Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
edem1986 #27133 üzenetére
Attól is függ, milyen obit akarsz venni. A következőkben nem axiómát kívánok felállítani, csak a saját kialakult véleményem.
Általánosságban talán elmondható, hogy a legtöbb gond a ~100.000 Ft alatti obikkal van.
ad1: Tudom, hogy ez Mo-n nagy pénz, de az általuk megcélzott nyugati piacon egy középiskolás havi zsebpénze. S bizony ebben az árkategóriába a felhasznált anyagokon és a minőség-ellenőrzésen lehet nagyon spórolni. Az ár <--> minőség-ellenőrzés valamelyest arányban áll, csak ezt nem vagyunk hajlandóak elfogadni.
Egy 90%-os QC-hez képest a 99% nem 10%-al kerül többe, hanem 100%-al. Éppen ezért sok gyártó inkább bevállalja gyakori gyári hibás darab cseréjét, ezzel effektíve a vevőre terhelve a minőség-ellenőrzést. Ugyanis sokkal kisebb veszteséggel jár, mintha a ezen javítanának. Így tudnak viszonylag olcsók maradni az árversenyben. Többek között ezt is fizeted meg egy gyári Nikon/Canon/Sony/Oly objektív árában, ott sokkal kevesebb a eleve hibás darab és konstans a minőség, tehát a tesztekre is jobban lehet alapozni.
Természetesen joggal várhatjuk el, hogy új termék bármennyibe is kerül az valóban új és a gyári specifikációknak megfelelően tökéletes legyen, de érdemes szem előtt tartani, hogy ez kőkemény üzlet, nem a máltai szeretetszolgálat és mocskosul nem a mi érdekeink számítanak.ad2: Vannak mindkét gyártónak nagyon beteges és jól sikerült modelljei.
Szerintem a 3rd party gyártók az építési és minőség-ellenőrzés tekintetében valahogy így következnek: Tokina -> Sigma -> TamronElső kettő inkább felváltva, de a Tamron mindenféleképpen mögöttük. Ez sem ökölszabály, de ha már általánosítanom kell, akkor ilyesmi jönne ki.
A Sigma<->Tamron kérdésben érdemes számításba venni, hogy a Sigma eleve rendelkezik magasabb szintű obikkal a repertoárjában. A tamron gyárt ~20 féle obit, a Sigma közel 50-et.
A tamron legdrágább obija ~300e ft, a Sigmának 300.000 és 5.000.000 ft között van még legalább 10 típusa, tehát eleve egy magasabbra pozicionált termékskálával rendelkezik és oly bár tűnik, hogy a célközönség tekintetében inkább a 150-200e ft felett kategóriára koncentrálnak, míg a Tamron ez alattira.Szóval nem kell félni a dologtól, keress egy hozzáértő ismerőst, laptopot a hónod alá és menjetek be a te vázaddal (ez fontos) a kiszemelt boltba és próbáljátok ki a megcélzott darabot. Ha minden jónak tűnik, akkor meg kell venni, mert lehet, hogy 2 óra múlva elviszi valaki más.
-
Zola007
veterán
válasz
Gabbbb #27101 üzenetére
az én véleményem az - annak ellenére hogy javarészt interneten vásárolok - hogy ekkora értéket Vaterán nem veszünk, főleg nem külföldi eredetűt, legfőképp nem utalással és legesleginkább nem előre. Egyszerűen nem éri meg a stresszt és az esetleges későbbi bosszankodást, utánajárást, pereskedést.
Még ha egy állványról vagy vakuról lenne szó, akkor be lehet próbálni.
Olcsó húsnak híg a leve és ez az esetek 98,9%ban igaz is, csak a magyar ember annyira árérzékeny, hogy rengetegen meg tudnak élni az átverésből.
Hivatalos és számonkérhető boltok között is találni rengeteg sz.rrágót, nemhogy a magánemberek között. -
Zola007
veterán
válasz
TayRol #27022 üzenetére
tudsz te ha akarsz
a konyhafőnök ajánlata B version:
D3100 + 18-105 + 55-300 kit (250)
35/1.8 (55)
minőségi állvány + fej (50)
táska (15)
sb700 (78)
ezzel már elég jól elleszel egy darabig 450-ből és később sem buksz túl sokat egyik elemen sem, ha már kialakult mire vágysz.gab.m: nem rossz, de már inkább haladónak ajánlott.
Tamron 70-200 jó obi, de kezdőnek nem feltétlenül van szüksége rá, cserébe nagy és nehéz
17-50-ből pedig elég nagy eséllyel lehet rossz példányt kifogni és magát szidja majd a rossz képekért amit egy esetleges decenteres / fókuszhibás obi nyújt. Ennél a modellnél pedig jelentős esély van mindkettőre -
Zola007
veterán
válasz
szecska24 #26969 üzenetére
Ezek szerint megtesztelted a nem regenerálódó hővédelmét
Reméljük tényleg csak ez a gondja, én is azt tanácsolom, mint a kolléga: yongnuo fórumba kukkants be és keresd fel Sucukát mint hivatalos yongnuo szervizttegnapi témához: Újabb képek, kevesebb fénnyel megáldott körülmények között a Nokiával.
Jó lesz az a szenzor[link] [link] [link]
Ráadásul a press.nokia.com-on, ami már hivatalos forrásnak tűnik -
Zola007
veterán
válasz
Throme #26920 üzenetére
tulajdonképpen: ja.
Leginkább a "pofazsír" és nagyobb karcok (táska zipzár, stb), illetve kisebb ütődés ellen jó.
ha jól emlékszem d90 topikban indexen többen is panaszkodtak, hogy 1-2 év alatt összekarcolta a kijelzőt az alatta lévő kosz és csak akkor vették észre mikor levették a védőt.
Egy jó vastag, benga fólia is megoldás lehet.(#26917) Throme : hajtogatósoknak még mindig egy jó erős, minőségi fóliát javaslok. Gps-ekre és tabletekre gyárt néhány cég ilyen marha vastag fóliát.
-
Zola007
veterán
válasz
Karima #26911 üzenetére
Én is a gyári műanyag védőt használom (d7000) + biggyesztettem rá egy fóliát is (tudom, na, paranoiás vagyok
Annyit javasolnék a műanyag védőt használóknak, hogy néha vegyék le és tisztítsák meg a belső oldalt, illetve az lcd-t.
Ugyanis nem feszül rá tökéletesen a kijelzőre és por kerülhet alá. Mikor a fejedhez emeled a gépet, akkor az arcod kicsit el tudja mozdítani a műanyagot, ami viszont ide-oda tologathatja a koszt maga alatt és megkarcolhatja a kijelzőt.
nem kötelező érvényű, csak tanács.(#26913) Peethy: mi a tapasztalatod a 17-50el?
nem fogod hiányolni a nagylátó részt?
szerintem a 85-öst tartsd meg (szvsz a 18-55 +180 nem a legjobb kombó használhatóság terén, se portré, se fényerő nagylátóban)
a 18-55 + 35 + 85 az korrekt sor szerintem, sok mindent meg tudsz oldani vele. -
Zola007
veterán
válasz
hemaka #26869 üzenetére
nem azt mondtam, hogy nem fejlődtek, hanem arra akartam utalni, hogy 10 éve hol tartott a dolog, akkor most miért olyan telhetetlen mindenki. Szerintem egyébként a telefonok többet fejlődtek ez idő alatt mint a kompaktok.
Főleg a fogás miatt nem akarok milc-et venni, de telefon meg úgyis mindig van az embernél, Szóval azért mert ilyen palacsinta telefonokat gyártanak még nem sírom vissza a 3 háznyira álló piros fülkét '92-ből.
Személy szerint elfogadnám ha ingyen hozzávágnák.
-
Zola007
veterán
válasz
Degeczi #26866 üzenetére
nyugi, nem fogok premier előtt 1 héttel lesátorozni a nokia székház elé, hogy enyém lehessen az első totem.
ettől függően a spicat lassan lecserélem, szóval időben jött a képbe.gondolkodtam én is Milc gépen, pontosabban jelenleg is tervben van, de mindig az tántorít el tőle, hogy plusz egy cucc amit vinni kell magammal, vigyázni rá, töltögetni, tehát kell-e nekem ennyi nyűg. Ráadásul kényelmetlen a fogásuk, sérülékenyek és pofátlanul drágák a relatíve jobb obik hozzá.
abszolút nem rajongtam eddig a kamerás telefonokért, ez az első ami képminőségében is megdobogtatja a szívemet. Androidról sem szívesen váltanék, de ha gps-e is pontos lesz és jól tartja a jelet, akkor elgondolkodom a váltáson. -
Zola007
veterán
válasz
Kleroo #26864 üzenetére
próféta szóljon belőled, főleg az utolsó mondatot illetően
funkciókban már nekem minden újabb modell elégséges, de például a mostani Spica-mban a fényképezőt csak elvétve használom qr-kód vagy esetleg dokumentumrészlet/számla/egyebek fotózására, mert annyira idegesít a képminősége, hogy inkább elő sem veszem.
-
Zola007
veterán
válasz
Degeczi #26862 üzenetére
Természetesen nem DSLR konkurenciának tartom.
Eddig meglehetősen rossz szemmel néztem, mit akarnak még belezsúfolni egy telefonba, amitől van sokkal jobb céleszköz. Azt hiszem elértünk egy olyan szintet, amikor a hasonló méretű tárgyat minőségében is kiválthatja egy telefon.
Szóval ha a képminőség valós, akkor maxi riszpekt a nokiának, mert egy mostani 50-60e ft-os szappantartót simán leköröz.
DE: Itt még azt is számításba kell vennünk, hogy a nagy gyártók nem a magyar piacra alapoznak.
Múltkor érdeklődtem a Vodánál, hogy 10 év hűség utána mennyiért vágnának hozzám egy iphone 4-et ismételt 2 év aláírással. Végül potom 140-et mondott a csaj.Ehhez képest Angliában egy 30 fontos (itt sem fizetek sokkal kevesebbet) előfizuhoz ingyen kapod.
ja még annyit akartam, hogy mentsétek le ezt a képet, húzzátok fel 1-2 Fé-nyit és nézzétek meg alul a sziklákat.
-
Zola007
veterán
válasz
Zola007 #26859 üzenetére
itt van még pár mintafotó a Nokiával
(#26860) hemaka : 2002-ben mikor az első digitgépemet vettem (coolpix 2000), összetettem volna a három kezem ilyen képminőségért, amit most egy telefon nyújt.
-
Zola007
veterán
válasz
Kleroo #26855 üzenetére
Így van, tényleg nagyon üt ha igaz!
Akár A3 nyomat is mehet belőle jó minőségben, be.zarás hol tart a mai technika.
5 éve örültem egy két mpx.eles v630-nak, aminek a képe egy zajhalmaz volt, de néha meg tudtam vele örökíten ahogy a kutyám majomkodik vagy ha láttam valami vicceset.ÉS még szép is !! (eddigi deklarált fotótelefonok szerintem elég csúnyák vagy giccsesek voltak)
-
Zola007
veterán
válasz
MaUser #26849 üzenetére
Remélem sikerrel jársz és hamar visszakapod, németbe küldik és ha jól tudom, állítólag ők a leggyorsabbak az EUban.
Én még magasabb áron vettem (105 körül) és mostanság nagyon elegem lett a gyári hibás cuccokból. Mégsem egy vízforraló és ilyen értéknél kevésbé tolerálom hogy egy új terméket küldjek szervizbe.
Milyen vázzal használod egyébként?A szériaszáma az enyémnek 031010 volt (tavaly februárban importálták).
-
Zola007
veterán
válasz
MaUser #26840 üzenetére
(#26840) MaUser: Ugyanez volt a gondom anno vele tavaly márciusban d7000-n, vissza is vittem másnap.
Akkor beszéltem a Tamronnal, szintén a szervizt ajánlották, de inkább hagytam őket. Úgy látszik azóta minden ígérgetés ellenére sem sikerült kijavítaniuk a hibát.
Mondjuk engem a 300-as vége sem nyűgözött le, ami szintén adódhat a darabok közti szórásból, de egy grátisz fénymérési hibával megspékelve végleg eldöntötte sorsát. -
Zola007
veterán
válasz
Peethy #26819 üzenetére
(#26819) Peethy: Van olyan szegmens, ahol jókora áremelést is képes benyelni a vásárlóréteg a kereslet visszaesése nélkül. Vagy azért mert muszáj vagy mert luxuscikknek számít és ott majdnem mindegy.
pl winchesterek, illetve objektívek hogy az elektronika témakörnél maradjunk.
Elsőt azt még mindig veszik bő 2x áron is, mert egyszerűen kell + pl egy vállalkozás nem teheti meg hogy használt vinyóra bízza az adatatit. Persze akinek csak filmekre kell, az kivárhat vele.
A másodikat meg azért mert akinek volt árfolyamemelkedés előtt 200e ft-ja egy objektívre, annak most is van 220 és nem fog azért várni 1 évet, hogy megvehesse a kiszemeltet. Főleg, hogy az objektívek gyakorlatilag csak egyre drágulnak (esetleg a bejelentéskor van némi árcsökkenés az ajánlott fogyasztói árhoz képest)(#26824) TeeJay: én is meg tudom erősíteni a Sandisk lassulást, nekem ugyanabból a kartonból származik két 8Gb ultra II, az egyik 11 mb/s fölött tud, a másik 5 mb/s körül és feltehetőleg 10 percen belül készült a kettő.
#26825) aleister: jaja, először én sem láttam, csak gyorsba bedobtam a fórumba a cikket. Azért nem semmi 1000 villanás túlmelegedés nélkül, kíváncsi vagyok mennyire a cső vagy szoftver függvénye. gondolom itt is bevettek az sb700/910-nél lévő visszahűlést megváró elvet, de nem egyszerű szerkezet, az már a méreteiből is látszik.
-
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #26817 üzenetére
ahogy a magyar kereskedői mentalitást ismerem--> semmi
itt mindenki csak árat emelni szeret ha lehet mögé indokot tenni vagy kreálni. Csökkenteni esetleg akkor ha valami gebasz van a készlettel vagy már nagyon nem fogy és f.snak attól hogy a nyakukon marad.
Tisztelet a kivételnek. -
Zola007
veterán
válasz
Kleroo #26804 üzenetére
gondolom nem is az sb400 versenytársának szánják
(#26805) aleister : azt írják, hogy csak most jelentették be, júniustól lesz kapható. Nekem úgy tűnik hogy valamifélek hővezető/szellőző modul
Lassan elérjük azt is, hogy hűtőbordával szerelik a rendszervakukat is.
-
Zola007
veterán
Új Nissin csúcsvaku + képek róla
Nissin MG8000 Extreme
Azt hiszem a rendezvényfotósok imája meghallgattatott, specifikáció szerint 1000 expót kibír Max fényerővel túlmelegedés nélkül. -
Zola007
veterán
válasz
runner 125 #26795 üzenetére
Tudtommal a Nikonnál csak az objektívekre van világgarancia, de csak hiánytalanul kitöltött garijeggyel (összes mező !) és eredeti számlával.
-
Zola007
veterán
budaörsi 220-ban van 85/1.8 D raktáron
-
Zola007
veterán
válasz
TayRol #26707 üzenetére
90-es tamront vittem nyáron vissza decenterrel és isszonyat CA-val.
Ha gondolod tudok mutatni róla képet, mi a másik véglet. Utána neveztem be a sigmára, aminek ugyan rühellem a bevonatát és az af-mf váltást, de optikailag kitűnő.Nem a Tamron jól sikerült példányaival van gondom, hanem a rosszakkal. Pontosabban a minőség-ellenőrzés totális hiányával. + egyes típusoknál az igénytelen, "beleb.szom egy vékonyfalú dobozba oszt vigyed" stílusú csomagolással.
Elég csak 1-2 szériát említeni (17-50, 70-300 VC, 60-as makró), ahol fókusz, anyaghasználati, illesztési, fénymérési (Nikonon) gondok akadtak szép számmal, holott optikailag kiválóak a jobban sikerült példányok.
Használt az más téma, ott konkrét példányról beszélünk, kipróbálási lehetőséggel. Csupán arra akartam rámutatni, hogy teszteld körültekintően megvétel előtt. Sok sikert a vásárláshoz, remélem jól jársz vele
-
Zola007
veterán
-
-
Zola007
veterán
válasz
kolosanyi #19168 üzenetére
Ennyiért obival több mint korrekt, szerintem be lehet vállalni, főleg ha ismerőstől veszed.
De csak akkor, ha esetleges rövid távú meghibásodás esetén nem létkérdés az a 30e ft.40e expóval, gari nélkül már a jövendőmondók munkaköre. Lehet, hogy kibír még ugyanennyit, de lehet hogy csak pár hónapot.
-
Zola007
veterán
válasz
SpongyaBob #19126 üzenetére
Nagyon sajnálom a munkatársad, részvétem!
Szerintem tedd be az apróba is!!, hadd lássa aki mostanság gépet keresSajnos ez a csomagtartóból lopás nekem nagyon úgy tűnik, hogy korábban kifigyelték és követték őket a boltig.
Remélem előkerül. -
Zola007
veterán
válasz
Karima #18824 üzenetére
Jaj, hányakkal van ez így...
Akár tetszik nekünk, akár nem, ez egy ilyen szakma. Voltam már néhány fotókiállításon, de nem egyszer vártam hogy csak érjünk már végig rajta.
Lehet, hogy én nem értékelem "kellően" a művészetet, de olyan művészileg és technikailag is mocskosul pocsék képeket ritkán látni még amatőrtől is, mint a legutóbbin.
Így én már úgy kezelem a dolgot, hogy
a, ha neki tetszik
b, másoknak tetszik
c, fizetnek érte
akkor már érdemes volt megcsinálni és elérte a célját, akármi is az én vagy mások véleménye egy-egy képről. -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #18821 üzenetére
Épp ezért írtam az egyéb cucc és tudás kombinációját.
Általában a leghozzáértőbbek és fanatikusok a legtöbb művészeti és tudományágban egyébként sem az ebből élők közül kerülnek ki.
a váz csak a lehetőségek határait adja meg, a többi úgyis a júzeren múlik
Ettől függetlenül amatőr szinten nem érdemes ennyire élesen felosztani, mert iszonyatosan szór a felhasználási terület, sokaknak épp ezért jelent nagy dilemmát hogy milyen fényképezőgépet, autót, stb vegyenek, mert univerzálisabban akarja használni.
A "profi"nak ilyen szempontból sokkal könnyebb dolga van, nem igényeket támaszt, hanem követelményeket és ez alapján választ vázat, objektívet, egyéb kiegészítőket. -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #18819 üzenetére
Az én szubjektív felosztásom szerint:
belép: d3000-3100-5000-d5100
haladó: d90-d7000-d300s
hivatásos (100%-ig fotózásból történő megélhetés): d700, d3s, d3xtermészetesen a tudás és egyéb cuccok kombinációja adja a szintet, nem az hogy a Nikon Magyarország / tesztoldalak / fórumok / haveri kör minek nevezi.
Én nem igazán használom a profi szót, mert valóban sokat tudó profi manapság elég hiánycikk minden szakmában, a nemtörődöm kókler viszont rengeteg. Azonban aki 100%-ban képes jól (!) és hosszútávon megélni a fotózásból, az már nevezhető annak, mivel csak van hozzá némi sütnivalója ha el tudja adni magát.természetesen valamire specializálódva a haladó vázakkal is meg lehet élni olyan helyen, ahol kevés a konkurencia.
-
Zola007
veterán
válasz
Karima #18767 üzenetére
igen, a VC USD-vel
én is elég sokat túrtam a netet és számomra úgy tűnik, hogy az 'Ámerikának gyártott példányokklal valahogy kevesebb gond van. Ha gondolod, tudok küldeni vele készült képeket.
Throme kollégával kiveséztük már a témát, végül ő sem tamront vett és elégedett a döntésévelDegeczi: én is több összehasonlítás + az 5 év garancia miatt választottam a Tamit.
UKban viszont elég sok gond volt velük.
Lehet hogy az egész idejutott szállítmány gyengébb valamiért, de más boltban is jártam és hasonló véleménnyel voltak róla. Másrészt ha egy típusnál ekkora minőségbeli szórás van, akkor abból köszönöm, nem kérek.
Utóbbi időben elegem lett abból, hogy egyes gyártók (más termékeknél is) így leszrják a minőség-ellenőrzést és tulajdonképpen átterhelik a hibás példányok kiszűrését a felhasználókra.
Én nem akarok senkit sem lebeszélni róla, de rajtam kívül 3 embert tudok aki ilyen obit vett, ebből 2 szintén visszaküldte. Az érdekes a dologban hogy a 4 obiból 1 volt Canon bajonettel és a 3 visszaküldött Nikonnal. Ez enged némi következtetést arra nézve, hogy a Tamron nem áll a helyzet magaslatán a nikonhoz szánt obikkal és firmwarerrel. -
Zola007
veterán
válasz
Karima #18752 üzenetére
Ha már annyi obid van, hogy fel kell írni, akkor az legyen a legkisebb gond.
Egyébként ami 3rd party obival próbáltam, azokat szépen felismerte és az előzőt visszatéve is ott volt a menüben a külön eltárolt érték.Inkább ebből is a régiekkel van gond, ha újabb gyártású obit veszel, nem lesz gondod.
Sigma 150 után 70 és 105-t felrakva is meg tudta különböztetni.
A sigmaknal is csak azokkal futsz bele problémába ami régóta a bolt polcán áll. -
Zola007
veterán
válasz
Karima #18748 üzenetére
Nem olyan jó az a tamron...
A díjakkal meg mehetünk a sóhivatalba, ha minden 2. példány hibás. És vannak még páran hasonló véleményen.
Én vettem egyet, de 300-nál ez is lágyul, CA is akad és fénymérési gondok is voltak vele, így másnak visszavittem. A boltos szerint a fele visszajön hasonló gondokkal, de kell árulniuk mert hivatalos Tamron kereskedők.A stabiját viszont kiemelném, valóban első osztályú. Szinte áll a kép a keresőben 300mm-en is. Ha jó kezed van, 1/40 szépen megfogható vele.
Ettől függetlenül ebben az árkategóriában inkább a Nikkort javasolnám. -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #18621 üzenetére
Csak megerősíteni lehet Peethy véleményét.
Én kihagynám az örömeli vétel és azt követő gyors eladás élményét.
Hosszú távon porosodik is és a végén nagyon gyenge a képe. Én is inkább egy 55-200-at javaslok, használtan megkapod ennyiért.Macro mód sem az a kimondott leányálom, 1 méteres közelponttal elég nehéz vadászni
#18624: hát ha valaki FX-re ilyet vesz, az meg is érdemli
hijj de megszaladt itt a forgalom mostanság -
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #18415 üzenetére
Ezeket a kiegészítőket általában a nagy cégek is gyártatják.
Sokszor ugyanazon a gyártósoron készül az utángyártott mint az eredeti. Csak "elfelejtik kikapcsolni a gépeket a hivatalos műszak után, így lehet akár eredeti is az utángyártottként vett cucc.
-
Zola007
veterán
válasz
andorra #18381 üzenetére
valóban idegesítő, hogy egy 50ezres vakun házilag kell eszkábálni. Nem ez térített el a vételtől, de én is meglepődtem anno, mikor nézegettem megvételre.
Mondjuk ~12 forintot spórolt vele a nikon, hogy nem rakta bele a lapocskát
kezdőnek, alapfeladatokra talán még jobb is egy erősebb kínai vaku, nem kell annyira sajnálni, könnyen állíthatók és később még mindig lehet komolyabb cuccra váltani szinte bukó nélkül (vagy megtartani másodvakunak) -
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #18295 üzenetére
Gondolom szorul egy kicsit.
Szétszedés nélküli olajozást nem ajánlom, mert nem igazán tudod irányítani, hogy hova is jusson be az olaj. Másrészt lehet, hogy porszem vagy egy kis sorja került oda és akkor jó lenne kiszedni.
Jobb ha a szakira bízod, ezek a műveletek nem szoktak sokba kerülni és legalább szakértő szem nézi át, aki esetleg mást is észrevesz. -
Zola007
veterán
válasz
Kleroo #18288 üzenetére
A d3000 duplakit valóban nem olcsóbb mint külön, de a d3000+18-55 még mindig kevesebb 20-25e ft-tal, mint a d3100 ugyanebben a felállásban.
andorra: van aki gépet is szeretne venni, behatárolt anyagi kerettel és nem pedig arra várni, hogy az újabb verzió ára lemenjen az előd szintjére.
-
Zola007
veterán
válasz
Kleroo #18281 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik cégnél nézted, illetve nem kevered-e a d3100-al.
Azonban már vagy egy fél éve megvehető a d3000 + 18-55 kit 120e alatt.egyébként aki akar d3000-et venni a közeljövőben, szerintem rövidesen szerezze be, mert nyugatabbra már kezdik kifutó listára tenni (másrészt sokkal olcsóbb sem lesz már)
-
Zola007
veterán
válasz
Kleroo #18213 üzenetére
A kártya szerintem is eredeti, de ha írsz a Sandisk supportnak a sorszámával/fotóval, akkor biztosra tudják mondani.
Ettől függetlenül azt fogják rá válaszolni, amit nekem, is: semmi gond nincs a kártya sebességével, 4 mb/s-t kell hivatalosan tudniAz más kérdés, ahogy az Ultrak nagy része valóban 10mb/s fölötti sebességre képes
DE: én is 2db-t vettem anno, ugyanabból a szériából és dobozból. Az egyik 10 felett tud - ezt megtartottam - a másik csak 5 körül írt, ez ment ajándékba. cl4-ben eléggé lutri, így ha gyorsabb kártyát szeretnél, javaslom az Extreme HD-t (cl6). Az mezei júzernak szinte mindenre elég, nem drága és jó minőségű egyben. -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #18187 üzenetére
az obiról: én is nézegettem, fogásra, építésre szokásos nikon minőség.
Azonban teszteken nem a legjobban szerepel, főleg szélen gyenge. Ha nem fontos ekkora látószög, akkor talán jobban és olcsóbban kijösz egy 35/1.8-al, ami itthon is jó áron van.
Az 2.8-tól már valóban éles. -
Zola007
veterán
válasz
Donald #18162 üzenetére
elnézés ha félreérthetően fogalmaztam, a "szakmai" szempontot nem fényképészeti/fototechnikai alapon értettem, hanem mint valós szakma, tehát "hivatásos" nézőpontból.
ezért is írtam, hogy tisztelet a kivételnek, sajnos a "profi" fotósok minimum fele nem ilyen, mint amilyennek leírtad és éppen ezért nyílik tér a kóklernek/amatőrnek a hivatásosok porondján is.A fotósnak mondtuk, hogy nem vagyunk megelégedve vele, s körülbelül annyi lett volna a vége az ő részéről, hogy akkor visszaadja a pénzt, de megtartja az anyagot. Szerződés nem volt és kisváros lévén válogatni sem nagyon lehet, akkortájt nagyjából ők voltak hozzáértő és eszközzel is rendelkezők. A videófelvételről visszanézve érzékkel kapta el a kevésbé jó pillanatokat, nem volt takarás, több szereplős előadás lévén mindig volt valaki, aki megfelelő pozícióban volt.
Ettől függetlenül a mai technikai lehetőségek mellett elég gyakran meg lehet oldani a dolgot ismerősi körben. Minden az igény szinttől függ, sima emlékként az emberek 90%-nak tökéletesen megfelel a haver/nagybácsi/unokaöccs egy alap vázzal és egy fényerős fixxel.
S számukra felesleges erőltetni a "hivatásos kell a jó képhez" dolgot, mert egyszerűen nincs igényük magasabb kvalitású fotókra. S ezért nem is lehet őket hibáztatni, még ha utólag derül ki, hogy néhány képet jobban is meg lehetett volna oldani.Azt szoktam mondani, hogy amíg nincs viszonyítási alap, addig az aktuálisan elérhető a tökéletes mindenkinek. Visszatérve az orvosos példára: ritkán szoktak panaszkodni egy / kötés / varrat / gipszelés / felírt gyógyszer minőségére, pedig az esetek 80-90%-ban lehet szebbet, jobbat, precízebbet.
-
Zola007
veterán
válasz
Donald #18152 üzenetére
Elnézést, hogy belevauzok, de nem kellene szerintem egyből a szakmai oldalról megfogni ezt a kérdést. Sok fórum olvasom, hogy védik a mundér becsületét. Tisztelet a kivételnek és előrebocsátom nem ellened írom a következő sorokat! (én is képzett fotóst fogok hívni az esküvőmre)
Mi a szalagavatónkra hívtunk anno hivatásos, iskolát végzett, több mint 10 éve praktizáló profi fotóst és videóst (az egyik megyei TV munkatársait). Megfizettük a nem kevés alapdíjat és valami több ezres költséget/db a másolásvédett cd-k minden egyes példányáért.
Akkor halvány lila sejtelmem sem volt a komolyabb technikákról, de így utólag visszanézve már nem adnám a kezébe az összeg felét sem. Az eredmény sok rossz ütemben elkapott pillanat és egy statikus videófelvétel lett. Holott megkapták a forgatókönyvet előre, megbeszéltük, hogy mindenkiről legyen legalább 5 kép és próbára is benéztek.
Én sem gondolom, hogy bármiféle pancser vegye el a kenyerét egy esküvő vagy rendezvényfotósnak, de akkor aki ebből él, nyújtson mindig profi szintet, s ne rutinból tolják le a 379. esküvőt, rosszul beállított sablonképekkel. Első esetben megérdemli a pénzét, utóbbiban ne pofázzon a törekvő konkurencia ellen.
Ha pedig adott egy 20-30 gyerekes produkció, kíváncsi lennék, hány szülő fizetné meg, hogy külön fotósa legyen. Hiszen egy ember nem tud mindenkinek megfelelni, mert persze minden szülő azt kérné, hogy az ő gyereke legyen a fő téma fotók legtöbbjén.
Ha pedig valakinek rendszeresen szerepel a gyermeke, nem is teheti meg, hogy havonta kiadjon tízezreket egy hivatásosnak, még ha az profi képeket is csinál.
-
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #18089 üzenetére
én is hasonlóan tapasztaltam mint amit balpis kolléga írt, d7k is jobban kihozza a fókusz és bemozdult képek hibáit.
Egyébként a lassan mozgó téma néha nagyon csalóka tud lenni. Egyrészt nehezebb megítélni (gyorsnál általában igyekszünk jóval megugrani az éppen szükségest) és azt gondolja a fotós, hogy ó, én még megcsinálom eggyel hosszabb idővel.
Másrészt ha változó/eltérő sebességű a mozgás, akkor nem mindig a leggyorsabbhoz választ időt és utólag bosszantó (pl valaki lassan mozgatja a fejét, akkor arra koncentrál a fotós és esetleg nem veszi észre a gyorsabb gesztikulációt) -
Zola007
veterán
válasz
andorra #18074 üzenetére
nem századra pontosan gondoltam én sem
A lényege az lett volna, hogy d7000+18-105 kombó ekv 75mm-en 1/30-1/40-el fogható, k-r+28-300 ugyanilyen gyutávon 1/100-at elkért.
ha konzekvens a különbség, akkor az különbség. Egyébként meg teljesen mindegy, mert aktuális idegállapottól, témától és tárgytávtól is nagyban függ. szerencsére az új vázaknál lehet tekerni a izzót, így van hogy én is iso200-n rohangálok ha egy kicsit borúsabb az idő, pedig meg lehetne fogni iso100-n is, de ha nem látszik minőségkülönbség, akkor nem erőltetem magam -
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #17999 üzenetére
mondjuk inkább hogy 6-7 árából. Most 2 szemre az intralasik mindent beleszámolva ~fél millió. Régebben volt már szó róla és voltam is vizsgálaton.
Egyelőre viszont még minimálisan romlik (~negyed dioptria 1-2 évente) és a jó eredményhez nem árt ha véglegesen beáll a szem. Illetve nem teljesen ideális alakú a szaruhártyám, ezért az akkori technikával inkább nem futottunk neki. Sokat fejlődött az utóbbi időben az intralasik, amint tudom "nélkülözni" a szemem hosszabb ideig (esetleges szövődményre mindig rá kell számolni), akkor szerintem nekimegyek ismét. Egyébként jól érzem magam így is, semmiben nem korlátoz. Sportoltam is durva játékot, azt megoldottam kontaktlencsével.(#18000) balpis: nekem üveg hoya lencsém van, de sajnos ebből kell a vékonyított, mert ilyen dioptriában 4x olyan nehéz a normál üveg mint a műanyag és szétnyomná az orrom. a bevonatok viszont semmivel nem különbek mint a műanyagon, ezért azok karcolódnak.
-
Zola007
veterán
Tudom, hogy nem bántásnak szántad, ezért dobtam a végére a smájlit
a dioptria nélküli üvegek előállítása viszonylag olcsó, az 1-2 dioptriás lencsék környékén. Sajnos nekem elég rossz a szemem és 6 dioptriánál van egy határ, ahol a darabonkénti 10-15e ft-os ár a duplájára ugrik. Sajnos nem tudok tenni, mert felkeléstől lefekvésig szükségem van rá és ez nem az a kategória, hogy majd megveszem a gyengébbiket "jó lesz az is" alapon.a szűrő dolog rajtad áll,.
Sokfelé olvasni hogy valaki némi rossz tapasztalat után kezdte el használni őket és sokan vannak akik évek után hagyják el a protectorok használatát.Nem kenyerem senkit se meggyőzni, csupán a másik oldali érveket is szerettem volna felhozni, mert azt elég durva kategórikusan kijelenteni, hogy semmi haszna és aki szűrőt hord az obiján, az esetleg nem komplett.
Kétségtelenül von le a képminőségből, ezt nem vitatta senki. A kérdés, hogy hétköznapi használat során észrevhető-e és a tulajnak azt kell mérlegelni - szigorúan az adott objektív árának és képességeinek ismeretében - hogy ez a képminőség-veszteség megéri-e neki a filter használatot.
egy 20e ft-os 18-55-re én sem vennék egy 8-9e ft-os hoya pro1d filtert. egy 18-105 vagy 16-85-nél már igen. -
Zola007
veterán
válasz
DJ Reinhardt #17994 üzenetére
nem ismerem a nikon 18-200 összetételét, de a tamron 18-200 és 28-200-ban mindössze 3 csavar fogja a frontlencsét a keretével a tubus végéhez és nincs semmiféle tömítés. A fölötte lévő műanyag perem csak egy vékony dísz
-
Zola007
veterán
hát mi már csak ilyen balfzok vagyunk és kötelet érdemlünk mert protector szűrőt hordunk a gépen és karcos a szemüvegünk.
viccet félretéve, nekem volt már essilor, zeiss és hoya lencsém is mindegyiken karcálló, becsillanásgátló és fényre sötétedő bevonatokkal (ezek is dobnak az áron), nagyjából 3 éves csereperiódussal és mindegyik karcolódott egy idő után. A példában nem a szemüveg volt a lényeg, hanem hogy gyakrabb tisztításnál bizony keletkeznek karcok, legfeljebb nem vesszük észre. Az én példányom azért drága, mert 1,7-es véknyítású mínusz 6 és 7. Ha 2-3 dioptriás lenne, akkor úgy 20 táján lett volna ez is, ha jól emlékszem az árlistára, de sajnos ez nem az a kategória, hogy "az ócsóbbikat kérem"
-
Zola007
veterán
válasz
Degeczi #17984 üzenetére
Fényelnyelésről és életlenedésről beszéltem, a becsillanás van/nincs jelenség. Van amit hajlamosak vagyunk elfelejteni: ha van szűrő, az bármikor levehető, de ha nincs, azt nem lehet feltenni.
Nem hinném egyébként hogy a hoya olyan rossz rétegeket készít, szerintem egy kicsit jobban értenek a lencsék gyártásához mint mi.
Múzeumi esetben volt napellenző, de a srác "ügyesebb" volt (az s6500-nak nem épp kályhacső a ellenzője, de megúszta a gép).
Nem téged akarlak meggyőzni, hanem a másik véleményt is képviselni.
-
Zola007
veterán
válasz
Degeczi #17977 üzenetére
Eddigi tapasztalatom alapján krva nehéz felrakott obi sapkával jó képet készíteni.
Nekem még kompaktos koromban múzeumban ütöttek rá a nagy mutogatás hevében a frontlencsére, pedig nyilvánvalóan ott fotóztam egyedül semmi közepén. Azóta szűrő párti vagyok.Én is szemüveges vagyok, szintén vékonyított fényre sötétedő Hoya üveg lencse, 60 / pár. Óvatosan, folyóvízzel öblítve takarítom, majd etanol és bidesztvíz elegyével, jó minőségű mikroszálas kendővel és mégis szaporodnak rajta a karcok.
A nyáltól attól függően marja meg vagy sem, hogy előtte mit ebédelt aki beleköp az obidba.
Kezdőnek sokkal többet érhet a véletlen tapi, helytelen tisztítás vagy bármi ellen egy 5e ft-s szűrő, mint az a 3-5%-nyi képminőség amit nyer nélküle.
Én teszteltem kitobit jó minőségű szűrővel és nem tapasztaltam semmit ami indokolná a levételét. Elfogadom, hogy egy 400 ezres pro lencsén ront egy 2ezer forintos Hama szűrő, de ott meg a júzer a hülye.
-
Zola007
veterán
válasz
andorra #17930 üzenetére
én sem vitattam a mondatod igaz voltát, csupán sugalmazónak tűnt.
Szerettem volna rávilágítani, hogy az esetleges +5-10e forint felár a német/angol/benelux piachox képest már megtérül 2-3 szakszerű (nem sarki fotósboltos kókányolás) tisztításnál és ehhez adódik még a plusz gari és könnyebb elérhetőség.
Gondolom nem az első vázad nyűvöd és esetleg a haladóknak természetesnek és pofon egyszerűnek tűnhet egy otthoni érzékelőtisztítás, de abszolút kezdőnek nagy segítség, hogy csak be kell totyogni a nikonhoz és behuppanni 20 percre a bőrfotelba míg ők kipucolják a gépet
-
Zola007
veterán
válasz
andorra #17928 üzenetére
És el is viheted akár havonta is tisztíttatni 3 éven keresztül, ha koszos vagy csak tisztaságmániás vagy.
Én nem biztatnék senkit Nikon váz importra, ugyanis nálunk egész jó áruk van, nem vagy alig kerül többe mint Európa más részein.
Az USA és hongkongi importot pedig ne vessük már össze a hazai vétellel, mert ha első amatőr váz kell akkor egy fokkal egyszerűbb és problémamentesebb besétálni valamelyik forgalmazóhoz, mint másik földrészről rizikózni.
Ha munkára kell, akkor meg az áfá-t tudod visszahúzni, tehát megint nem éri meg ebayről majomkodni.Ellenben az import vázzal van (ha van) 1 év garid a 3 helyett, fizetheted az érzékelőtisztítást külön és eladáskor is bukod a kezdeti "nyereséget"
-
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17887 üzenetére
a fényerő mindkettőnek ugyanannyi a hosszabb végén, szűrő is ugyanannyit vesz le (~2 fe)
Emiatt nem kellene különbségnek lennie. Azonban az AF ilyen effektív fényerő mellett nem sokat ér, ehhez jön még, hogy a 200-as bemozog annyit, hogy végképp nem talál fogást az af. Próbáljátok állványról esetleg. -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #17810 üzenetére
Lehet chipeltetni a régi obikat. Pre-AI-ből AI-t csinálni, ilyesmi okosságokra utalt a kolléga.
Ettől függetlenül szubjektív véleményem szerint nem ebben az irányban kellene gondolkodnod a jövőt illetően.Pontosabban inkább vedd meg a gépet, vegyél hozzá pár alap obit (18-105, 35, egy makró, nagylátó, tele), vaku, állvány, szűrők, markolat, pótakku, táska, tisztítószerek.
Ha ezek már mind megvannak és ki is tudod őket használni, akkor gondolkozhatsz olyan dolgokon amihez fénymérő kell.Amennyiben nem a gyűjtői élvezet vagy a régiségek szeretete, hanem anyagi okok miatt akarsz régi objektívekre vadászni a d7000 mellé, abban az esetben inkább egy használt d90 kitet javaslok és ne nullázd le magad egy váz miatt.
jó szándékkal mondom mindezt -
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #17802 üzenetére
tudom, de az volt az eredeti kérdés, hogy 35 és 18-105-höz mit ajánlunk.
Én erre vetettem fel az olcsó makrót. De a kolléga nem pártolta, hanem továbbra is ajánlotta a közgyűrűt, csak obit nem ajánlott hozzá.azért javasoltam az 55/2.8 v 3.5 makrót, mert azzal már láttam képet és szépen teljesített a befektetett összeghez képest. Ha pedig netán nem jönne be, akkor gyakorlatilag árában el lehet adni, hisz szinte nem is változik már a használtpiaci értéke.
az én javaslatom továbbra is 55mm. ha meg 1:2- alatti leképezés kell, akkor dobjon rá egy közgyűrűt pluszba. -
Zola007
veterán
válasz
andorra #17791 üzenetére
nem tömegcikk, de szokott fent lenni elég gyakran.
Legutóbb mikor néztem, akkor co.uk és .com-n 3-4 darab is volt 100 font vagy 150 dollár táján fix áron.itthon is előfordul időnként 30-35e körül.
Ezért írtam, hogy amennyiben komolyan gondolja jobb alternatíva, mert egy közgyűrűzött kitobit azért ne vessünk össze képileg egy natív 1:1 makróval -
Zola007
veterán
válasz
Viperator #17786 üzenetére
a leggagyibb kínaiakat inkább kerüld, nem túl precíz a menetkiképzés, sorja is kerülhet a gépbe, stb.
Ha egy kicsit komolyabban gondolod a makrózást, javaslok inkább valami régebbi manuál macro obit.
például az 55mm nikkorokat sok helyen dicsérik és ebayről lőhetsz magadnak egyet ~25-30e ft körül. -
Zola007
veterán
válasz
grabber #17779 üzenetére
igen, megbízható
18-105-t ajánlom, újonnan sem vészes az ára, szerintem érdemes lenne elgondolkodnod egy új d90 kiten bár elég jól tartja az árát.helyben lőjetek friss képet, vigyél laptopot, photome progival előtelepítve (de bármely normális exif reader megteszi)
Obit legalább a próbához kérj kölcsön vagy menj nikonos ismerőssel, biztos akad egy a rokonságban
-
Zola007
veterán
válasz
PRO-peller #17739 üzenetére
"the glass is important"
Szóval az üveg a fontos! Legalábbis mindig ezt mondják a dslr fórumokon. Tehát először el kell dönteni hogy zöld vagy barna.
Utána kezdőként valami belépő sört vegyen: kőbányai vagy adambrau. Persze csak akkor, ha kényelmes a fogása.No meg persze kell még gondolni a később beszerzendő tartozékokra (bontó, korsó), tehát hosszú távon kell gondolkodni.
Persze később jöhet valami haladó sör is, például heineken vagy edelweiss.
Ezeket külföldön belépő kategóriának tekintik, de az itthoni fizukhoz mérten már profik. -
Zola007
veterán
válasz
Sucuka #17683 üzenetére
1db Sadisk Ultra class4 8gb
2db Transcend Class 10 8gb
most 2 transcend van bennemost elég jók a memóriakártya árak, nem érdemes rajta spórolni. Javaslom például a Sandisk Extreme HD (cl6) kártyákat.
Jó elgondolás a 16+4 gb, de arra érdemes ügyelni, hogy a JPG nem 1/4-e a raw-nak.
Össze vissza valahol 20-50% közötti méretű, tehát megeshet, hogy a 4 gigás kártyád hamarabb telik beTúl nagy kártyákat nem érdemes venni, most kb annyibe kerül a 2x8 gb mint az 1x16 és ha egy kisebb betelt, akkor legalább az egyik biztonságban van és megy a helyére a következő.
Videót meg úgysem enged 4gb-nál többet ha minden igaz, bár még ennke a méretnek a közelében sem jártam eddig. -
Zola007
veterán
Én sem agyalok rajta folyton, még van hátra 34 hónap garim
Azonban megjegyezném, hogy a garancia nem csak a zárra szól.
Szerintem ez a legritkább ok, amivel egy még garanciás vázat az emberek szervízbe visznek.De ha ki kellene fizetni akkor bezony szívesebben keresem elő a garipapírt a fiók mélyéről.
Gondolom te sem sértődnél meg, ha 1 / 2 évvel több garit adnának a vázadra. -
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17664 üzenetére
A Nikonnál olcsóbb a zárcsere.
egyik barátom a 1.5 éves K10D-t sem javíttatta mert nem érte volna meg.
A Canont az imént írtam, persze engem sem érdekel míg nem futok bele saját magam."s az új váz csillió megapixele mellé új memóriakártyát, "
Most hogy mondod ki is dobom a d7000-et, mert a gatyám rámegy a memóriakártyákra. A régi szép idők, mikor 128 megával és egy coolpix 2000-sel végigfotóztam egy 1 hetes londoni utat
-
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #17661 üzenetére
liveviewt nem tudom, hogy számolja-e pluszba, de a 3 év az így is mögötted áll.
Lehet hogy sokat lő valaki és bírja a zár vagy keveset és mégsem, illetve vica-versa.
Én továbbra is azt gondolom, ha egy cég elkér 200-400e ft-ot egy vázért, akkor adjon rá legalább 2 év garanciát(#17663) csakb: nem tudom milyen nemnikonod van, de természetesen nem egy értékörző "pro" vázra gondoltam.
Canonnál tudtommal ~60-65e ft körül szokott mozogni egy zárcsere (30-35 az anyag, 30 a munkadíj) és egy belépő váznál meggondolandó. Mondjuk a Canon 450D van most kb 3 éves körül és ha egy ilyen típussal zárhibába futnék, elgondolkodnék, hogy költsek-e még rá ennyit.
Mivel használtam ~10e ft-tal ér többet, ésszerűbbnek tűnne eladni alkatrésznek kicsit többért és egy újabb vázba fektetni a szervíz árát. -
Zola007
veterán
válasz
ATM_automata #17645 üzenetére
alapvetően a 100k expó egy prediktált szám, nem igazán láttam még dokumentált bizonyítékot egyik gyártótól sem a tesztelési és mintavételi eljárásra.
A gépek alapvetően vagy elromlanak mialatt a tulaj birtokolja...vagy nem. Ha igen, akkor nagyobb valószínűséggel 100k expó előtt, mivel olyan rohamléptekben halad a technika, hogy a gép elavulása előtt kevesen érik el.
Nem hiszem, hogy sokan lennénk a fórumon akik beletesznek ennyit 3 év alatt, DE pont itt jön jól a 3 éves garancia. Egy 2 év 11 hónapos gépet Canonból és Pentaxból már rakhatná az ember a vitrinbe, mert akkora az amortizációja, hogy nem éri meg rákölteni 40-60e ft-t egy zárcserére.
Nikonnál viszont még gariidőn belül ingyen megcsinálják. -
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #17476 üzenetére
kíváncsi leszek a képére! teljesen más lencseszerkezetet kapott mint a korábbi 50/1.8
itt a link ha valaki kíváncsi rá
illetve ME-1 külső sztereó mikrofont is piacra dobták
nem utolsó sorban a D7000 pedig TIPA-díjas lett -
Zola007
veterán
Akit érdekel, hogy mi van egy d5100-ban: váz szétszedése
-
-
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #17350 üzenetére
tudtommal a klasszikus neoncsövekben - amikről szó volt - nincs ilyen magasfrekvenciájú előtét, tehát a hálózat frekvenciája szerint vagy felette (50-100hz) villog
a kompakt fénycsövekben vannak magas frekvenciájú vezérlők, de azokkal nem is tapasztalhatná a problémát, ezért alkalmazzák például előszeretettel a stúdió és filmtechnikában
-
Zola007
veterán
hát így teljesen más a leányzó fekvése
Az eltérő frekvencia miatt van a jelenség, teljesen természetes, semmi baja a gépednek.
A vibrálás abból adódik, hogy a felvétel frekvenciája nem illeszkedik a fénycső 50hz-es villogási (szabad szemmel nem látod) frekvenciájához.
Mint például egy régi 50-60 Hz-es CRT monitor képéről készült felvételen láthattad régebben, hogy egymás után adott távolságonként futnak felfelé a sávok.Nem tudom, hogy D5000-ben van-e ilyen funkció, nálam a d7000-ben van "flicker reduction" funkció a liveview-hoz, ami pont ennek a csökkentésére való.
Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest