- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VivienR #52276 üzenetére
Szerintem meg nem lehet az utángyártott akksi márkákra általánosítani - nagyon sok függ attól, hogy melyik típus, melyik vázban*, mire használod.
Nálam pl. a zöld szériás Patona - D700-ban töltés után bő hónappal és 55 kép után ál 98%-on.
*IMO minél újabb a váz, annál nagyobb az esélye, hogy a Nikon egy-egy FW update során fű alatt úgy mókol a 3rd party akksik kezelésével, hogy inkább vedd meg az eredetit. Kapitalizmus, ugyebár...
-
elfelejtette
veterán
-
Kis Tigris
tag
válasz
VivienR #51931 üzenetére
Őőő, ezt most hogy érted? ha manuál lencsét rakok fel, kézzel fókuszáláskor valami jelzi a fókusz helyét a képen, nem kell a szememre hagyatkoznom? Na ez jó hír lenne
Sony-nál megszoktam a FocusPeaking-et, gyakorlatilag mellette művészet életlen képet csinálniNikon-nál kézi fókuszálásnál nem tudom milyen segédeszközök állnak rendelkezésre. Szeretek pl makrózni manual obikkal, ahhoz meg nagyon kell hogy legyen valami segitség, mikor pl egy virág bibéjének a végét akarom fókuszba fogni
Más: D3200-hoz vajon jó a Sony 64Gb-os V60 Class10 U3 SDXC karim? Vagy valami kisebbet egyszerűbbet kell vegyek?
-
rekid
addikt
válasz
VivienR #51882 üzenetére
Pont fordítva.
Szvsz egy hobbifotósnak sokkal egyszerűbb egy milc-el fotóznia mint egy régebbi DSLR-rel. Persze, aki DSLR-en nevelkedett és nem csak hobbifotózott az megoldja a feladatot egy tükrössel is. Egy hobbifotós minek szenvedjen egy back/front focus problémával, esetünkben főleg a 35mm 1.8-al ami híresen problémás, amikor nem muszáj? Főleg úgy, hogy egy z50 is simán megcsinálja a szemkövetést tehát még gondolkodni sem kell csak fotózni. Így lesz 10/8 éles képe DSLR-rel meg lőheti egyfolytában a sorozatot hogy minden második betaláljon, ha nincs back/front focus.Mindezt írom úgy, hogy a d750-et imádom használni.
-
A Zéé
addikt
válasz
VivienR #51882 üzenetére
Senki nem mondja, hogy nem lehetett a MILC előtt fotózni.
Szimplán csak volt idő, amikor nem volt más opció a komolyabb digitális fotózásra, mint a DSLR. Aztán volt, amikor már volt alternatíva, de még nem volt jobb. Most meg már az van, hogy pár speciális esetet leszámítva csak kb. jobb opció van, mint a DSLR. -
bayarena
aktív tag
válasz
VivienR #50424 üzenetére
Nagyon koszi a tapasztalataidat, egyet ertek a suly temaval. En egy jo fizikumu sracnak tartom magam, de ha osszeadom, hogy 2 objektiv eseten mennyi plussz sulya lenne a kozepformatumnak akkor valoban az a helyzet, hogy kihivas lenne mondjuk egy egesz napos turan cipelni. Nem is a gep miatt, az objektivek adjak a legtobb plussz sulyt.
-
pergabb
senior tag
válasz
VivienR #50057 üzenetére
nem lehet gyártói szórás? csak mert én láttam már penge 20-ast, nekem ugyan nincs, de havernak canonra nagyon hasít.
Nincs samyang, sem sigma 135mm akkor döntsed el többnyire mire lenne. Samyang is rohadt éles és portréra is elmegy szerintem, mert bőven van idő manuál élességet állítani, csillagoknál meg úgy is manuál lesz a befutó (samyag képe picit karatkeresebb). Sok a portré fotózás, akkor pedig agyalj el azon amin én is, hogy 105 vs 135mm105mm még egy stúdióban is jó headshothoz, 135mm már kevésbé. Nekem kültérre kell teljes alakhoz és néha örülnék annak a +30mm-nek amikor egyéb célokra is használom. Sigmánál élességben a best of a 135mm, a 105mm-es artot helyezik alá fél hajszállal, a kettő között élességben sok különbség nincs, ott már 300%-on kell nézni, hogy az ember lássa. Részemről a 105mm-est még mindig jobbnak tartom, általános felhasználási területre, szebb bokeh, elférsz studióban is, stb, de ugye én mindig pont speciál területeken használom a cuccokat, ezért idegel fel a Z sorozatnál a hotpixelesedés is, pedig 200/199 ember egyszer nem fog találkozni vele, így jött az is, hogy nekem a 135mm lehet pont jobban megérné, de még ez sem egyértelmű.. Az már igen, hogy mindenképp marad a 105mm és ha kell, akkor lesz 135 is, de most az első egy laowa makró lesz.
-
-
pergabb
senior tag
válasz
VivienR #49882 üzenetére
Youtube, nikon z d850 hot pixel, van video rola, mig d850 eseten semmi, addig z6eseten k. sok, z7 eseten csak brutal sok lesz :) nalam nem a tipik szinzaj van, ha nem ilyen elesen megjeleno szines pottyok, iso 400-tol semmi. Z eseten eleve a sotet reszeknel, ha nincs eleg info, akkor arnyek csuszkat felhuzva, csak helyileg a sotet reszeknel lesz meg szinzaj, mint egy ezer eves canon szenzor.
-
rekid
addikt
válasz
VivienR #49845 üzenetére
Lassan 2 éve van meg nekem is a 17-35 és imádom. Tökéletes túrázáshoz és utazáshoz a minősége is pont elég. (G2-vel sem lennének -összhatásra/mondandóra- jobbak a képeim csak több súlyt cipelnék.) Pont ezért akarom megvenni a párját, de eddig egyetlen Tami akcióban sem árazták le míg a 17-35-öt mindig.
Versenyben volt még a 70-210 f4 illetve egy gyári nikon 70-200 f4 használtan is. Végül e mellett voksoltam a hordozhatóság, a kalibrálhatóság és a tömeg miatt.Minden reklámban/cikkben a portré képességet erőltetik, holott ez a páros baromi jó utazós szett. (Ez is a "tökmaggal" készült.)
-
Peczek
aktív tag
-
Peczek
aktív tag
válasz
VivienR #49786 üzenetére
Hát nem tudom, én próbáltam D7200-on azokat a beállításokat az oldalról, hát nekem mindegyik nagyon sz@r lett. Úgy értem, természetellenes. Segíts, neked melyik jött be, vagy valamit én rontottam el?
Még egy kérdés mindenkihez: D7200 -hez milyen kártyát kell venni, SDHC-t vagy SDXC-t? Mivel tud többet az egyik minta másik?
-
válasz
VivienR #49620 üzenetére
"A másik oldal meg a Nikon 50 1.8-as a maga szerény kis 280 körüli grammjával és méretre sem sok..."
Az a kedvencem! Komolytalannak tűnik a D750-en, de sokkal jobban szeretem, mint az agyon ajnározott 85 1.8G-t (bár az lehet, hogy nálam nem teljesen egészséges, mert közel sem olyan éles a képe, mint az ötvenesé).
-
bayarena
aktív tag
válasz
VivienR #49610 üzenetére
Nekem nem tetszik hogy kisebb, nem latom ertelmet, mert 1-2 komolyabb objektivvel a milc is marha nagy, szoval nem szamit annyira, de nekem jo erzest ad megfogni egy nagy tukros gepet, a feelingje jobban bejon. A tukornelkuliseg miatti fokuszalas elonyei meg nem hianyoznak, szamomra a regi canon 40D-m fokusza is megfelelo volt, a D850 meg tokeletes.
Persze ezek egyeni preferenciak. -
válasz
VivienR #49354 üzenetére
Mondjuk amíg a gyári wmu ekkora határ nagy f*s, simán lehet létjogosultsága a profik számára, mi amatőrök meg majd veszünk, ha ránk szakad a bank. A wmu-t próbáltam az előbb, de például ha rányitsz egy képre, a háttérben már hiába fotózol tovább a géppel, nem tölti le a képeket. Szerintem annyit kellene ennek is tudnia, hogy kvázi második infó kijelzőként azonnal mutassa az utolsó készített képet, és ennyi. Ennek viszont on-the-fly mennie kellene, de nem.
Oszy: plusz exponálásra,, beállításokra is jó.
-
Roachy
senior tag
válasz
VivienR #49307 üzenetére
Külfödi oldalakon még az is lehet találnék olyat, ahol olcsóbb a CFE mint az XQD. De nálunk eléggé nagy (még) a különbség.
De amúgy is miért cseréljem le az xqd-t cfexpressre, ha drágább és a gépem sem kap szárnyakat tőle?
Ha sokkal olcsóbb volna, vagy mondjuk 11fps lenne miatta az megint más, de erről egyáltalán nincs szó.
És márkán belül maradva még kint is jóval drágább a CFE.
Perpill, konkrétan semmilyen komolyabb előnnyel nem jár a CF express, szóval én egyelőre nem dőlök a kardomba, hogy még nincs hozzá új fw... -
Roachy
senior tag
-
válasz
VivienR #49138 üzenetére
A manuálnak megvan a helye a munkában. Egyébként a "profi" sokszor nem attól "profi", hogy ő mindenkinél jobban tudja, hanem attól, hogy ő egy bizonyos témából keresi a kenyerét. Pl épület, protré, sport, stb-fotós, ezek közül mindegyiknek más munkastílus fekszik. Egy profi sportfotós nem valószínű, hogy manuálozna szvsz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest