- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VivienR
tag
válasz
HUN_Szuh #49840 üzenetére
Szerintem olyan gepet valassz, amihez tudsz normalis tavkioldot csatlakoztatni, a leirtak alapjan mindenkepp ajanlom. Termeszet es utca kepekhez jol jon ha tovabb tudsz exponalni min 30 sec, foleg ha van/lesz ND szurod. Szoval pl a D3400, 3500 szerintem hosszabb tavon felejtos (asszem a D3300-ban meg volt). Anno egy 3400-as szettel kezdtem a DSLR palyafutasom, de pl a tavkioldo hianya nagyon fajo volt szamomra.
-
válasz
HUN_Szuh #49838 üzenetére
Nyilván a több az mindig jobb. De egyik sem versenyezhet a MILC-ek fókuszrendszerével, ilyen szempontból mindegy. Ha újrakomponálással fotózol, akkor nincs annyira nagy jelentősége, szerintem. Én 50 pont mellett is újrakomponálok AF-S mellett (azt most hagyjuk, hogy nem a legjobb módszer), ilyen szempontból tökmindegy. Ha van rá pénzed, vedd a nagyobbat, de ha csak kóstolgatod, többet nem költenék a D3500-nál. Egyszerűen azért, mert ha az kevés lesz később, kevés lesz az 5600 is, szerintem. Így kisebb a bukó.
-
válasz
HUN_Szuh #49834 üzenetére
Nemrég adtam el a D3500-at, és a mellé használt Tamron VC 18-200-at. Szerintem nagyon jó belépő váz volt, és az objektív is bőven megér annyit általános célra, amit kértek érte. Mérföldekkel jobb, mint a KIT objektív. Ha esetleg kicsit portréznál is vele, vegyél mellé egy FX-re való 50-est, az olyan 70 milliméterre jön ki a crop miatt, és boldog leszel. Esetleg egy 35-öst, az meg kábé 50 mm-nek felel meg.
Én 105-ért adtam el az 1 éves vázamat, 4000 expó alatt volt benne, és kiváló esztétikai / műszaki állapotban volt, az objektív 55-ért ment el. Nagyjából ezekkel az összegekkel kalkulálj, és ha belefér, tényleg vegyél mellé egy 50/1.8G-t, nem fogsz csalódni.
A vázról egyébként nekem jó véleményem volt, a zajra monjduk érzékeny, nekem ISO400 felett már nem tetszett a produkció. Ellenben kicsi és könnyű, szívem szerint nem adtam volna el, csak a D750 mellett semmi értelme nem volt megtartani.
-
csacsi77
senior tag
válasz
HUN_Szuh #49834 üzenetére
A 3300-3400-3500-5500-5600 én ezeket venném 20-30 ezer expó körül.
Egy Nikon topikban nem nagyon illik, de egy Sony A6000 használtan 100 eFt körül van+egy Sony 18-105 f/4-es obi 120 eFt körül és kb. ott vagy a 200 eFt-os határnál és van egy remekül használható szetted. Az videóra (FHD) és fotóra is tökéletes. Gyors, pontos fókuszálás, nagyon jó FHD videó. Érdemes mellé egy pótakkut venni, mert hamar merül, de más ellenvéleményem nekem nincs ehhez. -
csacsi77
senior tag
válasz
HUN_Szuh #49832 üzenetére
Pont ennek a kategóriának a legnagyobb az áresése. Mindig van eladó párezer expóval, szinte még újonnan. Érdemesebb ilyet keresni és kifogni egy hamar megunt, makulátlan példányt.
Egy 18-140 obival jó kezdő szett lehet. A kevésbé fényerős alapobival talán még fókuszgondokba sem futsz bele.
Nekem volt 3400, 5500 is, szerettem mindkettőt. Még a videó sebessége sem volt vállalhatatlan velük AF-P obival.
Kezdésnek jó lehet a 3500 is, bár most már mindenki MILC irányba mozdul el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest