- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
Norti7 #23368 üzenetére
Szép summát tudsz rászánni.
Mit várnál el az állványtól? Mi lenne a legfőbb dolog amit elvársz? Mobilis/könnyű?
Nehéz de stabil? Makróhoz is kéne?(megfordítható középoszlop) Különleges "trükkök"(külön a középoszlop kihúzása,döntögetése)Kérdem én ezt azért,mert fele ennyiből is szuper állványokat lehet találni.(Vanguard pl egy remek állvány ár/tudásban)
-
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Norti7 #16774 üzenetére
Kelby könyvei - azon túl, hogy a fotózásról szólnak - szórakoztató olvasmányok, érdemes begyűjteni őket.
Fotós könyvek topikja, esetleg nézz bele, ott több könyvről is találsz infót, nomeg erről is.
-
KSparrow
őstag
válasz
Norti7 #16774 üzenetére
Szép képek vannak benne, meg jó ötletek, de túlzásba vitt technikai oktatás nincs benne. kiindulási alapnak jó, de csak rá hallgatni kevés. Ajánlom, nem rossz könyv, ha van egy közepes technikai tudásod és ismered a géped, akkor találni benne jó ötleteket. Ja, és szeret sztorizni!
Ma voltam koncerten:
emberes képet nem akarok, még nem járultak hozzá -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Norti7 #16709 üzenetére
Én az Optiformnál vásárolok, nem biztos, hogy ők a legolcsóbbak, de én nagyon korrekteknek ismertem meg őket. Arra kell figyelni, hogy nem mindenhol a hivatalos Nikon garival árulják a cuccokat (Optiformnál offkorsz azzal...), ami lassítja az esetleges garanciális ügyintézést (Boltba kell visszavinni és ők intézik tovább, esetleg külföldön szervizelik).
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Norti7 #16707 üzenetére
Csak vigyázz, ha túl sokat kérdezősködsz meg gondolkodsz, általában az a vége, hogy csak bizonytalanabb leszel
Tudom, személyes tapasztalat... Igaz sok pénzről van szó, meg távlatokban kell gondolkodni, de végülis mostmár alakul a terv.
Vaku témában: az én tapasztalatom, hogy jobban kihasználom a fényerős fixemet mint a vakut. Anno nagyon odavoltam az SB-600-ért, aztán mióta megvan alig használom, ellentétben a 35/1,8-al. -
rinpocse
aktív tag
válasz
Norti7 #16700 üzenetére
Norti7! A 16-85 egy nagyon jó alapobi a DX vonalon.
Örülök, hogy elfogadod - egyelőre - a 16-85-ös ajánlatomat. A 70-300 VR az valóban ráér majd később, ha kell majd egyáltalán. Amire előbb szükséged lesz, ha rendezvényeket (is) akarsz fotózni, egy vaku és fényerős fix. Majd emlékezz!Nálam a 18-200 főleg "utazózoom", mellette volt/van egy 17-55/2.8 és egy 10-24. Képeim 92%-a 35 mm ekv. 15-85 mm között készült. (Exposureplot1.14)
-
Zola007
veterán
válasz
Norti7 #16698 üzenetére
Elnézést, mikor említetted a videós múltad és a témákat (rendezvény, autós) nekem (talán a többieknek is) az jött le, hogy a videó mód is főszereplő lesz.
Nekem pl. számít a videó mód, azért nem vinnék magammal külön gépet. Akkut tölteni, mentegetni, vigyázni rá, másik táska, szóval annyit nem videózok, hogy nekem megérje.
Nem akarlak én sem lebeszélni a d7000-ről , ha van rá keret
(vehetnél egyet nekem is)
16-85 témához annyit fűznék, hogy talán érdemes megnézni használtan is, újonnan én egy kicsit túlárazottnak érzem, s kitben sem engednek sokat belőle (~15k-t)
-
balpis
őstag
válasz
Norti7 #16698 üzenetére
Nem akar a vázról senki lebeszélni, nehogy úgy érezd!
Ha megengedhetnénk, lehet, nekünk is az lenne :-)
Ha van rá keret, akkor egy nagyon jó választásnak tűnik!Többen csak azt próbáltuk mondani, hogy nem biztos, hogy a vázra érdemes
költeni a "nagy pénzt", mert a vázak kopnak, jönnek újabbak, 2-3 évente, így
manapság már 4-5 évente az is cseréli a vázat, aki egyébként nem tenné. Ezért érdemes minél inkább minőségi optikákban gondolkozni (legalább egy bizonyos szintig), mert azok sokkal értékállóbbak lehetnek és sokal hosszabb ideig fogod őket használni.
Egy 16-85, egy 70-300VR (vagy az új, hasonló Tamron) 15 év múlva is kielégíti az igényeket, várhatóan. Amikor már legalább a 4. vázat fogod nyúzni
A 18-200-at viszont jó eséllyel hamarosan "kinövöd", habár valójában az is egy nagyon jól használható, praktikus, s egy kellemes minőségi szintet megütő objektív. -
Zola007
veterán
válasz
Norti7 #16682 üzenetére
Jól bepörgött a fórum pár nap pihi után
Kedves kolléga, én is d7000 tulaj kívánok lenni a napokban. Először azt kellene tisztáznod, hogy a videózás mekkora részét tenné ki a géphasználatnak. Olvastam, hogy riport és rendezvény lenne a cél, ide az ajánlott 16-85 vagy valamelyik fényerős rövidebb zoom kellene (Tamron 17-50, Tokina) a tevékenységtől függően
Maximálisan támogatom balpis kolléga #16684 javaslatát.
Kezdő fotósként nem hinném, hogy érzékelnéd egy félprofi/profi objektív előnyét. Vedd figyelembe obi választásnál, hogy a fényerő videónál nem számít annyira, felbontásban sem kell feltétlenül csúcs obi, inkább a torzítás és a vignettálás legyen alacsony.
Ezeket a hibákat egy képből viszonylag könnyű eltávolítani, de videóból nem igazán.
A 18-200 ilyen szempontból szó szerint elég jót "domborít" a nagylátó állásban.Én is a d3100-at javasolnám kezdőgépnek kerettől függően, később lesz lehetőséged továbblépni (d3100-nál egész kis bukóval teheted meg). Persze ha van keret a d7000-re,akkor nyugodtan.
-
balpis
őstag
válasz
Norti7 #16690 üzenetére
Akkor lehet, érdemesebb egy 16-85-tel kezdeni, esetleg később venni mellé egy telezoomot. Az a 2mm is jelentős lehet rendezvényeken, autoknál.
(Vagy ilyesmihez később egy mégszélesebb látószög is jól jöhet... Én szeretem a 10-20-as Sigmát nagon. Igaz, ez sem a legtökéletesebb minőség, de ár-érték arányban korrekt.) -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Norti7 #16682 üzenetére
A D7000 nem éppen egy kezdő váz, ha azt veszed, egy darabig biztosan elleszel vele. Ilyen nagy átfogású objektívet én biztosan nem vennék (és szerintem itt a többi topiklakó sem...), ekkora átfogás már a képminőség rovására megy.
Ha tényleg az ajánlott szettben gondolkodsz, az azt jelenti, hogy komoly pénzt borítanál bele (csak a D7000 váz 300 körül van...), szerintem mindenképpen valami vázhoz illő obit keresgélj.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen videókártyát?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Insta360 X3 360 fokos akciókamera szett - 3 akku, töltő, szelfibot, szilikon tokok
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest