Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
attisx
addikt
válasz
potyicsoki #4904 üzenetére
Az a probléma, hogy az Android nem szereti az adhoc hálózatot, a Joiku viszont csak ilyet tud. Helyette próbálkozz a BlueVPN-nel, ezt a droidos eszközre kell telepíteni, és a segítségével (ha minden jól megy) bluetooth modemként lehet használni a telót.
-
attisx
addikt
válasz
bull84ghia #4751 üzenetére
De. Neked inkább valami olyan kell, mint a myExplorer.
-
attisx
addikt
válasz
wolfman #4589 üzenetére
Van még a SoundHound is, ahogy látom E72-re is elérhető, de ez is fizetős.
-
attisx
addikt
válasz
gáspár lászl #4519 üzenetére
Ha Nokia Suite nem kínálja fel, akkor még nem jött ki a T-s verzió. Természetesen fel lehet rakni más verziót is, Phoenix és Navifirm programok kellenek hozzá. Bővebb infó: [link]
-
attisx
addikt
válasz
gáspár lászl #4517 üzenetére
Belle
-
attisx
addikt
válasz
gáspár lászl #4484 üzenetére
Az első kérdést passzolom. A másodikra meg vannak pl. ezek:
-
attisx
addikt
válasz
gáspár lászl #4381 üzenetére
A Hard Reset-et én nem ajánlom, Symbian^3-on több kárt okoz, mint hasznot. Inkább próbáld meg Phoenix-szel újrahúzni a szoftvert, erről a "telefonodgyártója"programok.hu -n találhatsz bővebb leírást.
-
attisx
addikt
E72-nél (lásd kicsit fentebb) működött, meg a saját N86-omon is. Mondjuk az is igaz, hogy ezek már S60v3 FP2-esek, míg a 6120c FP1-es, ezek szerint utóbbiban még jobban ügyeltek a biztonságra...
Nem tudom, esetleg egy Phoenix-es újra flashelés otthon, vagy a sarki GSM-ben...
-
-
attisx
addikt
válasz
dokee78 #4028 üzenetére
Első körben eressz rá egy Hard Reset-et: [Zöld]+[3]+[csillag] gombokat egyszerre nyomd le és tartsd nyomva, miközben megnyomod a Bekapcs. gombot is, ekkor elvileg kérni fogja a biztonsági kódot (ami ha nem változtattad meg 12345), majd visszaállítja gyári állapotába a rendszert. Ha a reset nem segít, akkor irány a szerviz.
-
attisx
addikt
Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám: nyomkod fele annyit. Egyébként, amennyire én tudom, sajnos az E66-nak ilyen rossz az energia gazdálkodása, illetve gyenge az akkuja.
(#3753) viztelen:
Ingyenes profil váltó: Pofile Scheduler by DrJukka
Ébresztő: Megnyitod az Órát Opciók/Beállítások/Óra figyelmeztető hangja. Sajnos csak egyfélét lehet megadni. Külső ébresztő program biztos van egy rakás, de konkréten egy sem ugrik be.
Wifi kereső: WeFi
Handy Taskman alternatíva: Jbak Taskman
A letöltött sis-ek, amik egyből települnek is, általában törlődnek, ha nem, akkor a Memórikártya/ download mappában kell keresgélni.
(#3754) RootRulez:
Külön szakmai topik nincs, csak a kapcsolódó hírekhez tartozóak: [link]. Sajnos Home/End bill.komb. nincs. Viszont a 6-os / 8-as gombok nyomva tartásával (különösen a 10.1-es verzióban) egész gyorsan lehet fel-le scrollozni az oldalakat.
-
attisx
addikt
Kezdő képernyőről belépsz az "ossza meg fényképeit"-ben, itt látni fogsz egy pár képmegosztó oldalt kilistázva, mindegyiket egyenként kijelölöd, nyomsz egy "Opciók"-at, és mindegyiknél beállítod, amit korábban leírtam, így lehet eltüntetni a főképernyőről, a megosztás sort.
A készenléti órára: úgy látszik itt is az "N79 szindróma" lépett fel, értsd a programozók túlzásba vitték az energia takarékosságot. Sajnos ezzel nem lehet semmit csinálni.
Tudom nem ugyanaz, de próbáld meg, hogy mikor elsötétedik a kijelző (lezárt billentyűzet esetén), nyomva tartod 2-3 másodpercig a középső funkció gombot, ilyenkor elvileg egy nagy méretű digitális órának kellene bevillannia.
-
attisx
addikt
1. Beállítások/ Általános/ Testreszabás/ Témák/ Energia takarékosság/ Dátum
2. Megnyitod ezt a megosztásos izét, majd Opciók/ Beállítások/ További Beállítások/ Mutatás készenléti képernyőn/ Ki. A lényeg, hogy ez mindegyik megosztó megoldásnál ki legyen kapcsolva, és akkor elvileg eltűnik a megosztás sor.
3. A sima S60v3 FP2-es telefonokon (mint a 6700 Slide is) sajnos nem olyan szabadon testre szabható a HomeScreen, mint az újabb E szériásokon. Itt gyakorlatilag csak a fent leírt megosztást lehet kikapcsolni, illetve az email értesítést. Ez utóbbi: Beállítások/ Általános/ Testreszabás/ Készenlét/ Email értesítések.
-
attisx
addikt
válasz
hackman27697 #3731 üzenetére
20MB szabad RAM-al ma már nem sokra mész. Szóval a készülék cserén kívül nincs igazán más megoldás...
-
attisx
addikt
Na ja, a Python-al az a legnagyobb baj, hogy van "kismillióféle" mega-giga-hiper modulpack hozzá, csak épp mindig hiányzik valami létfontosságú belőlük. A fejlesztők, illetve a másod/ harmadlagos megosztó források pedig sokszor b#sznak odaírni, hogy pontosan mire is van szükség a cucc működéséhez...
-
attisx
addikt
válasz
tariattila #3450 üzenetére
Errefelé ez nem úgy megy, hogy "megszerkesztem feltöltöm". Szigorú szabályai vannak az egyedi arcképhez jutásnak. Neked az adatlapod alapján, még 263 nap és kb. 1340 szakmai hozzászólás hiányzik hozzá. Bővebb infó
szerk.: Karmaaa!!!
-
attisx
addikt
válasz
RootRulez #3426 üzenetére
A leglényegesebb különbség Opera Mini és Opera Mobile között, mint ahogy Karma is írta, a Mobile egy natív, tehát kifejezetten Symbianra (illetve külön WinMo-ra) írt teljes értékű böngésző. A böngésző motor állítólag megegyezik az asztali Opera 10 motorjával. Mivel teljes értékű böngészőről van szó, a weboldalakat is sokkal pontosabban jeleníti meg, mint a Mini. Gyakorlatilag ugyanazt látod, mint egy asztali böngészővel, csak a szövegeket tördeli át a kijelző szélességéhez, illetve nincs flash. Ennek megfelelően a Mobile nagyobb adatforgalmat is generál, mint a Mini, mivel ez alapértelmezetten nem az Opera saját szerverein előtömörített tartalmakat jelenít meg. Ezért is érezhetted lassabbnak a Minihez képest, ez többé-kevésbé orvosolható az Opera Turbo bekapcsolásával, bár ilyenkor kritikán aluli minőségben tömörített képeket kapsz.
Amúgy a Gyorshívó tételeit úgy tudod módosítani (mind a Mobile 10-ben, mind Mini 5-ben), hogy az adott elemet kijelölve, megnyomod az 1-es gombot, vagy hosszan nyomva tartod az ötállású navi gomb közepét, majd a felugró menüből értelemszerűen kiválasztod a szükséges opciót. Ez a két módszer használható továbbá: szöveg kijelölés/copy/paste-re, hivatkozás új fülön történő megnyitására, képek megnyitására/ elmentésére, stb. Gyakorlatilag amolyan "jobb klikk" funkciót lát el.
-
attisx
addikt
Ezek mind a Jbak Taskman funkciói.
-
attisx
addikt
Persze, minden app.-nál külön-külön lehet megadni a szabályokat (auto run on startup, auto kill on sent to back, kill after boot, kill on memory clean up).
A Telefonkönyvnél biztos nem jegyzi meg az utolsó pozíciót, de engem speciel ez nem zavar. Tudni kell kompromisszumot kötni, semmi sem lehet tökéletes...
-
attisx
addikt
-
attisx
addikt
Nem tudom a többi FP2-esen hogy van, de az N86-on például, a Telefonkönyv, (illetve a Napló is), ha a a sima Exit (jobb gomb), ha az Options/ Exit paranccsal próbálok kilépni ugyanúgy ott marad a futó processek között. Csak feladatkezelővel lehet kiirtani...
Egyébként akit ez zavar, az Jbak Taskmannal könnyen orvosolhatja a dolgot, csak be kell állítani az alkalmazás program szabályainál, hogy háttérbe küldés után automatikusan záródjon be.
-
attisx
addikt
válasz
tariattila #3231 üzenetére
Igen, az elsőt.
Az "R"-es "RC"-s verziók beta teszt verziók, ezek nincsenek aláírva...
-
attisx
addikt
válasz
tariattila #3224 üzenetére
Például a végleges Jbak verziókat nem kell házilag szignózni, csak a betákat...
-
attisx
addikt
válasz
tariattila #3221 üzenetére
Vagy a Jbak Taskman-t, ami egy fokkal okosabb, mint a Handy Taskman és még warezolni sem kell hozzá...
-
attisx
addikt
válasz
vati182 #3114 üzenetére
Igen folyamatosan fut a háttérbe, gyakorlatilag átveszi a beépített feladatkezelő helyét, ugyan úgy a Menü gomb hosszú nyomva tartásával lehet előhívni.
Ahhoz, hogy beállítsd az automatikus leállítást egyszerűen csak jelöld ki a kívánt feladatot a baloldali listából, majd "Menu" / "3. Program rules" / "Kill after send to back" (felülről a második checkbox).
-
attisx
addikt
válasz
vati182 #3112 üzenetére
Használj Jbak Taskman-t. Ebben külön-külön minden alkalmazáshoz meg lehet adni programszabályokat, pl az esetedben, hogy háttérbe küldés után, automatikusan zárja be az alkalmazást...
-
attisx
addikt
Évvégére majd csak elkészül...
Egyébként az előzetes látványtervek alapján csak egy dolog bántja a szememet (grafikus (szerűség)ként nem tehetek róla ez az, ami elsősorban megfog
), hogy az akku töltöttség indikátort miért kellett oda rakni a bal sarokba, a térerő mellé? Szerintem sokkal esztétikusabb a jelenlegi (tradicionális) kétsarkos elrendezés. A vissza gomb igazán megfért volna az alsó "Toolbar" részen is...
Na mindegy, legyen ez a rendszer legnagyobb hibája... Mondjuk a Nokiát ismerve messze nem ez lesz az...
-
attisx
addikt
válasz
MC Pite #3048 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy mindezeket a 'Mini 5 beta 2' is tudja.
A lényegi különbség, hogy a 'Mobile' az egy egy natív kifejezetten symbianra írt alkalmazás, gyakorlatilag egy teljes értékű böngésző. Ennek megfelelően a generált adatforgalom is megegyezik egy asztali böngészőével (igaz, a 'Turbo' használatával úgy 40 százalékkal csökkenthető a letöltött adatmennyiség, de érezhetőn lassítja is az oldalak betöltődését, és a képeket is kritikán aluli minőségben tömöríti). Ahogy már előttem is írták, sokkal pontosabban jeleníti meg a weboldalakat, helyesen tördeli a tartalmakat, rendesen kezeli a szkripteket, stb...
ngage: én az N86-on előtelepített 10 játékból 3-4-et ha kipróbáltam, után keretprogrammal együtt töröltem mindet a halálba, abszolút nem tudott lekötni. Mondjuk úgy általában így vagyok a mobil játékokkal. Jelenleg össz-vissz két játékom van egy java alapú Sudoku, illetve a Marble Maze, na ezekkel ha olyanom van időtlen időkig eltudok szórakozni...
-
attisx
addikt
válasz
MC Pite #3037 üzenetére
Hányszor leírtam már én ezeket különböző topikokban, de általában csak leoltottak. Pedig igenis jogos elvárás, hogy az S60 is hozza legalább azt a minimális szolgáltatás kínálatot, amit a "buta" kis tesó is nyújt. Aztán, akinek ez nem elég, az kedvére telepíthet szebbet, okosabbat...
Annyiban vitatkoznék az általad elírtakkal, hogy beépített mértékegységváltó (konverter) az S60-ban is van. Ráadásul szerintem jobb is, mint az alap S40-es javás progi. Mondjuk igaz, hogy nem lehet benne új átváltási formulákat létrehozni, de nagyon speciális, tudományos számításokat meg úgyse telefonon fogunk végezni. Ha meg valakinek mégis ilyen jellegű ingerenciája támad, akkor ott az első bekezdés utolsó mondata...
-
attisx
addikt
válasz
breezer88 #2999 üzenetére
A leglényegesebb különbség az, hogy a rezisztív kijelzőket nyomni kell (időnként az sem árt, ha kéznél van a ceruza), míg a kapacitív kijelzőket úgymond elég simogatni.
A Nokia jelenlegi érintős kínálatában, csak az X6 rendelkezik kapacitív kijelzővel, az összes többi rezisztív.
-
attisx
addikt
válasz
Sztbeni #2973 üzenetére
Nincs különbség, mindkettő teljesen kisöpri, gyári állapotba állítja a Tel.memóriát. A különbség csak annyi, hogy a Soft Reset (*#7370#) egy szoftveres paranccsal végrehajtott visszaállítás, míg a Hard Reset egy kikapcsolt készüléken, mondhatni "erővel" kikényszerített visszaállítás.
Szerk.: Megint lassú voltam...
-
attisx
addikt
válasz
MC Pite #2963 üzenetére
Esetleg próbáld ki a Nokia Photo Browsert, de ez is ömlesztve mutat mindent.
Könyvtár szintem képeket nézegetni, tudtommal csak a Resco Photo Viewer-el lehet, de ez fizetős.
-
attisx
addikt
válasz
RandomGosu #2855 üzenetére
A Nokia Maps alapból egy ingyenes térképnézegető szoftver. Tehát ingyen leszedhetsz hozzá bármilyen térképkészletet, a térképeket a telefonon böngészheted, lekérheted a pillanatnyi pozíciódat, útvonalat tervezhetsz (demó módban végig is vezet rajta).
Viszont a valósidejű, úgynevezett turn by turn navigáció minden formája fizetős. Legyen az akár hangos, vagy a kijelzőn történő vizuális útmutatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VoLTE/VoWiFi
- Spórolós topik
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest