- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18781 üzenetére
Nem általában más gyártók termékei, hanem konkrétan a 467-es volt a kérdés, amivel semmilyen kompatibilitási gond nincs. Egy hátránya kétségtelenül van, mégpedig az, hogy az SB600 árából több darab is kijön. Senki sem panaszkodik rá, sőt !
A Nikon viszont nagyon elegáns hozzá képest, föleg egy rágumizott névjegykártyával. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18653 üzenetére
Sajnos (vagy szerencsére) van időm kitalálni, hogy melyik legyen.
Addig megy nálam ez a "miaf.xtvegyekmajdha..." kitalálósdi, amíg összejön a rávaló, és akkor már legalább kb. tudom mik közül válasszak és miért.
Nem akartam pusztán katalógus-adatok alapján választani, ezért kérdeztem itt Tőletek, és köszönöm is az eddigi segítséget! -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18651 üzenetére
Ezt a "kinövöm az 5100-at" úgy értettem, lesz majd olyan tulajdonság, ami hiányzik a gépből, és csak a használat során derül ki jobb lett volna mégis a nagyobb... Nyilván közrejátszik az is, hogy most még nem tudom megítélni a gépeket objektíven, csábít a nagyobb tudás, sebesség, masszívabb, jobb fogású, részben időjárás-álló váz, a hosszabb távon valószínűleg jobb értékállóság. Ráadásul a D90 is pöpec gép a mai napig.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18646 üzenetére
Pont ezen vagyok, min. 5-6 éves befektetés lenne, ha beválik.
Párom 60-80e.-re számít, hogy az S9500 eladása után annyiért veszek újat...
Tegyük föl veszek egy 3100/5100-at! Ha mondjuk 1-2 év alatt "kinövöm"? Eladom olcsón és veszek nagyobbat még drágábban, már ha akkor lesz egyáltalán rá lóvé. Vagy nem, és akkor majd szívom a fogam (mint anno az EOS 300D/30D helyett választott S9500-nál) miért nem a nagyobbat vettem!
Rosszabb esetben elköltöttem pluszban 100e.-t... Ami mondjuk nem kevés azért. -
Peethy
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18538 üzenetére
Valóban így van, de aki nem sajnál ismeretlenbe kiadni félmilliót, és belevágni, az nyilván nem duplakittel akar kezdeni
Van egy csaj az ismeretségi körömben, akinek egy haverja szokta kölcsönadni hetekre a gépét... a vicces az, hogy az a bizonyos gép egy Canon 5D Mk2 + 24-105 f/4 L + 85 f/1.8 + 200 2.8 L meg egy 580EX. Nevettem, mikor meghallottam, hogy ilyennel kezdett el fotózni és még nem is tud túl sokat.. nameg hogy hetekig kölcsönkapja a gépet
Mostanság kezdtem el neki segíteni, meg bíztatni, hogy ilyen géppel vágjon bele a mélyére
Lesz is 1-2 közös projektünk a nyáron.
A téma további része már csak a Nők, Nőügyek topikba férne bele
M_o_g_y_i : ha mondanál körülbelüli árat, egyszerűbb lenne a dolgunk
Meg ha leírnád, hogy melyik területtel akarnál a legtöbbet foglalkozni, használt cuccot is vennél-e, stb...
-
Peethy
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18536 üzenetére
Felsorolt lényegében minden területet, amit csak fotózni lehet, egyébként pedig odaírtam két 3rd party-t is. Nem mondtam, hogy ezekkel kell kezdeni, de ezek kellenek ahhoz, hogy az általa felsorolt területeken viszonylag jól tudjon operálni.
Ha sokat akar rááldozni (nekem úgy tűnt, bár ő nem mondta), akkor érdemes így elindulni.
Pár hsz-el korábban leírtam ugyanazt, amit te: "Sokan 1-2 év után döntik el, hogy már művészibb szintekre akarnak lépni, addig pedig jól megvannak a 18-55 + 55-200 objektívekkel vagy a 18-105-össel. Utána pedig bőven tudnak váltani." [link]
-
Sucuka
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #18178 üzenetére
Határozottan igazat adok neked.
Talán még annyit hozzátennék, hogy a fizetésemnek jelentős része bizony a családom eltartására megy, merthogy nekem is van feleségem, és (most még csak) egy pici lányom, és csak örülni tudok, hogy van mellette mellékes... szerencsére utóbbi időben nem kevés. (Lásd az aláírásomat, egyik tevékenységi köröm). -
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17887 üzenetére
a fényerő mindkettőnek ugyanannyi a hosszabb végén, szűrő is ugyanannyit vesz le (~2 fe)
Emiatt nem kellene különbségnek lennie. Azonban az AF ilyen effektív fényerő mellett nem sokat ér, ehhez jön még, hogy a 200-as bemozog annyit, hogy végképp nem talál fogást az af. Próbáljátok állványról esetleg. -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17858 üzenetére
Helló!
Hát macerásabb volt előbányászni egy usb kábelt, mint összekötni vele a gépet
. Sosem használtam kábelt a D5k-hoz
.
Lényeg, hogy total commander nálam nem látja egyáltalán.
Ha win filekezelőt nyitok akkor eljutok a képekig. Azonban az adatfolyam csak 1 irányú. Képet letölteni lehet. Felmásolni bármi mást nem. Tehát ha amolyan pendrive-ként szeretnéd használni, akkor az szerintem nem fog menni.
(win7-en néztem mindezt)Második kérdésed már megválaszolták. Én is tapasztaltam, hogy régi laptop kari olvasója már nem foglalkozik az új SDHC kártyámmal....
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #17858 üzenetére
elsőre nem tudok válaszolni, viszont a másodikra igen.
sima sd 4 gigáig, sdhc 32 gigáig, sdxc ettől felfele. ezek csak visszamenőlegesen kompatibilisek, tehát ami kezeli az sdxct, az kelezi az alatta lévőket is, de ami csak sd-t (sdsc ennek a neve asszem) az a felette lévőket nem.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #17834 üzenetére
köszi
elég jó áron vannak már ezek, s bár az én álmom igaziból majd egy canon lesz, azt hiszem, nem árt, ha most eldobva ezt a ratyi régi kompaktot egy ilyen jol bevált userbarát géppel ismerem meg az alapokat
azt hiszem, a régi 5mp-es zajkirály kis sony-játék után ez már egy másik világ lesz.. -
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17664 üzenetére
A Nikonnál olcsóbb a zárcsere.
egyik barátom a 1.5 éves K10D-t sem javíttatta mert nem érte volna meg.
A Canont az imént írtam, persze engem sem érdekel míg nem futok bele saját magam."s az új váz csillió megapixele mellé új memóriakártyát, "
Most hogy mondod ki is dobom a d7000-et, mert a gatyám rámegy a memóriakártyákra. A régi szép idők, mikor 128 megával és egy coolpix 2000-sel végigfotóztam egy 1 hetes londoni utat
-
ATM_automata
őstag
válasz
t_a_m_a_s #17669 üzenetére
Kompaktunk van nem is egy...Pana TZ-1, Fuji wp z33...de neki kellett egy nagy, mert "mindig ilyet szeretett volna". Tavaly mentem áruért egy számtek nagykerbe és ki volt téve egy D5000 katalógus. Elhozta, elolvasta, aztán rámnézett, megrebegtette a szempilláját és közölte, hogy ilyet szeretne...na ebből lett aztán egy D3100 vásárlás. Mivel mindig lenyúlja, ráadásul a kályhacső obival, ezért leszek kénytelen venni egyet magamnak is....
Amúgy a minap rendeltem egy ilyet az asszonynak. Nagy poén szerintem
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17077 üzenetére
Mondjuk nem is próbálgattam, csak kézbevettem. A D5000-en tényleg nagynak tűnt, de a tami se kisebb (sőt a napellenző miatt biztos hosszabb és néhány grammal nehezebb is
).
Ha legközelebb lehetőségem nyílik rá, akkor jobban szemügyre venném, mert neked lesz igazad és nikkorhoz pártolok. Van egy alig használt szűrőm a 18-105vr-hez, ami jó lenne a nikkor 70-300vr-hez is.
-
válasz
t_a_m_a_s #16832 üzenetére
Ennyi pénzért lehet is jó váz
Más dolog ami dönthet,az a méret.Amikor ismerkedtem a DSLR gépekkel,akkor egyszer bementem az edigitalba és megtapiztam az összes gépet és akkor tetszett meg a D80.Mind méretben mind tudásban és nem utolsó sorban a felső státusz kijelző miatt.Nagyon bejönHa van akkor a kijelző is kikapcsolható.
Emiatt D90,D300 vagy D7000 között vacilálok.Igazából ha sikerül meggyőznöm magamat,hogy a D90 is elég vagy akár még lentebb lévő gép is,akkor merem csak megvenni.De ehhez mindenképp ki kell próbálnom a gépeket.
Nem akarok úgy venni egy fényképezőgépet,hogy az jár az eszembe,hogy a drágábbat kellett volna vennem.Akkor inkább megveszem a legolcsóbbat(D80)és abból hozok ki a legtöbbet.Vagy megveszem amit szerettem volna,hiába nem használom ki,de legalább azt a kevés pillanatot is biztosan élvezni fogom és ez jobban fog ösztönözni,hogy még többet fotózzak.Nekem ez a lényeg. -
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #16685 üzenetére
"D3100 + 18-55 + 55-300: 219K - ez pont a fele az előbbinek, én biztosan ezt választanám, a maradék 220K-ból meg elutaznék valahova bejáratni a cuccost..."
Főleg, hogy szolgáltatásaiban és képminőségben is a ma belépőnek nevezett D3100 mennyivel többet tud, mint pár éve a sokkal komolyabb gépek is.
Na, ezzel nem vitatkoznék, azt hiszem, ez lenne sokunknak a tökéletes választás
Throme: Persze, bárkinek tökéletes választás a D7000. Csak a legtöbb esetben feleslegesen soknak tűnik. Az is lehet, hogy évente készül vele EGY olyan kép, ami mondjuk a D3100-zal rosszabb lett volna...
Egy dolog, mit sugallnak a reklámok, de én azért azt tapasztaltam, hogy ahol jobban megy az embereknek, a többség ott se szórja a pénzt feleslegesen. Ezek a reklámok segítenek az olyan - sokszor irracionális - döntésekben, amit ezek nélkül nem hozna meg az ember -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16683 üzenetére
A VR II-es 18-200 nem egy rossz lencse. Slrgear-on f8-11 körül 2-3 blur értéket ad az egész fókusztartományban. Bár itt a fórumon 1x visszakérdeztem egy fórumtársnak (aki a barátjának akart nikont), hogy milyen ez a lencse és ő nem volt maximálisan elégedett.
A D7000 sajnos csak olyan kaliberű országokban nagy dolog mint a miénk. Máshol kezdésnek simán ezt veszik.
Úgy emlékszem az egyik nikonos bemutató videó is az sugallja (vagyis nekem ez jött le belőle), hogy bárki - öreg, fiatal - nyugodtan használja. Nyilván tudásszinttől függően tekergetik a módválasztó tárcsát.
-
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #16683 üzenetére
Igaz, hogy egy 18-200VR árából kihozható egy 18-105VR + 70-300VR, s ezek képe talán egy fokkal jobb az adott tartományban. Azonban egy videos szemléletű embernek az objektívcsere macerás lehet, s még lehet, hogy a 18-200-as átfogását is kevésnek fogja érezni. A legtöbb esetben hobbifotósként megfelelő lehet annak a képminősége is - hisz mindig nagyságrendekkel jobb egy kamera vagy kompakt gép képénél.
(csak nem szabad összevetni pl. egy fix objektívvel készült képpel)
Egyébként a D7000-et első gépnek túlzásnak érzem, habár ha megengedheti magának valaki, miért is ne. Én valószínűleg egy D3100-at ajánlanék egy kezdő, de lelkes fotósnak. Nem hiszem, hogy a többlet szolgáltatások hiánya egyáltalán feltűnne.
Az objektív esetében meg meg kell nézni pár tesztképet, melyik milyen.
A neten sok összehasonlítást lehet találni.(Én kb. 30 éve fotózok, csak kb. 8-10 éve digitálisra, de a D90 lehetőségeinek töredékét sem használom ki. Igaz, csak teljesen amatőr szinten, hobbiként. Persze volt már, hogy azt gondoltam, most milyen jól jönne agy D300 vagy D7000 - meg persze irigykedtem a haverom D700-ára :-) -, de valójában szinte minden megoldható volt már a korábbi D50-nel is, legtöbb esetben nagyobb kompromisszumok nélkül.)
-
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #16673 üzenetére
Lehet, igazad van. Én pár hónapja néztem utoljára. Szerencsére én már vagy 3 éve eladtam az enyémet, még a D50-hez vettem. Akkoriban azt is még 18-20 körül lehetett eladni
Pedig annyira nem rossz objektív.
Igaz, én még a 18-105-öt is 50 vagy 55-ért vettem, mostanában 40 körül is látni. Lehet, néha még alatta is. -
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16609 üzenetére
UV-szűrő: egyetértek killer kollégával, mindenféleképpen valami normálisabb kivitel legyen.
Multicoated és digitálisra tervezett verzió az ajánlott, ebből is Kenko és Hoya (vedd az aktuálisan olcsóbbat)
Hama és társai felejtősek. Védelemre a Kenko MC Protector Digital típust ajánlom, korrekt áron erős perem, többrétegű bevonat és keményített.
Nekem van Hoya HMC, az említett Kenko és Kenko Pro1D.
mérettől függően 4-10e forint között, de még mindig olcsóbb mint egy új obi
Összehasonlítottam a képet - még Pentaxon - szűrővel és szűrő nélkül, különbséget nem tapasztaltam (számított záridőben sem), tehát ezek már valóban jó bevonatok. -
válasz
Az UV-szűrő dologról az a véleményem, hogyha nem nagyon profit vesz belőle az ember, akkor határozottan ronthat a képminőségen. (Itt egy példa, mit művelhet egy egyrétegű/gyenge minőségű bevonattal ellátott szűrő a képpel)
Énis használok szűrőt, mivel lényegesen egyszerűbb egy szűrőt megtakarítani, mint egy frontlencsét lemosni, viszont ez a szűrő egy Hoya hmc pro, vékony foglalatban, az áráról inkább ne beszéljünk...
#16620 nagyon egyszerű: a nikonnak van kb a legmélyebb tüköraknája a DSLR-ek között (középformátumú gépeket leszámítva). Ergo, megfelelő bajonettadapterrel bármilyen gépre tehető nikon obi. A legegyszerűbb adapterek egyszerű alumíniumdarabok, amik obioldalon nikon, vázoldalon pl canon bajonettel rendelkeznek, a legkomolyabbak meg rekeszt is tudnak állítani G-sorozatú obikon. Az AF viszont egyikkel sem megy.
-
Balinov
titán
válasz
t_a_m_a_s #16611 üzenetére
+1 szavazat a tobb kisebb mellett. megserul a 16GiB-os es adott esetben ugorhat egy csomo kep, tobb kisebbnel ugye kevesebb erre az esely
s1ru2, nekem D5000-hez SAndisk Extreme III 8GiB-os van, raw-ban lovok mindig, burst mode-t is sokszor probaltam mar, sztem megerte, hogy nem az Ultra II-t vettem. Egyebkent 2 honapja rendeltunk ketten kollegammal az amazon.uk-rol Extreme III HD-t, valami 15€ volt ingyenes hazhozszallitassal a 8GiB-os.igy kb kevesebb, mint felebe fajt a HD-s verzio, mint alig tobb, mint 1 eve a "sima"
En SanDisk-et vennek.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Köszi a kimerítő választ
Valószínűleg egyébként 18-105 lesz, aztán majd ha 1x hiányzik a tele akkor veszek egyet. De ez az átfogás nagyon kényelmesnek tűnik a mindennapokra. Egy kérdésem maradt még per pillanat. Memóriakártyát, van esetleg vmi külön ajánlott ? Én Sandisk Ultra II-őt néztem ki esetleg Sandisk Extreme HD videot. Ezek kb egy árban vannak. 16GB os verziót vennék mindkettőből. Ezek jók lennének vagy szánjak rá még 10k-t az Extreme III ra ? Igazából, ha tesztekben jól értelmeztem akkor a gép (d3100) 20 mega körüli teljesítményre képes. Úgyhogy az Extreme III már csak túlbiztosítás lenne. Esetleg valami mást ajánlotok ?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #16605 üzenetére
Igen azon töröm nagyon a fejem, hogy a 18-55 nem túl kicsi átfogás-e. Persze ugye nem kilómétrekről kell fotózni
Ráadásul a gyári 18-55 kit állítólag nem is rossz darab, és több helyen inkább azt ajánlják a 18-105 helyett vagy továbblépnek 18-200 ra, esetleg vmi köztes megoldást javasolnak. Lehet belecsapok a lecsóba és 18-tól 300-ig lefedem magam. Biztos, hogy évekre elég lesz. De ugyanakkor meg általános felhasználásra a 18-105 elég jó választás lenne. Minőségben ezek közt van esetelg nagyobb eltérés, kérdezem olyantól aki ilyet használ? Mert már millió tesztet elolvastam sé totál kiégtem tőlük.
Mindemellett a 18-105 a zöldes lencsárnyaltával irdatlanul tetszik is. Persze nem erről szól a vásárlás
-
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16526 üzenetére
Az a vicces, hogy én kb évente 1x tisztítom a saját objektívem. Másrészt van rakta protector új korától.
A rokonságban/baráti körben viszont vannak tehetséges emberek és inkább megcsinálom, minthogy saját kreatív módszereikkel tisztítsák meg
(#16527) t_a_m_a_s: ebayes "lenspen"ekkel ajánlott vigyázni, toll alakú és van rajta fekete korong valami porral, de azon kívül nem sok köze van sokuknak a rendes lencsetisztítóhoz.
-
-
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16482 üzenetére
ezen kívül más számlát is nyomnak a kezedbe
Egyelőre nincs rá se szükségem, se keretem. Most így fejből nem nagyon tudok jó minőségű fényerős nagylátót (10-16mm között) 150e ft alatt, ami nem elhanyagolható tényező.
Ennek az árából 2 obit megveszek a fenti listámból.Helyes átlapolással és kivágással azért elég jól meg lehet közelíteni, egy családtag vagy laikus meg sem mondja, hogy mivel készült.
-
pH03N1xM
tag
válasz
t_a_m_a_s #16450 üzenetére
Pont igy vagyok en is: 18-105 fent a gepen, 35 f/1.8 mindig nalam mellette, 70-300 pedig, nah, csak akkor ha rohadtul unom magam v. direkt olyan cellal kell, de akkor csak az van nalam (pont tegnap csomagoltam el a 70-300at, szerintem par honapig elo se veszem ujra).
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16450 üzenetére
Én sajnos szeretem, ha nálam van mindkét obi. Tuti, ha nem viszem akkor pont lesz egy olyan téma amit egy telével jobban ki lehet fejezni
.
Az tény, hogy nem sűrűn kell a tele, összehasonlítva a másikkal.
Elméletileg a tamron 70-300 vc olyan 80 átmérőjű, míg a 18-105 olyan 75mm. Tényleg kicsi a különbség.Pü-ben küldök egy képet. Neked volt/van egy 55-200 vr nélküli lencséd. Szerintem nem lágyul 200 mm-en. Eszerint sem olyan f16-22 ig.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #16411 üzenetére
- miért ne regisztrálnál a Nikonnál? semeddig nem tart, és bármilyen termék gyári száma megteszi (nem kell kapcsolódjon ahhoz, aminek a leírását letöltenéd)
- a nyomtatás tiltása csak egy egyszerű jelzés a megjelenítő program felé - ami aztán vagy figyelembe veszi azt, vagy nem... pl. az ingyenes Ghostview nem, így azzal is kinyomtathatsz bármilyen PDF-et
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16413 üzenetére
Az új vázhoz sok sikert!
70-300-ra visszatérve:
A fotókra kíváncsi vagyok és egy kis tapasztalat megosztásra.
Még mindig filózok egy 70-300 -on de a gyors af-et leszámítva (az FF "kompatibilitás" engem hidegen hagy) valahogy nem tűnik jobbnak a kisebb nikon teléknél.
Főleg a D5000-rel való használat érdekelne, a képminőség mellett
kösz! -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16411 üzenetére
Ment mail-ben a pdf.... Remélem átmegy.... olyan 20mb
Én is ezzel fotózom és nagyon szeretem, csak meglepett, hogy nem régiben olcsóbbá vált D90 és az új iso bajnok D3100 mellett (esetleg a D7000 árnyékában) erre esett a választásod.Megkérdezhetem, hogy passzol mellé a 70-300 vr?
-
TeeJay
félisten
válasz
t_a_m_a_s #16035 üzenetére
nem tökéltem el magam hanem megkértek. tulajdonképpen csak azért kell az esküvőről fotó hogy legyen mit iwiw-re facebook-ra kitenni, meg a DVD-t körbeadni a családnak.
ha én nem vállalom akkor szerintem megkér valami családtagot akinek van egy kompakt gépe vagy ultrazoom-ja és majd azzal fog "mókusvillantani"...
nem hiába említette nekem hogy örülne ha vállalnám mert elégedettek voltak a mintaképeimmel és nekik tökéletesen megteszi az amit én képviselek.
én is mondtam hogy nem vagyok profi, ne is várjanak tőlem ilyet, és bár kreatív vagyok de sok tapasztalatom nincs így lehet nem lesz minden tökéletes.azt a linkelt drága Nikon objektívet nem tudom megvenni mert gondolom többe kerül mint a jelenlegi felszerelésem összesen és már így is több mint 400pénzt költöttem erre
lényeg a lényeg inkább segítek a főnöknek ilyen téren minthogy még rosszabbul járjanak valami rokonnal aki nulla tudással fog majd villantgatni...utolsó 3 esküvői emlékem bátorít főleg mert egyiken sem volt hivatásos fotós és mégis szép képek sikerültek az enyémtől jóval régebbi és gyengébb felszerelésekkel.
szerintem egy Canon 30D egy kit objektívvel(+ vaku), vagy egy Nikon D200 a 18-70-el(+SB-600) vagy egy Canon 400D szintén kit objektívvel nem übereli az én cuccomat és ha ők tudtak megfelelőt alkotni talán én is képes leszek rá.
júliusig van még időm objektívet nézni, de lehet maradok a 18-105-nél aztán csókolom -
válasz
t_a_m_a_s #16101 üzenetére
nikonból is van ám fehér, nem is akár milyen üvegek
pl AF-s 4/300,és egy korábbi, nem VR-es 2.8/300 is készült fehérben
-
TeeJay
félisten
válasz
t_a_m_a_s #16024 üzenetére
pedig én megdolgoztam a D90+SB-900-ért a főnök meg pár évvel idősebb tőlem és azt mondta nem akar 100ezret költeni fotósra meg kamerásra mert őt nem igazán érdekli, csak az asszony szeretne 100-200 jó minőségű fotót hogy legyen egy kis emlék.
margit sziget július közepe, kérnének 2-3 tucat beállított közös képet kültéren, szerintem az vállalható a felszerelésemmel, illetve polgári esküvő meg templomi esküvő, majd utána meg a sátras lakodalom satöbbi...
kért tőlem 40-50képet hogy miket fotózok, megnézték és azt mondták nekik tökéletesen megfelel ha az esküvőn is ilyen jókat készítenék. megállapodtunk egy számára korrekt összegben, én meg szívesen elmegyek, legalább még több tapasztalatot szerezhetek a gépemmel.csupán ezért kérdeztem hogy kell-e ilyen alkalomra az hogy megvegyem az AF-S 35/1,8-at vagy elég lesz a 18-105VR is
mellesleg utolsó 3 esküvő ahol voltam sehol sem volt profi fotós
csak egy gyakorlott ismerős akinek volt valami jobb gépe (Canon 30D egyik helyen, másikon Nikon D200+vaku, harmadikon meg Canon 400D)de nem hallottam hogy a házaspár szidta volna őket, mindenki elégedett volt a képekkel.
ja még megjegyzem azt hogy a 3 "fotós" közül egyiknél sem volt tartalék objektív, csak az az egy ami a vázon volt, és természetesen egyik sem milliós fényerős cuccot használt.szerintem ha a főnök elégedett volt a fotóimmal és felkért akkor nem kell szégyenkeznem a masinámmal majd a helyszínen
-
eszgabor
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #15362 üzenetére
Hát igen, ennek a részének még nem néztem utána, de akkor tényleg jobb választás a 35mm f1.8.
Majd megnézem az árakat és azt, hogy melyik mit tud.(pl. egy 85mm-es fix obi is jó lehet, annak talán makro képességei is vannak, ha jól emlékszem)
Gondolom a legolcsóbb a 35mm-es lehet. -
eszgabor
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #15228 üzenetére
Hát igen mindenféle csoda árakat én is olvastam, de 50eft-ért obi nélkül adják a d40-et jellemzően. Vagy ha olcsóbb, akkor se doboz, se papír, se semmi. Mintha most akasztották volna le egy turista nyakából, de legalábbis nem gondos gazdára vall. A fő problémám az, hogy Bp-től 180km-re lakom és főleg ott hirdetnek használt tükrösöket, de nincs arra időm, hogy apróhirdetésekre odautazgassak, meg ugye úgy már nem is olyan bomba ár az 50eft, ha még hozzáadom 1-2 keresgélős út árát. Ezért kérdeztem, hogy van-e esetleg olyan bolt, ahol használtakkal foglalkoznak és van választék. (+korrektek)
-
johnjohn
addikt
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #15107 üzenetére
Az 55-200VR-t már 60k-ért megvehető. Én is láttam egy-két helyen 90k körül, szerintem nem is veszik
.
Persze, hogy emlékszem, még kérdeztem is, hogy mivel, hogyan készült... naná ott volt a képek mellett a megoldás, egy kattintásra
Gondolom most nézel új szütyőt az friss 70-300-hoz, hogy beleférjen
Valszeg tavasz lesz mire én elhatározom magam egy új tele beszerzéséről, de addig olvasgatok, érdeklődök. Egy autóverseny fotózás nem lehet rossz...
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #15094 üzenetére
ou!
ilyen is van? rátehetem a gépemre az obit,és kipróbálhatom?
Csak sajna mára van programom :STalán a lassúsága nem lenne nagy probléma.
Rumos14: tényleg egész jó a tesztben. és mivel a 70-300 is gyengus 200fölött,így nem lehet köztük nagy difi.Sztem marad az 55-300 használtan kis idö múlva.
Vagy kéne vmi összehasonlítás az 55-200al.mert ha az 55-200között jobb mint ez a 300as,akkor beérem azzal is(nomeg h pl most is találtam egy új állapotút 35ért.(55-200))
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest