- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
djculture #30424 üzenetére
Hirtelen felcsinllant a halovány remény bennem általad, de sajnos, nem nem az. AAz én VGA-m hoz a legújabb driver az 13.9-es tehát ebben még nincs ilyesmi
Azért köszi hogy próbálsz teis segiteni nekem, remélem van még azért valami tipped, mert én már nem tudok mit csinálni -
IstvánLászló
őstag
válasz
djculture #30407 üzenetére
A kollégának csakis segítségül írtam soraimat és minden ártó szándék nélkül eszt ki hangsúlyoznám most is és feltétlenül most is....
A döntés jóga csakis a tiéd hogy mit teszel és semmiképpen nem az én véleményem a lényeges.A lényeg biztosan igazad van és nem vitatom véleményedet tiszteletben tartom.
Az én saját tapasztalatom szerint, lehetséges és nem is lehetetlen sajnos hogy belefutottam én is egy széria hibás alaplapba biztosan, ami garancia idő lejárta után, megadta-magát és 2-hétig gondolkodtam mit tegyek.
A lényeg előfordulhat olyan belső alaplapi hiba, akár 1-év után is hogy garancia idő lejárta után, például megadja-magát és kész.
A gyártót ezért nem is lehet hibáztatni, talán azért nem mert sokan tuningolnak de ez mindenkinek saját felelősségére tegye.
A gépeim amik voltak sosem voltak tuningolva és évekig stabilan is üzemeltek gond-nélkül, mostani gépemnél is így van és stabilan teszi a dolgát.
A gyártót ezért meg sem nevezem, mert csak beszélgetünk és segítünk egymásnak ha tudunk.
A lényeg én is segítek önzetlenül ártószándék nélkül itt bármelyik kollégának ha tudok.
Remélem nem írtam lámaságot.
Üdv, István -
Worker
aktív tag
válasz
djculture #30356 üzenetére
Úristen, ez az első alkalom, hogy ilyen 'távtartókról' hallok, de most hogy megkérdeztem 1-2 munkatársam, megerősítették, hogy a ház fém oldala nem érhet hozzá az alaplaphoz... Na én meg szépen odahúztam a házhoz a 4 csavarral a lapot...
Hát remélem ennyi a gond, és ha reggel 7kor hazaérek melóból, azonnal rávetem magam, és újra összerakom!Nagyon köszi!!!
-
hahakocka
őstag
válasz
djculture #28909 üzenetére
Na sokszor próbálkoztam ezzel a Ati driver felrakása utána újraindítás utáni Windows bekapcsoláskor előjövő Kék halálal. Csak VGA drivernél jön elő!Mi lehet a megoldása? Dekódolni, videókat szerkeszteni és konvertálni tudok vele meg minden mást is. Videók nézése se. Játszani nem tudok hisz ahhoz kéne a driver!
A rendszer visszaállítás is működik azt mondták ha működik akkor szoftveres probléma lehet.
Mi lehet a probléma? már 3-4 napja szenvedek ezzel! Előre is köszönöm a választ!
HD 680 es van 1 GB rammal Asus DIretCU
8 gb Kingston Ram
AMD 6100 FX proci
Asrock 970 Pro 1.0 alaplap
Hitachi HDD -
kpykpy
tag
válasz
djculture #28838 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Már épp neki készültem, hogy leszerelem a hűtőt, aztán kiveszem a procit, majd vissza mindent, de előtte gondoltam még egy próbát teszek és beteszem mindkét ramot. Hátha...?!
Hiába kattant a két kis rögzítő fül az elmúlt pár napban, ami azt jelzi, h a memória a helyén van, sajnos nem volt a helyén rendesen a második ram és ezért nem indult a gép.
Most h óvatosan, egyszerre nyomtam bele mindkét felét a memóriának az alaplapba, egyből indult a gép rendesen. Látja mindkét memóriát és semmi hiba.Tehát, ha vkinek Dr. Debug 30 vagy 45-ös kódot jelez az alaplapja, nagy körültekintéssel vizsgálja meg a memóriákat, h rendesen a helyén vannak-e.
További szép napot és még egyszer köszi!
-
Uvemat
újonc
válasz
djculture #28071 üzenetére
Sziasztok
Először is köszönöm a segítséget.
A válaszod után kicsit szkeptikus voltam, de végül átrendeztem a videókártyát egy másik ágra (remélem, nem mondok butaságot
), és egy nap nyüstölés után úgy látszik, minden rendben lett
. Azért se válaszoltam hamarabb, mert nem mertem elszólni magam, de ennyi idő után úgy érzem, hogy már fellélegezhetek, hogy ilyen olcsón megúsztam ezt
.
Még egyszer NAGYON köszönöm a segítséget.
-
ThodEE
őstag
-
Gezaneni99
újonc
-
Tonyk
veterán
válasz
djculture #27945 üzenetére
Az a baj, hogy 1 hónapos gép.
A nem indul-t értsd sehányadjára nem indul el.
Ha Macrinum Reflecttel visszaállítok egy mentést, akkor megy amíg agyon nem verem. Nem csinálok vele semmit (értsd nem telepítek drivert, frissítést, stb) csak hagyom éccakára, reggel már megint nem indul el.Azért rámérek mindjárt az elemre. Köszi.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
djculture #27860 üzenetére
Pont ma jár le a 14 napos visszavásárlási garancia
Mi a helyes bekötés amúgy a tápnak?
Most minden ágon egy dolog van bekötve
1 ág az ssd
1 ág a hdd
A vga-ra megy egy pci expressz a tápból 1. vga csatiba + egy külön ágról átalakítóval még egy a 2. vga csatijábaEz így jó nem?
Mondjuk már mindenhogy bekötöttem...
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
djculture #27856 üzenetére
Nem lehet, hogy a táp a ludas?
Szerintem a Gigabyte nem olcsó darab mert a többi márka olcsóbb, de most elbizonytalanítottál
Szerk: a táp mind a két pci expressz csatáját belepróbaltam a vga mind a ket csatijába egyesével és mindenhol jó volt ha egyesével dugtam be...
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
djculture #27854 üzenetére
Most azt néztem meg, hogy akkor is csippan/bekapcsol ha a videokártyáról lehúzom a tápot!
Nyilván így képet ad mert nincs rajta táp, de akkor is csippan és a razer tartarus is világít, tehát bebootol.
Ha a kártya benne van a lapba viszont nem adok neki tápot, és a monitort az alaplapra kötöm, akkor kép van, gép indul...
Szerk: ha videokártyára egy pci expressz csatit teszek 2 helyett,akkor is indul minden indításra!
-
G@ß!
őstag
válasz
djculture #27756 üzenetére
Szia!
Visszakaptam a tápot, a szervizes kolléga azt mondta hogy semmi problémája.
Kivettem mindent az asztalra, összeraktam, csak 1 memóriával egyik slotba. Utána másik slotba. Aztán másik memóriával. Semmi, meg se moccan.
Kötöttem rá egy ventillátort, egy picit se mozdul meg.
Ma beadtam az alaplapot szervízbe.
Szerinted?
-
oba
addikt
válasz
djculture #27777 üzenetére
hoppá hoppá... van nekem egy másik alaplapom is, átpakolva bele a cuccokat minden frankón működik...
amit észrevettem, hogy ezen a másik alaplapon amivel működik, 20+4 pines tápcsatlakozó van... a másik lapon ami megakad bootnál azon meg 20+8 pines csatlakozó van (az egyik lap egy Asus P5B, ez működik, a másik pedig egy Asus P5k-E, ez nem megy)a P5k-E manualja szerint ha nincs a tápon 8 pines csatlakozó (márpedig nincs) akkor használható a 4es is a foglalat egyik szélébe dugva a kábelt
kérdésem pedig az hogy emiatt lehet hogy azokat a tüneteket produkálja amit korábban leírtam vagy az alaplap a hibás? vagy kellene neki a 8 pin? mert a másik alaplappal még klaviatúra anomáliák sincsenek, minden működik szépen
-
oba
addikt
válasz
djculture #27773 üzenetére
köszi a hasznos infókat, akkor veszek egy tápot... mást nem tudok csinálni
tudnál ajánlani egy olcsó de megbízható márkát/típust? minél olcsóbban megússzam a dolgot az a lényegirodai gép lesz, semmi durva erőforrásigényes app, játék vagy hw nem lesz... még a winchester is ssd
thx!
-
-
-
Aguinaga
őstag
válasz
djculture #27647 üzenetére
Igen, vágom. Boldogult legény koromban elektrotechnikusi végzettséget szereztem, tehát valami sejtésem van ezekhez a dolgokhoz. Aztán lehet, hogy valami elöregedett alkatrészekből lett legyártva a táp, és azért adta meg magát ilyen gyorsan (mert menni nálam már sokat ment).
Különben tényleg táp lesz, mert rátettem a Kodegányt, és azt leszámítva, hogy a vga miatt elkezdett fütyörészni (PCI-e plusz tápcsati már tényleg nem volt rajta), elindult a lap. -
Aguinaga
őstag
válasz
djculture #27639 üzenetére
Sima régi 400W codegen megteszi?
Alap 20 tűs + 4 tűs kiegészítő van rajta, a lapom 24 + 4 + 4 tűs.
Másik topikban azt mondták, tegyem rá nyugodtan a régit tápot (ott nem írtam, hogy Codegen), próbára jó.Közben kiderült (asszony mondta nekem nem tűnt fel), hogy reggel levágta a kismegszakítót a (valószínű) próba során a meghajtók nélkül.
-
BlackPrior
újonc
válasz
djculture #27619 üzenetére
Köszi.
Amit még elfelejtettem mondani hogy particionáltam winchestert mert ugye felraktam az XP-t és nem történt semmi és miután újra akartam rakni csak win 7-et (az volt rajta régen is) nem ment tovább és a biosba se tudtam lépni.
EDIT: Amúgy a SMART nem ír semmi hibát
-
BlackPrior
újonc
válasz
djculture #27617 üzenetére
Jumper resetet csináltam már. Az van még ha lekötöm a winchestert és csak pendriveot dugok be akkor be jön a bios... viszont ott tudok valamit állítani hogy ha visszakötöm a winchestert érzékelje is és tovább menjen? Szóval: Winchesterrel nem tudok bootolni se a biosba lépni. Pendrival viszont betudok lépni a biosba.. O.o elég érdekes.
Smart érzékelést hogy tudok tiltani?
-
-
Kerek
csendes tag
-
halhatatlan
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
djculture #27421 üzenetére
Na most minden periféria nálam van, holnap ráeresztek pár tesztet, igaz csak a monitor+ hangfal jött, illetve kipróbálom nem-e attól fagyott a gép, hogy az USB 3.0-s aljzatba dugták valamelyik 2.0-s eszközt és az meghülyült tőle.... de nem hinném.
Rákérdeztem, igazából a lakás át lett kábelezve rézzel pár éve és nem volt gond a másik géppel (valami régebbi P3), a cégnél nem tudtam kérni kölcsön szünetmentest, most megpróbálok az ismerősöktől hátha...
Régebbi APC Smart gondolm megfelelne erre a célra. Chieftec CGT 500-80P mennyire örül neki az aktív PFC miatt, vagy ha a gép össz kb 100-150W/h-t fogyaszt, akkor egy 600VA szünetmentes nem fog "veszekedni vele"?
Valahol olvastam, hogy aktív PFC-s tápra is mehet a szünetmentes, csak még a PFC bevezetésekor volt (nagyon régen), így nem vagyok tájékozott a témában, ill annyi dereng, hogy ha aktív PFC-s a táp, akkor kb 1,5x akkora szünetmentesre kell ráaggatni és nincs belőle gond. (anno haver Antec táp + kvázi szinuszos szünetmentessel szívott egy sort emiatt, de aztán inkább kihagyta a szünetmentest) -
BlackJapan
tag
válasz
djculture #27408 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy a cimborámnál is ez a probléma?
Szüleinél rákötött a gépre két monitort (egyenként persze), mindkét monitor bekapcsol, de no signal-t jelez, amikor beindítja a gépet. A gép bootol.
Hazavitte, majd otthon rádugta a saját monitorát és megy minden faszán.
A tápkábel az egyedüli amit cserélt a két helyszín között.
Nincs dedikált videókártya, alaplapról megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest