- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36522 üzenetére
Akkor viszont erdekes :/
-
rob210
Topikgazda
válasz
sanyirenyo #36520 üzenetére
pedig csodák nincsenek.
Ha füstől nem égeti el a naftát ha pedig nem égeti el az azt jelenti nem kap elég levegőt.
Ha nem kap elég levegőt akkor a turbót és a levegő csöveket kell megnézni.Ha a szelepnél méred a turbónyomást és ilyen alacsony akkor az azt is jelenti, hogy már ott nincs meg a megfelelő mennyiségű levegő.
Tehát akkor a turbó felújítás után, hogy lett kimérve ?Nem tudsz valami ismerőssel haver szomszéd sógor anyós
cserélni egy turbót?
Rögtön kiderülne mi a helyzet. -
diablo1984
veterán
válasz
sanyirenyo #36513 üzenetére
Ez ugyanaz az elv, mint ami az 1.9tdi-n volt, a garett gt15-ös. Van pár szelep, ami a turbó nyomását befolyásolja, anno nekem is cserèlni kellett, mert nem ment az autó, persze hibakód az nem volt!
Viszont nálam ha a turbó kis szabàlyzóján azt a kis vèkony csövet ha lehúztam, akkor nem tudta tiltani a turbót ès 2 baron is töltött, lényegében nem engedte el a nyomást.
Egy próbát megér neked is, talán.....
-
Hugo85
aktív tag
válasz
sanyirenyo #36516 üzenetére
Azt az eshetőséget kizárjuk, hogy a felújítás nem sikerült jól?
Wastegate nem tud kiakadni/átszakadni vagy bármi? Azt nem tudjátok nyomás próbázni, hogy tényleg annyinál engedi-e el a felesleges nyomást? -
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36513 üzenetére
Ja már látom telon nem tudtam nagyítani
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
sanyirenyo #36512 üzenetére
Nagyon alacsony a turbó nyomás, azért füstöl feketén.
Sok a nafta, kevés hozzá a levegő. Az összes nyomás csövet ellenőrizni kell. IC nem kapott követ? Nem szorult be a turbón a szelep?
tresh 2 féle rendszer van, az egyik vákuum vezérelt, a másikat a nyomás vezérli. Nem ismerem a pontos típust, de meg kell nézni, hogyan viselkedik a turbó reguláció.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
sanyirenyo #36497 üzenetére
Ezt a nyomást padlógázon mérted?
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36507 üzenetére
Németeknél néztem dci topikba 1.5 dci nél írta a srác hogy neki ezt dobta igaz 106 lovas. No mindegy én 100% biztos vagyok hogy a turbó töltés/szabályzásnál van a bibi főleg ha új a turbó, ill hogy 0,2-0,3 bar-t tölt. Ennek lambda-s a turbó vezérlése ugye (vákuum) vagy rosszul emlékszem ? Mert ha igen meg kéne nézni hogy gáz adásra egyáltalán mozdítja e a geo kart.
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36504 üzenetére
DF004 turbo charging pressure sensor circuit a hiba kód ( nyomásérzékelő) itt tuti turbó gond lesz és nem mechanikus hanem elektronikus.
-
mycso
Topikgazda
válasz
sanyirenyo #36504 üzenetére
Esetleg még ITT tedd fel a kérdésed, hát ha tudnak valami okosat mondani, ott több a tapasztalt renaultos.
Egyébként nekem is turbó hibának tűnik az alapján, amit leírsz... -
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36499 üzenetére
hmm.. akkor nem nagyon értem hogy hova tűnik el a turbó nyomás..
Mert az erőtlensége tuti ebből fakad legalábbis az általad leírtak alapján. Esetleg még egy turbó szemre vételezés (ha nem volt) nem e lóg/kotyog. Ha meg kergeted egy hosszabb távon akkor se javul a helyzet ?
-
Hugo85
aktív tag
válasz
sanyirenyo #36499 üzenetére
Izzítógyertyák lyukain keresztül bele kéne nézni a motorba sztetoszkóppal. Lehet valamilyen mechanikus hibád van.
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36497 üzenetére
Nem szív valahol falsh-t? Turbó csőnél ? 0,2-0,3 az nudli 0,8-1,0 bar körül kéne töltenie ha parkettázod...
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36495 üzenetére
Vezérlés volt cserélve mostanában ? Mert nekem nagyon úgy tűnik hogy itt levegő/ üzemanyag arányba lesz a bibi.
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36493 üzenetére
Ja most nézem ez 2005 -ös gép
Élő adat /diag kéne neki mert így csak találgatni fogsz/fogunk.
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36490 üzenetére
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36486 üzenetére
Azért én csak megnézném diaggal mennyit szállítanak a befecskendezők mert nekem elég gyanús hogy parketánnál nyakon önti üzemanyaggal amit nem bír elégetni vagy kevés levegőt kap. Amit első körben meg próbálhatsz légtömegmérő érzékelőjét és turbó nyomásszabályzó szelepet szépen kitakarít.
-
mycso
Topikgazda
válasz
sanyirenyo #36484 üzenetére
Clip diaggal kellene menet közben meglesni. Esetleg a turbo is tud ilyet produkálni, de online mérés kell.
A becsörög mit jelent pontosan? -
Pecc
őstag
válasz
sanyirenyo #36486 üzenetére
Turbónyomást mértetek miközben padlózod?
-
tresh
veterán
válasz
sanyirenyo #36484 üzenetére
Ezt ki állapította meg hogy mi jó és mi nem?
1.5dci ből volt pár variáció..LE? Ha parketta van es feketén füstől az porlasztó lesz (befecskendező).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest