- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Diniboy
aktív tag
válasz
syberia #42891 üzenetére
CM GX 750 et cseréltem egy Riotoro Enigma G2 650W ra . Erre mondják hogy minőségi csere
(a GX 750ből 2 tipus volt, anno én ezt a típus szám szerint vásároltam, elvileg ez a jobbik széria)
De mivel a használt RX 480am is megérkezett FrozenThrone felhasználótól elsőnek azt kell tesztelnem , sajnos nem maradt más választásom, játszanom kell ma egész nap -
akaido
addikt
válasz
syberia #42881 üzenetére
A 2019-es tanév szeptemberét kezdtük hasonlóan, mert egy vihar 3 switch-ünket, routerunkat nyírta ki. Az egyik ubiquiti, a wifi-ért volt felelős. Ennél- még egy a videóban látottakhoz hasonlóan- az utp kábel vége is fekete lett.
2020 januárjában kaptuk meg a csere cuccokat...közbeszerzés... -
-
Mr.Csizmás
titán
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
syberia #41605 üzenetére
Persze. Ez olyan tény, amit nem is lehet vitatni. De jelen helyzetben ez is csak tipp volt
Ha bejön, akkor jó tipp a 14 nap meg ki lesz használva
Az idézett kollégánál meg ennyiből csak ködszurkálásra telik. Egy HDS-el azért ránézhetne a lemezekre, hátha adatkapcsolati hiba is van ott... viszont nagyon táp gyanú az is. -
FatCutter
tag
válasz
syberia #41244 üzenetére
Alaplapi VGA driver nincs.
Egyébként a kvantum-fizika, a hipertér-ugrás, a teleportáció és a Júzer-error jelenség mindig megteszi a lehető legnagyobb hatást.
Dzsamana-Ragarda (Markos-Nádaus után szabadon)
------------
Egyébként rájöttem, hogy te most csak barátilag akarsz bosszantani.
-
FatCutter
tag
-
MrDerekas
addikt
válasz
syberia #40303 üzenetére
(#40304) nünüke1975Na de a lassulás, csak a boot során tapasztalható csak és a rendszerben már gyors? A régi hdd ki is lett szerelve a gépből?
(#40305) mohalaca Nos lehet a megjelenítőd natív felbontását nem ismeri fel, vagy kezeli a vga. Meg fura dologra képes, ha nvidia driverhez egy ájemdé vidkarit pakolsz
(VGA berakás után volt bios reset? Lehet érdemes lenne)
-
válasz
syberia #39666 üzenetére
SSD árak a padlón, lehet lesz még lentebb is, de 6-7-8 ezerért kapni 120GB-ost is már, ami bőven jó, a 240-esek pedig fajlagosan a legjobbak most, mert 11-12 ezerért van pl. BX500 a Crucial-tól.
Egy brand gép meg kb i3-mal vagy Gxxxx 2-3.gennel pedig 17-25 ezer között.
-
zakarmihaly
tag
válasz
syberia #36930 üzenetére
elvileg a megjelenés óta javítottak az optimalizáltságon, de egy erős közepes konfigon is gondok vannak. számomra ezért is érthetetlen ez az őrület, ami körüllengi a PUBG-t. ha a steam felmérését nézzük, ahol az átlag konfigokat határozták meg, akkor az emberek nagy része diavetítéssel játssza a játékot
-
válasz
syberia #36848 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Alapvetően Linuxot, de Windows-t és MacOS-t is használok, így mindhárom telepítve van a gépre. Egyikben sem látszott hirtelen egyik eszköz sem, csak az USB-s eszközök, ahogy mondtam. Driver csak Windowsra lenne, de nem hiszem, hogy az a gond, ha nem látszik sehol...
Vagyis a Linuxból ki tudtam hámozni, hogy azért csak látja a hw-t:
00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Sunrise Point-H HD Audio (rev 31)
Ránéztem, még a modult is betöltötte a rendszer:
snd_hda_intel 36864 5
Na, gondoltam, rúgjuk ki alóla, hátha megjavul, ha kézzel betöltöm újra. Bár a reboot sem segített, így nem fűztem sok reményt hozzá... Hát, a gyakorlatban semmit nem láttam, viszont ránéztem a
dmesg
kimenetre. Sajnos a pontos üzenetet nem mentettem le, de egy ehhez hasonló szöveget írt:[ +0,102391] snd_hda_intel 0000:03:00.1: CORB reset timeout#2, CORBRP = 0
Ekkor elgondolkoztam rajta, hogy hogyan is idéztem elő pontosan a jelenséget. Napközben még vígan muzsikált egyébként, tudom, mert szinte egész délelőtt a DAW-val dolgoztam...
Aztán hibernáltam a rendszert, s pár óra múlva egy billentyű leütésével térítettem magához. Gondoltam, ez tehetett be neki. Megint lehibernáltam, viszont ezen alkalomból már a power gombon csattant az ujjam, s láss csodát, azonnal magához tért a hang, megy is minden az összes operációs rendszeren.
A timeout is megszűnt.
Kicsit le vagyok képedve, hogy ez a Suspend mód milyen bugosan működik egy komolyabb konfiguráción is...
-
Scaletta
tag
válasz
syberia #36846 üzenetére
Tápegységbe belenéztem, semmi gond, (bár ahogy a ventit visszaszereltem rá olyan hangja van mint egy öreg MTZ-nek) RAM-okat megcseréltem, driver pipa, RAM késleltetés ellenőrzése pipa. Meglátjuk mi lesz ennek a vége. Köszi a tippeket, bár az én tippem az hogy valahol az alaplapon keresendő a probléma mint a tápban. ( Bár új konfig vásárlása esetén az is kuka)
-
MolGabi
aktív tag
válasz
syberia #36832 üzenetére
Sajnos nem tudok másik tápegységet szerezni sehonnan, csak ugye venni boltból, de akkor már oly' mindegy lenne...
Futtatok egy Memtest-et, ha ott hibázik, akkor a memória szivat...
Persze még mindig benne van a pakliban a tápegység, esetleg az alaplapom kezdi bemondani az unalmast...
De mint írtam is, Win 8.1 nem volt ez a jelenség, szóval...
-
ates85
tag
válasz
syberia #36728 üzenetére
Ez egy új Dell PC, i7 7700 proci van benne. Kipróbáltam már úgy is, hogy a másik foglalatba tettem, de továbbra sem hajlandó bekapcsolni amíg a vga benne van. Persze kipróbáltam a karit másik gépen, hogy nem hibás e, de tökéletesen működött. Megnéztem a bios beállításokban nincs e valami furfang az integrált vga-val kapcsolatban, de semmi. Próbáltam már cmos reset-et is és az sem segített. Úgy látszik a Dellnél nagyon nem akarják, hogy más gyártótól származó vga-t tegyenek a gépükbe, és még tápegységet sem tudom kicserélni nagyobbra mert teljesen egyedi alaplapi táp csatlakozókat használ, 24 pin helyett csak 6 pin, lehet ez a probléma forrása? Nem tud elég feszt adni az kicsi alaplapi tápcsatlakozó?
-
HREH
senior tag
válasz
syberia #34051 üzenetére
De olyan létezik, hogy 2-3 éve tökéletesen mennek vele a játékok, pár hete pedig random újraindul a gép, ha bármilyen játékot elindítok?
Nekem nagyon furcsa, de megpróbálok akkor egy cserekártyát kérni valamelyik ismerősömtől (jóval gyengébb lesz, de legalább kiderül, hogy tényleg a VGA okozza-e a hibát) -
zka79
tag
válasz
syberia #33631 üzenetére
A procihűtőt kizárnám mert még éppen hogy csak langyos a hűtő. De a foglalat mögött sincs meleg.
Így a proci nem lehet olyan meleg. Az alaplapi vga borda is csak langyos.
A tápom tényleg nem egy világbajnok és már nem is mai darab. Ezért is gondoltam a táp hibára.
De attól még elégnek kell lennie ehhez a konfighoz. -
PlatiaAmos
tag
-
Attila691112
csendes tag
válasz
syberia #33457 üzenetére
Köszi a válaszokat fiúk. Ott tart az ügy, hogy kicseréltem a hosszabítót (vettem egy újat), + a 2 vastag tápkábelt ami a monitorba viszi az áramot, meg az FSP tápba, vadi újrakra. A hosszabítóból (mivel az egy 3-as elosztós) megy ki minden táp. A kábelek ugyanazok voltak előtte, valaki kérdezte. Most a gépig minden vadi új, meglátjuk mi lesz. Olyan infót is kaptam, hogy a monitor és a videókártya közötti kábelben NINCS áram, pusztán jeleket visznek rajta keresztül. ( Gondolom 4szög jeleket...) Most megy a gép, tesztüzem van, meglátjuk mi lesz.... Még egy kérdés : ha a videókaresz lesz esetleg mégis a hiba oka, és megeszik megint egy monitort, akkor az lehet megoldás, hogy az alaplapi monitorcsatlakozót használni és a dedikáltat kivenni a gépből és hátha úgy jó lesz ? (mert a prociban is van videókaresz) Vagy ha esetleg az alaplap szivat, akkor mindegy, hogy melyik videókareszről megy a dolog ? Akkor is megeszi ?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
syberia #31364 üzenetére
Szia! syberia
Köszönöm az infót, púpos kondi volt a ludas.
A lényeg örülök hogy az alaplap működik.
A porszívó mégsem csinált kárt de megjegyezném óriási mázli és szerencse kellet hogy nem is lett igazam.
A lényeg a porszívót én mégsem, ajánlom géptisztítására.
A megoldás aeroszolos sűrített levegőt ajánlok, biztosan nem okoz semmilyen kárt, neked és másnak sem ha géped tisztítod vele ki. -
IstvánLászló
őstag
-
rayoliviero
veterán
válasz
syberia #31345 üzenetére
Masodik inditasnal jo volt. Meg most tudom kiprobalni majd megint.
Lappal en mindig szivok, mindegy milyen marka.
Mondjuk most en rugtam bele. De a new cpu installed szoveget neha mar beleterdeles elott is felnyomta. Most beleterdeles utan pedig az UEFI bealitasokat is elfelejtete.
Remelem, hogy nem lesz vele baj a tovabbiakban. Meguntam mar az orokos szerelest. -
G@bi90MR
aktív tag
válasz
syberia #22790 üzenetére
Szétszedtem a tápot, látszólag minden ok, de lehet hogy táppal lesznek gondok. De már nem tudom mire gondoljak. 3 napra kivettem a VGA-t így 0-24-ben gond nélkül futott a gép. Amint visszaraktam, egyből elkezdődött megint a hibajelenség, ugyanazzal a hibaüzenettel, amit korábban linkeltem, BIOS-ban is. Kivettem a VGA-t, utána viszont nem volt hajlandó elidnulni a gép. Bekapcsolásra bekapcsolt pár másodpercre, majd kikapcsolt és ezt elátszotta addig, amíg meg nem untam. Megcseréltem a memóriákat, továbbra is ugyanez. Amin nagyon meglepődtem, a gép ugye nem indult el, hosszan tartva a kikapcsoló gombot kikapcsolt, de rá 1 mp-re visszakapcsolta magát!
Ezt is a végtelenségig játszhattam volna, ha nem nyomom le a tápot. Hagytam állni az egészet 10 percre és első blikre bejött minden, immár VGA nélkül, de fut minden. Mit kellene cserélni, hogy jó legyen??
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
syberia #22778 üzenetére
FSP Bluestorm 2 400W, 2007-ben vettem, kb 2 hónaposan garanciás lett, kaptam egy másikat, az 2012 végéig bírta, a kinyílt kondikat cseréltem, azóta jó, ugyanolyanok a feszültség értékek, mint új korában. Kezdek erre gyanakodni én is, szétszedem, aztán hátha csak kondi megint.
-
manya777
tag
válasz
syberia #22763 üzenetére
Értem. Megtudnád mondani esetleg hogy kb hány Wattos táp lenne az, ami elég egy ilyen Pc-hez?
Amd FX 6100 3,30GHZ Am3+ Box proci,
Gigabyte GA 970 A DS3 alaplap,
crucial Spectek ddr3 1600 MHz RAm,
zaphire HD 7750 VGA,
egy 1 Tb os Sata vinyó,
+ egy kingston ssd now 300 v vinyó
+ egy dvd író -
-
TrollBalint
addikt
válasz
syberia #22235 üzenetére
Azt még nem próbáltam, viszont így utólag azt mondom ennek voltak előjelei. Vettem egy túlfeszvédős elosztót kb egy éve, és azóta ha valamit bedugtunk a konnektorba néha elment a kép,de úgy, hogy a reset se működött, csak a ki-bekapcsolás. Én az elosztora gyanakodtam, de akkor lehet nem is azzal volt a baj? Csak szerencsétlen egybeesés?
-
TrollBalint
addikt
válasz
syberia #22231 üzenetére
Gari már szerintem nincsen rá, bár pont tegnap volt a kezemben a garipapir, már nem találom
de 2010 lett vásárolva, augusztusban a gép. A memoriakhoz nem nyúltam és estéről reggelre történt ez a probléma, de persze egy próbát megér
kipróbáltam, de nem jött be, ugyanaz a reakciója
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged