Nézd át resetelés után a bios-t, keresd az automata tuningot és kapcsold ki. (Spread spectrum). Ezen felül vedd vissza alapra a videó kártya foglalatának a sebességét.+ a memoriáért is. Az integrált hangkártyát kapcsold ki. Minden integrált cuccot kikapcsolhatsz, ha nincs szükséged rájuk a telepítéshez. Nézd meg a csatlakoztatott hdd-odd-et, hogy a bios-ban valós méretet és nevet ír ki az eszközökre? Egy adat kábelen lehetőleg csak egy eszközt hagyj.
A fenti felsorolás csak azt szolgálja, hogy valahogyan feltelepüljön az xp-vin7, bármi. -
Calibra72
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest