Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intel fan11
őstag
Win 7 telepítésnél az mitől van, hogy 1szer eljutott 29%ékik és nem ment tovább sztem nem fagyott le, mert a 3 pötty az megy? Meguntam ujraindít, most meg 0%ékról nem akar feljebb menni!
Vmi az IDE-vel lesz! Lehúztam a dvd meghajtót, de mégis azt írja mikor elindítpm a gépet, hogy primary master drive - atapi incompatible! Foglalat meghalt vagy mi?
ja is csak f1-el megy tovább a képernyő! Bios nem jön, be!Lehúztam mindent a gépről! 1 USB billt kötöttem rá! Azzal a bios előjön! De viszont vmi csak van primary master IDE-vel mert incompatiblét ír és csak f1-el megy tovább a képernyő! Mi lehet vele?
-
picilacika
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
próbáltam, így sem jó
-
IstvánLászló
őstag
válasz
picilacika
üzenetére
Kapcsold ki teljesen a gépedet, tápegységed ne-legyen áram alatt.
Ezután csinálj egy cmos cleart és várjál legalább 10-20 másodpercet. -
picilacika
csendes tag
Sziasztok! Egy új Asrock 970 pro3 r2.0 lappal lennének problémáim. USB-s billentyűzetet és egeret nem ismeri fel( egyik hátsó port sem) a biosba sem tudok belépni így a Windowst sem tudom telepíteni pendriveról. Ha dvd-ről próbálom telepíteni a Windowst akkor pedig a ps2-es billentytűzet és egér használata esetén sem tudok belépni a bios-ba.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm hogy segíteni akarsz.

Az új vga nem működik? Másik gépben is tápegység Chieftec 550W-os és ki lett próbálva képet nem ad.
Az alaplapom GA-MA69VM-S2 és ki lett próbálva képet nem ad a vga.
A tápegység Chieftec 500W CTG-500-80P, a másik gépben is ki-lett próbálva.
Az eredmény ugyanaz, BIOS frissítésre nem gondoltam még mert a Nvidia 8800-GT simán pörcre működöt.
Az alaplapomon BIOS frissítéseket végig próbáltam mindet, de a vga nem akar működni.
A hiba jelenséget misztikus hibának neveztem el.
Aszt hiszem minden lehetőséget végig zongoráztam és ezért most küldöm a válaszomat is.(#30395) Komyka kolléga, én nem használnám az alvó-modot, mert több hiba okozója is lehet.
A gépet szerintem csak kínozza fölöslegesen hardveresen.Üdv, István
-
komyka
tag
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy a gépem alvó állapotból random időközönként magától bekapcsol. A másik eset, hogy a képernyőkímélő helyett az van beállítva, hogy 4 perc után kikapcsolja a monitort, és ebből az állapotból néha nem kapcsolja vissza. Annyi hogy bekapcsol alvó állapotból a monitor, de csak sötét kép fogad, és nem reagál csak újraindításra.
Esetleg tudja valaki, hogy ezek mitől fordulhatnak elő?
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Az új vga működik? Másik gépben lett próbálva? Tápegység nem gyenge hozzá?
Az alaplap honlapját nézd meg, nincs e BIOS frissítés kiadva erre a hibára. -
IstvánLászló
őstag
válasz
robi baggio
üzenetére
Szia Robi!
Az új vga-t betettük de nem akar képet adni??
A saját videó-karimat próbára betettem egy: Nvidia 8800-GT és simán pörcre adott képet is.
A bios defaulton van és volt most is, valamiért nem detektálja az új vga-t, mindent megpróbáltam már tényleg.
A vga nem support esetleg valamiért??, még sosem találkoztam ilyen problémával ez hihetetlen számunkra is, de miért én sem tudok rájönni??Üdv
László -
törölt tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Ha nincs védelem, akkor pusztuláskor könnyen túlfeszt adhat az alaplapnak.
-
-
törölt tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Ha a hdd biztosan jó, akkor az alaplap hibás (IDE vezérlő hiba). Hacsak lehet, mindent tesztelj le külön-külön. Az új tápegységet, cpu-t is.
mr_Zé: Első körben alaplap hibának tűnik. Szedj ki mindent az alaplapból, csak a CPU-t hagyd benne. Ha ugyanezt csinálja, akkor CPU-alaplap hibára korlátozódik a lehetőség (illetve tápegységre is). -
mr_Zé
csendes tag
Sziasztok,
Előtörténet: Nyár közepén meghalt a gépem játék közben. Akkor azt hittem, hogy túlmelegedett a processzor (később kiderült, hogy nem), erős "füstszag" érződött, a hűtő eszméletlen forró volt. Pár próbálkozás után leszűkítettem a kört az alaplapra(MSI 970A-G45) és a procira (AMD FX8120), majd visszaküldtem őket garanciális javításra (ezzel a konfiggal egyébként jó 2,5 évet simán működött a gép). Mivel már a proci nem volt kapható, ezért vásároltam egy AMD FX8350-et, illetve egy új házat és egy csomó ventilátort, hogy még egyszer ne forduljon ez elő.
Pechemre ugyan ez a sztori megismétlődött egy hónap múlva, ugyanazokkal a tünetekkel. Rutinosan küldtem vissza az alaplapot és a procit, majd a procit visszakaptam "teszt ok"-kal, illetve az alaplapot levásárolhattam és vettem egy Gigabyte GA-990FXA-UD5-öt. (Közben kiderítettem, hogy a probléma abban gyökerezhetett, hogy az FX8120-at és az FX8350-et is kezdetben 125W-os TDP-vel specifikálták, majd később átírták 140W-os TDP-re. Azonban az első alaplapom csak 125W-ra volt méretezve és ezért valószínűleg a VRM-je megsült a terhelés miatt, viszont kompatibilis volt vele a proci és működött is így sokáig.)
Ezek után sűrű káromkodás közben rájöttem arra is, hogy a tápom(Corsair CX500M) is behányt, mert hiába lett minden (szerintem) hibás alkatrész kicserélve, még mindig nem jó minden, úgyhogy a szervízből visszakapott procit és az új alaplapot sem tudtam kipróbálni. Úgyhogy vettem egy új tápot is.Esetleírás: Jelenleg ott tartok, hogy az új táp (EVGA SuperNOVA 550W) bekötése után a videókártya (GA Radeon R9 270) folyton újraindul, így a gép nem tud bootolni. Kipróbáltam egy régebbi videókártyával, egy Radeon HD4870-essel is, de ugyan azt produkálja. Az R9 270 pusztán annyit csinálni, hogy a ventik egy ici-picit megmozdulnak rajta, mintha el akarnának indulni, de aztán semmi, a képernyő stand-by-ban villog. A HD4870 vetije felpörög, de egyből le is áll, majd indul újra, az állapotjelző LED-jei közül 3 felvillan a 4-ből. Először azt gondoltam, hogy elszállt az R9 270-es is, viszont a másik kártyával is ugyan az a jelenség, így úgy gondolom, hogy máshol lehet a hiba, azonban nem tudom, hogy hol... Próbáltam másik PCI-E slotba tenni a kártyát, a tápkábelt kicserélni, a tápegységen másik PCI-E tápkimenetre kötni a tápkábelt, viszont jelenleg semmi sem segít.
Arra gondoltam, hogy esetleg a táp gyárihibás és nem tudja leadni a megfelelő feszültséget a videókarinak, illetve arra, hogy az alaplap hibás és a PCI-E slotokkal van valami baj, viszont nem tudom, hogy mennyire jó ötletek ezek.
Ezért szeretném a Ti segítségeteket kérni, hátha van köztetek olyan, aki járt már hasonló cipőben.
Előre is köszi!
Zoli
(U.i.: bocs a hosszú text-ért, de már teljesen el vagyok keseredve, hogy nem kevés forint elköltése után még mindig csak a szeméthalmazom van...) -
djculture
félisten
válasz
rocketry23
üzenetére
Nem tudom milyen külsérelmi nyomot akarsz ha nekiestél leszedni a kupakját..A chip nagyon érzékeny szilícium egyből pattan/törik ha erőhatás éri. Lesarkazás és egyéb jóságok Annak annyi.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
üzenetére
No name 400W táp volt benne a 8pines cpu csatiba pedig csak 4 pin volt csatlakoztatva. A tápnak konkrétan égett szaga van és a 4pin es csatlakozo is be van rajta barnulva, meg van égve gyakorlatilag. A táp sokszor random leállt. Superfower 350W ra lett lecserélve, vadi új.
Minden modul működik, post process Memory OK! -ot ír ki. CPU ról nincs lenyomódva paszta venti pörög, nem melegszik alaplap csippan indulásnál. VGA kivéve, disk boot failure-t ír ki. -
robi baggio
tag
válasz
rocketry23
üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jártál volna, ha a lap adja meg magát

lehet kupakolásnál megsérült benne valami.Néztem Én is videót róla, satuban csinálta a mókus.
Lábak nem hajoltak el?
Én is még szívok a fagyás problémámmal
Kicsit feljebb ott a leírás. -
robi baggio
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia László!
Az alaplapi vga-ra értettem.
Én szenvedtem a prociban levő hd4600-al.
Mindenképp a bios beállításaidat nézd meg első körön!
Az új vga foglalata, ahova betetted, abban volt már videókari bármikor is?
ÜdvRobi
-
rocketry23
tag
válasz
robi baggio
üzenetére
Szia!
Szereztem csere processzort, minden frankón működik vele!
Tehát csak a prociban adta meg magát valami. Pedig nincs rajta semmi külsérelmi nyom
Mégegyszer köszi válaszod!
-
törölt tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Miért lett tápcserés, mi történt a rossz tápegységnél, milyen tápot kapott helyette, tápcsere előtt működött rendesen az alaplap? Ramokat tesztelted? Semmilyen hardver ne maradjon rádugva, csak ami a BIOS bejelentkezéshez kell.
U.i: CPU-t is nézd meg, hogy nincs e sérülés, illetve paszta nincs e szétkenődve.
Ajbars: Próbálj másik mikrofont. Pl kameráét. -
Ajbars
csendes tag
Sziasztok tegnap jött meg a gépem i5 4690k
Maximus ranger VII
16gb ram stb...
A problémám a következő:
Sokat játszom multiplayer játékokkal és a teamspek használata közben elhalkul a hangom . A többiek a csapatból kb semmit nem értenek belőlem.
Nincs valami ötletetek? -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Bekapcsolás után ram teszt lefut(DDR3 Unganged Mode) procit felismeri.
Del
ios setup
F9 Xpress Recovery
F12 Boot Menu
End Qflash
De amint ezeket kiírja már hiába nyomok bármit nem reagál rá. Csak ha előre nyomkodom az adott gombot. De pl bios setupot nyomkodom előre, detecteli a HDD-t ODD-t kiirja hogy "prepare to enter setup..." És innen nem történik semmi. Recoveryben visszatölt valami régebbi beállítást utána el akar indulni de IDE modban van kéri váltsak satára, Y/N hiaba nyomok bármit nem csinal semmit. 2db usb billel is ugyan ez, mind kettő jó.
Tápcserés volt a gép valamint újrapasztáztam mi okozhatja?
IDE modba van alapbol. BIOS reset volt.
GA-MA78LMT-US2H
Phenom II X4 955
4x1GB RAM
WD Blue 500GB
SuperFlower 350W
GTX750TiÜdv!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
robi baggio
üzenetére
A proci-ban nincs vga.
Alaplap MSI K9N6PGM-F/FI (MS-7309) csak dualcore cpu 2500-on működik és semmi tuning nincsen.
A Fujitsu NVIDIA Geforce 9300GE 512MB ATX PCI-E ×16 passzív-hűtésű kártyáról van szó, és ezzel van a gondunk hogy mit csináljunk hogy képet is adjon. -
rocketry23
tag
válasz
robi baggio
üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod!
Most álltam volna neki keményebben meghúzni, meg igaziból kíváncsi voltam mennyit hoz a konyhára.
Hát ez nekem most semmit nem hozott a konyhára ebben a formátumban.
-
robi baggio
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia!
Előzőleg vagy volt valaha kártya a pcie foglalatban?
A bios beállításain belül esetleg valami?
Nekem is külön állítanom kellett a biosban, különben nem is láttam a prociban levő "vga"-t.
Lehetséges, hogy automatikusan nem ismeri fel a kártyát, ezért kellene a bios-ban megnézni. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok segítsetek ilyet még nem láttam és elakadtam.
Alaplap MSI K9N6PGM-F/FI (MS-7309)
Alaplapi vga-val gond nélkül működik most is erről a gépről írom most soraimat.A tesom gépébe tett egy használtan vett vga kártyát.
Az eladó korrektül bemutatta neki hogy lássa, működik a kártya és be is tette: Fujitsu NVIDIA Geforce 9300GE 512MB ATX PCI-E ×16 passzív-hűtésű kártyát korrektül ahogy kell.
A lényeg nem-ad képet, én gépembe rakva sem??
A vga nem support esetleg, de miért én sem tudom??
A kérdésem mi a bánat okozhatja hogy a vga eszt csinálja??
Ha lenne megoldás-rá mind a ketten nagyon örülnénk, semmi ötletünk nincsen mit tegyünk.
Köszönjük előre is ha tudnátok segíteni és várjuk a választ. -
robi baggio
tag
válasz
rocketry23
üzenetére
Szia!
Miért kellett kupaktalanítani?
Gyári hűtővel volt, h 80 fokra felment a 4690k procim, de gyorsan vettem egy beqiet dark rock slimet, amivel 1ó30p aida64 után is max 56 fokos volt, magok max 71.
Véleményem szerint a lappal lesz baj.
De mindenképp ki kéne próbálni egy másik procival is szerintem. -
rocketry23
tag
Sziasztok!
Történt az hogy kupaktalanítottam az i5-4670K processzorom.
Berakás után a számítógépem bekabcsolás után folyamatosan ujraindul, 03-as post kódnál.
Ha a memóriákat a 3. vagy 4. slotba rakom akkor elindul a gép (alapból a 2. és 4. ben voltak).
Se az 1. se a 2. foglalat nem működik, az ujraindulást produkálja.Msi z97 Mpower max ac lapról van szó.
Nyugtassatok meg hogy csak a processzornak lett baja, nincs sajnos csere processzorom tesztelni a lapot.

-
robi baggio
tag
Sziasztok!

A játék közbeni fagyásom, még mindig nem oldódott meg.
Nem tudom, hogy az Asus "gamer" alaplapjai mennyire betegesek, viszont megfigyeltem egy hangot a játék indítása után, amit rögzítettem.
Bővebb leírás a videó alatt.
Külföldi fórumokon olvasgattam, hogy a SupremeFX hibája miatt is lehet.Egy embernek pl azért fagytak a játékok, mert az eszközkezelőben tiltania kellett egy hangvezérlőt.Túl vagyok már ezen is.
Egy másik emberkének csak pattogtak miatta a hangszórói.Videóm a hangról: [link]
-
rochee
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
ramokat vagy 6 órán keresztül teszteltem memtest86-al és 1 errort sem dobott. tápot még nem próbáltam másikat,de akkor kipróbálok 1-et. táp okozhatja azt,hogy nem mindig akar elindulni a gép indításnál? vana mikor csak pörög a venti és világít a led,de nem tölt be biosig se.
-
rochee
csendes tag
Valaki segítsen!!!!
gépezés közben akár csak netezés vagy játék közben egyszer csak kikapcsol a gép és nem is indul újra, újra sem tudom indítani,csak ha áramtalanítom a tápot és újra bekapcsolom.
Gép első indításánál van,hogy csak forognak a ventik és világítanak a ledek,de nem jut el csipogásig a gép....szóval biosig sem. ilyenkor a képernyő is full fekete. Viszont nem mindig csinálja. van amikor elindul normálisan. Viszont amikor elindul normálisan akkor is bekapcsolástól számítva van,hogy vagy 5 másodperc mire csipog és megjelenik a kezdő képernyő.
Ma is elindítom a gépet még 5 perce sem megy és böngésző ablak nézés közben egyszer csak full szürke képernyő és újraindul a gép. ramokat teszteltem és azok biztos jók.VALAKI ÖTLET??????
-
kretenallat
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen gépem:
Operációs rendszer Microsoft Windows 8.1 Enterprise
CPU típusa QuadCore Intel Core i5-4570, 3600 MHz (36 x 100)
Alaplap neve Gigabyte GA-H97M-HD3 (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) BIOS típusa AMI (06/26/2014)
Videokártya Sapphire Radeon R9 270X
Memória 2x Kingston KHX1600C9D3/4GX
Képernyő Dell UltraSharp U2412M (DP) [24" LCD] (0FFXD39L03VL)
Lemezes meghajtó Crucial_CT120M500SSD1 (120 GB, SATA-III)
Táp FSP Raider 550Azt csinálja, hogy a beindítások nagy részénél a BIOS-ig 20 mp alatt jut el. Utána rendesen betölt a windows, de már winben szaggat a gép. Elindítok egy CSGO-t, akkor 20 FPS a 300 helyett stb.
Ha újraindítom párszor, akkor egy idő után eljut odáig, hogy betölt rendesen, kb 5 mp alatt windows login ablak.
A VGA-val van baj vagy az alaplappal? Esetleg memória csinálhat ilyet? A tápnak szerintem el kéne bírnia a 270x-et.
Az alacsony FPS miatt gyanakszom a VGA-ra, olyan, mintha nem futna a 270x és az integrált küzdene.
Szerk: Most letiltottam az integrált VGA-t, kíváncsi vagyok mi fog történni.
Szerk. 2: Így is sikerült egy lassú BIOS betöltést produkálnia. -
Twiszted
csendes tag
Sziasztok!
Márciusban egy nagyobb fejlesztésre adtam a fejem.Hozzámkerült egy ASUS Maximus HERO VI alaplap amihez vettem egy i5 4590-et és egy 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingstont (HyperX Fury Black Series CL10) illetve egy 450W-os Chieftec-et.A videókártyám már korábban is megvolt (Sapphire R9 270X).Firssítettem az alaplapon a biost és összeraktam a gépet.Körülbelül 1-1,5 hónapig semmilyen baja nem volt a gépnek aztán random elkezdett lefagyni.Ezt többféle módon is teszi.Néha elmegy a kép,de megy tovább a hang (pl. tegnap valakivel skypoltam,kép már nem volt de a skype ment tovább és hallott engem akivel beszéltem).Van hogy a kép megmarad,de minden más lefagy.Nem reagál az egérre és a billentyűzetre, a reset gombra sem,ha játszom a karakterem az utolsó "parancsot" követi és megy pl. folyamatosan előre.Először a videókártáyára gyanakodtam,de a processzorba intergrált vga-val (APU-val?) is ugyanúgy produkálta ezeket a tüneteket.Újrarakás,driverekkel való kísérletezgetés sem hozott eredményt.Rendszert még nem találtam a lefagyásokban mert van ,hogy napokig nem jön elő a probléma pedig terhelés alatt van a gép,de van, hogy sima netezés közben is lefagy egy nap többször.Ami új jelenség, hogy a Battlefront béta alatt az átlagnál többször sikerült lefagynia,de más hasonlóan magas gépigényű játékoknál ezt nem csinálta.Memtestet nyomtam.vga kilőve így én az alaplapra tippelek, hogy az a ludas.
Gondoltam az új alaplap vásárlása elött még megkérdezem a véleményeteket
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok
Nemrégiben cseréltem alaplapot...Asrock z97X Fatality Killer-ről>Asus Maximus VI Formula-ra.
A szokásos metódus miszerint bios reset és új win kellhet, megléptem.Namost, néha a leállás helyett újraindul, ezt kb 100 normál hibamentes leállás után produkálja..aztán megint jól leáll párszor majd ismét restartol leállás helyett...Passz az oka, a lapon lévő gombok (power, reset) ill a házon lévőek is jól reagálnak és azt teszik amire hivatottak.
Eddig ilyen gondom nemvolt. De még van tovább

Ma reggel pl nemakart indulni, kb 2-3alkalommal csak a vga ventik illetve 1-2neon indult el.
Más venti és eszköz felsem pörgött/nem indult.
Ezt teljes áramatalanítás után tudtam csak orvosolni, majd beindult 3. próbálkozására.
És azzal fogadott hogy Oc failed. A bios alapon...mit és hova nézzek/menjek/állítsak hogy ez megszűnjön
?Tápom egy XFX 850PRo moduláris..használtan vettem de az Asrockkal 3hónapig hibamentesen üzemelt.
De leírom az egész gépet.i5 4690K
Asus Maximus VI formula
Corsair Dominator Platinum 1866mhz 16gb
Xfx 850 Pro modular
Gainward Phantom GTX580 3gb
Hűtő bár nemhiszem hogy érdekes..CoolerMaster V10Köszönök minden hozzászólást a témához.

-
Worker
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Úristen, ez az első alkalom, hogy ilyen 'távtartókról' hallok, de most hogy megkérdeztem 1-2 munkatársam, megerősítették, hogy a ház fém oldala nem érhet hozzá az alaplaphoz... Na én meg szépen odahúztam a házhoz a 4 csavarral a lapot...

Hát remélem ennyi a gond, és ha reggel 7kor hazaérek melóból, azonnal rávetem magam, és újra összerakom!
Nagyon köszi!!!

-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Bajban vagyok, tegnap érkezett meg az új gépem, amit én raktam össze, viszont nem hajlandó elindulni, egyszerűen nem történik semmi ha benyomom a bekapcsológombot, nem pörögnek fel a ventik, semmi sem történik, zéró.
A konfig:
Lap: Gigabyte GA-B85-D3H
CPU: Intel Core i5-4440
VGA: Gigabyte GTX960 4GB DDR5 GV-N960WF2OC-4GD
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX + egy régebbi 1TB-os vinyó
SSD: Samsung 850 EVO (előző gépben is benne volt, jól működik)
Táp: FSP 500W HEXA+
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KWN1Amit eddig próbáltam:
- Csak a legfontosabb kábeleket dugtam be: tápból alaplapra (power switch-et nem kifelejtve) 8+4x2pin; ATX 12v 2x4; CPU Fan. A lapon a memóriák, a proci és a VGA is rajta van (de a VGA-t tesztelés jelleggel nem dugtam rá a tápra).
- Az új táp úgy néz ki jó, mert rádugtam a régi gépemre, és az elindult szépen.
- Próbáltam a régi házam 'power switch' kábelét az új alaplapra rádugni (a kis pöcköknél a lap jobb alsó sarkában az első sor 3.-4. helyre ahogy azt jelzi is), és a régi ház bekapcsológombjával indítani, de azzal sem történt semmi.Amire gyanakszok:
Alaplapra, mivel semmi se történik, VAGY hogy esetleg a háznak nem jók a kis kábelei/bekapcsológombja.Milyen további troubleshoot-ot tudok még végrehajtani? Mi lehet a baj?
Még akarom egyenként tesztelni az alkatrészeket, de ahhoz kéne egy ilyen kategóriás lap, mert az én régi lapomba max a ramokat meg a VGA-t tudom áttenni, a procit nem.
-
Devas
őstag
Üdv!

A gépem Heroes of the Storm közben pár perc után vagy lefagy, vagy a képernyő sötétül el (55-60 fok körül jár ekkor a VGA).
Újraindításkor pár percig vagy d0, vagy d5 hibakód fogad az alaplapi LED-en, majd nagy nehezen sokadik próbálkozásra bootol. Amikor kifagy, a windows órája elfelejti az időt.Konfigurációm az adatlapomon látható.
Nem volt bojgatva a gép már 2 hónapja.Köszönök mindenféle segítséget!
A tápom új amúgy (2 hónapos). -
Godimodi
tag
Hali!
Az aláírásomban levő konfig olyan jelenséget produkál,hogy ha leállítom,akkor utána magától újraindul.Van hogy egyből,van hogy pár másodperc-egy perc után.
Win 8.1 64bit van rajta.Van valakinek valami ötlete? -
paulo92
tag
Újraindítás után ismételten folyamatosan újra indul... Kiszedtem a vga-t ismét csak 1 ram van benne. Kivettem az elemet is BIOS-t próbáltam resetelni. Újraindulások során néha bejön egy másodpercre egy kék képernyő: Gigabyte Uefi BIOS de semmi más szöveg. Ezután szinte azonnal leáll. Érdekes még, hogy a CPU ventillátor nem minden esetben kezd el forogni.... Egyéb ötlet esetleg?
Előre is köszi! -
NXSigma
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszi szépen Tiger, ez volt a probléma!!!
1 napig nem volt áram alá helyezve a gépem, és elállítódott a rendszeridő. Lemerülhetett az alaplapon lévő elem vagy mi lehet a probléma? És mi az összefüggés a weblapok tanúsítványa illetve a pontos idő között?
Most már kíváncsivá tettél

-
paulo92
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Kiszedtem belőle az összeset (4 db van benne). Egyenként tesztelgettem, de ugyan az minden esetben :S
Szer--- Köszi!! mégiscsak műkdöik, az új lapban nem teszteltem a ramokat, és itt megy. Az előzőben mindenféle kombinációval próbálgattam. Úgy néz ki egyenlőre működik. Érdekes, hogy a másik lapon ugyan ezt a problémát produkálta és ott tényleg kipróbáltam minden ram variációt
-
paulo92
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kb. 3 éve raktam össze egy asztali gépet. I3770-es processzort tettem bele. Az elmúlt napokban folyamatosan megállt a gép a BIOS-nál, majd egy-két perc gondolkodás után lépett tovább és töltötte be a windowst. A tegnap előtt óta be sem tölt már a bios sem, folyamatosan újraindul a gép. Mindent lehúztam róla, de továbbra is újraindult. Másik táppal is próbálkoztam az eredmény ugyan az. Ma szereztem egy másik alaplapot, de a probléma továbbra is ugyan az...
esetleg valaki találkozott már ilyen problémával ? Már egyedül csak a procira tudok gondolni, tán az halt meg?
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv
Zoli -
NXSigma
csendes tag
Egy Windows 7-es laptoppal is kipróbáltam és ezzel sincsen semmi gond.
-
NXSigma
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de nem találtam most hirtelen ennél megfelelőbb topikot.
A problémám a következő lenne: A mai nap folyamán vettem egy Windows-os telefont, és azóta kísérteties módon a Windows Xp-vel felvértezett asztali gépem, nem hajlandó semmiféle weboldalt behozni, pontosabban az összes weboldalnak lejárt a tanúsítványa. Azért gondolom, hogy összefüggés lehet a telefon illetve a gépem között, mivel azóta csinálja mióta a Wi-Fi routerre csatlakoztam.... természetesen a PC újratelepítése sem javított a helyzeten.
A laptopomon melyen Windows 8 van, nincs ilyen problémám.
Véleményetek szerint mi lehet a probléma forrása és miként lehetne orvosolni?
-
Vakegérke
félisten
válasz
xTommyx
üzenetére
Szia!
Egyesével próbáld a RAM-okkal futtatni. Ha valamelyikkel döcög, akkor az a hunyó.
Esetleg futtasd a Memtest86+-t, lehetőleg egyesével legyenek bent a RAM-ok. -
xTommyx
csendes tag
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni.
Először is leírom a konfigurációt, utána a hibákat és amiket próbáltam.
Alaplap: ASRock Wolfdale 1333-d667
Processzor: Intel Core 2 Duo E7300 2666Mhz
RAM: Kingston 2GB DDR2 800Mhz + Kingston 1GB DDR2 800Mhz
Videókártya: Nvidia Geforce GT440 1GB GDDDR3
Vinyók:
- WesternDigital WD5000AAKX-08ERMA0; 500GB
- Samsung HD502HJ; 500GB
Táp: RPC 450WYS, 450W.A problémák a következők:
#1.
Lefagy a gép, de úgy, hogy megáll a kép és a hang beakad. Tehát az utolsó látott képkocka marad kinn a képernyőn, a hang pedig ami volt az utolsó fél másodpercben, az ismétlődik.
Kb fél percig csinálja utána megy tovább a gép, mintha misem történ volna. Ez a leggyakoribb.
(ja és még annyi hogy néha ha film közben csinálja ezt és befejezte akkor utána szaggatva megy a kép, online filmnél, youtubenál, ilyenkor újra kell tölteni az oldalt és helyreáll)#2.
Lefagy a gép, úgy ahogy az egyes pontban csak itt nem múlik el hanem újraindul a gép magától.#3.
Aztán van olyan is hogy beakadva marad a gép és nekem kell újraindítanom.#4.
Elmegy a kép de a hang megy tovább, és csak újraindításra jön vissza a kép. Ezt elég ritkán csinálja a gép.#5.
Volt már olyan is hogy a kép megfagyott de az egér és a hang ment tovább. Ez eddig egyszer fordult elő és akkor is nekem kellet újraindítanom.A problémák véletlenszerűen jönnek, leggyakrabban akkor ha játszok, filmet nézek, online filmet nézek, youtube-ot nézek/hallgatok de előfordult már hogy csak egy mappát nyitottam ép meg és akkor fagyott meg.
Kísérleteim a javításra:
Mivel az egész pár hete kezdődött mikor felraktam a windows 10-et, ekkor kezdet akadni, ezért visszaraktam a windows 8.1-et amivel azelőtt jó volt, de ez nem segített.
Próbáltam a videó kártya driverét frissíteni, nem segített. Kipróbáltam régebbi driver verziót, ez sem segített, majd letöröltem teljesen a drivert és újraraktam a legfrissebbet, nem volt jó.
A videó kártyát leteszteltük egy másik gépbe semmi baja nem volt.
Kicseréltem a tápegységet egy 400W-os FSP-re. És ez sem segített.
Amíg tesztelve volt a videó kártya, (pár napig) addig a gép használata közben nem jelentkezet egyik probléma sem. Amint visszakerül bele a kártya folytatódót a dolog.
Míg írtam ezt a szöveget, eközben is megfagyott (#3), hátérben futott a chrome és a youtube-ról zene, érdekesség most a hang nem akadt be, viszont újra kellet indítani.
Na valaki írjon valami okosságot hogy mi lehet a baj és mit csináljak vele.
Már lassan nem az idegesít hogy folyton megfagy, hanem az hpgy nem tudok rájönni mi is a baja.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
RVR400
üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Pont néztem, hogy a magyar AUS oldalon nem láttam ezeket frissítéseket, itt viszont szemet szúrt ez a mondat: "5A97 R2.0 BIOS 2501
Enhance compatibility with some USB device."Mit gondolsz/gondoltok, lehet ennek köze ennek ahhoz, amit leírtam az USB-s gondokról? Laikusként gondolkodom, ne nevessetek ki

Köszi! -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Egy nagy problémával fordulnék hozzátok. 2013 augusztusában vásároltam egy teljes PC konfigurációt. Teljes gyári beállítások vannak a BIOS-ban, nem célom a tuningolás, és nem is használok semmilyen erre irányuló szoftvert. Ennek ellenére váltakozó időközönként, de egyre rendszeresebben nem tudom bekapcsolni a számítógépem, felpörög minden, de fekete képernyőt látok. A hiba az "Overclocking failed" feliratban jelentkezik, ha nagy nehezen reagál a gép a bekapcsoló gombra.
Volt már itt több szerelő is, senki sem tudta megmondani, mi a gond. Bemásolom a konfigurációm:
ASUS M5A97 EVO R2.0
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX
KINGMAX 8GB DDR3 1600MHz
ASUS GTX650TI-DC2O-1GD5 GTX650Ti 1GB GDDR5 PCIE
TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G
FRACTAL DESIGN Core 3000
FSP Raider 550
ALPENFOEHN BrockenBIOS verzió: 2201
Amit megtettünk: kitisztogattuk belülről, memóriát kipróbáltuk másik memóriával, nem használt. Egyedüli dolog, ami használni látszott, ha minél több USB-s dolgot leválasztottunk indítás előtt. Például egy kártyaolvasó valamiért nagyon bezavart. Ez eddig működött is, de sajnos most megint rákezdett, pedig már csak az egér és a billentyűzet van rádugva.
Ezer köszönet a segítségetekért!
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Egy Lenovo Z580 laptopom van, Intel HD4000 és Nvidia GT630M VGA van, Optimusszal. Ma egyszer csak kimerevedett a kép játék közben, semmire nem reagált, úgyhogy a kikapcsológomb hosszan nyomásával kikapcsoltam, és újraindítottam, Innentől kezdve azonban nem indul el a Windows, ha az Optimus engedélyezett a BIOS-ban, csakis akkor, ha letiltom, és csak az Intel VGA-t használom. Próbálkoztam a driver eltávolításával, és a legfrissebb telepítésével, de a hiba ugyanúgy fennáll. Vajon mi történhetett, meghalt az Nvidia?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
w7 esetén is fenn áll, és mostmár sima gémelésnél is előfordul
gpu: 74 fok furmark alatt
cpu: 70 fok intelburn alatt (de nem történik semmi a géppel)
mi a nyavalya lehet a baja? -
Vismajor01
addikt
w10 van a gépen.
Cs:go játékban meccs közben egyszer csak kikapcsol a gép. De olyan szinten mintha az áramból húznád ki. Aztán meccs végén ezt eljátssza még egyszer. Ha dmezek, vagy bármilyen más módon játszom a játékkal akkor nem jön elő a probléma. Ha viszont meccselek (matchmaking) akkor igen.
Internetezésnél sem történik semmi.
Eseménynaplót hol tudom ebben a fosban megnézni? Istennek sem találom -
hentes555
senior tag
Heló
Olyan problémám lenne, hogy adott egy Kingston SSDNow V300 120-as SSD, ami csak egy adott gépben hajlandó elindulni. Eddig szüleim gépében volt, és most abban meghalt a memória, ki lett cserélve egy 2 gb-os Kingstonra. A hiba úgy néz ki, hogy bekapcsolás után bejön az ASUS logó, ahol írja hogy F2-vel vagy DEL-el tudsz biosba lépni. Na, ez 2 mp múlva eltűnik mint ahogy szokott is, de aztán fekete képernyő, villog a billentyűn a num lock led ilyen 1 mp-enkénti ki-be kapcsolással, aztán kb. 10 mp múlva kiírja a monitor, hogy no signal és újraindul a dolog az Asus logótól.
Ha az SSD-t átrakom az én gépembe, ott tökéletesen működik. Ha tesóméba rakom, ott megint nem. Ha az én ugyanilyen típusú, csak 60-as SSD-met rakom be szüleim gépébe, az tökéletesen megy, csak a 120-as nem. A bios egyébként érzékeli a meghajtót.Szüleim gépének konfigja: ASUS H61M-F, 2 gb Kingston ram, G1610, FSP 350-60HHN
Én gépem: ASUS H61M-F, 2 gb Kingston ram (innen raktam át az egyik modult szüleimébe), G2030, Gigabyte 7770, Xonar DSX, FSP Hexa+ 400WValaki valami ötlet, hogy mi lehet a gond?

-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Mostanában játék ,film ,youtube ,zenehallgatás közben néha 10-15 percenként beáll egy pillanatra a hang. (játéknál olyan mint ha megreccenne a kép is)
Olyan hangja van mint amikor a rádión csatornát keresünk ,de csak 1 pillanat az egész.
Mi lehet a baja ,eddig nem csinálta.
Megpróbálok drivereket cserélni meg kipucolni.
Lehet ,hogy az alaplap szórakozik ,vagy a táp ? -
VinoRosso
veterán
VinoRosso
Sziasztok,
van egy oylan problémám, hogy nem indul a gépem. A ventik felpörögnek és kb 5 másodperc múlva leáll a gép majd újraindul és ezt csinálja folyamatosan. Tegnap kezdődött egy ilyen probléma, akkor még csak annyi volt, hogy amikor bekapcsoltam eljutott a BIOS POST screen utánig, majd amikor a Win bootolni kezdett volna leállt. Akkor furcsálltam a dolgot, de mivel újraindítás után elindult rendesen nem fogalkoztam vele. Aztán ment jópár órát a gép probléma nélkül, leállítottam és amikor ma akarom indítani ugyanezt csinálta. Beléptem a BIOS-ba hogy megnézzem nincs e valami elállítódva, meg megnéztem a hőfokokat és mindent rendben találtam. Leállítottam és indítás után ugyanez volt. Azután csináltam egy CMOS resetet mert nem indult a Win sehogy se, és azóta a BIOS se jön be, csak a fekete képenyrő és 5 másodperc után leáll.
Már mindent kipróbáltam, kivettem az elemet, kihúztam a tápcsatlakozókat a lapból, és úgy csináltam a CMOS cleart, lehúztam az összes perifériát, kivettem a RAM-okat és csak 1-et hagytam bent, de semmi...

Van valakinek ötlete ? A lapra gyanakszom mivel az 1 hetes a gépben (Giga P45 DS3 ). -
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
robi baggio
üzenetére
Igen, próbálj ki egy régebbit.
Én viszont nem.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
robi baggio
üzenetére
Üdv!
Másik VGA driverrel próbáltad már?
-
robi baggio
tag
Sziasztok!
World of tanks random fagyás.Akár a garázsban, akár csata közben.Ha a tank mozgásban van , akkor a "motorhangot" hallom továbbra is, és esetlegesen a TS-en a csapat dumáját.
Ctrl+alt+del és egy fekete képernyőt kapok, és egy egérmutatót, ami mozog ha mozgatom.
A képernyő közepén megjelenik, mert kézre vált a mutató.
Ha vakon a kijelentkezésre nyomok , visszajön a kép, majd újból bejelentkezem.
Konfig: 4690k , crosshair VII ranger lap, 16GB hyperx blu 1600MHz RAM, Gainward 660GS VGA, Bequiet 630w táp.
VGA tesztelve másik gépben.
Én RAM kompatibilitási hibára gyanakszom, bár a memtest nem talált hibát.
A gép játékon kívül nem fagy (böngészés,tömörítés, filmnézés)
A RAM és VGA az előző konfigomban is üzemelt, semmi gond nem volt vele játék közben.
Ez volt: AMD FX9370 proci és ASUS M5A99X evo2 lap.
Az intel VGA majdnem minimumon és az Nvidiával szintén alacsony beállítások mellett nem tapasztaltam fagyást.
Köszönöm előre is!
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Régen átálltam már noti vonalra de ma egy ismerősöm megkért telepítsek már egy windowst az asztali gépére és nagy hiba volt hogy nekiálltam. A gép a telepítés előttig tökéletesen működött. Kezdeti lépések: Win7 USB kulcs csatlakoztatva Biosban átállítva a boot sorrend látja a gép a HDD-t és a pendrive-ot is elkezdődik a win telepítés. HDD leformáz win telepítőben és az szépen elindul majd 70% nál kék halál. Sebaj gondoltam memóriák ki alaplap poros megtakarítottam kábeleket átnéztem a HDD-t átraktam a SATA1 portra a SATA 3 slave portból és a gép nem indul el. speaker kikötve csipogás nincs amiből tudok következtetni valamire. Elemet kiszedtem áramtalanítottam majd 20.ik próbálkozásra elindult rendesen.(addig csak felpörgött a proci hűtő venti majd megállt pár pillanatra és újra felpörgött de már úgy maradt mintha rendesen működne. Ezután jön a feketeleves amit képekkel illusztrálok. A pendrive bedugva (tuti jó a saját gépeim is azzal telepítem.) boot sorrend beállítva majd mikor indulna akkor kiírja hogy nincs bootolható eszköz. Mit kellene tennem hogy felkerüljön az a retkes windows?
Az létezik hogy azért nem volt jó a pendrive mert 64 bites win van rajta?
Ez előző okból kifolyólag lehet kék halál a telepítéskor?
A képek alapján kellene valamit még a Bios ban állítanom?
Semmi konkrétat nem tudok a gépról csak annyit hogy egy gyári HP az alaplapon ez áll ms7204 ver1 -
Árpi001
őstag
Közben nekem megoldódott.
Illesztőprogram volt a a hibás.
Más: valaki nem tudná megmondani hogy hogyan tudom az AMD GAMING EVOLVE nevű progit kiirtani? -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Nemrég beszéltem arról, hogy csak úgy magától kikapcsol a gépem, vagy lefagy napi szinten, nemtudom ki emlékszik rá.
Egy i5 4670,
8GB ram,
FSP raider 550,
Giga H87m D3H lapAz történt, hogy elvittem szervizbe ahol napokig tesztelték, de semmi tünetet nem produkáld, azt tanácsolták használjak más USB-s eszközöket, hátha az bassza le. Minden USB-s eszközt kicseréltem, de ugyanúgy lefagyott és kikapcsolt napi szinten. Mondom, ha nálam csinálta és szervizbe nem, gondoltam átviszem öcsémhez, hogy ő is használja, mi lesz vele. Hát öcsémnél is ottvan napok óta és nem fagy le nem kapcsolt ki és már 4. napja ottvan nála.
Szerintetek?

-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Talátam a neten keresgélve egy progit, melynek neve Coder Bag: Disable CPU Core Parking Utility.
Namos ez azért lenne jó nekem, mert egyes játékokban elég kevés Fps-em van, Például PvZ Garden Warfare, és Battlefield 3, illetve Payday 2.
Kérdésem pedig a következő lenne a progival kapcsolatosan? Ez biztonságos? Mármint nem cseszi tökre a gépet remélem..
Ami fontos lehet: A Processzorom: Intel Core 2 Duo E6300 Most 3.15Ghz-re van OC-zva jelenleg.
Tehát ez most biztonságos progi, és egyáltalán van érteleme? Ja és támogatja az intel cpu-kat?!
-
Libidec
csendes tag
Üdv!
Nem tudom indulásra bírni a gépem.
Előzmény:
Bekapcsolt gép közben egy régi, de működő IDE HDD-t csatlakoztattam (volna) a 460W-os tápegységre/annak áramellátására, mikor szikrát dobott és leállt a gép.Következmény:
A gép nem indul.Az alaplap kap, de nem ad áramot, legalábbis az ezelőttig működő USB csatlakozókon, továbbá a ventilátorok sem pörögnek (az alaplapon sajnos nincs LED jelzőfény)
Sem az alaplapon, sem a tápegységben nem látok elváltozódást. (égést, olvadást, kondenzátorok púposodását)
A tápegység nem indul, működik, de még csak nem is cicereg, ha az alaplaphoz van csatlakoztatva. Ha zárom a zöld és fekete drótot (alaplapi csatlakoztatás nélkül ugye), akkor pörög a ventilátora és ad áramot a csatlakozóin.Alaplap: ASRock FM2A75M-DGS
Táp: GIGABYTE Superb 460W GE-R460-V1Leghamarabb Szerdán tudom kipróbálni másik gépben az alaplapot és a tápot.
Addig valami ötlet, megjegyzés, észrevétel esetleg?Illetve javasolták még, hogy nézzem meg nem-e a táp biztosítéka ment csak ki, viszont nem látok/találok benne biztosítékra hasonlító eszközt. A viszonylag újabb tápokban már nincs biztosíték?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
qsotre
üzenetére
Tehát a Win10 óta. Akkor érdemes volna visszarakni az előző oprendszert, hogy azzal is csinálja-e. Ezzel kizárhatnánk a szoftveres hibát.
Ha utána is csinálja akkor hardveres hiba amit csere alkatrészekkel lehet kiszűrni.
Esetleg még azt próbáld meg, hogy kiveszed az egyik ramot majd cseréld fel őket. -
qsotre
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Üdv,
Körül belül egy hete, előtte frissítettem win10-re majd manuálisan újra felraktam. Ha ez számít valamit. Garancia ha minden igaz még minden alkatrészemre van. Van valami ötlet mi okozhatja a gondot ? Esetleg amíg meg nem oldódik a dolog ne erőltessem a kikapcsolást és csak alvó állapotban hagyjam estére a gépet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fogyjunk le!
- Assetto Corsa EVO
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- GAMER PC: Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5, RTX 5070 Ti, 1TB SSD
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ios setup