Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
...vagy VGA vagy ram...
Milyen táp?
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Egy rövid kérdésem lenne. Adott egy P4 es gép, hozzá illő táppal rammal, meg mindennel. Hogyha a táp tesztelve volt, és bekapcsolásnál csak a táp és a CPU ventilátora pörög, és se kép se hang akkor az a CPU, alaplap, vagy BIOS hiba ?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
IstvánLászló
őstag
válasz
üzenetére
Igenen tudok segíteni, de azért te is vissza olvashatnál fentebbi hssz-ekben is mert itt kollégáktól is sokat lehet-tanulni tényleg.

Itt ebben a hsz-ben láthatod (#30490) CoolMan81 válasza és kolléga üdvözletem küldöm neked.
A kolléga már segített is tett is javaslatot neked hogy mit csináljál.
A megoldás fenti hsz-ben olvashatod hogy Memtest86+ , szerintem tudja kezelni a 2x4GB rammot. -
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia es tudnal mondani bármi programot ami megfelelő lenne mert amit találtam az csak 2gb tud tesztelni nekem meg 8van...
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CoolMan
üzenetére
Üdv!
Tiszteletem és szép napot kívánok.
Elnézést hogy beszélgetésedbe, beleszólok nem közbevágni szeretnék.
A hiba üzenet alapján igazad van teljesen.
A te véleményed érdekelne mert arra gondoltam hogy simán driver probléma is lehet én is napi szinten talákozom ilyen és még macerásabb hibákkal de nem részletezem tovább.
Itt a hibaüzenetben láttam és beidézném,"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PFN_List Corrupt
SYSTEM THREAD EXECPTION NOT HANDLED
MEMORY MANAGEMANT", ramokat célszerűbb letsztelni mind a-4GB-ot legalább 1-menetben ajánlott.
A teljes tesztelés főleg ajánlott midenképpen, mert gari ugrik szétszedés miatt biztosan.
A vadonat új gépről lévén szó ezért szólók csak hozzá, szoftveres tesztelés nem tiltot és gari sem ugrik.
A kérdező fórumtárs jelezte is olvashatóan, de az ő felelőssége csak is mit tesz a gépével.
Az IRQ--!!!, hiba harderesen hibás alkatrészekre utal, angol műszaki kifejezéseket nagyon nehéz magyarítani.
A harderesen ismeretlenhiba hibás alkatrészeknek a ki-tesztelését szoftveresen célszerűbb feladat megoldani, mint te is javasoltad. -
törölt tag
Nekem olyan problémám volna bár a gép elindul és Windowsban matatva semmi gond nincs vele de amint elindítok egy játékot (gta 5,AC Unityvel volt tesztelve) különböző hibákkal újra indul a gép vadonat új gépről lévén szó meglehetősen idegesítő
A konfig:
Asrock B150M PRO4S alaplap
Intel Core i5-6500 processzor
MSI GTX970 4GB DDR5 GTX 970 4GD5T OC videokártya
Corsair 2x4GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX Black CMK8GX4M2A2666C16 memória
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő
Kingston 120GB SV300S3B7A/120G SSD meghajtó
Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001 merevlemezmelléklet képen látható hibát írja ki illetve van amikor:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PFN_List Corrupt
SYSTEM THREAD EXECPTION NOT HANDLED
MEMORY MANAGEMANT
Mi lehet a probléma mi volna rá a megoldás?
Köszönöm -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Kezdjed a ramokat tesztelni Memtest86+ vagy [link] a HDD-t pedig hdsentinelel nézd meg.
Esetleg ha tuningolsz akkor tedd alapra. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy asztali gép, amire windowst szeretnék telepíteni, de mikor bejön a win10 logója, és elkezd forogni a töltés jelző, akkor lefagy, nem megy tovább. Próbáltam win xp-t feltenni, de az is megáll.
Előtte win10 ment a gépen simán, de egyik újraindítás után kiírta, hogy felkészülés a számítógép javítására, töltés jelző és lefagy.
Egy másik gépben formáztam a vinyót, gondoltam tiszta lappal indulunk, feltelepítem a rendszert újra.
De nem megy.Valami hardveres dologra gyanakszom, mert amint el kellene kezdenie dolgozni, akkor fagy le, mindig ugyan ott!
Mi lehet a gond?

-
hemaka
nagyúr
Van egy notebook, aminek a kijelzője nem működik, de nasként szolgál. VGA kimenet van rajta, de az a probléma, hogy csak akkor ad képet, amikor már az op. rendszer töltődik, előtte csak fekete képernyő. Így kicsit nehézkes újratelepíteni vagy belépni a biosba, bármi.
Valami ötlet, hogyan lehetne ezt megoldani? -
trancemusic
senior tag
-
pepejoe
tag
Hellosztok!
Egy olyan problémám lenne hogy bizonyos játékok (Shogun 2, Borderlands 2) véletlenszerűen kilépnek. Más játékokkal vagy programokkal ez soha nem fordul elő. Windows 8.1 és a grafikus driver mindig naprakészen vannak tartva. Konfig adatlapomon megtalálható. Valami ötlet, tanács?
-
fecosrac
tag
Sziasztok!
Nekem a gép tökéletesen indul és működik, DE nem bootol pendrive-ról!
Új wint szeretnék feltenni. Biosban belőttem hogy csak arról próbáljon bootolni, megpróbáltam már több USB porton keresztül is, de mindig azt írja ki hogy tegyek be rendszer usb eszközt és nyomjak entert.
Magát az eszközt felismeri, ki is írja hogy látja és a pendrive-on is biztos hogy jó a telepítő mert más gépen elindul róla.Mi lehet a baj?
-
Par napja kezdte el, napi 1-2x randomra lefagy a gep , elsotetul a monitor ,de pl a jatek hangjat hallom kozben megakadva. Mi fog tonkremenni ? vga - memoria -tap -windoz ? (nem basztattam az orajeleket , igy megy a gep 1 eve valtozatlanul )
-
Én az ssd-t se zárnám ki mint hibaforrást mivel ha az szarkodik az oprendszer tud szépen bufferelgetni, először próbából feltennék egy oprendszert a vinyóra... Ezek a Samsungok csúcs teljesítményűek de rengeteg szr van belőlük, hibás firmware-töl kezdve a vezérlő hibáján át ezer hiba..
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Skykilla
üzenetére
Válaszom komoly.

Most hogy válaszoltál gondolom ez a jó megoldás egy-próbát megéri nem veszthetsz-semmit meglátod és remélem is mert akkor nincs igazság.A HDD-d WDEZRX20 2TB green 64MB 5400RPM de Hitachi Deskstar 160GB 64mb7200RPM.
A két HDD-d közül: Hitachi Deskstar 160GB 64mb7200RPM jobb-lenne játékok stb-re.A lényeg igaz 160GB csak , de ő a gyorsabb hogy miért 7200RPM-es, ez döntő fontosságú, simán csípőből gyorsabb, tedd be mestrnek egyedűl HDD-nek és tedd-rá League of Legends-et és más játékot és próba sepernie kell a játékonak biztosan tudom ha windozod driverezése rendben van.
Az én gépemben is ilyen h-s HDD-m van és odatesz w-s HDD-m-nek simán csípőből lefutja, saját tapasztalatom szerint.
A válaszomban múltkor írtam is neked HDD-RŐL, de rötönöznöm kellet fejből olvasd el még-egyszer, első mondat elején van a megoldás, kiemelem neked a betüket félkövérre hogy rávezesselek a megoldásra ténylegesen.
Remélem tényleg öröm és boldogság lesz nálad most már.
A memória vezérlő próbál szinkronizálni HDD-ről érkező adattal és memóriába írni olvasni is tölti is 1és 3 sec késéssel érkezik is adat de CPU hiába jó várnia kell írásra és olvasásra és áll szinte durván 3 sec-et és vár is az adatra de közben videokártyád GPU-ja írásra és olvasásra is adatot vár áll ténylegesen és eszt bizony már szemmel is láthattad.
A lényeg csak is példaképpen írom le, várakozási idő mondjuk 3 sec állás idő 3 sec ez összeadódik.
A matematikai szabályok szerint állási és várakozási idő 3+3 sec ugyan-aszt jelenti számokban kifejezve, tehát összeadással kell dolgozni és az eredmény megközelítőleg 6 sec összesen.
A beakadást képen látod is mert géped 6 sec elteltével megy tovább.Sok sikert ügyes legyél minden jó kell hogy legyen meglátod.

A mestrnek egyedűl mást-ne Hitachi Deskstar 160GB 64mb7200RPM-et ne feled betenni, öreg vagány de nem ömlengek mert még mások aszt hinnék-hogy reklámozok nem csak segítek éppen most neked is.
Mindját lejár aszerk időm mindjárt most tudok korrigáli itt alul Hitachin van os remélem még midig.
Mennem-kell írjál mi sikerült neked.
Üdv,István
-
Skykilla
újonc
Köszönöm a válaszokat!
ezt a wdidle nevű dolgot hogyan kell PONTOSAN megcsinálni?
Istvánnak: igen a 160GB-s hitachin volt minden (OS játékok stb. A ram 1866MHz, de az alaplap csak 1600-ig támogat
-
adolfka00
tag
Sziasztok ! Sajnos ismételten leáll a gépem a proci 60 fokos szóval az kilőve. Mi lehet a gond ? Válaszotok előre is köszönöm !
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Skykilla
üzenetére
A kérdésem kicsit hosszú-lesz HDD parkolás alatt mire gondolsz és League of Legends hitachi HDD-n volt??
A válaszomat igyekszem érthetően és tömören írni amennyire csak lehetséges de próbálók rajtad segíteni hogy értsed mi a véleményem.
Az írásodból kikel hámozzam mi a probléma gondolataimat összeszedve, tehát maradjunk a lényegnél.
Az alaplapod memóriája DDR3 sebesség támogatása,1600/1333/1066 MHz -ig ez a lényeges szerintem.
Az 1866 MHz-en kellene menjen, saját véleményem szerint írtad is beidézném pár sorodat, " van hogy akár 1.2.3 sec.-re is befagy a kép(tbh tudom hogy ez nem hangzik akkora nagy gondnak, de igen is zavaró online játékokban pl.:League of Legends).Most az érdekes rész: a régi rammal (samsung 2x2GB 1333Mhz)", nem volt problémád mert 1333Mhz támogatót de új memóriád 1866 MHz-en kellene menjen.
Az kérdéses hogy tolerálja-e?,1600MHz-et 1.2.3 sec leállás ez biztosnak mondható talán memória időzítési gond lehet gondolom biztosan.
A memória vezérlő próbál szinkronizálni HDD-ről érkező adattal és memóriába írni olvasni is tölti is 1és 3 sec késéssel érkezik is adat de CPU hiába jó várnia kell írásra és olvasásra és áll szinte durván 3 sec-et és vár is az adatra de közben videokártyád GPU-ja írásra és olvasásra is adatot vár áll ténylegesen és eszt bizony már szemmel is láthattad.
A lényeg csak is példaképpen írom le, várakozási idő mondjuk 3 sec állás idő 3 sec ez összeadódik.
A matematikai szabályok szerint állási és várakozási idő 3+3 sec ugyan-aszt jelenti számokban kifejezve, tehát összeadással kell dolgozni és az eredmény megközelítőleg 6 sec összesen.
A beakadást képen látod is mert géped 6 sec elteltével megy tovább.
A lényeg hogy ebben pontosan nem tudnék állást foglalni mert mindent azért nem tudhatok de próbálok segíteni gondolataimat összeszedve.
A lényeg hirtelen ennyit tudok segíteni, de biztos jön egy kolléga is aki tapasztaltabb és tud segíteni.
Zárom soraimat és sok sikert kívánok.
Üdv,István -
-
Skykilla
újonc
Sziasztok!
(Minden alkatrészről 'részletes' leírás, hogy ne kelljen mindet külön írogatni)Vettem a géphez ssd-t (samsung 850 pro 120GB), 1 HDD-t (WDEZRX20 2TB green 64MB 5400RPM ), memóriát (Kingston hyperX predator 2X4GB 1866Mhz).
Ami maradt a régiben: alaplap (ASRock H87M PRO4), processzor (Intel Core i5 4570 3.2Ghz) vidikari (MSI GTX660 2GB 192bit), tápegység (Thermaltake Berlin 630W)
A probléma ez lenne: Az ssd-re ment a rendszer és az antivirus, stb. (WIN7 x64), a WD-t pedig JÁTÉKOKNAK
és adattárolónak vettem. HDD-n fent vannak(lennének)a játékok, de azt tapasztalom, hogy szaggat, és van hogy akár 1.2.3 sec.-re is befagy a kép(tbh tudom hogy ez nem hangzik akkora nagy gondnak, de igen is zavaró online játékokban pl.:League of Legends).Most az érdekes rész: a régi rammal (samsung 2x2GB 1333Mhz) és HDD-vel (hitachi Deskstar 64mb(?) 160GB(igen 160....)7200RPM) SEMMI ILYEN GOND NEM VOLT.Jelenleg összes driver frissítve, windows összes update fent van(sp1), c++, .net framework, xna, directX legújabb.Először a vidikarira gyanakodtam, de mivel fps ingadozás/lag nincs....Próbáltam clean boot-al kiszűrni hogy valamelyik szolgáltatás csinálja de ugyanúgy akadoznak...Ami még szóba jöhet:
1.az alaplap csak 1600Mhz-ig támogatja a ramokat, az enyém 1866-os
2.a HDD parkolás(ezt még nem próbáltam megoldani), vagy csak szimplán nem elég jó játékra
-
-
Ruszli66
csendes tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Bocsi a kesoi valaszert!
Ujabb infok:
Ram dual channelben sehogy sem megy. Egyesevel a ramok a 3. es 4. slotban nem mennek, viszont egyszerre a 2 ram az 1-2-ben es a 3-4-ben mennek.Irtam a pcx-nek, azt mondtak, hogy a lapot es a ramot is vissza kellene kuldjem, de az kb 1 hetes menet lenne. A pcx megbizhato garizas teren vagy alljak el a vasarlastol?

-
Rison77
senior tag
Sziasztok, körülbelül 2 hónapja átalakításon esett át a gépem, a mostani az adatlapomon található. Eddig semmilyen problémám nem volt, viszont most már harmadjára fogta magát a gép leállt, és egy 2-3 mp múlva újraindult. Mindhárom esetben akkor csinálta amikor intenzíven használta valami a ramot ( path of exile betöltés, 2,5- 3 GB ram használat, heroes of the storm szintén ekörül. Egyenlőre csak ennél a 2 játéknál csinálta, és azt is csak betöltésnél, és nem mindig. Teszteltem ramokat 1 napig memtest-el, semmi bajuk nincs, linx-el a rendszer stabil stb. Valakinek van ötlete?
-
-
Ruszli66
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia!
Változás történt! 3-as és 4-es slotba téve őket elindult a gép, a BIOS látja a 8 gigát, viszont mikor beraktam a 3-as és 4-es slotba kiírta a gép angolul, hogy RAM vagy CPU változás történt, lépjek be a biosba. Ott minden tökéletes volt!
Valami?
Gari? -
IstvánLászló
őstag
válasz
Ruszli66
üzenetére
Ez tuti biztos, hogy ram probléma igen, kittbe rendelted.
A 2x4giga DDR4 memóriát értem de kérdezem egyformák, gyártóra és időzítésre és fezültségre és mind is. vag 2-két olalasak??
A rammok ha eltérnek egymástól simán inkompatibilis hibát produkál mint most nekedis, egyik rammal elindul a gép, míg a másikkal nem.
A lényeg a bios látja a 4gigát? , szerintem biztosan nem.
A ram-modul amivel nem indul el géped nem hibás csak inkompatibilis lehet.
A lényeg én gariztatnám helyedben még 72-óránbelül és maceranélkűl cserélniűk kell, persze számla megléte kötelező kűlönben annyi. -
Ruszli66
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a konfig, amit rendeltem, de máris problémába ütköztem! Feltételezésem szerint az egyik 4gigás memória okozza a problémát. Konfig az adatlapomon.
2x4giga DDR4 memóriát rendeltem így csomagban, a dual channel miatt. Épp telepítettem az alaplap DVD-jéről a drivereket, amikor az egyik újraindítás után nem küldött a gép jelet a monitornak. Az MSI H170 Gaming M3 alaplap kicsike kis led világítással jelezte, hogy DRAM hiba van. Gondoltam cserélgetem a ramokat, hátha ez okozza a problémát, aztán megpróbáltam egyesével is őket. Az egyik rammal elindul a gép, míg a másikkal nem. Ez tuti biztos, hogy ram probléma lesz?

Van rá valamilyen megoldás, hogy kiderítsük biztosan a rammal van-e a gond és nem pedig a ram slottal?
Helyesen raktam be a ramokat, nem feszegetve, a 2-es és a 4-es slotba, ahogy az alaplap papírja írta. Másik slotokba nem próbáltam, révén, hogy ez így ajánlatos.
Ötlet?

Köszönettel,
Peti -
hemaka
nagyúr
Koszi mindenkinek. Penteken ugysem kell jonnom melozni es megprobalom kifulelni levett oldal boritassal, hogy mi lehet az, ami ilyen hangot ad ki.
-
Devas
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Par perc utan kezd szaggatni a jatek igaz? Nalam is ez volt amikor a VGA tulforrosodott. Ujra kene pasztaznod azt a VGA-t. Idovel elveszthette a hoatado kepesseget, valoszinuleg ezert nem megy ugy mint regen. Plant vs zombies alatt 69 fokos azt en egy kicsit sokallom. Nalam olyan 80 fokosan jelentkezett az Fps drop.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Mivel nem vagyok távolbalátó képességgel megáldva szerencsémre, ezért nem is tudhattam hogy nincsen hangszóró az alaplapora kötve de nembaj.
A kollégának igaza van: (#30452) djculture elmondta mi lehet.
A hozzászólásomat csakis segítőszándékkal fojtatnám.
A gépedet nézd-meg, főleg először a HDD-d tápcsatiját érintkezését és a többit is ellenőrizd-le hogy minden rendesen érintkezik.
A gépedet feltétlenül áramtalanítsd, táp-dugó 220-as ne legyen csatlakoztatva de eszt biztosan tudod.
A másik lehetséges dolog hogy hdd-d időnként kalibrál és ennek a hangját hallottad, ne ijedjél meg nem hiba csak teszi a dolgát és nem vírusos a géped.
A Linux alatt tudomásom szerint nincsen vírus probléma, én is használom igaz kezdőként mondom de rengeteg utánaolvasás után, ha nem lenne igazam a tévedés lehetőséget fenntartom. -
-
hemaka
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nincs hangszoro az alaplapon, mivel nem szereltem be. Illetve Linux alatt is csinalja, azert gondolom, hogy nem virus, inkabb valamim haldoklik.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Szia!
Igyekszem röviden írni és nem mese amit mondok.
A lényeg nem akarlak ilyez-getni de ismerős a dolog, lehet hogy belefutottál egy vírusba.
A lényeg hogy van olyan vírus ami képes még zenélni is és ráadásul-viszi az egész-gépet is magával is ha nincs szerencsénk, bizonyos időközönként valami sípol mondod ugye???
A gépedben és nem is egyet, eszt alaplapod bipjén halhatod biztosan.
A dos-os időkben még zenét is hallgattunk-rajta és szépen is szólt, persze akkori követelmények mások voltak mint ma.
A saját véleményem szerint megbízható vírusirtó futtatását ajánlóm, amíg-nemkéső de fontos adataidat feltétlenül mentsed el.Üdv, István
-
hemaka
nagyúr
Minap lettem figyelmes, hogy ha csend van(ezert is csak most vettem eszre, mert az elso program inditasom valami zenelejatszo), bizonyos idokozonkent valami sipol a gepben es nem egyet, hanem tobbet, aztan csend. Majd egy ido utan megint.
Nem csereltem mostanaban hw-t, meg SW-t sem, szoval amiatt biztosan nem lehet.
Tap vagy SSD lehet a ludas esetleg alaplap?
Az ssd jo 5 eves, a masik ketto kb. 3-4. -
válasz
kalozhun100
üzenetére
szerintem lemerült a bios elem..
-
-
kalozhun100
őstag
Lenne egy lehet nem ide illőkérdésem. Szóval van egy gépem, amiben egy Gigabyte b85m-d3h lap van, 4Gb ram meg egy G**** akármiylen 2 magos proci. Na nem nagyon van használva, le is volt húzva a hálózatról, de mai nap be akartam kapcsolni és elindul csippan egyet majd újraindul és ezt csinálja egyfolytában. Ilyen 2-3mpenként újraindul. Mitől lehet ez? Korábban csinált olyanokat a gép, hogy random újraindult, aztán vagy 5dik bekapcsolásra indult csak el.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Igazából az én problémám nem az lenne, hogy nem indul a gépem, hanem hogy nem áll le.
Lényegtelen, hogy Windows-ból, vagy a ház kapcsolójával állítom le. Kikapcsolás után rövidesen visszakapcsol. Ez mitől lehet? Megjegyezném, hogy ma szét lett szedve takarítás céljából. -
törölt tag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Fullon megy a CPU. Anno az FPS ugyanezen játéknál, ugyanilyen beállításoknál volt dupla ennyi? Az oprendsszered milyen állapotban van? Ki van tisztítva, töredezettségmentesítő volt mostanában futtatva? Futó programokat zárd be, ne terhelje semmi feleslegesen a géped. A vírusirtót is próbáld kikapcsolni, hátha az fogj vissza a géped.Alap helyzetben nem sok a CPU terhelés (ha nem megy a játék).
Ajbars: Írd le bővebben a problémád. Ha pár napja írtad, akkor is. A mikrofont teszteld le másik géppel, vagy más programokkal. -
Ajbars
csendes tag
Új mikrofont vettem akkor 2 napig jó volt most meg a probléma újra előjött valami ötlet?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
A lényeg remélem sikerrel jársz és ha nem gong írd-meg mi is a megoldás gondodra.
A következő sorokat ne-kövessed el, senkinek nem ajánlóm csak példaképpen írom mostan le.
A tesomnak is volt hasonló platformú gépe mai-napig és reggelig, tudod mit-csinált vele??, én személy szerint megdöbbentem a dolgon.
A szobájából hatalmas zajt hallottam, átmentem megkérdezni mi a baj és láttam hogy gépét a földhöz vágja többször is...
A tesom mosolyogva mondta hogy szétvágta a szemétláda dögöt, mert mindent megpróbált amit lehetett.
A gépét sokszor javította már tökre-nyugodtan de elege lett hogy mindig amikor bekapcsolja, valami hibát produkál.
A lényeg kérdeztem most hétvége van hogy fogsz gépezni, mosolyogva-mondta hogy platformot váltok am-re és megyek a boltba csak összetakarítom a romokat.
Az új gépének alkatrészeivel hazajött és új házba szerelte és 1-óra elteltével jött szólni mosolyogva hogy nézzem meg végre van egy jól működőgépem és csak örömet láttam arcán kiülni.
A soraimat nem azért írtam hogy akár téged erre biztassalak és másnak-sem ajánlanám. -
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Rendben , akkor nem is irom előröl ctrl-c+ctrl-v-ztem az egészet, remélem sikerrel járok! Köszi az ajánlást. Újraposztoltam akkor.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
http://prohardver.hu/tema/gigabyte_p31-ds3l_alaplap_olcso_es_jo/friss.html
A topikja már 2007-óta működik valóban igaz és nem kihalt a topikja vannak friss hozzászólások is, csak nézd is meg hogy igaz amit mondtam.
A lényeg biztosan kapsz segítséget mert ott lévő kollégák most is beszélgetnek egymással. -
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Elvileg kell lennie valami "Intel Turbo Boost-nak'" a BIOS-ban nálam is, lehetséges hogy segitene számomra?

-
IstvánLászló
őstag
válasz
picilacika
üzenetére
A lényeg minél előbb tehát garanciába vissza vinni.

-
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Az kb lehetetlen mert akkor ugyanúgy futna mint eddig, ha valami leterhelődik akkor szoktak ilyen dolgok lenni. Még az is lehet hogy pl a vinyód szívat mert már tele van hibás áthelyezett szektorokkal, akkor szépen letud lassulni a gépezet.
-
picilacika
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Az alaplap nem az enyém hanem a haveromé, így ez az ő problémája. Amúgy a lapot újonnan vette boltból, tehát még garanciás.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Dehiszem az a tpoik már 2007-óta kihalt, nemár srácok, most tényleg nincs semmi megoldás akkor?

-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Kezdjem ott el magam elmesélni megint az elejéről?

-
IstvánLászló
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
A Gigabyte P31/G31 alaplapok a kérdésed itt tedd-fel, saját fórumában és biztosan kapsz segítséget....
-
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Monitorozni kellene a gépedet játék közben, aida64-el vagy a fraps is tud ilyesmit ha jól rémlik.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Elem csere volt legutóbb a gépben, BIOS Resetet is csináltak a szervizes srácok a gépemen.
Alaplapom pedig leirom, mert képet sajons most nem tudok adni neked, mivel nem vagyok otthon, de azért megadom az alaplap nevét, biztosan ezzel it sokat tudok segiteni addig is:
GIGABYTE S-Series GA-P31-DS3L.
BIOS-ban lennék kivácsi hogy esetleg miit lehetne megpróbálni a CPU-nál át állitani, vagy valami.
És, nem vagyok benne biztos, de ha jól látom ha beirom a google-be azt hogy GA-P31-DS3L BIOS Akkor ott vannak képek a CPU-részről.
Várom válaszod!, és nagyon köszönöm eddigi segitségeiteket

Norbi. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Az egyes játékok, amik régen tök jól mentek, értelek és én is kiakadnék helyedben biztosan.
Az alaplapod típusát nem ismerem mert nem írtad-le, de hagyjuk biztosan szupertitkos kütyü.A lényeget írom vagy mondom is neked most is, csinálj cmos resetet hogy mit csinál géped és elem feszültségét nem ártana lemérni, 3-voltnak kell lennie ha nem tudod lemérni én akkor is elemcserét csinálnék....
Az elemfeszültség ha kevés rengeteg bosszúságot tud okozni hidd-el és én nem viccelek.
A BIOS beállításaidról csináljál légy-szíves pár jó minőségű képet amin állítani szeretnél és minden jól látszód-jón.
Várom a válaszodat mi sikerült. -
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Hirtelen felcsinllant a halovány remény bennem általad, de sajnos, nem nem az. AAz én VGA-m hoz a legújabb driver az 13.9-es tehát ebben még nincs ilyesmi

Azért köszi hogy próbálsz teis segiteni nekem, remélem van még azért valami tipped, mert én már nem tudok mit csinálni

-
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Már nemis tudom pontosan mikor kezdte el ezt az egészet. Minden úgy ment mint mindig leültem gépezni, és egyszercsak azt vettem észre hogy rettenetesen kevés FPS-em van a játékok-ban. GPU/CPU Hőmérséklet nemvolt magas, és most sem az, ugyanolyan mint anno régebben volt. És most jön az amint lehet hogy nevetni fogsz/fogtok, de már vagy 5x kiirtam a fórumon, és reménykedtem abban, hogy kapok segiteséget, de nem igy történt. Nagyon szeretném viszont, hogy végre úgy mehessen a gépem, mint az régen is tette, mert már regeteg pénzt kibdobtam a szervizbe is érte [Kb. 10000ft-ot, és ez nem túlzás, nem vicc!
]Egyetlen egyszer sem volt ilyen baja régebben.
A Szervizben aztán szépen mindig mindent leellenőriztek alaplap, memtest, GPU, CPU, Win-t újratették, Új tápot is kapott, új ramokat is, azokat is tesztelték, szóval tényleg mindent megtettek annak érdekében, hogy jó legyen, sőt még egy tökúj kábelezésen is átesett legutóbb, napokig tesztelték aztán, és proci pasztát is kapott. De semmi

Hazahoztam, és semmi. Ugyanúgy szaggat, mint régen. Mostmár csak egy dolog maradhtatott: Ti, és ÉN.
Vagy valamit bekell állitanom a BIOS-ba a CPU-nál, na de mégis Mit?

Lehet hogy túlreagálom de hidd el hogy ennél rosszabb érzés nincs ennyi kidobott pénz után meg főleg, hogy még ráadásul haszna sem volt eddig. Szeretnék végre normálisan üzemelő gépet látni.
Remélem tudsz nekem segiteni hogy esetleg hátha van mit beállitani a procihoz a BIOS-ba, hogy jó lehessen.
Jelenleg annyi módositás van rajta hogy felhúztuk 2.8-ról 3.15-re de semmi változást nem hozott az egész.Ja, és akkor a gépem:
Windows 7 Ult. 64Bit
4GB DDR2 800Mhz RAM
ATI Radeon HD 4770 512Mb gddr5
Intel Core 2 duo e6300 és ugye oc-zva 2.8-ról 3.15ghz-re.
Köszönöm előre is a segitségeket!

-
IstvánLászló
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben segíthessünk és segíthessek én is mert nem ülök melletted és nem vagyok távolbalátói képességekkel felruházva sem.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Hidd el hogy ne tudd meg hányszor volt már újrahúzva azóta a gép az elmúlt fél évben.
Tuti hogy valami nincsen jól beállitva a CPU-mon és ezt szeretném tudni hogy mit hogyan állitsak be rajta a BIOS-ban hogy végre valahára olyan Legyen mint régen, mert már a tököm televanhogy semmivel sem tudok játszani ezen a sz@ron.

-
IstvánLászló
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Az oprendszered újra rakása a megoldás és nem a proci-d húzása, de ez a én véleményem.
Ha nem lenne igazam akkor elnézésedet kérem előre is.
A kollégának igaza van: (#30419) Vakegérke hozzászólása korrekt szerintem is.
(#30421) Norbi095HUN csinálj cmos resetet mit csinál géped, elem feszültségét nem ártana lemérni, 3-voltnak kell lennie ha nem elemcsere. -
Vakegérke
félisten
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Kérdésed nem ide tartozik. Megmutatnám, hogy hol a helye, de ott is megkérdezted.
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Intel Core 2 Duo E6300 2.8Ghz-es procit meddig szabad húzni? [OC]
És miket lehet esetleg bekapcsolni rajta a BIOS-ban, és mit lehet ki-kapcsolni a magas fps elérése érdekében?! Mert most rendkivül rosszul mennek egyes játékok, amik régen tök jól mentek. -
IstvánLászló
őstag
válasz
djculture
üzenetére
A kollégának csakis segítségül írtam soraimat és minden ártó szándék nélkül eszt ki hangsúlyoznám most is és feltétlenül most is....
A döntés jóga csakis a tiéd hogy mit teszel és semmiképpen nem az én véleményem a lényeges.A lényeg biztosan igazad van és nem vitatom véleményedet tiszteletben tartom.
Az én saját tapasztalatom szerint, lehetséges és nem is lehetetlen sajnos hogy belefutottam én is egy széria hibás alaplapba biztosan, ami garancia idő lejárta után, megadta-magát és 2-hétig gondolkodtam mit tegyek.
A lényeg előfordulhat olyan belső alaplapi hiba, akár 1-év után is hogy garancia idő lejárta után, például megadja-magát és kész.
A gyártót ezért nem is lehet hibáztatni, talán azért nem mert sokan tuningolnak de ez mindenkinek saját felelősségére tegye.
A gépeim amik voltak sosem voltak tuningolva és évekig stabilan is üzemeltek gond-nélkül, mostani gépemnél is így van és stabilan teszi a dolgát.
A gyártót ezért meg sem nevezem, mert csak beszélgetünk és segítünk egymásnak ha tudunk.
A lényeg én is segítek önzetlenül ártószándék nélkül itt bármelyik kollégának ha tudok.
Remélem nem írtam lámaságot.
Üdv, István -
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
"lazának tünt a csatlakozás"
Nem csoda, hogy kattogott.Minden jó, ha a vége jó. Használd egészséggel a gépedet.

-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Én az adatlapodon levő lap BIOS beállításait néztem. Na, sikerült a telepítés?
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Átraktam másik sata foglalatba a vinyót így most per pill telepít 53%éknál jár! De vmi nem stimm ennél a gépnél nekem!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Sok sikert.

-
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Advanced BIOS Features:
First Boot Device: Hard Disk
Second Boot Device: CDROMIntegrated Peripherals:
eXtreme Hard Drive (XHD): Disabled
PCH SATA Control Mode: AHCIF10, Enter. Ez menti a módosításokat, és kilép a BIOS-ból.
Cirka ennyi. Valószínűleg működni fog a DVD meghajtó, csak mivel másodlagos boot eszköz, amikor kilépsz a BIOS-ból, vagy indítod a gépet, és róla akarsz boot-olni, nyom(kodd) az F12-t. Megjelenik a boot menü, és kiválaszthatod, hogy ő kell neked.
Megjegyzendő nem érdemes a First Boot Device-nek a DVD meghajtót választani, mert amikor a telepítő reboot-ol, akkor már úgyis a HDD-ről kell, hogy tegye. -
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Látod, ez jó kérdés. Mindjárt utánanézek.
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Én meg mást se veszek magamnak csak asrockot, tökéletes az összes. Én a gigabyte-al jártam meg de attól még az is lehet tökéletes..
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nagy a valószínűsége, hogy ez a baj. Aztán ha már Win7, akkor keresd meg a lehetőséget a BIOS-ban, és állítsd AHCI-ra.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
picilacika
üzenetére
Szerintem alaplapod a hibás sajnos, nekem is volt gondom ezzel a gyártóval.

A következő volt alaplapommal garancia idő lejárta után, megadta-magát és 15-öt buktam is rajta egyből.
A lényeg én nemhasználók többé ilyen alaplapot semmiképpen.
A döntés jóga csakis a tiéd hogy mit teszel és semmiképpen nem az én véleményem a lényeges. -
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nem lehet, hogy SATA eszköz van a gépben, a BIOS-ban meg nincs átállítva az IDE SATA-ra?
-
Raptor™
tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám, hogy a gép elindul, minden venti megy és nem ad képet integrált, és dedikált kártyáról sem.Pedig működött ezidáig.Eddig a tápra gyanakodtam, de kipróbáltam egy másikkal is és ugyanaz a hiba. Fogalmam sincs mi lehet vele.
Konfig:
Asrock fm2 a75 pro4-m
Amd A8-5600k
Amd Radeon HD 7770
2x4 Gb Kingston HyperX 1866mhz
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Path of Exile 2
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- DELL Optiplex 3060MT eladó
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Pixel 7 pro 128/8
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest