Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni egy hibahoz, amit mar hetek ota probalok helyrehozni.
Tobb jatekban apro megakadast latni. Maga a jatek magas fps-el fut, de a magas fps ellenere is egy igen rovid pillanatra mozgasnal (akkor is, ha nem a user iranyit) megakad a jatek.
Jatszhatoak igy is a jatekok, de elegge hangulat rombolo a dolog, foleg ilyen draga gepnel.A gep: i5 6600k, 16 gb RAM, Asus z170p, 120 gb Kingston SSD, EVGA Geforce GTX980, FSP 500W.
A hiba foleg Frostbyte motoros jatekoknal eszlelheto es akkor a cpu ido is minimalisan egy pillanatara megugrik. Mas jateknal egyaltalan nem lathato vagy ha igen, akkor is csak ritkan es ha keresi az ember. A hiba nem allando, csak alkalmankent jon elo. Dragon Age Inquisition alatt pl konnyen reprodukalhato, mert talaltam a jatek elejen fix pontot, ahol elojon. Pontosan nem is tudom minek mondjam a hibat, olyan, mintha mozgasnal egy nagyon rovid pillanatra ugrana a kep DA alatt, BF4 alatt meg meg pl az utolso elotti campaign-nel, amikor kocsival megyunk, akkor a kocsi olyan nyogve megy, mintha hatulrol huznak vissza es aa mozgas is picit akadozhat...
Ezeket probaltam eddig:
8 gb ram melle vettem meg 8gb-ot
60 hz monitort lecsereltem 144hz G-Sync monitorra
Driver es os csere (most Win10 es 359.00 van fent)
Bios frissites
Cpu/memoria OC
SSD csereSemmi sem hozta rendbe a dolgot....monitort is leteszteltem es nincs frame skip.
GPU max 78C, CPU oc mellett is max 70C.Mi lehet a gond?
Valamelyik ram modul hibas?
Keves a psu es nagyobb kellene?
Hibas a cpu?
Hibas az alaplap?
Szoftver problema (drivert vagy az ost nem szeretik ezek a jatekok)?
SSD a hibas es hasznaljak hdd-t?Minden alkatresz uj.
Koszonom elore is a tippeket.
-
robi baggio
tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Nem lehet, h a videokártyád kezdi megadni magát?Drivereket próbáltad frissíteni, esetleg régit feltenni?
-
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Érdekes dolgokat művel a gépem 1-2 napja. Első dolog, amit észrevettem, hogy a letöltések mappának a rendezése visszaváltott alaphelyzetbe. (nem nagy dolog, de eddig nem volt rá példa) Következő dolog, hogy ma valamiért visszaállította a dátumot valami 2006-osra, talán május. Kb emiatt írok ide. Tegnap már gondoltam rá, hogy újratelepítem (még nem tettem meg), mert valami összeakadhatott vagy valami vírusfélét bekaphatott (eset smart security megy folyamatosan, így erre talán kicsi az esély), de az órás dolog miatt inkább arra gondolok, hogy az alaplapi elem kezd haldokolni. Nektek mi a véleményetek?
A gép:
Asrock Z77 Pro4-M
Intel i3-3240
Samsung SSD 830 128GB
WD Red 2TB WD20EFRX
Mem. 8GB Corsair Vengeance Kit, azt hiszem 1600-asJól gondolom, hogy elem hiba lehet?
-
Repsol600
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Lehet egy Win újratelepítés megoldaná a hibát. Vagy VGA hibás.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Nem tudom mennyire vág témába amit most mondok, de megemlítem hátha emiatt másfelé kell keresni a hibát.
Újra akartam rakni az op.rendszert. A HDD-t lehúztam az alaplap sata portjáról és a a tápegységről, csak az ssd-t hagytam meg, hogy arra telepítsek. Én nem szoktam használni az Optikai meghajtót csak a Win telepítésére, ezért az ideiglenesen nálam ki volt iktatva. Tehát se a satába se a tápegységre nem volt csatlakoztatva. Adtam neki áramot és a 2-es sata portra csatlakoztattam. Indítom a gépet, készültem volna a win telepítésére, de már a boot alatt kettő halk, mély puffanás szerű hang és égett szag. Hát szétégett az Optikai meghajtó. Szét is szedtem. Belül tiszta korom.
Ki is iktattam gyorsan a gépből. A Winyót biztonsági okokból egyelőre nem is csatlakoztattam vissza, nehogy az is elszálljon.
A gép beindul, be tudok lépni a windowsba is. Nem teszteltem egyelőre semmit, de látszólag más kár nem keletkezett, de még átnézem a gépet.
Kicsit már nevetséges az egész történet. Gondoltam megemlítem hátha a táp okozza a boot hibát.
Az sem elhanyagolható tényező, hogy az optikai meghajtó egy elég gagyi alkatrész (volt) a gépben:
LG ODD - DVD Író (Fekete; BareBulk; c.sz: GH24NSD1RBBB; SATA; SuperMulti; SecurDisc)Hogyan tovább szerintetek? Ennyi problémával még én sem találkoztam, főleg egy új gépnél nem. a Vinyómat vissza se merem így rakni, nehogy az is kifüstöljön.
Elnézést, ha nagyon off volt a hozzászólás, de minden infó fontos most a komplex probléma miatt.
Előre is kösz a segítséget és a türelmet!
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
Miért van az, hogy az adatlapomnál lévő konfiggal a Cs:Go alap grafikán elmegy, de szinte az összes többi játék kifagy, laggol, mint pl. a Dirt:SHOWDOWN!!!, aminek alig van igénye. Azt írja ki a gép, hogy a program leállt, a képillesztő nem válaszolt, néha előfordul a bluescreen is... Mindenféle VGA drivert kipróbáltam már, de ugyanazt csinálja. -
tatala77
tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Nekem ez egy defektes drivernek tűnik.
Hát, én első körben újrahúznám a Windowst, egyből a Win10-t feltéve (már lehet
.
Aztán, ha stabilan megy, egyesével visszatenném az alkatrészeket )elsőre csak a vinyót és a VGA kártyát tenném bele, bár VGA kártyát nem írtál...), utána a többit, végül az USB kütyüket.
Az a baj, hogy soxor az ember többet tököl a hiba kiderítésével, mint egy újratelepítés

-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is a Boot Crash hibával küzdök.
Előzmény:
link1: [link]
folytatás, link 2: [link]Beállítottam, hogy amikor crashel ne indítsa újra a gépet, hanem jegyezze az eseménynaplóba a "Minidump" mappába "dmp"-ben. Felraktam a Blue Screen View nevezetű segédprogramot a kiolvasásához. Azóta szépen gyűltek is a hibák:
Mint látható az "ntoskrnl.exe" az mindig állandó az összes hibánál.
Következő művelet a Windbg analízis lenne, de azt még nem próbáltam. Kicsit bonyolultnak tűnik, mivel azt hiszem szimbólumokat kell letölteni hozzá, meg érteni is kéne kiolvasni a hibát belőle. Szóval ha valaki vállalkozik erre vagy segít abban, hogy elmondja hogyan csináljam, annak előre is köszönöm.
Amilyen módszereket elvégeztem a hiba megoldására:
Bios frissítés (verzió: F7; Dátum: 08/03/2015; ID: 8A06AG03)
Megmértem az alaplap aksiját. Megvan a 3 V a multimeter szerint.
Memtest86-ot(Uefi-s 6-os verziót) lefuttattam 9 órán keresztül. Nem talált hibát. Az aida64-el mért sebesség szerint dual channelben van.
Lehúzgáltam minden usb-s "kütyüt" és úgy indítottam a gépet. Nem történt változás.
Minden használatban lévő hardver driverét lefrissítettem a legújabbra, beleértve az intel chipset drivert is. A hálókártyával meg az alaplapi hangkártyával nem foglalkoztam mivel azok ki vannak iktatva a Bios-ban.
Bios-t optimized defaultra állítottam (Kikapcsolta az XMP profile-t is, így most csak 1333 mhz-en megy).
Valakinek valami ötlete a továbbiakban?
-
tatala77
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szia!
Hirtelen ezt találtam, de Linux guru én sem vagyok

[link] -
tatala77
tag
Hát, sokév hibakeresési tapasztalat után kifogott rajtam az alábbi konfig:
- alaplap: ASUS P5KPL-AM
- proci: Intel Core2 Duo E8400
- memó: Hynix PC-5300 1 GB 2x
- táp: Codegen 420W
- ház: Powercube 710 mATX ház.
Ment 2 napig, aztán egy újraindítás után azt csinálja, hogy mikor áram alá kerül (még a bekapcsológombot sem nyomtam meg), felpörög a procihűtő venti, "nyekken" egyet a bekapcsoló gomb, majd leáll, és ezt ismételgeti folyamatosan 8 mp-enként.
Annyit csináltam, hogy a tápot kicseréltem egy HIPRO 360W-osra, eredmény uaz, majd az alaplapon a Power button csatiját lecseréltem a Reset gombjára, eredmény nem változott.
A gépről már mindent lehúztam, se vinyó, se a plusz videókari nincs rádugva.
Nem csippan bekapcsoláskor, csak ez a hülye felpörgés újra, meg újra, meg újra...Minden építő jellegű ötletet örömmel veszek, én már kifogytam belőlük...

-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Adott ASRock H81M-HDS alaplap, WD5000AAKX 500 GB HDD, Kingston Hyperx Fury 120 GB SSD.
Azt szeretném megoldani, hogy az SSD-n legyen a rendszer, HDD-t pedig adattárolásra használnám. Fel is raktam a Win10-et SSD-re, viszont így nem látja a HDD-t(lemezkezelő sem). Ha HDD-ről bootolok be, amin most Win7 van+csomó adat, akkor az látja az SSD-t. Most mindkettő Sata3 portra van dugva.
Jobbnak láttam megkérdezni itt, mielőtt nagyon nekiállnék állítgatni.
Mi lehet a gond?Előre is köszi!
HDD probléma topicba is írtam már, mert minél előbb meg szeretném oldani a problémát. Ha így nem oké, akkor az egyik bejegyzést nyugodtan töröljétek!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
RVR400
üzenetére
Köszönöm a megtisztelő segítségedet.

A lényeget amit írtál nekem értem és köszönöm, én nem használok inte...s gépet főleg as...-os gépet sem.
A miértre hogy miért is nem??
A válaszom következő saját bőrömön tapasztaltam hogy as...ék egyes cuccai igen lájtosak int és am platformon is.
A lényeg saját bőrömön tapasztaltam hogy garancia lejárta után meg nyaklót véglegesen, még alig tudtam használni és ráadásul még nyúzva sem volt.
A tuning és modolás nélkül adta-be a kulcsot, sok pénzt buktam rajta és hetekig nem is volt gépem sajnos.
A másik lényeg ezzel kapcsolatban, mások csupa jókat modanak ass....ék-ról hogy milyen szupi, mindkét platformon is dicsérik.
De hagyjuk a témát ennyiben hogy igazuk is lehet hogy dicsérik. és én magamban már le is zártam most a témát.
Köszönöm ha válaszomat elolvasód.Üdv, István
-
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Több Intel chipsetes ASRock lapnál előfordult régebben, hogy bekapcsoltad, felvillan, majd mintha kikapcsolna, de aztán pár másodperc múlva bekapcsol és be is indul, pl anno a P4i45GV lapok is. Ezek szerint ez náluk tényleg teljesen normál működés. Speciel engem mondjuk megőrjítene, de AMD chipsetes lapjaiknál ezt még nem tapasztaltam, bár inkább áttértem Asus-ra.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
botibe
üzenetére
A véleményem szerint ez a működés nem rendellenes és minden rendben is van a gépeddel.
Az új gépeket csak olvasás útján ismerem mert mindent és sem tudok.
A számítástechnika napjainkban is fejlődik és mindig lesznek új és új gépek, erre csak egy példa D-ALIEN gépek például óriási teljesítményűek és nem olcsó kategória.
A gépet csak láttam de nem ismerem, hallomásból tudom hogy komoly gamer és egyéb dolgokra simán használható.
Az árát nem ismerem még rá gondolni sem merek mibe kerülhet. -
botibe
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Egy kicsit félreérthetően fogalmaztam bocsánat:
Tehát a bekapcsoló gomb megnyomásakor, hirtelen felvillan majd gyorsan elaszik a bekapcsolást jelző led, majd kb 5 másodperc után kezd felpörögni a veni és a HDD, ami olyan 2 másodperc alatt végbemegy. Tehát van 5 másodperc, amíg semmi sem történik. -
IstvánLászló
őstag
A válaszom erre a hsz-re (#30773) botibe
A bekapcsoló gomb megnyomásától számolva olyan 5 másodperc telik el mire felpörögnek a HDD-k és a ventilátorok is.
A régebbi gépeid szinte azonnal bekapcsoltak, de szerintem ő-nekik is 5-10 másodperc kellet biztosan mire felpörögnek a HDD-k és a ventilátorok is.A véleményem szerint ez a működés nem rendellenes és minden rendben is van, csak egy példát mondanék hogy lássad konkrétan mi a helyzet gépednél is.
A lényeg ha autóba is ülsz ö sem indul el rögtön, hanem kell neki is 5-10 másodperc mire fel is pörög a motorja. -
IstvánLászló
őstag
válasz
nemethchek19
üzenetére
A géped ha vírusos lett esetleg és aktiválódik is simán szobadíszt csinálhat géprdbből!!
Az hogy miért mondom eszt neked is itt most, mert vannak rombóló vírúsók amik valóban képesek kárt okozni.
A lényeg megbízható vírúsírtót használjál minnél előb még most, mig működik géped nehogy kár érjen.
Ha bíztosan kiderűl hogy géped nem vírúsos 100%-ra, tápegység is lehet a luas.(#30770) VinoRosso A géped configját leírnád könnyeb lenne segíteni, mert vakon nemlehet segíteni.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
a problémám:
ülök a gépnél, netezek, egyszer csak elhalványodik/elsötétül a kép, a vinyó elkezd prögni, mint amikor alvó állapotba helyezi magát a gép, viszont nem állt le hanem ment tovább sötét képernyővel. Nme tudtam mit csinálni, bekapcs gomb hosszú nyomvattartásával leállítottam. Bekapcsolás után elindult majd leállt. Aztán megint elindult és csak pörgött tovább. A ventik pörögtek, deBIOS nem töltött be, mert nem jött pittyenés és a venti szabályozás sem működött. Csináltam egy CMOS resetet, akkor elindult, de a számítógép valóban lockolva volt, mintha alvó módba helyezte volna magát magától. Jelszót kért, viszont a jelszó mezőbe nem tudtam semmit sem írni, mert nem volt billenytűzetem ! Pedig előzőleg a BIOSban volt, akkor állítottam be az időt, meg töltöttem vissza az alapbeállításokat. Egerem viszont volt, és mind a bill mint az egér ugyanazt a rádiós USB-t használja. Ami még érdekesebb, mivel nem volt billenytűzetem, képernyő billt akartam előhívni, hogy azzal írjam be a jelszót, de az se jött fel ? mondom ilyen nincs, nyomok egy felhasználó váltást és ahogy rányomtam elsötétült a képernyő megint. Ezért leállítottam a gépet újraindítottam, és azóta most megy minden hiba nélkül, de fogalmam sincs hogy ez mi a túró lehetett.
Attól tartok, hogy esetleg a tápom kezd tönkremenni, mert nem rég ment tönrke az előző alaplapom, és először az is fura hibajelenségeket produkált, hol működött hol nem, míg végül beadtaa kulcsot.Mi lehet a gond ?
-
trancemusic
senior tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Malwarebytes egyik verziója is okoz bad pool header-kéket.
-
nightvison
tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Ez csak helytelen leállás miatt van vagy újra indulás miatt van.
Biost frissítd le inkább... Esetleg bios beállítási hiba is lehet -
Repsol600
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Értem, akkor nem valószínű hogy driver gond.
Memória tesztelő is jó lehet, de én inkább egyesével próbálnám az a tuti. Nem lényeg hogy 1,35-ös. Még van egy tippem esetleg biosban adj a memóriáknak egy kis feszt, lehet kevés neki az 1,35, de erre kicsi az esély, 1 próbát viszont megérhet. -
-
Repsol600
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Először próbáld meg leszedni a gyári drivereket az alkatrészekhez. Esetleg még memória hibára gondolnék. Megpróbálhatod csak az egyik memóriával ha jelentkezik a hiba akkor a másikkal ha azzal is akkor nem a memória.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Ez a konfiguráció 1 hónapja lett vásárolva kb. Tehát viszonylag új. Próbálok leírni mindent ami hirtelen eszembe jut és segítség lehet. Hogy miket tapasztaltam, milyen a konfiguráció, milyen beállításokba nyúltam bele, stb. Ami lemaradt és fontos infó lehet számotokra jelezzétek és utána nézek.
Először a Win 7 pro x64-et raktam fel. Ott is jelentkezett hiba bekapcsoláskor, ugyanilyen időközönként, ugyanúgy csak akkor, ha több ideig kikapcsolva volt a gép. Tehát újraindításkor vagy ha kikapcsolás után egyből visszakapcsoltam, akkor nem. Viszont! Win 7 alatt másképp jött elő a hibaüzenet, szóval nem tudom van e összefüggés a win 10-es hiba és a win 7 alatt jelentkezett boot hiba között. Win 7 alatt bootoláskor a fekete képernyő jött elő hibaként, pontosabban a „Windows hiba utáni helyreállítás” és akkor lehetett választani, hogy „Az indítási javítás indítása (ajánlott)” vagy „Windows normál módú indítása”. Ha rámentem a normál módú indításra akkor bejött a Windows és ment minden normálisan. Lehet ugyanaz a probléma csak a 2 op.rendszer máshogy kezelte. Pár hete raktam fel a Win 10-et.
Konfig:
CPU: i5-4590
Ház: Corsair Carbide 200r
Alaplap: Gigabyte H97M-D3H
Ram: Corsair 2x8GB DDR3L 1600MHz Vengeance LP Red memória
Cpu Cooler: Deepcool Gammax 300
HDD: Western Digital Red 1TB
SSD: Samsung 250Gb 850 Evo
Táp: Super Flower 450W SF-450P14HE
Monitor: LG LG 22MP57VQ-P (HDMI-re csatlakoztatva)
Optikai meghajtó: LG GH24NSD1RBBBAlaplapi USB-re ezek vannak folyamatosan csatlakoztatva:
Wifi: TP-Link TL-WN822N
Bill: Gigabyte GK-K6150
Egér: Genius GM 04003A
Hangkártya: Focusrite Scarlett 2i2 usb 2.0
MIDI kontroller 1: Korg nanokontrol 2
Midi kontroller 2: Novation launchkey miniBios-t nem frissítettem az alaplapon.
Bios adatok:
Bios version: F5
Bios Date: 10/22/2014
Bios ID: 8A06AG03A szükséges drivereket a windows update rakta fel automatikusan. Manuálisan csak a kontrollerekhez és a focusrite hangkártyához tartozó drivereket telepítettem. Miután ez megtörtént én a szolgáltatásokban letiltottam a windows update-et. Ez volt 1-2 hete. Most bementem megnézni a szolgáltatásokat, és azt látom, hogy fut az Windows Update, és „Kézi”-re van állítva az indítás típusa. Ezt mondjuk most nem teljesen értem, hogyan történhetett. Én nem tudok róla, hogy visszakapcsoltam volna. Tuti hogy előtte működött a letiltás, mert ha rámentem a Windows updatre a Gépházban akkor ezt írta mindig ki:
„Nem sikerült telepíteni a frissítéseket, de később újból próbálkozunk. Ha nem szűnik meg a hiba, és megoldást keresne az interneten vagy az ügyfélszolgálathoz szeretne fordulni segítségért, a hibakódnak ((0x80070422)) hasznát veheti”
Az, hogy most be van kapcsolva, számomra is egy érdekes anomália. Most megint letiltottam, meglátjuk később mi lesz.Az SSD két partícióra van osztva, az egyiken van a windows rendszer. Az SSD-hez felraktam a Samsung Magician segédprogramot ami automatikusan indul a Windows-al. A program szerint alméletileg a legfrissebb Firmware van rajta.
Biosban az ERP funkciót nem rég bekapcsoltam, mert zavart, hogy a gép kikapcsolása után nem áram alatt tartotta a hangkártyát meg a kontrollereket. Így most már azokat is áramtalanítja a leállítás után pár másodperccel. Egyébként Az ERP mikor ki volt kapcsolva (default-on ki volt kapcsolva a bios-ban), akkor is jelentkezett a boot hiba.
A hiba leírása mindig különbözik mikor előjön a kékhalál a WIN 10-nél. Ezek voltak eddig, amiket feljegyeztem:
• „System thread exception not handled”
• „Kernel security check failure”
• „Bad_Pool_Header”
• „SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (Ntfs.sys)"Volt amikor bootoláskor nem jött elő a kékhalál, csak próbált betölteni a Win 10. Előjött a kis win 10 logo ablak alatta meg pörgött a töltés, de nem történt semmi. Ilyenkor resetelnem kellett. Utána jó lett.
Volt olyan példa is, hogy bootolás közben fekete lett a képernyő és nem történt semmi és nem írt ki semmit, egyszer csak magától újraindult, bootolt és belépett a Win-be.
Egyszer nagyon megörültem, hogy nem jött elő semmi hiba, vígan belépett a Win 10-be pedig egész éjszaka kikapcsolva állt gép. Egyszer csak a Win betöltődése után pár másodperc múlva előjött megint egy kékhalál hibaüzenet.
Ha véletlen sikerült hibaüzenet nélkül bekapcsolnom a gépet, akkor meg nem volt internetkapcsolat. Ha újra indítom a gépet akkor már van net. Néha az is elég volt ilyenkor, hogy kihúztam a Wifi stick-et az usb-ből és visszadugtam. De általában hiba üzenettel kapcsol be a gép, olyankor mivel újraindul magától van mindig wifi. Nem tudom ennek köze e lehet e az ERP bekapcsolásához.
Ha egyszer bebootol a Windows akkor utána nem szokott előjönni kékhalál hibaüzenet és nem is fagy le, akkor se ha hosszú órákig megy a gép. Csak a bekapcsolás a kritikus pont valamiért, ahol a hiba előjön elő valamilyen formában.
Elnézést kérek a hosszú litániáért, de nem akartam kihagyni semmit, nehogy a pontos információ miatt bukjon el a megoldás, mert jelenleg a gond bárhol lehet és nekem nem sikerült megbirkóznom vele. Remélem ti tudtok segíteni, mert nagyon bosszantó már ez.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
Ha a gép indításakor nem jut el a betöltés addig, hogy pl. a Del-el belehessen lépni a BIOS-ba, akkor azt hogy lehet mégis elérni?
Régen valahol azt olvastam, hogy a bekapcsoló folyamatos nyomva tartásával ez elérhető.
Igaz ez és ha igen akkor ez minden konfignál lehetséges?Természetesen bármilyen más megoldás is érdekel.
-
_stick_
őstag
Erre tud valaki megoldást? Teljesen kiábrándító a helyzet, mert nem tudom merre induljak el a hibakereséssel...

-
nightvison
tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Cseréld ki az alaplapi CR2032-es akksit és frissíts egy biost ha van új! Ellenben futtass egy memtstet is.
-
Repsol600
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
A konfigod le tudod írni? Ez valami illesztőprogram hiba, lehet hogy van 1-2 alkatrészed ami nem támogatja rendesen a W 10-et.
-
törölt tag
válasz
junior11
üzenetére
Teljesen jó bele az az alaplap. Az összes 775-ös procit támogatja, az újabbak közül. De úgy látom még 2.53ghz-es Celeron D-t is lehet bele rakni.

Nekem is múltkor vacakolt egy Asus lap, a biosával volt gond, már kezdtem megőrülni tőle.
Ha cserélgetés után is ezeket csinálta az Asus lap, lehet, az a hunyó.
Bár engem szívatott meg már memória, táp, proci, vga, kábelek, retkes érintkezők, zárlatos alkatrészek, stb...
Valamelyik nap is vettem ócsón egy gépet, a tápban a 12cm-es venti nem tudott már megfordulni a portól.
Akyga táp...
Ép kondi nem is volt benne. És akkor az ilyen tápok által hajtott alkatrészeket árulgatják használtan. -
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Ma reggel ugyanez a probléma fogadott, mikor bekapcsoltam a gépet, csak most a hiba megnevezése más volt:
"További részletekért keressen rá később az interneten a következő hibára: Bad_Pool_Header"
Valakinek valami ötlete, hogy mik ezek a hiba üzenetek bekapcsoláskor és hogy merre érdemes keresni a megoldást?
-
nemethchek19
aktív tag
Néha mikor bekapcsolom a gépet bootoláskor a windows betöltése közben (még mielőtt bejelentkezne), előjön a kékhalál.
Ezt írja ki: "A számítógép problémát észlelt, ezért újraindul. Újraindítjuk önnek a rendszert"
alatta: "További részletekért keressen rá később az interneten a következő hibára: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (Ntfs.sys)"Újra is indul a rendszer és utána már belép a windowsba.
Újraindításnál sosem jön elő a hiba. Ha kikapcsolom gépet leállítással és közvetlenül be is kapcsolom akkor se jön elő. Csak akkor csinálja, ha több órát állt kikapcsolva.
-
junior11
veterán
Sziasztok, van nekem egy régebbi asztali számítógépem (kb. 2008 áprilisa óta), amivel már régóta problémák vannak, a rendszer a következő:
Socket LGA 775:
- Asus P5N-E-SLI
- Intel Core 2 Duo E6550 2,33Ghz
- 2x2GB DDR2 RAM 667Mhz
- WD 320 GB SATA II
- grafika Nvidia Geforce 9500GT 1GB
- DVDRW LG ATA
- Modafone táp 400W
- Win10 Home (az említett hiba W7 és W8.1-gyel is megvolt) 64bit
- monitor Samsung T220 1680x1050 DVI csatlakozássalBekapcsolás után nagyon gyakran nem bootol a rendszer, fekete képernyő fogad, nem ad ki hangot, újraindításkor sem bootol gyakran, néha viszont beugrik, a boot néha csak a windows logóig jut el aztán megáll és semmi. Van, hogy boot failure hibát ír ki és F1-re továbbenged, vagy sem. Ha viszont bebootol rendesen, akkor a rendszer normálisan használható, semmi gond vele. Ritkán megesik, hogy szépen, gond nélkül elindul, semmi hiba. Nyáron az alaplapon elemcsere volt, mert egyszercsak nem mutatta rendesen az időt és a dátumot, a csere után már rendben, de a hiba nem szűnt meg.
A gép még régebben volt az egyik haveromnál, aki próbálgatta, hogy mi lehet a hiba, cserélgette a dolgokat, és szerinte az alaplap lehet a ludas.
Ma találtam még a socket 775-hez egy új alaplapot DDR2-es támogatással, és érdeklődni szeretnék, hogy érdemes lenne megvenni és kicserélni az Asus lapot rá? Ezt találtam: [link] - az infó szerint támogatja a Core2 duo procit és a DDR2 ramot is.
Szerintetek jó ez a lap? Ha igen, a többi cuccot rá lehet gond nélkül kötni? Mert akkor megpróbálnám, nem kellene új gépet összeraknom... Ami fontos még, hogy hozzá lehet majd kötni ismét DVI-n a monitoromat? Vagy az úgyis a grafikus kártya (geforce 9500GT) kimeneteléhez csatlakozik - akkor ott lenne a DVI? Bocs, ha sok hülyeséget írok, de nem nagyon vagyok képben a dolgokkal, azért is kérek tanácsot.
Mit gondoltok? Vmi tanács? Fontos lenne. Köszi.
-
botibe
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett a gépem, összeraktam, és működik is, de lenne egy dolog ami zavar, legalábbis nem tudom, hogy helyesem működik-e. Mivel még sosem volt UEFI-s lapom.
A bekapcsolás után a led hirtelen felvillan, és elalszik, nem történik semmi, majd rá olyan 4-5 másodpercre újra felvillan és égve marad, és felpörögnek a HDD-k. Ez normális működés? A bekapcsoló gomb megnyomásától számolva olyan 5 másodperc telik el mire felpörögnek a HDD-k és a ventilátorok. A régebbi gépeim szinte azonnal bekapcsoltak.A gép adatai:
I5-6500
Asrock h97m Pro 4
Kingston 2x4 Gb furry black
2x hdd 2TB
fsp hexa+ 500w
Cm n300Válaszotokat köszönöm!
-
RVR400
veterán
válasz
Apollo_21
üzenetére
Az jó, nekem pont akkor használhatatlan, ha nem XMP-profilt töltök be. Még kézzel is hiba állítom be ugyanazokat, mint ami az XMP-profil betöltése után van, akkor sem indul el a gép, mert kisípolja a memóriákat. XMP profil után állíthatok nyugodtan.
Azért egy próbát megér, hátha van force upgrade, és végigtolva ismét a frissítést helyrejön.
-
Apollo_21
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
Nincs lehetőség frissíteni, a legfrissebb verzióval rendelkezik a lap jelenleg.
Ami még + vicces...az xmp profilt ha betöltöm kinyírja a procituningot, egyszerüen anti tuning lesz az egész gép és nemis akarja bevenni ha a procihoz hozzányúlok, instabillá válik..így most az 1866os Corsair-ek 1333on mennek emiatt.. -
RVR400
veterán
válasz
Apollo_21
üzenetére
BIOS/UEFI frissítés volt már?
Amúgy nekem a mostani lapommal volt egyszer olyan, hogy bármit csináltam vele ,nem indult. Vagyis bekapcsolt a gép, de nem indult be. Nem csipogott a lap semmit sem, már reseteltem, az alaplapi elemet kicseréltem, már póbáltam más procival, más RAM-mal, más VGA-val, másik gépben, amit el bírsz képzelni. 1 hetet basztam el azzal, hogy kértem cuccokat hozzá, meg viszegettem ismerősökhöz próbálgatni. Elküldtem gariban, ahonnan visszajött, hogy a probléma nem jelentkezett. Na mondom fasza, rányomták egy tesztpadra, és kész, de aztán összeraktam, beindult és azóta is megy szó nélkül. Én nem értem, pedig sok rossz alkatrész van már mögöttem...
-
Apollo_21
addikt
válasz
Paja900816
üzenetére
Tuning egyáltalán nincs
Annyit csináltam az anomáliával még jó 2-3hete hogy manualra löttem a procifeszt..ilyen 1,1V-ról kb 1.005re..de atomstabil..és ha visszateszem 1,1re se javul meg.
Tehát más a panasz, de nemtudok rájönni miféle
Auto-n nem hagyok semmit sem amit esetleg manualra átlehet lőkni vagy faragni lehet az irreálisan magas auto feszültség értékeken.
Bios reset és elem csere is sikerült már..mármint hogy megtörtént
Javulás 0 -
-
Paja900816
csendes tag
Üdv első körben én egy bios resetet csinálnék lehet elállítódott egy két dolog a biosban . Esetleg csinálj egy memória olvasás írás késleltetést és mondjuk egy cpu queen aida-val vagy everest-tel. Ha nagyon magas a késleltetés akkor az is oka lehet még a lassú gépnek vagy pedig még esetleg merevlemez lehet megakarja adni magát
-
Paja900816
csendes tag
válasz
Frogmite89
üzenetére
Üdv nekem is csinált ilyen hibajelenségeket a gép nagy valószínűséggel chipset hiba lesz , én szinte mindent kipróbáltam aztán meguntam eladtam mindent külön külön és kiderült , hogy az alaplapomon a chipset volt elszállva s ez okozta a problémát ha garis a lap akkor küld vissza ha nem akkor csere
-
törölt tag
válasz
AndroidGamer
üzenetére
Szeva Norbi95HUN....Képes voltál egy újabb profilt létrehozni, hogy századszorra is megkérdezd ugyan azt? Azért azzal egyből lebuktál, hogy finom utalást tettél arra, hogy NOD32-őt használsz.....Gondolom akkor most nemsokára jönni fog ez [link] a kérdésed amit 2 napja is megkérdeztél ugye?
-
Rison77
senior tag
válasz
AndroidGamer
üzenetére
Szolgáltatások fülön elsősorban nézd meg, hogy maga a játék pörgeti e annyira a processzort, vagy esetleg vírusirtónak nem tetszik, előfordulhat.
-
AndroidGamer
csendes tag
Helló Mindenki!
Nemigazán tudom mi lehet a baj ezzel a játékkal a gépemen, de a következőt csinálja:
A Játék neve: Plants vs zombies garden warfare.
Most vettük meg, erre letöltöm és ez fogadott: 24 Kőkemény fps. De előtte pár hónapja még ki tudtam próbálni az ingyenes Demót [ Origin Game time-on] és akkor még tök jól ment, igaz akkor fps-t nem mértem, de hogy nem 24 fps volt anno az tutibiztos.
Próbáltam újrarakni a Windows-t és Frissiteni utána mindent de nem változtatott a helyzeten
Mit tehetek? Refund, vagy valami ötlet?

-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
A gond....
Lapot váltottam, jelenleg egy Asus Maximus VI Formula-ot hajtok ezzel a táppal, 16gb-t Dominator platinum és
egy régebbi Gainward Phantom GTX580 3gb-al...a táp a vga 3d terhelésére enyhén már kezd hangosodni.
De "elvileg" ez normális jelenség, x terhelésig nemkapcsolja be a ventit stb, stb.Viszont!
A gép 2-3naponta nemakar elsőre bekapcsolni, minden felpörög, majd nem csippan a speaker..így a monitor jelet sem kap /tipikus...balul sült el az oc hiba/.
Kikapcsolom, majd 3-4x ki-be kapcsolja magát utánna, és kiis írja a zárójelbe jelzett, elqrtad a proci tuningot szöveget és bekell menjek a biosba h az alaphelyzetre ált gép beállítást leokézzam.
A gondom ezzel, nincs oc a procin, sem máson....
Kiszürhető csere táp nélkül az h mi hibázik? -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Elnézést, hogy itt is felteszem a kérdést, de mivel az alaplap topikjában nem érkezett válasz (kevesen látogatják) sürgős segítségre lenne szükségem.
A segítségeteket szeretném kérni, mert valami nem jól vagy rosszul van beállítva a gépemen és lassú ...
A jelenlegi H97 Gaming 3 + i5 4590 + Corsair LP 2×4GB (CL9)-os konfigom sokkal lassabban (hosszabb idő alatt) végzi el az egyes műveleteket (pl. vírusirtó lefutása, illesztőprogramok betöltése, biztonsági mentés, stb) mint a régi Gigabytes P35-DS4 lap + E8400 proci + 2×2GB memós konfigom
Ezt látszik alátámasztani az is, hogy egy alkalommal a gépindításkor, amikor az asztal megjelent, felugrott egy ablak amin valami olyan szöveg volt, hogy az "eszközt lehetne gyorsítani". Ezt hol lehet és hogyan megcsinálni?Szerintetek mit állítottam be rosszul (vagy mit nem állítottam be)? Hogy lehetne ezt a lassúságot megszüntetni?
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy gépem: Fujitsu Celsius W360 workstation
Adatai: [link]
Na már most a gép remekelt, migy bele nem pakoltam egy Sapphire HD5750 Vaporx VGA t.
2 molex - PCI x6 csatlakozóval a tápon.Ezt követve a speaker sípol (utána olvasva a kód):
4-2-3-3 Extended Block MoveNa már most, másik táppal is ugyan ezt csinálja.
A VGA másik gépben, a csere táppal remekelt.
A 5750 is indul, gond nélkül az alternatív PC n.Egy passzív MSI 8500Gt vel god nélkül indul.
Mi lehet a gond?
Segítségetek előre is köszönöm!
Krisz
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Van egy Biostar NF61V Micor AM2 alaplap, ami nem indul el. A proci és a RAM jó, másik gépben kipróbáltam. Kaptam kölcsön egy diagnosztikai kártyát, kipróbáltam. E8 E8 feliratot jelzett, a Clock, Frame és IRDY ledek nem világítottak rajta. Rákerestem a kódtra, nem sok mindent találtam, Phoenix bioshoz írt ilyet: "Do OEM initialization or set huge segment". Bár ezen a lapon Award bios van, gondoltam egy CirMOS clear nem árt neki. Azóta nem ír hibakódot, de az a 3 led továbbra sem világít. A többi LED (különböző feszülségek és Reset) folyamatosan világítanak.Úgy tudom a Resetnek el kellene aludnia egy idő után, de nem teszi.
Mi lehet a baj? -
Butchera
csendes tag
Üdv! Sziasztok!
Az első kérésem az lenne hogy privát üzenetbe írjátok a megoldást kérlek mert ezt nem tudom követni.
A gondom a következő, a windows teljesen szépen üzemel, azonban elkezdek valamilyen játékkal játszani a következő van. Exe összeomlott vagy leállt... a gép nem melegszik teljesen üzemi hőmérsékleten dolgozik ez olyan 40-60fok közötti. A konfig egy i5-3470 2*4gb memória asus gtx 560ti direct cu ii , asrock z77 pro.
Windows memory diagnostic a ramra nem írt hibát.

-
Bensee
tag
válasz
Feralheart
üzenetére
Szia!
Próbáld meg csökkentett módba elindítani elsősorban!
Ha úgy elindul, akkor oké, nem a rendszerrel van a baj, de ha úgy sem, akkor egy újratelepítés megoldja a problémádat. Én valami driver gubancra tippelek, de semmi sem biztos!
Biztos ami biztos, egy újratelepítés mindig megold mindent!
(vagy nem)

-
törölt tag
válasz
prmcsk
üzenetére
És még az a vicces benne hogy a gépre fogták hogy hibás mikor szemmel láthatóan a kábel volt eltörve. Én mivel annyira nem értettem a töltő kábelezéséhez nem tudtam hogy a fekete borítás alatt már a kábel van azt hittem az csak egy huzalos erősítés de mint kidrült nem. Ezen nem tudom mit nem tudott észre venni vagy nem akarta. Utána bedugta az ő töltőjét és elkezdte mozgatni a gépben és mutatta hogy már el van törve a dc alzat mivel hol kap áramot hol nem. Érdekes módon a haza úton összeforrasztotta magát mert otthon az általam összerakott töltővel ment. Mondjuk nem is olyannal próbálta ami kell hozzá. 120W os helyett 75 vagy 90 et kötött rá. Gratulálok nekik

-
prmcsk
addikt
válasz
üzenetére
Hányszor volt már és lesz ilyen.

A laptop és egyéb csetresz szervizek többsége még mindig "levétre" játszanak, persze tisztelet a kivételnek.
Persze tehetik, mert az emberek többsége (és ezt komoly felmérések mutatják) funkcionális analfabéta. Nem tudnak egy csavart ki, vagy betekerni anélkül, hogy ne nyalnák el a csavar fejét. Egy lapos sokkal integráltabb, összetettebb az asztali PC.-nél. Abban még elturkálnak és hála az ilyen oldalaknak, jó eséllyel meg is oldják a hibát.Ehhez a tudathoz nagyban hozzájárul a "laposok" bonthatatlanságának és bonyolultságának mítosza. Na ez az az "erő", ami ide vezetett...
-
törölt tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Na várjál megcsináltam itthon a gépet

1. helyre bementem azt mondták ház ez izé DC aljzat hiba , töltő hiba, zsanér kiszakad az alsó műanyagból akksi vége stb
Ja és ráadásul az eredeti Toshiba töltőre azt mondták hogy kamu szar és az tette tönkre a DC csatlakozót.
2. helyre bementem: Ott nem nézték meg csak felsoroltam a hibákat és mondták ha ez mind hiba akkor elég drága lesz a javítás, de ők legalább felajánlották, hogy ha tudják forrasztani akkor megcsinálják. Megkérdeztem tőlük hogy tényleg kamu Toshiba töltőm van-e. Kiderült hogy eredeti gyári meg is mondták a másik helyen nem tudják hogy mit néztek. 1 helyen még azt mondták hogy felmatricázott kamu szar
Nem hagyott nyugodni itthon hogy ennyi hibája van a gépnek. Erre darabokra szedtem. A DC aljzat és a zsanérok köszönik szépen jól vannak. Kiderült a töltőben repedt el egy szál és ezért nem töltött. Akku tényleg nem az igazi de egy fél 3/4 órát még simán elvan töltő nélkül. 1. helyen azt mondták hogy 70-80 ezer lesz a javítás. Erre itthon az árat levittem 12-13 ezer Ft-re. Azért nem mindegy.
Volt 2 szar toshiba töltőm itthon mindegyikben a szál repedt el. Csináltam belőlük egyet és már működik is
Ennyit az 1, helyről Pedig nem egy ismeretlen lyukba vittem be. -
Feralheart
tag
Sziasztok!
Számítógépem filmnézés közben kékhalállal elszállt, és bármit csinálok, az indítási javító indul csak (normál indítás esetén is), mely miután végez, újraindul. Mi lehet a probléma? -
GazVezír
tag
válasz
üzenetére
Köszi a választ. A videókártyát nem rég szedtem ki, portalanítottam, megnéztem, hogy szükség van-e újrapasztázásra, nem volt, minden klappolt. Azóta jó sok idő telt el, mire elkezdte a hibajelenséget produkálni.
A monitorkábel volt egyébként az első, amit megnéztem, rögtön gyanús lett, tekertem, elmozdítottam a helyéről, nem történt számottevő változás.
Kis guglizás után azt gondolom, talán a monitor háttérvilágításával lehet a bibi (CCFL), bár nem tudom mennyi a valóságalapja, hasonló vagy ugyanilyen diagnózisnál mindig ez bukkant fel mint lehetséges megoldás.
-
sagesz93
addikt
sziasztok
adott egy gép, ami valamiért nagyon instabil.
gigabyte p43 alaplap
intel e5200
2x1 gb ram
nvidia 8800 gt
hkc 550 w
500gb hdd(97%os kondíció)Windows 7 volt rajta, most win10, az a legnagyobb gond, hogyha van rárakva valamilyen rendszer, jónak tűnik a gép, aztán néha olyat csinál, hogy bekapcsol, elkezd tölteni a windows, majd ezután semmi (tehát az üdvözöljük már nem jön be).
Aztán ha újraindítom akkor már azzal fogad a gép hogy nem megfelelően lett kikapcsolva, stb.Frissen telepítettem win 10-el, annál is ezt csinálja.
Van erre valami gyógymód?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Megnézettem a gépet egy szakival. Hát nem Örülök
dc aljzat csere mivel aza kis pöcök belül eltörött. Mivel már eddig is a szentlélek tartotta össze a gépet zsanér csere is kell. Az alul lévő műanyag elnyíródott az is csere. Töltő is meghalt vele együtt csere. Akksinak már nem sok van hátra csere. Most nem tudom mi legyen 
-
GazVezír
tag
Sziasztok,
az utóbbi néhány napon rendszeresen azt műveli az első bekapcsoláskor a gép, hogy egy pillanatra ad képet a monitor, majd elmegy. Ekkor újra bekapcsolom a monitort, ismét ez történik, majd semmi. Legutóbb azt csináltam, hogy rögtön átraktam a videókártyát egy másik portra, ám az eredmény ugyanez. A mai nappal annyit tettem, hogy semmit, bekapcsoltam a monitort, majd egyszerűen vártam, a gépet miután eljátszotta a szokásost, kikapcsoltam és csak a monitort hagytam villogni. Kis várakozást követően ismét megkíséreltem egy bekapcsolást és láss csodát, elindult.
Persze ebből még nem szeretnék komoly következtetéseket levonni, viszont annyi talán kijelenthető, hogy ha jó, az nem emberi beavatkozás eredménye. És még annyit tennék hozzá, hogy minden kikapcsolás után áramtalanítok.
Amire én gondolok sorrendben: monitor, videókártya, táp
Ti mit gondoltok, volt valakinek hasonló tapasztalata?
Adatok:
- Gigabyte B75M-D3H
- Intel i5-3450
- Cooler Master Silent Pro 600W
- Gigabyte Geforce GTX 460 OC 1GB
- LG IPS224 -
Frogmite89
csendes tag
Sziasztok! A fórumba összeállított gépet megrendeltem, összeszereltem. Na most olyan problémám van, hogy mikor bekapcsoltam a gépet ment 2 másodpercig majd leáll, eltelik 1-2 másodperc és magától újraindul, majd megint leáll. Amíg le nem kapcsolom a tápot addig csinálja. Egyszer volt olyan, hogy rendesen be bootolt. Gyorsan Windows telepítés, onnantól nem volt baj. Leállítás bekapcsolás es ment. Biosba mindent fel is ismert. Na most szethuztam a gepet, hogy a helyére tegyem, majd mikor ujra összeraktam, megint elkezdte csinálni, es azota be sem tudom bootoltatni, biosig se jutok el. Szétszedtem teljesen vidkari nélkül megprobaltam, masik táppal is ugyanezt csinalja, hdd sincs mar rajta.
Lenne valami ötletetek? Alaplap memoria vagy proci gond lehet?Előre is köszönöm. Ékezetekért és egyéb hibákért elnézést, csak telefonról írtam.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy notebookom toshiba L850-13R reggel még ment a gép töltése esete már nem.
2 töltőt próbáltam mindegyikben van áram mégsem tölt. Mi lehet a baja? -
pdu12
csendes tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Hát, elég rég igazából. Az alap hűtő terhelés alatt elég hangos volt, úgyhogy kicseréltem még kb. 2 évvel ezelőtt, és akkor pasztáztam újra. Azóta nem mertem leszedni, mert elég nehezen sikerült a leszedés/visszahelyezés.

A feszültség érdekes lehet, amikor 7770-et vettem szintén 2 éve, akkor felmerült, hogy nem bírja a táp, de aztán gond nélkül ment a gép. Feltételezem, ha a kártyával lenne a gáz, akkor az már előbb kiderült volna. Se a procsszor, se a videókártya nincs túlhúzva amúgy.
-
pdu12
csendes tag
Sziasztok,
Kb. negyedéve jelentkezett a következő probléma: Ha YouTube-on videókat nézek, akkor kb. a 2-3. videó környékén elkezd laggolni (viszont ha a hátérbe megy, mondjuk zenét hallgatok, akkor nem, vagy legalábbis kevésbé). Feltettem a HWInfot, és alapjáraton 45-50 fok között van a processzor, de ilyenkor felmegy extrém esetben 92 fok köré. Ezen kívül, ha ablakot váltok vagy ilyesmi, sokszor előjönnek ilyen fekete téglalapok, csatoltam egy képet amin látszik:
A melegedés/lassulás előjön még játékoknál (gyakorlatilag bárminél, hétvégén nosztalgiából felraktam a Tiberian Sun-t, és ugyan nem laggolt, de 75 fokon ment a CPU). Torrentnél is előfordul, ha 1 mbit fölött töltök. A videókártya nem melegszik érdekes mód.
Ezek alapján nem tudom, hogy valamelyik merevlemezzel, a processzorral vagy a videókártyával van valami gáz. Windows újratelepítés nem segített.Konfig:
ASRock 960-GM-GS3 FX
AMD Phenom II X4 965 Black Edition
2x2048 MB Kingston DD3 Ram
AMD Radeon HD 7700
3 Western Digital winchester, ebből 2 elég régi, kb. 8-10 évesek, az egyik olyan 4-5 lehet. -
Rison77
senior tag
válasz
Rison77
üzenetére
Közben összeszedtem pár dolgot. ram tesztelve memtest-el, semmi hiba, hőmérsékletek proci-vga rendben. Windows kb frissen telepített 2 hónapos maximum. Linx-et futtattam semmi hibát nem dobott. Érdekesség, hogy bármilyen játékkal játszom, legyen az az új cod ami 8-10 giga ramot megeszik, vagy egy telemoddolt kerbal space program ami szintén nagy ram kedvelő 6-7 giga semmi probléma nincs velük minden flottul megy. Egyedül aminél észrevettem az a Heroes of the Storm, illetve a Path of Exile, teljesen random jön elő, és amikor előjön, restart után vissza se enged a játékba mert betöltés közben ugyanúgy leáll a gép. Van amikor meg egyáltalán nem jön elő ez. Driverek mindenből a legfrissebb van fent. Fogalmam sincs, hogy ez hardveres vagy szoftveres hiba akar lenni.
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Randomra asztalon kikapcsolt a gép kétszer is. Játék közben még nem csinálta. AIDA-ban a feszültség értékek normálisak. A proci nem volt húzva (soha) és a gpu sem. Esetleg a táp? Most lesz 4 éves.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Adott profilomon lévő konfiguráció. A problémám az, hogy játékok betöltése közben fogja magát a gép lekapcsol, majd 2-3 mp után újraindítja magát. Ramon lefuttatva memtest semmit nem hozott, több óra után se, fogalmam sincs mi lehet a probléma. -
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Van 1 bibi.Giga g41mt-es2l
4gb kingmax 1 modul
e6600 pentium (nem C2D)
CX400 táp
1 HDDTegnap fogta magát és szövegbegépelés közben egyszerűen kijelentkezett az oprendszer és leállt a gép. Azóta ha rányomok a bekapcs gombra felpörög majd rövid idő múlva leáll
Mi lehet a baja?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
- GAMER PC! i9-13900 / RTX 4070 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

+1

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(vagy nem)