Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokerke86
tag
válasz
tariattila
üzenetére
En ertem h ahany szolgaltato es regi annyi szoft, de azert megiscsak idegesito, hogy egy 110.*** soft vana telomon, amit nem tudok frissiteni a gyarilag erre szan t szofttal, pedig kijott mar a 200.*** es 400.*** is.
Egyelore nem akarom atirni a Product kodot, mivel ket napos a telefonom es azzal eluszna a garanciaja szerintem. Azert kosz a tippet a kod atirasara, ha mar nem birom tovabb, akkor raszanom magam es atirom. -
SEFAN84
aktív tag
Sziasztok.Olyan programot keresek,amivel nyomon tudom követni a GSM,UMTS hálózatok erősségét!tudtok ilyet?Előre is köszi a segítséget!
-
jokerke86
tag
válasz
tariattila
üzenetére
az enyem szolgaltatohoz kotott, a masikat nem tudom. Az enyem romaniaban volt veve, a masik kb Magyarorszagon. De mindketto lenyegeben ugyanaz a telefon, ugyanaz a soft kene ra szerintem, vagyis a legujabb
-
Hello!
Lehet valahogy állítani a hangerőn?Az első lépcső túl nagy az utolsó meg nem elég hangos(E71)
-
jokerke86
tag
Lenne egy kerdesem, most vettem egy E63-mas nokiat es szerettem volna frisiteni a symbiant. Amikor a Nokia oldlan megneztem, hogy a sorozatszama alapjan mi a legfrissebb, amit ratehetek, akkor a jelenleg a telefonon levo verziot hozta ki, mig egy masik E63-masnal egy sokkal ujabbat.
Ezt hozza ki az enyemre:
Latest available software for Nokia E63, product code 0587659
Version: 110.21.006Ezt hozza ki a masik telefon sorozatszama alapjan:
Latest available software for Nokia E63, product code 0568869
Version: 400.21.013Mi lehet az oka? Miert nem tudom frissiteni? Mi a megoldas?
Elore is kosz!
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Oda meg nem enged belépni
(FExplorerrel legalább is)
Ha nem a C:-n van hanem a kártyán, vagy mass memorin, akkor kábeles kapcsolaton keresztül PC-ről Kommanderrel menni fog. Én így tettem at a régi üzeneteket az újabb gépre. (Persze Symbian-os volt mind a két gép.)
A C:-n leginkább csak hack után lehet piszkálni. -
RootRulez
félisten
Újabb kérdés...
Van olyan Symbianos progi, amivel be lehetne tesztelni, milyen gyors a telefonom a hálózaton, akár wi-fi neten? -
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
na a pc suitével összejött úgy, hogy egy saját mappába importáltam, onnan pedig a telefonból át tudtam helyezni a bejövőket, de a kimenő mappába sajnan nem lehetett betrenni, így azok elvesznek, bár annyira nem is hat meg
a bejövő volt fontosabb 
köszi még egyszer mindenkinek!
-
válasz
RootRulez
üzenetére
"Kéne", ez jó szó, de sajnos mint látod, nem így van

Privát könyvtárak másolgatásával elvileg meg lehetne oldani, de nem tudom hirtelenjében megmondani, hogy melyik UID is tartozik az üzeneteket kezelő szervezhez.
Ha más nem találja ki, később utána nézhetek (amiről eszembe jutott, hogy ígértem a telefonkönyv tesztelését, bocs ez kimaradt.)
Viszont az biztos, hogy hack kell hozzá, nem tudom ezt meglépted-e már.
-
RootRulez
félisten
Ha az üzenetek mentési helyét átállítom telefonról memóriakártyára, akkor nem kellene felajánlania, hogy átmásolja, mik most vannak? Mert ilyenkor eltűnnek az eddigi sms-eim, de amint visszaállítom a mentési helyt telefonra megint látom őket, tudtok erre megoldást? Hogy másolhatom át az eddigieket?

Jááj, elfelejtettem leírni, aki nem tudja 5630-as nokiám van...
Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ezt a fring-et ki lehet kapcsolni, hogy ne ne induljon autómatikusan? Ma egyszercsak észreveszem, hogy rámírtak "msnen" mert elindult a program, wi-fin felkúszott és be voltam jelentkezve...
-
tariattila
veterán
Jó móka az új Google Maps 4.0 ! főleg az új Google Buzz réteggel...
pár órácskát elszórakoztam mire a környékemen lévő hozzászólásokat átnyálaztam...
de be lehet kapcsolódni bárhol a világon a buzz-ba...Ez a Gúgli nem tétovázik, fejleszt rendesen.......

-
Rhino666
addikt
Ez már kb. az 5. telefon amit egyhuzamban veszem, de még egyik se vált be.
Pedig csak egy másodlagos telefonról van szó, annyi elvárásom van hogy normálisan lehessen telefonálni, sms-t írni, csúszkás legyen, lehessen felvenni meg letenni a hívást csúszkával, ki lehessen lépni/le lehessen zárni csúszkával és nehéz legyen (eleinte fém burkolatút akartam, de rájöttem hogy olyan már végképp nem létezik, ami még ezt is teljesíti.- A Sony Ericsson csúszkái a hívást leteszik becsukással, viszont olyankor nem rakják vissza magukra a billentyűzárat.

- A Samsung fém csúszkája zavaróan könnyű és idióta a szövegbevitele is, egyébként a "csúszkakezelésben" ez a legjobb.
- A Nokiával az említett problémák vannak, már 8800 Arte-t is próbáltam, azt egy élmény kézben tartani, sőt, annál a csúszka is normális, de az meg naponta lemerült és részletes híváskezelő sincs benne (kivel mikor hányszor meddig beszéltem).

Igazából már LG Crystal-on is gondolkodtam, bár azzal kapcsolatban sem tudom hogy reagál a csúsztatásra, meg hogy abban van-e részletes hívásnapló...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Na, feltettem a Fringset. Müxik is jól, de ha küldenének fájlt azt nem látom, ergo fogadni sem tudom, ez ilyen vagy nálam nem jó valami?
Üdv: RR
-
meroly
veterán
válasz
Rhino666
üzenetére
Beugrott, a Luna is így csinálta

Ha lecsuktam és épp benn voltam valamiben, akkor nem zárta be csak felajánlotta a középső gombra,hogy bill. zárása. Azért hozom fel példának mindig a lunát, mert slide volt és nokia. A 8800 amúgy nem így csinálta, de abban még régebbi S40 volt.
Ha ennyire nem jön be miért vettél nokiát?
-
Rhino666
addikt
Le kene, ebben igazad van. De sajnos ha a menuben vagy valami alkalmazasban vagyok, akkor eszre se veszi hogy osszecsuktam, ha a kezdokepernyon, akkor is csak annyit tesz az erdekemben, hogy osszecsusztatas utan a dpad kozepso gombjahoz a lezarast rendeli hozza.
Ostoba szegeny... Na az ilyen bosszanto aprosagokra szoktam azt mondani, hogy "Nokia", enyhen pejorativ ertelemben.
Szanalmas, hogy a 3310 ota egyetlen tisztesseges telefont sem tudtak piacra dobni, megis piacvezetok. 
-
válasz
Rhino666
üzenetére
Nem, egyáltalán nem. Ha a telefon szoftvere nem tartalmaz erre beállítást, akkor sajnos szivacs van. Nem igazán értem, le kéne zárnia pedig...
A hazai pályámon szálltunk harcba
Mondom, hogy Symbian. 
Ha semmilyen AVKON/egyéb S60-specifikus dolgot nem hívsz egy Symbian alkalmazásban, akkor az módosítás nélkül fut S60-on, UIQ-n és valószínűleg a házilag fordított Symbian base rendszeren is. Sőt, ez csak a múlt - a jelen az, hogy az S60 = a Symbiannal.
-
válasz
Rhino666
üzenetére
A MIDletek (azaz MIDP alkalmazások, amiket többek között az S40-es telefonok is tudnak futtatni) küldhetik magukat a háttérbe, amennyiben a telefon is támogatja. Nem tudom mondjuk, hogy a telefonod tudja-e, de a jelen problémában nem számít.
Ugyanis a telefonkönyv, napló és tsa. nem Java alkalmazás. Valamint Java alkalmazás nem nyúlhat másik Java alkalmazáshoz, nem lehet MIDP-ben task managert írni.
Az S60 pedig egy Symbian OS-re épített platform, ergó az.
-
meroly
veterán
válasz
Rhino666
üzenetére
Alkalmazások a java programoknak van, az én telómban is van, pedig ez aztán biztos nem symbian.
Javaslok két cikket, minden hátsó gondolat nélkül, hogy jobban elmélyedhess a témában.
Series 40
Series 60
Tuti nem "fut" java a háttérben sajna, de lennie kell megoldásnak rá. Bár a 8800-ban még nem, de a Luna-ban már volt ilyen ha jól emlékszem. -
Rhino666
addikt
Akkor minek van egyáltalán Alkalmazások menüpont?
Fú hogy rühellem a Nokiát hogy egyetlen normális telefont sem tud csinálni. 
Hiába nézem a telefonbeállításokat, szerinted akarnék én buherálni ha magától is menne a dolog?

Java progival megoldható az ilyesmi, vagy az nem tud a háttérben futni?
-
meroly
veterán
válasz
Rhino666
üzenetére
S40-es a teló, tehát nem symbian, zárt oprendszer, nem tudsz alkalmazásokat telepíteni, max javát.
Na lényeg a lényeg hogy a telefonbeállításoknál keress ilyet, hogy bill.lezárása csúsztatáskor vagy valami ilyesmi (fedlap volt, de az egy fold készülék).Többiek: milyen telefonguru? mivan?

-
Rhino666
addikt
Üdv!
Ma vettem egy Nokia 5610-est és iszonyatosan bosszant benne, hogy nem lép ki mindenből és zárja le a billentyűzetet, ha összecsúsztatom.

Gondoltam biztos van valami program vagy hack, ami ezt a hiányosságot pótolja, de csak s60-ra találtam.

Ha valaki tudna javasolni valamit, vagy végső esetben egy kis tanácsot nyújtani hogy hogy lássak neki leprogramozni a dolgot (nem írtam még Symbian kódot soha), azt megköszönném.

Üdv:
Rhino666 -
attisx
addikt
Ezek mind a Jbak Taskman funkciói.
-
meroly
veterán
Amiket itt írtál ezek az említett program funkciói, vagy a beépített programok (telefonkönyv) beállításai, vagy valami hackelés (mint a regedit a winfosban)?
E51-em sajnos megjegyezte, és jajj, hányszor tárcsáztam félre, mert a megszokott módon hívtam, hogy névjegyzékbe be, kétszer le és hívom X-et. -
attisx
addikt
Persze, minden app.-nál külön-külön lehet megadni a szabályokat (auto run on startup, auto kill on sent to back, kill after boot, kill on memory clean up).
A Telefonkönyvnél biztos nem jegyzi meg az utolsó pozíciót, de engem speciel ez nem zavar. Tudni kell kompromisszumot kötni, semmi sem lehet tökéletes...

-
meroly
veterán
Ez nagyon jó, és akkor gondolom lehet szelektálni, hogy csak a beállított programokkal tegye ezt. Mert pl sms írás közbe nem jó dolog, tehát ott ne lépjen ki (bár asszem úgyis elmenti piszkozatokba).
Ez csak részben oldja meg a dolgot, mert attól még a program megjegyezheti az utolsó pozíciót, hogy hol állt a kurzor mikor kiléptem. És engem ez utóbbi inkább zavar, minthogy a háttérben fut-e vagy sem.
Erre megoldás? -
attisx
addikt
-
attisx
addikt
Nem tudom a többi FP2-esen hogy van, de az N86-on például, a Telefonkönyv, (illetve a Napló is), ha a a sima Exit (jobb gomb), ha az Options/ Exit paranccsal próbálok kilépni ugyanúgy ott marad a futó processek között. Csak feladatkezelővel lehet kiirtani...
Egyébként akit ez zavar, az Jbak Taskmannal könnyen orvosolhatja a dolgot, csak be kell állítani az alkalmazás program szabályainál, hogy háttérbe küldés után automatikusan záródjon be.
-
válasz
RootRulez
üzenetére
No para, tényleg multitaszking a rendszer, ha írt volna valaki, akkor azt azonnal megkapta és kezelte volna az MSN programod. A váltogatástól nem csukódnak be.
A fejlesztői előírások azt javasolják, hogy a piros gomb megnyomására csukódjanak be az alkalmazások - de ez sincsen kőbe vésve, mint meroly tapasztalta, ezt egyes beépített alkalmazások nagy ívben letojják, lásd az FP1-es telefonkönyvet.
-
meroly
veterán
Hú hát ez már "bonyolult" egy telefonhoz nekem

Nem kimondottan rajongok érte, mert számgépen oké, mert egyszerre futtatok és használok is több alkalmazást, de telefonon tuti nem. A sok funkció (e-mail, pdf, word, stb) tetszik, de hogy mindig ki kelljen lépkedni, nem elég a piros gomb, az már annyira nem. De úgy látszik nem vagyok/voltam vele egyedül mert az FP2-ben már "javították" ezt, ha jól láttam/jól emlékszek a saturnos mutatványra, mert nagyon nem tudtam figyelni, ugyanis a gyerek épp egy nokia 3720-at rágcsált (még jó hogy csepp/nyál álló)

-
meroly
veterán
De az 5630-ban kilép, legalábbis a saturnos mintadarab

Ilyenkor akkor mi a teendő?Ez az örök gyűgöm a symbiannal és azért is félek az E63-tól (annak ellenére, hogy hosszas keresgélés után úgy néz ki minden feltételnek megfelel), hogy olyan komplikált nekem. Szeretem gyorsan lerendezni a dolgokat, hívás vége, piros, menü, csillag oszt kész. Miért kell még kilépegetni mindenből?
-
meroly
veterán
Skacok, E51-em volt valamikor és abban, ha belépsz a névjegyzékbe, hívsz valakit és lerakjátok a piros elutasítás gombbal, akkor ugye "kilép" a névjegyzékből. Viszont ha újra belépsz, akkor ott marad a kurzor, azon akit legutoljára tárcsáztál. Az E63 oprendszerében is így lehet?
A menüvel ugyanez a gondom, viszont az 5630 már nem így csinálja. -
S-eye
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a Symbian^3-ról lehet-e majd 4-re frissíteni?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Milyen msn alternatívát ajánlatok 5630-ra? Feltettem egy Q-MSN nevű progit, de még nem tudtam tesztelni... Jó lesz ez nekem vagy tudtok jobbat?
Köszi: RR
-
BaliJack
aktív tag
Bele lehet majd túrni a fent levő szoftverbe javítási szándékkal?
Pl. nagyobb képet a bejövő hívásokhoz, vagy ne induljon újra a telefon, ha aktív az e-mail-letöltés, vagy ha hozzáférési pont csoportot hozok létre, akkor más programok vagy csak a saját programok is el tudják érni. Ezek egy Nokia E61-nél lennének
. -
norbee2244
senior tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Köszönöm szépen
nem a pontos számolás a lényeg csak hogy azért ne a csillagos égik menjek fel 
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
norbee2244
üzenetére
Hívásbeállításoknál a hívásidőtartam kijelzése. A másik meg a naplóban a hívásidőtartamoknál. De ebből csak akkor lehet telefonszámlát számolni, ha másodpercalapú vagy.
-
norbee2244
senior tag
Üdv Symbian guruk
Van egy n82-es telefonom ,de egyszerűen ahogy vége a hívásnak nem írja ki hogy hány percig telefonáltunk ez lenne az első problémám a másik pedig hogy nem e lehet megnézni az össz telefonálást kimenő részről?Htc Kaiserem volt előtte abban volt egy rész ahol leírta a bemenőt/kimenőt ez alapján állapítottam meg a hó végi telefonszámlám vagy ha valami ehez hasonló program/szolgáltatás lenne és tudtok róla örülnék ha elmondanátok
-
Langsam
aktív tag
Sziasztok. Samsung Innov8-ra (i8510) keresek memókártyára adatmentő (naptár, telefonkönyv, feladat, jegyzet) és fájl titkosító progit. Rákerestem itt a fórumban, de nem találtam. A nokiaprogramokon néztem, kettőt találtam -Easybackup 1.0 és a Terasight Pro. Backup- de egyik sem hajlandó települni, pedig elvileg az enyém is S 60-as. Megköszönnék valami ötletet. Köszönöm. Üdv mindenkinek.
-
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
Köszönöm a válaszokat Uraim!Kipróbálom majd!A Handy progik nem mennek,legalábbis amit eddig próbáltam!További tippeket is szívesen várok!
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy van egy SE P1i telefonom!Erre keresnék 1-2 progit!Egyik lenne egy olyan hívástűzfal féle!Tehát,pl ha hívóazonosító nincs,akkor azt ne fogadja,stb.,egy fájlkezelő,meg egy olyan lejátszó ami dvix-et is lejátszik!Egyenlőre ennyi.Valaki segítsen!Előre is köszönöm!
-
Bibby
addikt
Tudnátok ajánlani egy egyszerű-nagyszerű email klienst nokia E61-re?
-
válasz
RootRulez
üzenetére
Egyiket se jelenti ezek közül.
Két dolgot jelent:
1) A szoftverfejlesztők benézhetnek a színfalak mögé, nem kell a használhatatlan fejlesztői fórumon szívniuk, vagy sok pénzt fizetni alapvető információkért.
2) A gyártók kapnak egy alaprendszert, amit persze baromi sok helyen illeszteniük kell a saját hardverükre, de legalább nem kell licencdíjat fizetni.Ráadás rövid távon:
+1) Amíg nem válik el nagyon a SF a jelenlegi telefonok Symbianjától, egy az egyben átültethetőek elemek az új verzióból, mint pl. a ^2-es fájlkezelő.sekli: Ha nem lehet tetszőleges buildet a telefonra flashelni, igazából semmi ilyesmi nem fog történni.
-
RootRulez
félisten
Egy kérdés, ami elsőre megfogalmazódott bennem. -> Ha a symbian, "ingyenes" lesz, olcsóbbak lesznek a telefonok?
Vagy annyit takar, hogy otthon mindenki hegeszthet magának op rendszert a telefonjára?mod: Utánajárva a cikknek, a kérdésem elég nagy hülyeségnek tűnik, de nem törlöm, hátha magyaráz valaki valamit, hogy értsem...

Igen én vagyok az, aki egy hete találkozott saját Symbianbos telefonnal életében először... (azaz vakablak szindróma)
-
Vtwo
őstag
" Bréking: mától teljesen ingyenes a Symbian!
A Symbian Foundation megtette azt az égetően szükséges lépést, mellyel a verseny élmezőnyében tarthatja a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerét.
Eddig megközelítőleg 330 milliónyi symbianos mobiltelefont adtak el a világon, melyek elsöprő többsége Nokia telefon. A finn gyártó még 2008-ban, 410 millió dollárért vette meg az eredetileg a psionos múlttal rendelkező Symbiant, és most teljesen ingyenessé és nyílt forráskódúvá tette a platformot.
A Symbian Foundation BBC-nek nyilatkozó ügyvezető igazgatója, Lee Williams szavai szerint "ez a világ eddigi legnagyszabásúbb nyílt forráskódra váltása". Az "ihletet" nem titkoltan a már eleve nyílt forráskódú, ingyenes Google Android sikere adta ". -
tariattila
veterán
Köszi a jbak linket!! Sajna ezzel is az a bajom mint a többi 4-5 változattal...amiket különböző helyekről töltöttem le.
Hülye vagyok hozzá??? mindegyik ugyanazt csinálja...két opció van: auto start, skin support mindkettő kipipálva (ezek közül mindkettő kell???) telepítésnél kérdezi,hogy nem kompatibilis folytatja? okézom, települ...indítom, bejön az elválasztott képernyős menü és ezzel kifújt...menüben két lehetőség: say hello! és exit...az elrejt-re pedig semmi ugyanúgy mint a jelzett alkalmazásokra se reagál...csak piros gombra lép ki...
Mit kell ezzel csinálni??? az baj lehet, hogy a handy taskman fent van a telón?? (bár kilépve...) -
sekli
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
Van az alap homesharing cucc is, de arról nem sok infót találtam, valamelyik telefonon volt is egy gyári videó, hogy ez a home sharing milyen egyszerű, milyen szuper, milyen mobil, de nekem nem úgy tűnt.
Legjobb lenne, egy program, mint a Windows Mobile-os Total Commander, abban remekül lehet a munkacsoport gépeit böngészni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Programozás topic
- Milyen routert?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 81% akku 450 ciklus
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(FExplorerrel legalább is)

Van olyan Symbianos progi, amivel be lehetne tesztelni, milyen gyors a telefonom a hálózaton, akár wi-fi neten?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondom, hogy Symbian. 

Ez aranyos...