- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
chipi-85 #28127 üzenetére
Nem minden szoftver jelenít meg minden EXIF információt. Ez azért van, mert bizonyos EXIF értékek gyártóspecifikusak. Ezért a fókuszra vonatkozó dolgok rendszerint a gyártó által hozzáfűzött szekcióban vannak. Ezek ráadásul a feldolgozásból keletkező jpg-be nem is mentődnek.Szóval mindenképp a NEF fájlokban keresgélj!
A Kuso EXIF viewer minden infót megjelenít. Az Other information szekcióban lesz az AutoFocus tag, ami vagy on vagy off ugyebár. Ha ez be volt kapcsolva, akkor keresd az AFAreaMode, AFPointUsed és FocusMode tagokat!
Irfanview-ban az EXIF tábla vége felé lesz a Maker note, ahol ezek közül tudtommal egyedül a Focus Mode olvasható ki.Throme kolléga által említett Nikonos szoftvereket nem használom. Nem tudom azok mit bírnak.
Aközött meg nincs különbség, hogy mi miatt nem volt AF (a váz vagy a lencse beállítása miatt), így az EXIF sem tér ki erre.
(#28129) dabgergo
Fotót vagy meg sem történt.
Így látatlanban annyit, hogy anno a D800 megjelenésekor bizonyos kollégák olyan elveket vallottak, hogy a nagyobb pixelsűrűségű vázakat könnyebb berázni, ezért a reciprok szabályt az esetükben szorosabbra kell venni. Szerintem ez nem helytálló, de ki tudja. -
Larry303
addikt
válasz
chipi-85 #28095 üzenetére
volt egyszer hogy megbokrosodott nálam is a d7000
resetled le a zöld gombos megldással
majd tekerj rá olyan obit amivel jól fokuszál
teszteld le fokuszálj párat majd teker fel a 70-300at és vegyél célba egy 2-3 m lévő kontrasztos tárgyat...
persze azért legyen elég fényja meg nézd meg LV ben is
-
-
cipofuzo87
tag
válasz
chipi-85 #27863 üzenetére
Ok, tehát a szervízt ajánljátok, köszi.
Mennyibe kerül a kalibrálás? Mennyi ideig tart nekik? Ha mechanikailag kalibrálják a vázat, akkor nem csak 1 objektív tudják rákalibrálni? Hajlandóak Nikon szervízben Tamronhoz hozzányúlni? Továbbá véleményetek szerint, nagy általánosságban, a szervízes kalibráláshoz képest hol áll a Focal-os pl tizes skálán? -
Throme
veterán
válasz
chipi-85 #27246 üzenetére
Szerintem az nem az idő múlása, inkább a fókusztáv és rekesz függvénye.
Szoftveresen ezen lehet segíteni (LR, PS....stb).
Ha a teszteket megnézed más obiknál is előfordul ez a hatás. Valahol kevésbé, valahol jobban.
Persze nem mind ilyen....(#27245) MongolZ : sajnos ezek ilyenek. Itthon egyedül csak ők nikon hivatalos szerviz, sőt van olyan környező ország, ahol egy sincs, ha emlékeim nem csalnak...
Van egy szaki (többiek ismerik a nevét) akit még ajánlani szoktak... -
törölt tag
válasz
chipi-85 #26112 üzenetére
Gondolom az eladók többsége úgy van vele, hogy egy Nikon F obi minden F-bajonettes vázzal kompatibilis többé kevésbé, így ennek felára van. AMíg az emberek ezt megfizetik, addig nem lesz változás.
ryke1: Pl kezdjük azzal, hogy az a Sigma kapásból gyengébb fényerejú. A hosszú végén csak azért van AF a belépő vázakkal, mert az obi hazudik magáról. f5.6-nál szűkebb rekesz esetén a régebbi és mai belépő vázak ugyanis nem képesek fókuszálni. Legalábbis ami a fázisérzékelés fókuszt illeti. A kontrasztalapú működhet. Az ilyen nagy átfogású obiknál meg alapból le kell mondani a képminőségről.
-
80hun
addikt
válasz
chipi-85 #25929 üzenetére
Nekem sigmám volt. Ez a 28-70-es EX DG széria volt , én elégedetlen voltam vele . nagyon lágy volt a képe f5.6-ig aps-c-n. FF-en nemtudom milyen lett volna.
Szerintem keress pár tesztet ahol fotóztak velük és majdlátod.
Ha nem FF-re kell én inkább a Sigma 17-70mm f2.8-4 Os Hsm-et ajánlom .
Nyitva is éles és a képe sem lágy.
Vagy az utolsó szériást vagy az új C-t.Mert hiába a fényerő ha rekeszelned kell.
-
Vyndree
őstag
válasz
chipi-85 #25892 üzenetére
Az M42 bajonettes lencséknél nincs végtelen ha csak simán adapterezed. Vagy lencsés adapter kell ahol szintén nincs végtelen, csak megnöveli a távot. Az átalakítás a megoldás erről linkeltek egy videót. Nikon obikkal természetesen semmi gond, mármint van végtelen fókusz.
Azt hogy mekkora gyűrűt kell odatenni, megoszlanak a vélemények. Van aki 1,04mm, mások 2,5mm-ről beszélnek, a videóban épp 1,75-1,8mm a gyűrű, olyat is olvastam hogy belülre 2.1mm, kívülre 1.2mm. -
Vyndree
őstag
válasz
chipi-85 #25884 üzenetére
Tudod használni, csak rövid lesz a fókuszod. Ha végtelenbe teszed is csak pár méterig lesz éles, a lencsés adapterrel lesz valóban végtelem, de az meg ront a kép minőségén. Vagy át kell alakítani, hogy beljebb kerüljön a lencse, vagy manuális Nikon obit kell hozzá rendelni.
-
spanyoll
addikt
válasz
chipi-85 #24667 üzenetére
Én ugyanígy voltam legutóbb d7k vásárlásánál. Megvettem, 1-2 napra rá már mentem is melózni vele, lövöm a képeket, de mondom baszki, nem talál fókuszt. Segédfény. Úgy sem. Elcsesztem volna a bajonettet vagy valami? Nem, másik obival sem jó. Nem hiszem el. Eltelt 2 perc mire leesett, hogy a dioptriaállító elállítódott táskába nyomorgatás közben.
-
Schuby
aktív tag
válasz
chipi-85 #24549 üzenetére
Sztem a Vaku topicban tedd fel kérdésed.
-
kilozsul
aktív tag
válasz
chipi-85 #23613 üzenetére
Mii? Tele van velük a piac...
F.A.V-Fotós Adok-Veszek/Csere-Bere
-
Real_Necro
veterán
válasz
chipi-85 #22960 üzenetére
Attól mert több topicba belinkeled még nem biztos, hogy előbb kapsz választ...
ha jól emlékszem Forceberg használt ilyesmi obit, akkor nézegettem mikor a 17-50-es Tamront. A fókusza (sebessége) meg a fogása nekem tetszett. Még a rajzolata is. Mostani árakkal nem vagyok nagyon tisztában, meg ugye állapottól is függ... Én mondjuk ennyiért Tamin is gondolkodnék, letesztelném mindkettőt.
-
-
torzo
őstag
válasz
chipi-85 #22842 üzenetére
A rendezvény számodra mit jelent? Nagylátóval lehet a legfrankóbban totálokat lőni és a legizgalmasabb perspektívákat. Ha nagylátóval képelsz, a nézőnek az az érzése, ő is ott van. Portréra természetesen nem jó, azért írtam, a 17-50 nagyon jól kiegészítené.
Amúgy csak tanácsot adtam, mármint, én mit tennék. Ha ennyire nem kell, válaszd a 17-50-et! A fényerő pótolhatatlan.
Jó a 18-105 (állítólag), de fényerőben karcsú szegény! -
torzo
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
chipi-85 #22444 üzenetére
[link] Mint a példád és a mellékelt ábra mutatja nem érdemes rá sokat költeni, persze vannak olyan emberek akik azt hiszik pár madzag meg egy panel megér 7ezer forintot, ennek ellenére én is ilyent használok a d600-hoz (~400 forintosat).
Persze ha valaki szeretné, 4995-ért eladó.
-
matyi012345
őstag
-
Throme
veterán
válasz
chipi-85 #22369 üzenetére
Én digitális formában fizettem elő elmúlt kb 2 évben, előtte vettem az újságot, csak az foglalja a helyet.
Sztem jó olvasgatni, de hamarabb kapsz hírt a neten az újdonságokról.
Vannak benne sztem hasznos cikkek. Elmélettel is foglalkoznak meg - akit érint - ps használatban is segítenek. Ezekhez hozzáférhetsz könyvekben vagy a neten.
Én már nem fogom járatni. Előtörtek a mobiltelefonos cikkek, meg kompakt gépleírások, valamint van benne milc is. Persze arról írnak ahol nagyobb a mozgolódás. A dslr picit talán háttérbe is szorult, de lehet csak rosszul látom.
Egy-egy fotós munkásságával is megismertetnek. Van amiben én nem látom a művészetet (pl volt egy csóka aki rendre a homályos képek készítésében látja az önmegvalósítás lehetőségét, csak én vok műveletlen, hogy számomra egy kalap szar az egész), viszont vannak igazán érdekes fotók. Persze erre is el lehet mondani, hogy ott a net, minden megtalálható ott is...
Van egy jó régi ingyenesen letölthető számuk kóstolónak. Ezt valahol az oldalukon megtalálhatod, letöltöd és nagyjából képet kapsz milyen is ez.
Mint nyomtatott sajtó kissé válságban vannak és idén már csökkentett lapszámmal jelennek meg.Másik lehetőség még az online és ingyenes Természetfotó magazin. Beregelsz és máris olvasgathatsz.
-
quby
őstag
válasz
chipi-85 #21971 üzenetére
Én először úgy indultam hogy 3300-at veszek. Aztán rájöttem hogy nem elég az, 5x00 kell. Majd ahogy nézegettem az árakat, eldöntöttem hogy 7000 lesz. Ma elbizonytalanodtam hogy nem kllene mégs 7100.... Az 5-röl pont azért mondtam le mert nincs rajta kis status LCD
Egy D3000 lesz leváltva.
-
-
Byk01
őstag
válasz
chipi-85 #21964 üzenetére
Nincs ezzel gond, hogy mit szoktál meg, de hidd el, jobban jársz, ha a felső LCD-t használod. Gyorsabb is, és kevesebbet is fogyaszt. Ott is láthatsz mindent, szóval szerintem inkább szokj át, mint hogy a régi szokásaidhoz akarod "lebutítani" a gépet. Pont ez a lényege a felsőbb kategóriára váltásnak
-
imyourfriend
őstag
válasz
chipi-85 #21964 üzenetére
Ott van jobb oldalt egy kijelző melyen minden fontosabb információt megtalálsz, sőt ha az OFF-ON-LÁMPA gombot a lámpára húzod egy pillanatra akkor még világít is, így sötétben egyszerűbb eszközölni a beállításokat mint hátsó kijelzőn, na meg kényelmesebb is így használni a vázat hogy nem kell folyton a menüben matatni hanem bal kézzel megnyomod a gombot jobbal meg a tárcsán állítod a beállítást.
-
Byk01
őstag
válasz
chipi-85 #21958 üzenetére
Egy dolog zavar, amire még nem tudtam rájönni, hogy van-e arra lehetőség, mint a D3100-asnál, hogy az infó a hátsó kijelzőn folyamatosan megjelenjen! Mert amikor exponálok, akkor eltűnik, és addig nem jön vissza amíg meg nem nyomom az infó gombot!
Mi olyan info van a hátsó kijelzőn, ami a felső státusz LCD-ről hiányzik?
(#21959) Andrew31 Úgy írtam, hogy "messze, amikor meg tudod fogni a monumentalitását"
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Sorozatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Assassin's Creed Odyssey
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest