Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SigmaW
tag
Sziasztok, van egy kis "netezős" konfigom:
Gigabyte 970A-DS3
AMD FX-4100
Sapphire HD7790
Kingston 8GB DDR3
Kingston 120GB SSD
Toshiba 500Gb HDD
Cooler Master 600WA problémám a következő, ha kikapcsolom a gépet, és bekapcsolom újra, BOOTol, Windows logo, és innentől csak fekete képernyőt ad (a win feláll mert hallom a hangokat, stb.) de ha restartolom a gép feláll faszán és minden jól működik, tehát csak ha rendesen bekapcsolom akkor van gond, mi lehet ez?

-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves aztali gépem Windows 10-zel.Mostanában mindig csak másodszorra tudom bekapcsolni, mert első bekapcsoláskor teljesen belassul a betöltőképernyő.Gondoltam arra, hogy a táppal, esetleg a processzor pasztázásával lehet gond.Találkoztál már ilyennel?Windows 10 betöltőképernyő rendesen elkezd betölteni, egyszercsak hirtelen teljesen belassul a töltést jelző karika.
Találkozott már valaki ilyen hibával?Alaplapra gyanakszom, hogy talán a kondik nem melegednek be egyből vagy megfolytak...
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
A betegeskedő gépezet egy 1,5 éves Lenovo G500 laptop.
A tünet pedig az lenne, hogy a legtöbb alkalommal, ha elindítom, nem látja a gyári DVD lejátszót. Van, hogy sikerül felfedeznie a dolgot, van hogy nem. Szerintetek mi lehet a probléma forrása?
Pár napja újra lett telepítve a kicsike, remélkedve, hogy megoldódik a probléma, de sajna nem.
A segítséget előre is hálásan köszi!

-
hikary92
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Most néztem,hogy másik gépről léptem be, más felhasználójával.
Azóta megoldódott a probléma, vagy egy kilazult vezeték fixálása vagy a memória áttevése oldotta meg, esetleg a kettő kombója. Köszi a segítséget mindenkinek.
-
erikexcessum
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Amatőr vagyok ilyen téren így a pcxel rakattam össze (csak az alkatrészeket válogattam össze segítséggel) és még így is lett valami probléma.
dannyl: A hátsó panel nincs elcsúszva, nem tűnik rosszul feltettnek.
-
válasz
trancemusic
üzenetére
Hol van ingyen összerakás???
Hikary92: Még egy blőd kérdésem van, de 3 hónapon belül 2x is előfordult. Az alaplap távtartó lábai is be lettek csavarva mielőtt az alaplap a helyére került? Nem áll furcsán az alaplap? A hátlaphoz (ahol a dugaszok vannak, USB, HDMI stb.) minden tökéletesen illeszkedik?
-
trancemusic
senior tag
válasz
hikary92
üzenetére
Ha jól értem: csak csökkentett módban van kép az igp-n, a dedikált vga-n meg sehogy.
Elég furán fogalmaztál, félreérthető...
(Igp sem jó,akkor hogy telepítetted a win10-t )Értjük mi, csak hát nnna...

Lényeg: szerintem a pcie vezérlőnél van a hiba, az meg a prociban van.
Elhajlott néhány foglalatláb összerakás közben, vagy eleve olyan volt.
Irány a szervíz!U. I. :gyerekek, miért nem kèrtek gép összerakást vásárlás kor? Ingyen van...
-
-
hikary92
csendes tag
Helló!
Új gépet raktam össze, lap: ASROCK B85M PRO 4, proci: i5 4440, vga giga gtx 960 4gb wf2. Feltettem rá a win10et, alap kodeket, mert a vga-t akkor még nem tudtam csatlakoztatni, kellett átalakító. Most beletettem, de annyit veszek észre, hogy felpörög a vga hőtű aztán leáll, azaz nem indul valamiért a gép. Ha kiveszem a VGAt akkor minden jól működik. A jelen probléma akkor is fennáll ha az alaplapba dugom a monitorba vezető kábelt, és akkor is ha a VGAba dugom. A BIOSban a PCI Express van beállítva, Onboarddal is próbáltam, úgy se jó.Tudnátok segíteni?

-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
következő hibajelenségbe botlottam én is és korábban barátnőm is.
A gép egy Dell Vostro 1015-ös laptop,mely laptophűtővel van használva.
A gép ritkán (havonta 2-3 alkalommal) random leáll, illetve a képernyő elsötétül, nem reagál semmire, majd 15-20 másodperc múlva újraindul magától.Pár perce pont facebookozás közben történt ez nálam, de nála az esetek többségében, videók elindításakor jelentkezett a hiba.(youtube, ill. facebookon kihelyezett egyéb videók)
Első ötletem a túlmelegedés volt, de a hűtő beszerzése után is jelentkezett a hiba, továbbá akkor is amikor az évszaknak megfelelően hidegebb volt a szobában és nem jellemző,hogy műszaki cikkek túlmelegedéssel küzdjenek.

Rendszer Win 7 64bit, cirka 5 éve van fenn, amióta megvettük a laptopot.
Bármilyen ötletet szívesen veszek.

Köszönöm!
-
Lojkus
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo 0197- 6JG típusú géppel lenne problémám. Paraméterek:
Windows 7 Home Premium (64-bit)
CPU AMD TurionTM Neo X2 Dual-Core Mobile Processor
Memory 4 GB maximum (2 x 2 GB) DDR2 vagy 667 MHz 4 GB maximum (2 x 2 GB) DDR3 1066 MHz nem tudom pontosan.
320 GB HDD 7200 RPMA probléma ma reggel jelentkezett először. Pár perc használat után elszállt a gép. Fekete képernyő, életnek annyi jele volt hogy éget az i-n a pont, és feketén fénylett a képernyő. Na, most már csak az i pontja ég pirosan. S semmi nem történik.
Próbáltam utána olvasni, de ,nem találtam hasznos információt. Örülnék a segítségnek. -
törölt tag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Igen. A kodegány csodákra képes.
-
törölt tag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Okés, akkor azt a kodegányt vághatod a kukába akár most, vagy később az egész gépet kell.
-
törölt tag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy milyen gépről van szó? Miféle táp van benne?
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék eligazitást kérni azzal kapcsolatosan hogy mi baja lehet a gépemnek, és hogy mit tegyek/tehetek vele. Ezért kérem a segitségeteket!
-Már lassan 2-3 hónapja folyamatosan van egy olyan problámja a gépnek, hogy teljesen random 1 nap nem de aztán random időben megint egyszercsak kifagy. Úgyértem hogy kifagy, hogy az egér kurzor megakad, a billentyüzetemre egyálltalán nem reagáll, és a gép allján lévő piros kis Led folyamatosan áll, és világit-e folyamat közben.
-Namost én a fagyás beállta után Reset-et szoktam nyomni [ergo van rá gomb a gépem allján], de ezt követő első resetkor az Award Modular BIOS Listázásánál szintén megszokott fagyni, itt nem mindig, viszont az esetek nagy részében igen - szintén a folyton való kis piros Led folyamatos világitásával kisérve.
-Észrevettem még hogy ha jól hallom a Táp a gépben szintén 2-3 vagy már talán több hónapja is néha viszonylag elég ritkán, furcsa hangokat ad ki magából. Úgy értem hogy ilyesfajta recsgős, hörgő hangot ad ki, körülbelül úgy fél percen keresztül. Néha viszont van hogy mintha a Táp ventije Óriása RPM-n elkezd pörögni mint az őrült, szintén kb. 30mp-ig.
Akinek bármi segitséget tudna adni azzal kapcsolatban hogy most mi tévő legyek, lehetőleg felesleges pénzpazarlás nélkül, vagy bármi tippje van annak előre is nagyon köszönöm a segitséget!

-
fecosrac
tag
Sziasztok!
win 8.1-et használok. Egyik napról a másikra eltűnt egy dll-fájl.
Az .avi-kiterjesztésű fájlok lejátszásakor kapom az üzenetet, hogy hiányzik az ffmpeg.dll fájl. kb. 4* kell leokézni mire egyébként minden gond nélkül elindul a film, de eléggé idegesítő már a felugró hibaüzenet.Milyen módon lehet orvosolni ezt a problémát?
-
pengwin
addikt
válasz
trancemusic
üzenetére
Valóban ez volt a baja, két csoportban is elgörbültek a pinek, hál' istennek minden más rendben van, a lap javítás alatt.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
a000
őstag
Sziasztok!
Konfig:
i5-750 @2.6 | Gigabyte H55M USB 3 | Gigabyte GV-N460OC-1GB | 12GB 1600mhz ram | 128GB SSD + 2x500GB + 250GB | CM 690 II advanced házEddig az volt a hibajelensé, hogy fél óra múlva újraindult a gép, majd innentől bekapcsolt majd rögtön újra indult és ez nem végig.
Táp ki lett próbálva több gépben is, semmi gond nem volt.Most visszaszereltem, most meg az a jelenség, hogy mid a 4 phase led világít, nincs beep hang. Kiszedtem mindent úgy sem sípol. Cserélgettem, hol ezt, hol azt raktam vissza de ugyan az.
Procinál sincs semmi elhajolva, foglalatok épek.
CMOS elemet cseréltem, clear cmos is volt, semmi nem segít.Mi lehet ezzel a géppel?
-
pengwin
addikt
válasz
trancemusic
üzenetére
További próbálkozásaim:
Csak proci+hűtő, alaplap, 1db RAM (próbáltam az új 8GB-os Corsairrel és a régi 2GB-os Kingmax-szal is) rákötve a régi tápra, szigetelt csavarhúzóval óvatosan bekapcsolva.
Szóval vagy az alaplap, vagy a processzor lesz a ludas, csak kéne egy Sandy Bridge proci, hogy kiderítsem... -
pengwin
addikt
válasz
trancemusic
üzenetére
Már kipróbáltam az elemkivevős dolgot, de nem segített.

Megpróbáltam kihúzni a SATA kábeleket, hogy hátha a BIOS-t felhozza, de semmi.
Próbáltam 1 és 2 RAM modullal is, de eddig semmi
(Természetesen az összes piszkálás előtt a 230V-os kábelt kihúztam a tápból.)
Esetleg lehetséges, hogy a VGA miatt a lap letiltotta az Intel IGP-t? Ugyan a VGA-t már kivettem, de első bekapcsoláskor még benne volt, későn kaptam észbe, hogy még nem volt a drivere feltelepítve. -
pengwin
addikt
Sziasztok!
Lenne egy "kis" problémám...
Ma végre újraépítettem az asztali gépem, most így néz ki:
InWin Dragon Slayer
i5-3470+DeepCool Gammaxx 300
Corsair Vengeance Low Profile 2*8GB 1600MHz
Gigabyte GA-H61M-S1 rev.2.0
WD Caviar Blue 500GB
egy ismeretlen márkájú CD-ROM meghajtó
és egy FSP Hexa+ 400W
(és egy MSI Radeon HD7870 ami jelenleg nincs belerakva)
Az a problémám, hogy a gép bekapcsol, alaplapra és molexre kötött ventik is beindulnak, de nincs kép(alaplapi VGA kimeneten).
És ami még fontos lehet...
1. BIOS-t frissítettem (az alap) F3-ról a legújabb stabil F9-re mikor még egy Sandy Bridge Pentium volt a lapban, úgy gond nélkül elindult (bár az első boot sokáig tartott). Nem emlékszem, hogy az @BIOS-t vagy az EFIFLASH.EXE-t használtam hozzá, de sikeres volt, be is léptem az új BIOS-ba, ellenőriztem a verziót.
2. Az Ivy Bridge-es procikat F5-ös BIOS-tól elvileg támogatja a lap.
3. A rendszer Win7 Home, ami nem lett újratelepítve az átépítés miatt.
4. Próbáltam még 2*2GB Kingmax 1333MHz-es RAM-mal is, úgy is ugyanez a helyzet állt elő.
5. Ha a gépben van a HD 7870, akkor is ugyanez történik (a VGA driver még nem lett feltelepítve).
6. Ugyanarra a monitorra van kötve a gép, ugyanazzal a kábellel.
7. A régi konfigból tulajdonképpen csak az alaplap, a HDD és az ODD maradt meg, minden más új.
Mi lehet a probléma?
clr_cmos segíthet? Mivel lehet megcsinálni ha igen? -
kovacsbandi
csendes tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Újraraktam végül az egész gépet, jelenleg még csak Win8.1-ig. Mivel nem a Win10 telepítése után közvetlenül kezdődött a probléma, ezért nem feltétlenül okolom a w10et, bár még várok azzal, hogy feltegyem. Jelenleg semmi hibajelenség, remélem ez így is marad. Köszönöm a hozzászólásokat.

-
IstvánLászló
őstag
válasz
tailor74
üzenetére
Mostanában minden alkatrészeknek minőségben sajnos vannak eltérések is, napi-szinten tapasztalom mert kis-seb alkatrészek gyártására törekszenek és a stabilitásra nem.
A minőség lehet hogy jó de eszt nem-lehet előretudni, sajnálom hogy pont nálad is ez a hiba oka lehetséges.
Példát nem írok mert idődet nem akarom rabolni.
További sok sikert kívánok neked.
-
tailor74
addikt
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Semmi előjel nem volt. Este használtam a gépet a vga-val, aztán vacsi, esti beszélgetés a konyhában, kb 2 óra múlva visszamentem a géphez, és azt láttam, hogy nincs kép.
Gondoltam alvó állapotba került, de nem.
Amperszag, oda nem illő jelenségnek nyoma sincs, a kártya hátlapján lévő alkatrészek ránézésre teljesen épnek tűnnek. A hűtés felőli részt meg értelem szerűen már nem bontom meg, nem akarok okot adni "kifogásokra" gariztatás során.
Az biztos, hogy beszéltem az eladóval ( a kártya vadonatúj, 1 napot ment nálam, itteni ph-s hardverekkel kereskedő kollégától származik), és megy hozzá vissza a kártya hétfőn.
A kártya fórumában is leírtam ezt a jelenséget, ott is egyértelműen a vga-t jelölték meg hibás alkatrésznek.
Volt már sok vga-m, halt is meg nálam kártya, de így még nem jártam, hogy csak 1 napot bírt.
Persze tudom, hogy minden alkatrésznél lehetnek selejtes darabok, úgy néz ki most bele nyúltam egy ilyenbe. -
IstvánLászló
őstag
-
tailor74
addikt
Fejlemények...
Ha kiveszem a vga-t, elindul,és megy a gép, minden rendben működik.(HD4600 igp)
Ha vissza teszem a vga-t, a gép ugyan elindul, de a kártya ventilátorai fel sem pörögnek, és értelem szerűen kép sincs.
Próbáltam másik pci slotban-semmi. Próbáltam a vga bios kapcsoló átállításával- semmi.Próbáltam a táp másik vezetékeiről tápot adni a vga-nak - semmi.
Úgyhogy szerintem egyértelműsödni látszik, hogy meghalt a 2 napos vga-m.
Még valami javaslat esetleg? Köszönöm előre is. -
tailor74
addikt
válasz
trancemusic
üzenetére
& IstvánLászló köszönöm a tippeket, ma szétkapom a gépet, és végig próbálom a leírtakat, aztán jelentkezem.
-
trancemusic
senior tag
válasz
tailor74
üzenetére
Ha csak a proci van a lapon, se vga, se ssd de még a ramot se teszed be: akkor sem indul?
Ha igen, akkor után egyessével minden vissza amíg meg nem lesz a hunyó.
Mielőtt indítod, az áramtalanított alaplapból vedd ki az elemet kb. egy percre.
Dual biosos igaz?
Másik bios chippel indítva se jó? (Jumperezni kell ) -
trancemusic
senior tag
válasz
djkacor
üzenetére
Mivel a boot alatt már hibázik, nem túlmelegedés okozza.
Azért ellenőrizd.
Ha mégis, akkor pasztázd újra a gpu-t, a hűtő borda lamellái közül a port fújasd ki.Nagyobb az esély, hogy a chip hibázik, nem éri el az adott memória területet, valszeg a forraszanyag kezdi megadni magát.
Milyen kártya is ez?
Javítás 15k vagy több, úgy számold.
Ezt otthon nem tudod megjavítani nagy valószínűséggel. -
IstvánLászló
őstag
válasz
tailor74
üzenetére
Lehet alaplap eszt kizárni nem könnyű.
A proci vagy más van húzva esetleg, cmos resetet próbáljál hogy mit csinál.
A tápod beindul vagy nem, más most nem tudok mondani neked.
A többiek hozzáér-többek nálam talán segítenek mert én az alaplapodat pontosan nem ismerem sajnos.
-
tailor74
addikt
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Ott van az adatlapomon.
Fsp aurum gold 600 táp
Asrock z97m killer lap
I5 4690
Sapphire r9 390 nitro vga
2x4 giga 1866 ram
1 ssd
1hdd
Enermax kompakt víz cpu hűtő -
tailor74
addikt
Sziasztok.
A hibajelenség a következőElőször csak a vga nem jött vissza alvó állapotból, utána igp-vel volt kép, aztán egyszer csak hiába kapcsoltam be a gépet, semmi, se kép, se hang.
Kérdésem: táp, alaplap, vagy vga a ludas?
Sajna nincs a közelemben olyan ember, akitől tudnék próbára kérni alkatrészeket, így jó lenne nagyjából pontosan belőni a hibát, hogy mit vegyek először.
Köszönöm a segítséget. -
IstvánLászló
őstag
válasz
djkacor
üzenetére
A videó kártyára memória hibának látszik sajnos nen 100%, de driver hiba sem zárhatóki amivel már én találkoztam és próbálj-meg egy 3DMark06-ot futtatni.
A videó kártyád nincs esetleg húzva, hőfokok mennyi mert túl-melegedésnél is csinálhatja.
A videó kártyád driverét szed-le és tegyél-fel helyette régebbit, vagy a hozzáadott gyári driver lemezről telepitsed.
Szerintem egy próbát biztosan megér.
-
MrPatrik
csendes tag
Sziasztok nem rég raktam össze a számítógépet minden alkatrész 1 hetes kb. Nos mindent jól összedugtam, elindul. Feltelepítettem (windows 7 ultimate 64 bit ) . Beirtam a nevem stb... Ujraindul és onnantól kezdve nem csinál semmit csak mutatja az alaplapnak a nevét ( AsRock) a 4 lehetőséget (f2 setup, f11boot..). Ennyit csinál elsötétül a kép és megint ezt mutatja folyamatosan amíg le nem állítom a gépet. Szerintetek mi lehet a probléma ?
Konfig
AsRock B85m pro4
Cooler Master elite power 600w rs600
Intel Core i5 4690k
Kingston hyper x fury 4gb 1600mhz cl10
Kingston v300 120gb SSD -
pjen
félisten
válasz
kovacsbandi
üzenetére
Lehet pont a legfrissebb driver a baj,én megpróbálnék esetleg egy régebbit.Esetleg nem adtak hozzá?
-
Repsol600
addikt
válasz
kovacsbandi
üzenetére
Akkor szerintem nem a hűtéssel van a gond. Driver a legfrissebb van fent? Ha nem akkor pucold le és tedd fel a legfrissebbet.
-
kovacsbandi
csendes tag
válasz
Repsol600
üzenetére
tesztek alatt 60-70et simán viszi, egyszer majdnem 80ig felengedtem, de játék közben (szerintem) kevesebb, ez még kimaradt, hogy akkor mérjem. ~95 körül van a maximum hőmérséklete gyárilag, tehát ugye bírnia kellene. tudsz esetleg olyan temp monitor szoftvert, ami lemezre írja a mért értékeket? mivel ha elindítok egy játékot, és elszáll a gép, akkor aztán nem lesz ablakváltogatás, hogy megnézzem.
-
Repsol600
addikt
válasz
kovacsbandi
üzenetére
Vga lesz valószínű a hibás. Hőfoka mennyi?
-
kovacsbandi
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete a nyári melegben valami elszállhatott a gépemben. Meló mellett játékra használom, az utóbbi valószínűleg jobban terheli. Tehát a nagy melegben nekiállt olyan hibajelenséget generálni, hogy a videókártya driver alaphelyzetbe állt miután nem válaszolt. Ezt megelőzően elmegy a kép, a hang beakad, nagyon nagyon apránként zúgva jön. Van, hogy nem áll helyre a videóillesztő, hanem restartol a gép. Win8.1 és 10 alatt is csinálja azóta a meleg idő óta. De csak és kizárólag akkor, ha játszogatni szeretnék. Bármilyen programot, beleértve a legdurvább 3dMark és burnölő programokat vígan elvisz, elég magas hőmérsékletig melegítve procit is és videókarit is. Viszont ha elindítom bármelyik (Titanfall és WoT van a gépen, nincs nagy repertoár) játékot, szinte azonnali a hatás. Szinte azonnali = van amikor indítás után enged egy fél percet lövöldözni, de nem jellemző.
Mivel a gépet nem szaküzletben vettem, hanem én magam raktam össze, így nem tudom az asztalt verni másnak, hogy derítse ki, hogy mi romlott el - vagyis de, tudom, de ezzel kapcsolatban nagyon erősen negatív tapasztalatom van (előző konfigommal 3x voltam ott, ahol összerakták és nem tudták megmondani, hogy mi lehet a gond). Ezek vannak benne:
ASROCK 990FX EXTREME9
AMD FX 9370 + ANTEC KUHLER H2O 950
NVIDIA GeForce GTX760
KINGSTON 16GB HyperX PnP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9P1K2/16
FirePower ZX Series 850WBármilyen segítségnek, ötletnek, útmutatásnak nagyon örülnék, köszönöm!
-
RVR400
veterán
válasz
üzenetére
Nem kell cserélni az SSD-t, a Sentinel tud hülyeséget írni az SSD állapotára, esetleg a legújabb verzióval kellene ránézni. A W10 meg alapvetően érdekesen működik, nekem néha csinál olyat, hogy az USB-s eszközök elfelejtenek működni. Elsőre azt hittem, hogy a gép fagyott le, mivel ugye a kurzor nem megy, a billentyűn hiába Ctrl+Alt+Del-ezek, de a kikapcsológombra szépen szabályosan leáll a Win és a gép. Azon imádkozok, hogy ezt ne olyankor csinálja meg, amikor épp egy telót flashelek, mert akkor lehet baj. Szóval szép a W10, de egyelőre lehetnek gyermekbetegségei.
(#29936) hacker2000: Másik táppal próbáltad már? Amikor megy, monitorozd a hőmérsékleteket, hátha melegedés miatt van, de nekem gyanúsabb a tápegység. Egyszerű melegedésnél gyakorlatilag pár perc alatt visszahűl úgy, hogy be tudd még indítani a rendszert.
-
hacker2000
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy konfig
Lap:Gigabyte H55M-USM3
Proci:Intel I5 3.2GHZ
Merevlemez:Maxtor 80GB Sata
Tápegység:300W Fsb
Bekapcsol müködik rendesen olyan fél óráig kb utána kikapcsol magátol
és olyan 1.5óráig utána egyáltalán besem kapcsol,még a ventilátor sem pörög.De 1.5óra után meg elindul és kb 30perc mulva megint leál.
Valakinek van ötlete mi lehet vele? -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy HP dc7900SFF kis gép, van benne E6420, 4x1Gb 1066 DDR2, 1db Intel530 128Gb SSD, 1 db Samu 500Gb HDD.
A probléma: ha áll a gép, akkor bármire kattintok néha megáll, csak az egér kruzor mozog és nem nyílik meg semmi, proci ilyen kor nem pörög. Ha lefektetem, semmilyen probléma nem jelentkezik.
Kérdésem: a HDD bezavarhat ilyen módon, álló helyzetben?
-
nuwbi2
csendes tag
Üdvözlök mindenkit. Van egy kis gondom amire nem találok sehol megoldást...eddig. Szóval van egy amd fx 8120 , 8GB 1333 hz team group elite ramokkal,EVGA GTX 960 ssc vidikari, és egy ssd - winchester kombóval. A probléma ami miatt írok az az lenne hogy , windows 8.1 jogtiszta telepítés után , csináltam egy windows 10 frissítést, működött is szépen ahogy az kell, de az elmúlt pár napban történnek ilyen kisebb akadások, windows-on és játékokon belül egyaránt, olyan mintha töltene valamit egy párszázad másodpercre. Meg néztem hd sentinellel a vinyómat , és az ssd-re 80%-ot ír. Ez lehet a baja? Telepítéskor is 80%-os volt... Lehet esetleg hőkezelés probléma a procinál vagy miért akad hang egér kurzor gép minden egyszerre?!
Segítsetek mielőtt veszek egy újat mert nem nagyon akarok rossz géppel játszani.
Köszönöm előre is! -
Robokutya
senior tag
válasz
Tatus88
üzenetére
Nem tudom általában le szokták ragasztani az ilyen gyárilag összerakott garós gépeket hogy ne tudd piszkálni a gar ideje alatt.Ha van ilyened inkább hívd fel őket hogy beleleshetsz e
Lehet előfordulhat hogy zárlatos valahol a kikapcs gomb környéke.Amit írtál azzal is lehet próbálkozni.
Vagy az alaplapi kábelezést is lesd meg. -
Tatus88
csendes tag
válasz
Robokutya
üzenetére
Igen, ez lenne a nyilvánvaló...de körülményes ember vagyok, nézd el nekem...tegyük fel nincs gari. Esetleg mondj olyat ami nem jár gari elvesztéssel.
A lényeg hogyha nem túl nagy a gond inkább megoldanám...minthogy pár napig megfosszanak a gépemtől.Nyilván ha azt mondod hogy az alaplapon egy kondit kell cserélni akkor felejtős...de azért nem ijedek meg egy kábel megigazítása szintű problémától.
-
XFoxyX
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy nem kapcsol ki a számítógép. Rámegyek a leállításra és mikor kiírja hogy Leállítás a töltő karika egyszer csak megáll és úgy is marad.
Windows 7-ről van szó. Csökkentett módban indítva rendesen leáll. Letöröltem a legutóbbi frissítéseket hátha az okozza a gondot de ugyan az. Msconfig-ban kivettem minden automatikus indítást és a szolgáltatásoknál is mindent kikapcsoltam ami nem MS.Chkdsk /f /r /x megvolt. A probléma maradt.
Valakinek valami ötlete hogy mi okozhatja ezt?
-
Tatus88
csendes tag
Sziasztok,
Probléma jelenség:
A számítógép leállítása után minden ventilátor leállt, monitor nem kap jelet, minden arra utal hogy rendesen leállt a gép. Viszont 3-4 másodperc elteltével újra indul a számítógép.
Első két nap második próbálkozásra leállít, még azt is hittem hogy csak újraindítást nyomtam véletlen.
Tegnap viszont egymás után hatszor eljátszotta velem. Végül beléptem a biosba és vissza raktam alapbeállításra mindent. (bár elvileg még azon is volt) Ezután leállt. Ma reggel viszont újra jelentkezett a gond.Szeretnék javaslatokat kérni mihez kezdjek vele, esetleg találkoztatok-e már a problémával?
Részemről alaplap/bios problémára gyanakszom. Talán hardveres reset kéne jumperrel, vagy bios frissítés?
Esetleg rossz irányba tapogatózok? Nem vagyok nagy szakértő úgyhogy előre is köszönöm a segítséget/ javaslatokat.Konfig:
Asrock H97M PRO4 alaplap
Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
Dell P2314H monitor
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
In Win Dragon Slayer számítógép ház
Intel Core i5-4590 processzor
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 1
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Red HX318C10FRK2/8 memória
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemezA gépet 4 hete vásároltam PCX-től. Ők is rakták össze.
-
vhw
addikt
válasz
prmcsk
üzenetére
Utolag igy nem tetszhetett az 1333as kingstonnak, hogy 1600ra tekertem oket... De kulon, egyesevel se ment... Mar elkezdtem ujra rakni a wint egy ures particiora csak a cruciallal,vegig is ment... Ekkor irtam a hsz-t.
Mondom nem igaz,hogy nem megy ez a vacak,megint visszaraktam a kingstont, inditom - es megy... Zokszo nelkul...
Elotte ossze-vissza legoztam,ezt raktam bele, azt vettem ki, torolgettem, fujkaltam a port, bios elemet ki, alaplapra - igp-re kotve... megse ment. Aztan utolso elkeseredett nekifutasra igen... Erthetetlen... -.-' -
vhw
addikt
Az adataimnal levo konfigbol kivettem a hetvegere a 4gb-s kingmax ramot es a videokartyat. Ma egy 2gb-s kingstont raknek a helyere,illetve vissza a kartyat,de az istennek nem indul a gep. Se a bent maradt cruciallal se a kingstonnal. A Starting windows kepernyoig elmegy,gondolkodik egy percet,felvillan egy pillanatra egy baljos kek hatter,el sem tudom olvasni,majd ujraindul a gep... Az op rendszer win 7. Lenne tippetek?
-
Robokutya
senior tag
Én egy Murphy törvénykönyvet lógattok a falon a gépem mellett 10 évig hatott a vasra. -
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok
Ma bekapcsoltam a gépemet és minden faszán ment. Kikapcsoltam majd miután később újra be már az msi command center illetve live update nem működött és a PC meter sem all CPU meter gadgettel. Visszaraktam minden beállítást alapra biosban és most a gép nem látja sehogy sem az ssdmet. Próbáltam más sata slotba dugni, megcsereltem a hdd vel de most sem jó. Akkor most mi lehet a gond? Az ssd rossz vagy a lap?
Szerk. Msi z97 gaming 3 lapom van Ocz vector ssdvel -
Más is tapasztalt már ilyet?
Mióta frissült a Chrome tegnap óta, mindig az első pittyegés facen amikor írnak, recsegve szól, ha egyfolytában ír valaki és sokat pittyeg akkor nem reccsen, csak megint kb azután ha egy 1percig nem ír, és az első jelzés megint reccsen...
Van valami ötleteket hogy mi okozza ezt vagy hogy hogy lehetne orvosolni? Nem egetrengető dolog,de azért elég idegesítő.
-
B3nnyHill
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy ha megpróbálom elindítani a Windowst, akkor nem tölt be az asztal, elkezd valami megoldást keresni a problémára, aminek az lesz a vége hogy leáll a gép, ha pedig be is tölt akkor pedig kb. használhatatlanul lassú, ha a pl D meghajtón meg akarok nézni valamit akkor vagy 5 percet kell várnom, mire minden filet betölt, a böngészőm pedig rendszeresen összeomlik. Régebben is jelentkezett ez a probléma, de akkor egy sima rendszervisszaálítás megoldotta. Továbbá néha még kékhalált is kaptam. A gép most lett újratelepítve (Windows 7, 64bit). Szerimtem a winyómmal lehet a gond, nem is mai darab. A gépem további elemei: Msi r9 270x gamimg oc VGA, Asrock b85 pro4 alaplap, Kingston 4GB ddr3 1600Mhz RAM. (Bocsánat ha valamit elírtam, de így csak telefonról tudok írni!)
-
törölt tag
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Nem hiszem, hogy találunk így távgyógyításban megoldást a gondra, ezért inkább így általánosban kérdezek, de azért a gondot leírom, mert elég egyszerű.
A gép random merevre fagy. Kijelző meg sem mozdul. Tehát nem indul újra, ott marad az utolsó állapot a kijelzőn. Legyen az böngészés, játék, film, akármi, kifagy mondjuk napi 1x.Amit észrevettem:
-volt már olyan, hogy fagyás pillanatában/után a gép felől hangot hallottam.
mint ha valami folyamatosan nyenyeregne olyankor onnan. de nem mindig. nem az alaplapi hangszóróból jön.
ha be van kapcsolva a hangfal is, akkor égtelen hangos interferáló (vagy mifene) hang hallatszik, míg újra nem indítom.
a win7 nem tud semmit sem mondani, csak hogy váratlan kritikus leállás történt, stb.
És volt olyan is, hogy a win nem is indult elt, csak azután, hogy beléptem a bios-ba és minden beállítást alapra raktam.
A gép elég régi, van már 5-6 éves is, nagyrészt nem volt vele gond és ilyen beállításokkal használtam korábban is.
Egy picit alá van feszelve, de ez sem lehet gond, mert stress teszt, meg játék, meg kódolás alatt nem fagy le rögtön, meg korábban sem volt vele gond.
Én alaplapra tippelek, esetleg tápegységre. Bár az rossz lenne, ha egy márkás FSP 80+-os táp csak pár évet bírna, de hát ki tudja.
Azt még megtudom csinálni, hogy egy ram-mal próbálom ki.De lehet az a biztos, ha vennék új tápot, alaplapot, memóriát, stb.
Csak nem akarok win-t telepíteni.
-
watador600
senior tag
válasz
watador600
üzenetére
Valaki erre?

-
trancemusic
senior tag
válasz
vizimento
üzenetére
Flash alapú lejátszó az oka.
Procit terheli, pedig ott a vga...
Ez segíthet. -
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Nemigazán találtam megfelelő topikot a kérdésemhez, de talán a "mi a baja a gépemnek" kategóriába belefér...
Szóval a gépem főbb tulajdonságai:
Alaplap neve Gigabyte GA-P31-DS3L
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3166 MHz (9.5 x 333)
Memória tipusa Kingmax KLDE88F-B8KU5 2GB DDR2-800 (400Mhz) X2 dual módban
Videokártya Sapphire Radeon HD 3850
128GB SSD-n Win7 64bitYoutube-ról a videonézés már 720p-nél is többet áll megakadva, mint amennyit megy a lejátszás. 1080-ról már nem is beszélve! Pedig ennek a konfignak szerintem bőven vinnie kéne... Vagy nem? Mi baja lehet a gépemnek?
A net az 10Mb-os, de nem azzal van a gond szerintem, mert a csík azt jelzi, hogy van már előre letöltött rész, tehát elvileg nem amiatt akad meg.
-
IvI88
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Az a gondom, hogy ott se látszódik a meghajtó. Ebbe a gépbe csak a biosba látom. Az xp-s gép meg simán felismerte meg telepítette magának és már ment is csak megformázni kellet.
(eszközkelezőbe se látom
, valamit a biosba kell állítani vagy az új vinyóra kéne jumper? tanácstalan vagyok) -
IvI88
tag
Sziasztok!
Vettem egy wd5000aakx hdd-t és csak a bios látja, win. 8.1 nem. Másik gépen xp van ott látta elsőre le is formáztam ntfs-re, de átrakva a sajátba nem megy. Mit kell ezzel csinálni, hogy felismerje a gépem?
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
Játék közbeni piros halált mi okozhatja? Nagyon bosszantó... van hogy nem csinálja, van hogy csinálja. Semmi tuning nincsen a gépben, procinak a turboja is kivan kapcsolva. Táp lehet? Bekapcsolás után valami memory dump-ot ír, akkor valószínű, hogy a memória baszkódik?
-
Benjament
tag
Megoldódott a hiba, szervízbe elvittem és azt mondták ,hogy a bios-ba volt egy olyan beállítás ami a leállítás után még pörgette a ventiket.
Pedig én a biosba nem nyúlkáltam, mindegy most minden fasza
-
-
törölt tag
Valami megadta magát. Azt teheted, hogy ezt kiszűröd csere hardverekkel. Tápegység, ram, vga kéne egy-egy darab. Ha ezek cseréje után is marad a hiba, akkor marad a cpu-tápegység hiba.
prannk: Win10 topik. Ha ott nem tudnak segíteni, akkor a win10-hez driver még nem készült, amivel használható lenne a hangkártyád. -
Benjament
tag
Hali!
Nekem olyan problémám van, hogy a gép kikapcsolás után sem kapcsol ki teljesen, Mennek a ventik tovább.
Tudom ,hogy van róla topik de végigzongoráztam mindent és semmi sem vállt be, hátha nektek eszetekbe jut valami.Amiket végrehajtottam:
BIOS frissítése
Windows újratelepítése
Másik tápot is kipróbáltam, mert hátha
Energiagazdálkodási beállításokat is megcsináltam
Eszközkezelőt szintén végignéztem
Billentyűzetet , egeret is kihúztam az usb portból hátha az nem tetszett neki, az sem segített.
futtatásban shutdown-al sem állt leVárok minden egyéb ötletet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi, akkor tápcsere lesz