Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devas
őstag
válasz
nico9519
üzenetére
Ha VGA-t érzékel a gép, akkor automatikusan azt próbálja használni, azért nem működik az alaplapi. VGA-t nem írtad milyen. Adtál neki elég tápot? Jó slotba dugtad?
Hány slot van a RAM-ok számára, 2 vagy 4?
Ha 4 akkor a proci melletti foglalat üres, a másodikba megy az egyik modul, a harmadik üres, a negyedik slotba megy a másik modul.
Ramokat erősen kell befelé nyomni, hogy a fülek maguktól rahajoljanak és kattintást kell hallani.
BIOS-ban van HDD a winben nincs, tapasztaltam már ilyesmit és asszem az UEFI-nél volt a megoldás. (UEFI mode, vagy ilyesmit kellett kiválasztani, már nem emlékszem). -
Devas
őstag
válasz
sutyerák007
üzenetére
A HKC tap nem tul bizalomgerjeszto. Lehet az a ludas. Amugy sem ajanlott tap, akar haza is vaghatja az egesz gepet. Cserelje le ha teheti egy minosegi tapra.
-
Devas
őstag
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Szeva!
Ugyan a kepet nem tudtam megnyitni, amit linkeltel, de a jelenseg leirasa raillik arra az esetre, ami par hete tortent velem. Ket monitor volt rakotve a gepemre, amelyik a display portra elsodlegeskent, az meg mindig jo, de amelyik a dvira, az egyszer csak megadta magat. Kb olyan, mintha a kep bele lenne zoomolva. A kijelzok beallitasaval kapcsolatos ablakban elfelejtette a monitor nevet, amit korabban felismert, es most ismeretlen kijelzokent van jelen, valamint a felbontasat levette 1024xvalamennyire (ettol van ez a belezoom effekt) es nem is engedi atallitani. Monitorban vagy a csatlakozokban, kabelekben keresnem a hibat. -
-
Devas
őstag
-
Devas
őstag
válasz
asDTesa
üzenetére
65 fok terhelve teljesen jo a vga-nal. Eszembe is jutott meg valami: mostanaban sokan panaszkodtak nvidiasok erre a 10-20 fpses dologra. Ha jol emlekszem a legujabb nvidia driver csinalta. Elkepzelheto, hogy automatikus frissitesre volt beallitva neked, most meg szivsz miatta. Ki kene gyomlalnod azt az nvidia drivert es feltenni valami regebbit.
Mondjuk azok a cpu frekik nekem kicsit gyanusak, valaki hozzaertobb velemenyet kene kikerned, mennyire normalisak.
-
Devas
őstag
válasz
varadigabor
üzenetére
En is jartam hasonlokeppen, igaz lemezrol telepitettem. Ugy sikerult megoldani, hogy az elolapi usb portra dugtam ra a billentyuzetet es az egeret, ugy mukodott. Az alaplapi driver feltelepitese utan, mar mukodtek a gep hatuljan levok is, es az internetre is fel tudtam menni utanna, (addig eselytelen). Szoval az alaplapi driver is legyen rajta a pendriveon, mielott nekiallsz windowst telepiteni.
-
Devas
őstag
válasz
letmegeths
üzenetére
A 4170 mar refresh proci. Ha regi az alaplap biosa lehet azert nem jo. De ez csak egy tipp.
Szerk.: az alaplap ala betekerted a hatszogletu csavarokat?
-
Devas
őstag
válasz
whyalwaysme
üzenetére
Hali!
Adok pár ötletet:
-Mágneses mezőnek ki van téve a gép? Például hangfal mellett. Mondjuk ez igazából a monitorokat zavarta régen.
-Van a gép környezetében hurokba feltekert kábel feszültség alatt? Hallottam mendemondákat, hogy valamilyen indukciót okozhat, de nem éltek hozzá.
-Ha lakásban laksz, elképzelhető, hogy nincs behúzva a szobákba a védővezető. Ekkor a gépház és a monitor csíphet ha nedves kézzel érsz hozzá. Ez okozhat ilyesmi galibákat egy idő eltelte után. Volt benne részem. Konyhákba és a fürdőszobákba általában be van kötve a védővezető, érdemes volna onnan táplálni próbaképpen a gépezetet. Ha bevállik akkor valahogy eljuttatni a szobába is, hogy a védővezető elvigye a kóbor feszültséget a gépről. Én ezt a verziót tartom a legvalószínűbbnek.
-Másik fali csatlakozót is kipróbálhatsz a szobában, lehet csak ez a problémás. Nézd meg nincs-e kicsit megégve, esetleg bele is szagolhatsz.
-Esetleg villanyszerelő mérőműszerrel méregethetne feszültségeket is az otthonodban, lehet komolyabb a probléma.
SZERK.:
Nálunk régen a régi lakásban nem volt a szobákban védővezető és a videokártya kimeneteit tette tönkre és az egér és billentyűzet bemeneteit (PS/2, stb.). Persze hónapról hónapra szép lassan. Nálam is sötét volt a monitor, ekkor átdugtam a másik VGA kimenetre, de azt is kinyírta pár hónap alatt... mondjuk ebben a monitor is ludas lehetett, de már sose tudom meg az igazságot. -
Devas
őstag
válasz
Bensee
üzenetére
Alaplapi elemmel mi a helyzet? Kocogtasd, mozgasd meg, kitudja... amikor feltetted a mélyládára, lehet kimozdult a helyéről.
Lakásokban a szobákban általában nem húznak be védővezetőt (csak a konyhába, fürdőbe), ekkor csíp a ház. Nálam ez a csatlakozókat vágta haza szép sorban hónapról hónapra egymás után. Például alaplapi egér- és billentyűzet-bemenet, vga-kimenet... de ez már sok éve volt és az sem biztos, hogy ez miatt volt.
-
Devas
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Hali!
VGA-t kéne újrapasztázni.
-
Devas
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Par perc utan kezd szaggatni a jatek igaz? Nalam is ez volt amikor a VGA tulforrosodott. Ujra kene pasztaznod azt a VGA-t. Idovel elveszthette a hoatado kepesseget, valoszinuleg ezert nem megy ugy mint regen. Plant vs zombies alatt 69 fokos azt en egy kicsit sokallom. Nalam olyan 80 fokosan jelentkezett az Fps drop.
-
Devas
őstag
Üdv!

A gépem Heroes of the Storm közben pár perc után vagy lefagy, vagy a képernyő sötétül el (55-60 fok körül jár ekkor a VGA).
Újraindításkor pár percig vagy d0, vagy d5 hibakód fogad az alaplapi LED-en, majd nagy nehezen sokadik próbálkozásra bootol. Amikor kifagy, a windows órája elfelejti az időt.Konfigurációm az adatlapomon látható.
Nem volt bojgatva a gép már 2 hónapja.Köszönök mindenféle segítséget!
A tápom új amúgy (2 hónapos). -
Devas
őstag
válasz
trancemusic
üzenetére
Így van köszi! MSI afterburner szerint is Dead Rising 3 közben elfogy a RAM, azért esik le az FPS 1 alá.

Turkálok akkor valami RAM-ot... -
Devas
őstag
Üdv!
Adott az adatlapomon található konfig.
GTA V szépen hasít, de ha a városban autókázok egy idő után, elkezdek akadni úgy 1-2 percig, majd minden rendben.
Dead Rising 3 szépen fut. De amikor autóba ülök, elkezd akadni mint a szemét... ha lassítok, vagy kiszállok, az akadás enyhül/abbamarad. Próbáltam minimum grafikán is, semmivel nem lett jobb. Monitoroztam a GPU/CPU használatot, nem volt kihasználva teljesen egyik sem.Elképzelhető, hogy amikor a térképen kocsikázok, átérek egy új területre és a HDD-ről kezdi betölteni a dolgokat, és az nem bírja a tempót? SSD, esetleg RAM csere/bővítés orvosolhatja a problémámat?
Köszönom szépen!

-
Devas
őstag
Udv. Bekapcsolom ma reggel a gepet es nem kap jelet a monitorom. 2A kodot ir ki az alaplap. Nem volt a gepben turkalva mar regota. Mi lehet a baj?
-
Devas
őstag
Üdv!
A számítógépem teteje középtájon melegszik a proci környékén... mintha radiátor lenne mellettem. Extrém hőfoknál már elmosódik a kép is, kicsit szellemcsíkos lesz, még rosszabb esetben lezuhan az FPS drasztikusan. Ennek a gépnek régebben nem volt ilyen problémája, már használom egy ideje.
Most lekaptam az oldalát, de nem tapasztalok melegedést.Ha van valami tippetek, hálás köszönet érte!
-
Devas
őstag
Szevasztok!
Vásároltam egy használt számítógépet. Kérésemre a srác felrakta rá a windózt helyettem + drivereket.
De mire ideért a géppel egyszerűen nem indul el. A widóz a töltőképernyőig jut vele (javító mód se segített).
A RAM-ok az A1 és B1 színazonos slotokban vannak. A kis kerek elem igaz szállításkor kiugrott de az is a helyén van mégsem jó.A BIOS felismeri és látja a HDD-t és a ramokat is. BOOT a HDD-re állítva a BIOS-ban.
Ez a gép pár órája még működött.Win újratelepítés segít, vagy a HDD adta be a kulcsot?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest