Hirdetés
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Peethy
őstag
Melyik Nikon bajonettes optikák időjárásállóak? (cca 250k alatt) Ez a szabvány alapján mit jelent, viharban nyugodtan lehet vele fotózni, nem fog beázni?
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #49553 üzenetére
Nincs releváns tapasztalatom, de ebben a témában a Nikon jelenti a csúcsot: árban is, minőségben is. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy még a jobb minőségű kétszerezők is 2-3FÉ veszteséggel járnak, úgyhogy csak annak jó, akinek konkrétan szüksége van a hosszabb végre. Márpedig ekv. 600mm elég kevés helyre kell, Kleroo sem véletlenül adta el.
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #49547 üzenetére
Hogyne lehetne, de akkor az is Nikon legyen. Az meg szintén egy kész vagyon.
-
Peethy
őstag
válasz
Kvazár #49369 üzenetére
Az ilyen objektívre szerelhető lencséket felejtsd el úgy, ahogy vannak. Közgyűrű még rendben van, de ilyenekre ne pazarolj egy forintot se.
Amit makrónál linkeltél objektív elé, az szűrő szett, és szerintem pont makróra nem jó, használni biztos nem fog a képnek. A fordítógyűrűnél az a lényeg, hogy fordítva rakhatod fel az optikát, sokkal nagyobb nagyítást lehet elérni... m3ss fotózott asszem így a topikból, de javítson ki valaki, ha rosszul emlékszem.
-
Peethy
őstag
válasz
FireShadow #49287 üzenetére
Javitas nelkul nem fogod tudni eladni, max ha ajandekkent adod az optikak melle. Ha ilyen szintu gondok vannak egy szenzorral, akkor az szvsz kuka, tehat szenzorcsere, ami szinten felejtos. A hibatlan D70ek mennek 30 korul. A 18-55 20ezret, az 55-200 40-45ezret er.
Alkatreszárban eladhato lehet, kerdes hogy ki venne meg.
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #49250 üzenetére
Inkább egy kis hasznos infót tolj az alapzoomodról, milyen?
Gondolkozom rajta, hogy hosszabb távon lecserélem a mostanit egy OS verzióra.
-
Peethy
őstag
válasz
MC Pite #49029 üzenetére
A mai milcek af rendszerét nem érzem semmivel rosszabbnak mint a hasonló árú tükrösökét.
Ebben egyetértek, a GX1 + 45mm f/1.8 simán veri a D7000 + 85mm f/1.8 AF párost Af-pontosságban, gyorsaságban. Persze ez lehet részben a nagyobb mélységélesség miatt, de akkor is megdöbbentő volt, hogy a mozgó személyről készült képek 95%-a éles lett a GX1-gyel.
-
Peethy
őstag
MFT-görbéket nem is kell nézegetni szvsz, de az nagyon helyénvaló, ha valaki a pontos fókusszal foglalkozik, akár hobbistaként is, mert nem mindegy, hogy a felszerelését egy ilyen apró malőr miatt nem tudja rendesen használni.
Technózásnál meg épp a lényeg veszik el, és valahol - így vagy úgy - meg kell kötni a kompromisszumokat. GX1 dinamikáját a fekete részeken a mai napig visszasírom D90-nel, de ez van, ezt kell szeretni
-
Peethy
őstag
Megvolt az első fotózás a halszemmel
Illúzió, hogy a fókusz mindig rendben van és minden éles a képen, nagyjából be kell saccolni.
Eperkutyus: grat!
-
Peethy
őstag
válasz
aleister #48424 üzenetére
Sőt, ultranagylátóval és halszemmel is. Kinek mi fekszik, nekem most nagyon bejön ez a 160-170 fokos látószög, és értelmes komponálással nagyon jó portrékat lehet vele lőni. Van, aki meg a teletartományra esküszik, de itt semmi nincs kőbe vésve... csak tudni kell, mit miért csinálsz
Ez a kép mivel készült?
Szerk: azon gondolkoztam, hogy ez az új Sigma akár ki is válthatja a Nikon 17-55-öt, ha a képminőség elég lesz hozzá. Azonos rekeszen szerintem biztos vernie kellene, hiszen az a Sigmánál már 1-1,5 FÉ rekeszelést jelent. Árban pedig jóval kedvezőbb. Nyamm
-
Peethy
őstag
Nagyon durva... én is gondolkoztam már rajta, hogy miért nem lehetne legalább APS-C-re nagyobb fényerejű zoomokat csinálni
Kíváncsi leszek azért a képminőségre és az árra
-
Peethy
őstag
válasz
Real_Necro #48308 üzenetére
Látod, én nem tudok ilyen racionális okot mondani arra, hogy miért lettem Ungvári
Az állványkérdés XSIboy jóvoltából úgy tűnik, hogy megoldott, nagy köszönet neki!
-
Peethy
őstag
[HELP] Valaki lenne olyan kedves, és tudna nekem kölcsönözni a mai napra egy állványt? A legolcsóbb darab is megteszi, csak bírjon el 1 kilót. (D90 + 8mm) Fotózásom lesz, és amilyen hülye vagyok, otthon hagytam a gépre csavarozható részt... délután 2-fél3ig át tudnám venni. Késő délután már vissza is vinném. (6-7 óra felé.)
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #48275 üzenetére
Válogatás céljából felesleges a jpeg, egy csomó képmegjelenítő meg tudja nyitni a nefeket.
-
Peethy
őstag
No, megvettem a Pro-Optic (Samyang) 8mm-est
A perspektíva: lenyűgöző, azonnal beleszerettem.
Az objektív könnyű, igényes kialakítású.
Az optikai minőség: sok szódával... még próbálgatom, aztán dobok pár teszképet is. A látószög sacc/kb 160-170 fok között van. A torzítása ehhez képest meglepően kicsi. -
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #48147 üzenetére
Így már érthető, köszönöm!
Amúgy lehet, hogy én vagyok hülye, de te nem Canonos voltál/vagy? Mintha 40D-vel fotóztál volna régebben, de lehet hogy rossz a memóriám
D300/D7k is a butább, egyértékes AF Fine Tune-t tudja? Gyújtótávonként gondolom nem lehet rajta hangolni.
A finomhangolás ugyanúgy működik AF-S és motor nélküli obikkal is? -
Peethy
őstag
Köszönöm a hasznos tapasztalatokat D300 vs D7000 vitában, pont ilyenekre számítottam, ezzel megyek is valamire
Videó nem az esküvőre kellene, hanem adott esetben ha egy kis rövidfilmet kell forgatni, akkor akár jó lehet, de erre a két év alatt egyszer volt példa. Ha filmezni akarok, akkor inkább stop motionözök, az a fotóshoz méltó
Egy dolgot nem értettem: miért vagytok CF-pártiak? Mivel jobb, mint az SD, masszívabb? Kompatibilitás szempontjából azért biztos nem jobb, pl CF-olvasó nincs a notimban
-
Peethy
őstag
Általában portrézok, a jövőben úgy látszik, lesz pár esküvő is. Ami a legfontosabb, az mindkét gépben benne van: AF finomhangolás, sok keresztfókuszpont, gyorsabb fps. A pontos fókusz elengedhetetlen, de a jobb szenzornak is tudnám hasznát venni...
Ha a D7000 lemenne 150-160-ra fél éven belül, akkor egyértelmű lenne a döntés, de így határeset. Most még nem aktuális, csak elmélkedek
-
Peethy
őstag
Már egy ideje nem volt, szóval kezdődjön a flamewar (csak vicc
):
D300 vagy D7000? Mi a pro-kontra? Nagyon sok feature megegyezik, de a D7000 szenzora acélosabb és még a videója is jó. A fókuszrendszer melyikben jobb? Ergonómia annyira nem érdekel, nekem a D7000 is bejön, D300 nyilván valamennyivel jobb, de szerintem nem nagy a különbség. Árban viszont még mindig van 20-40k különbség, de talán 3-4 hónapon belül esik a D7000 is.
Szerk: most látom, hogy D300-ban nincs két kártyaslot..
-
Peethy
őstag
válasz
madgie #48101 üzenetére
Ugyan már, csak egy kislány ehhez képest
(#48100) zuvagyok01: nem kell annyira elhinni ezt a makrós dolgot, általában ez csak marketingszöveg. 55-300 nem rossz optika, használtan van 60körül, 55-200 meg 40-45 körül. Ez alá nem mennék..
-
Peethy
őstag
válasz
madgie #48097 üzenetére
Na, ezt nagy dolog hallani tőled, ha beküldenéd a Nikonnak, biztos beraknák a termékajánlók közé
Engem az ilyen dényolcszázak, meg déhétezerszázak annyira nem hoznak lázba, mert számomra elérhetetlen. Ez viszont már majdnem elérhető (hehe, azért nem egészen
), és nagyon jó cucc
Egy 50mm f/1.8 AF-S-sel még viszonylag kompakt is
(#48096) cOxeR: TTL-es kioldód van? (Mi értelme van egyébként a TTL-es kioldónak? Ki tudja találni, hogy én oldalról mennyi derítést szeretnék?) Amúgy azt szeretem bennük, hogy tényleg olyan igényesen csinálják, amit pl. a nagy gyártók kihagynak az olcsóbb termékeikből. (Azok még így is 2-3x annyiba kerülnek..) Ez a tok most kifejezetten pozitív élmény volt, SB800-hoz láttam ilyesmit
-
Peethy
őstag
válasz
Gulyopapa #48091 üzenetére
Pedig az 5DMk2 fókuszrendszere rosszabb sötétben, mint a 7D-é
Más: srácok, ezek a kínai termékek ijesztően jönnek fel. 1,5 éve rendeltem stúdiócuccot a mostani rendelés előtt, és az árak nem változtak, de a vaku+állvány minősége egy nagyságrenddel feljebb lépett. Nagyon profi tokot adtak a Yn-560 II-höz, a gombok kialakításán is sokat javítottak. Az állvány könnyebb, stabilabb lett, meg valamilyen rugózást is kapott. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
Peethy
őstag
válasz
gyurma01 #48072 üzenetére
Vagy mondjuk az is lehet, hogy tényleg nem találkoztak a problémával. Az interneten általában nem azok szoktak véleményt alkotni, akiknek minden rendben van, hanem azok, akiknek problémája van. És ez már szépen terjed is tovább, hiszen akkor már mindenki adja is tovább, pedig életében nem fogott D600-at. Ettől függetlenül lehet, hogy tényleg nagy a probléma, de egyáltalán nem biztos, hogy tényleg akkora.
-
Peethy
őstag
válasz
grabber #48025 üzenetére
Ne haragudj, de ha te nem tudod, hogy mennyit szoktál lőni, akkor mi hogy mondjuk meg, hogy 2x8GB elég-e?
Így alsó hangon 1000 képet tudsz lőni, nekem egy két-három órás fotózáson elmegy 4-500, szóval nekem elég. Ha te egy születésnapon ellősz 2000et, akkor meg nem. Ha egyszerre el szoktál lőni 1500 képet úgy, hogy nem kerülsz laptophoz, akkor vegyél többet, ha nem, akkor ne.
-
Peethy
őstag
Na, hétfőn megveszem első uwa optikámat egy Pro-Optic (Samyang) 8mm f/3.5 halszem személyében
Kíváncsi leszek...
-
Peethy
őstag
válasz
#40935168 #47854 üzenetére
"A célt sose tévesszük szem elől: az élet szép."
A fényképezőgép meg a fotózásra van
Megmondom őszintén, ha fotózni akarok, akkor arra elég a D50 is, ha keseregni, akkor azt D800E mellett is meg lehet tenni. Tudom, hogy elcsépelt lesz, amit mondok, de digit fullframe előtt is volt élet, és micsoda képek születtek
Ez önkritika is, túl sokat technózok és túl keveset fotózok, de ez most változik
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #47776 üzenetére
(#47770) Horbal: hülyén fog hangozni, de szerintem örülj, hogy megcsinálták és normálisan visszakaptad. Amilyen tapasztalataim vannak nekem mostanság garanciális ügyintézések terén, ezért már hálás lennék. Amúgy képzelj el egy szervizest, aki nem túl sok pénzért dolgozik egész nap, ott van előtte egy rakat optika, és egy lap a hibákkal. Szerinted mennyi ideje van még végignézni az egészet? Akkor lehet, hogy csak fél év után kaptad volna vissza, mert a többit is így javítják. Vannak helyek, ahol erre figyelnek, de ez a ritkább, sajnos.
-
Peethy
őstag
válasz
psycroptic #47762 üzenetére
Jól teszed, ha kérdezel
1, Ez egy fémtubus. Ha elkopik, akkor baj van, mert akkor valószínűleg a bajonetted is elég rendesen kapta az ívet, de ilyenről én még nem hallottam.
2, Ha tönkremegy az egyik, akkor vehetsz másikat. És még egyet. És még egyet. És kb. akkor tartasz ugyanott árban.De nem lesz semmi baja, ez egy cső, a falában pedig egy csavar.
-
Peethy
őstag
válasz
psycroptic #47759 üzenetére
Közgyűrűt kapsz az expresszen is, mikor legutóbb néztem, olyan 13ezer körül voltak, de ebayről a legolcsóbb. Mindig a legalacsonyabb árút kell megvenni, ezeknek a felépítése olyan egyszerű, mint egy farönk. Nincs, amiért a 3x annyiba kerülőt kéne megvenni.
-
Peethy
őstag
válasz
psycroptic #47754 üzenetére
55-56ezres közgyűrűsor?? Ne viccelj, ennyiért már majdnem kapsz használtan egy Sigma 105 f/2.8-as makró üveget (az kb. 70-75e körül van), de újonnan valamilyen Nikon 40-50mm-es makrót is. Én mindenképpen ilyen irányba indulnék. A használtpiacot is átgondolnám a helyedben, ha pesti vagy, akár én is tudok segíteni a leellenőrzésben...
-
Peethy
őstag
válasz
krisz12356 #47707 üzenetére
Azt a cuccot forceberg árulja, megbízható eladó, tehát ha azt mondja hogy a gép rendben van, akkor rendben is lesz
Elvileg 100ezerre van hitelesítve, az én előző D90-em 53e expó körül még teljesen rendben volt, azt is egy fórumtárs vette meg, ő is használta, és rendben működött nála is (amennyire én tudom). Ha van még rá garancia, akkor a hirtelen meghibásodástól főleg nem kell félni, a zár állapotát viszont sajnos nem lehet megállapítani.
Jobb esetben párszor fennakad a zár működés közben, és csak párezer expó után hal meg végleg, de van hogy egyszer fennakad, és lehet cseréltetni. Minden előjel nélkül. De azért ezek elég masszív cuccok. Egy zárcsere egyébként a D90-ben 28.000 forint körül van, így számolj.
-
Peethy
őstag
Tudod, van az autóversenyző, aki profi módon el tud vezetni egy autót, meg van a fanatikus, akinek lehet hogy jogsija sincs, és 15-tel is alig bír bevenni egy kanyart, de tizedre pontosan megmondja, hogy adott motor adott körülmények között milyen nyomatékot ad le... meg vannak a köztes állapotok
Mindenki sorolja be magát valahova.
-
Peethy
őstag
Ezért nem szabad idejönni: amikor elkezdtem fotózni, nem tudtam, hogy milyen hulladék objektíveim vannak, és egészen addig, ameddig meg nem találtam a fórumot, élveztem velük a fotózást
Más: Használ/használt valaki a fórumról Samyang/Bower/Pro-Optic halszemoptikát? Milyen vélemények vannak róla?
-
-
Peethy
őstag
válasz
TeeJay #47586 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, én mindig a jobb szememmel nézek bele... max akkor szokott kicsit homályos lenni utána a kép, ha egy bizonyos ponton nyomja a szemem mellett a fényképező, gondolom az izom nem tud utána olyan gyorsan fókusználni újra.
Szerintem az semmiképpen nem normális, ha így van.
-
Peethy
őstag
válasz
TeeJay #47512 üzenetére
Köszönöm a részletes adatokat, sokat segítettél
Én nem értek ehhez, ezért jó volt így együtt olvasni a pro-kontrát.
(#47513) Kleroo: na, ez jól hangzik, így már megérheti. Enelooppal az 56-os kulcsszámú yn560 villanás után azonnal üzemkész volt, ha már 1/2-es villanással fotóztam, teljes villanással pedig 2-3másodperc. Persze teljeset elég ritkán kell villantani...
-
Peethy
őstag
válasz
TeeJay #47508 üzenetére
Kissé értetlenül teszem fel a kérdést: a legjobbnak tartott, legtöbbek által ajánlott Sanyo elemekhez való, ugyanazon gyártó által gyártott és ajánlott sima Sanyo töltő olcsó gagyi lenne?
Tisztában vagyok azzal, hogy ez a Voltcraft valóban egy profi cucc, de heti szinten használnék 4x4 sorozat akksit, de nem is mindig az összeset. Ha 1600 újratöltést bírnak, akkor halálom napjáig elég lesz, ha pedig a memóriaeffektus miatt tönkremegy (ami azért az újabb NiMH technológiáknál nem igazán jellemző) 500 újratöltés után (tehát az eredeti élettartam 30%-nál), akkor is 10 évig minimum elég. Na mindegy, nem akarom továbbvinni a dolgot, mert én is utálom, ha valaki kérdez, aztán meg vitatkozik, de sajnos az ár miatt kompromisszumokat kell kötni.
Van egy 55ezres stúdiócuccom, emellé ódzkodok kiadni a 20%-át töltőre, ami miatt mondjuk 40 év helyett "csak" 15 évig bírja majd az akksi.
(#47507) Kleroo: csak vakukban használnám, tehát a lényeg inkább az lenne, hogy mennyi idő alatt tölti fel a kondenzátort, párja lehetne-e az Eneloop akksiknak
(#47509) cool13: utánakérdezek, köszi. Ennyiért könnyebben elvinném...
-
Peethy
őstag
lol, én is épp ilyet keresek, és nem kell várnod sokáig: pixinfó apró első oldalán ott virít egy használt Sigma 10-20 f/4-5.6 nagyon kedvező, akciós áron 120ezerért
Gondolom gari már nincs, de ennyiért megéri!
Én 80-85 körül adnék érte, szerintem az reális.Én egyébként a TC-80-at venném, komolyabb cuccnak tűnik, bár méretre is nagyobb.
-
Peethy
őstag
válasz
Kleroo #47501 üzenetére
Én is használtam a hagyományost, bár csak úgy 20-30 feltöltési ciklus erejéig, de ez 1 évet jelent... na mindegy, átgondolom még, csak szívom a fogam az ilyen apróságok miatt, mert így 4x4 akksi + töltő már 20ezer felett van, és még mindig csak négyet tudok egyszerre tölteni.
Szerk: az ehhez kapott akksik mennyire használhatóak vakuban?
-
Peethy
őstag
válasz
Kleroo #47487 üzenetére
Plusz 500 mAh nem ér meg nekem egy ezrest, ha a TeeJay által linkelt árakat nézzük.
"A legtöbb "gyári" töltő full hülye"
Na oké, de nekem nem profi használatra kell. Nálam nem jelent problémát, ha több időt kell válni a töltésre, és egy Voltcraft töltő árából közel 3 sima Sanyo töltő kijön, így időben nekem nem jelent előnyt. Negatív tapasztalatom pedig egyelőre nem volt velük. Azért átgondolom még, de annyi pénzt most nem szívesen adnék ki.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Tudtok valami olcsó forrást Sanyo Eneloop 2000mAh beszerzésére? Tőle vettem volna: [link], de fehéret már nem kapni nála. (Megbízható, PH-s eladó.) A 2500mAh-s XX Eneloopot lehet nála kapni, 4000 forintért, és erősen elgondolkodtató, mivel a boltban a sima fehér kerül 3400-ba, és akkor a legolcsóbb helyről beszéltem. Megéri a 600forint pluszt?
Ti honnan szoktatok venni? 4x4darabra lenne szükségem. Töltőt milyet ajánlotok, a hagyományos Eneloop töltő gondolom megfelel hozzá.
-
Peethy
őstag
Ja, elég hirtelen és hülye döntéseim vannak... igazából abbahagytam féligmeddig a fotózást, m43ra váltottam, aztán januárban egy hét alatt jött 3 esküvőifotós megkeresés, ami meghozta újra a kedvem
Ritkán járok errefelé, mert egyetem + egyebek mellett nincs olyan sok időm.
Ilyen állványt vettem, viszont csak egyet, mert két állványom már volt, meg 3 ernyőm is. Mindenből a legolcsóbbat vettem, ami már jónak tűnt
-
Peethy
őstag
válasz
Santiagain #47322 üzenetére
Drive-on viszont meg tudod osztani...
-
Peethy
őstag
válasz
-Shadow- #47257 üzenetére
Gyors, talán az AF-S is csak egy hajszálnyival gyorsabb, de hangos. Esküvőre, eseményre jobb a G, ráadásul egy halvány rózsaszínes árnyalata van a G-s verziónak, ami nekem nagyon bejön. Optikailag közel ugyanaz, azért egy kicsit jobb az újabb.
1 éven belül szerintem nálam sem lesz csere, a következő terv egy ultranagylátószögű obi, arra már nagyon régóta vágyok
-
Peethy
őstag
Srácok, ne beszéljetek már a 85 1.8G-ről, megfájdul a szívem
Szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú obi, nekem csak a D-s verzió volt, most meg a sima AF-es van (65-ért vettem, az előzőt 40-ért(!)), de a kedvencem. Hogy szűk lenne? Amikor felrakom, akkor kifejezetten portrézni akarok, egy vagy maximum két személyt, mellkastól felfelé. Arra viszont ennél nincs jobb, pedig volt 50-es és 35-ös fixem is
Tayrol, kár hogy amikor eladtad, még nem volt Nikonom
Szerk: ma jött meg a stúdiófelszerelés Kínából, még 1-2 dolog hátravan, de 60ezerből összejött egy 3vakus szett, állványokkal, kioldóval, eneloopokkal, mindennel együtt. Még ilyen dollár mellett is
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #47183 üzenetére
Na, erről még nem is hallottam, de gyorsan utánanéztem. Szép darab lett az új is
-
Peethy
őstag
válasz
flash- #47179 üzenetére
Koszos? Ha nem, akkor nyilván ne tisztíttasd. Ha igen, akkor meg szerintem nem kell kérdezni
Belső motoros obiknál az objektívet kell kalibrálni, a vázat pedig ha egyszer bekalibráltatod, akkor elvileg az összes motor nélküli obival jó lesz. Más kérdés, hogy ez a kérdés megint értelmetlen csöppet, mert ha rossz a fókusz, akkor vissza kell vinni a boltba/szervizbe bekalibráltatni, ha meg megfelelő, akkor minek foglalkozni vele?
(#47180) imyourfriend: amit linkeltél, az éppen az újabb verzió
-
Peethy
őstag
válasz
#40935168 #47166 üzenetére
Feature-ök itt nincsenek
De tényleg jó ötlet.
(#47167) lugosi: miért annyira mérvadó az ebay? Én is szoktam nézegetni, de nagyon ritka, hogy ezek a cuccok onnan jobban kijönnek, vagy ha igen, azt szinte azonnal elkapkodják. A magyar használt árak általában sokkal jobbak. Persze ha külföldön élsz, akkor más a helyzet, de itthonról nem ezt venném alapnak...
-
Peethy
őstag
válasz
lugosi #47162 üzenetére
Használt D7000 is egész jó áron van mostanság, 160 körül már lehet kapni, és elég sok felbukkant az utóbbi időben. D300-ak ára is lenn van, itthon is, 20k expósat kapsz itthon is 150-ért, nemrég hirdettek egyet 12k expósan, 3 akksival, portrémarkolattal (utángyártott) 145-ért
Elméletben én is vacilláltam rajta, hogy melyik lenne jobb, hobbira szerintem a D7000, munkásabb, riportfeladatokra meg a D300. Nekem csak előbbihez volt huzamosabb időre szerencsém.
Magas ison egyértelműen a D7000 a jobb. snapsort.com-on össze tudod hasonlítani a két vázat, legalábbis specifikációk alapján. Azért a D300 eggyel fentebbi kategória...
(#47164) MC Pite: köztes megoldás sajnos nem jut eszembe. Anno nekem is nagy kérdés volt ez az alapzoom-dolog, kicsit olyan, hogy "melyik ujjamba is harapjak bele". Szerintem várj egy jó ajánlatra, és vedd meg azt, amelyik hamarabb felbukkan és tetszik.
-
Peethy
őstag
válasz
Santiagain #47156 üzenetére
Az f/4-5.6-osat. Szerintem ennél nincs jobb alternatíva, akár maszatol, akár nem. Nikon 12-24-e másfél-kétszerannyiba kerül használtan, Tokina 11-16 úgyszintén, Tokina 12-24 van még egy árban, a fényereje is jó, de a 10mm mégiscsak 10mm, és nem feltétlenül jobb a képminősége.
Igen, nekem a stabi nélküli van.
18-105-öt csak egy esküvőfotózáson használtam, és értelemszerűen alig volt a vázon, mert volt annál jobb optika is, de kipróbáltam. A 17-70 azért egy magasabb kategóriát képvisel, szerintem. Ráadásul ugyanannyiba kerül, mint a stabi nélküli 17-70, és a stabis sem sokkal drágább.
(#47157) lugosi: tévedsz, a D7000 épphogy mér fényt az AI-S optikákkal, míg a D90 például nem. Ebben a D200-D300 vonalát követi.
-
Peethy
őstag
válasz
Santiagain #47153 üzenetére
Flickremen van pár
[link] [link] [link] [link] [link]
A makrója ilyet tud (igen, ez azzal készült, 70mm-en!): [link]Ezek még régebbi képek, szerintem abszolút megéri a váltást. Ha érdekel, akkor keress meg, mert szerintem hamarosan eladom, és lesz helyette egy Sigma 10-20. 95%-ban 17-20mm-en használom, de ha lehetne lejjebb tekerni, akkor ott használnám
-
Peethy
őstag
válasz
MC Pite #47139 üzenetére
Sok-sok-sok. Max 50-et adnék érte. Nekem volt/van Sigma 17-70-em, és bár az nem végig 2.8, hanem csak az elején, de sokkal jobban megéri az árát, és abból az OS nélkülit 50 körül lehet megkapni, az OS-es verziót (ami állítólag nagyon jó lett) 70 körül. Akkor már sokkal inkább az, mint a Tami.
Szerk: az én árképzésem egyébként annyira nem mérvadó, mivel az egyetlen Tamronom ilyen volt, és hibás volt. Felépítésre elég szörnyű, de a jobbak képe állítólag rendben van.
Szerk2: S17-70 stabis verziója nem játszik? az 70mm-en f/4, stabi is van benne, és optikailag is korrekt. Háttérmosás szempontjából sem olyan egetverően nagy különbség az f/3.3-3.5 és az f/2.8 közötti rés.
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Zenitar 16mm f/2.8 halszem beszerzésén, viszont amit találtam, annak m42-es vége van.
Két kérdésem lenne:1, Milyen adapterrel van végtelen Nikon D90 esetében? Minél kisebb fényerőveszteség lenne a jó, és hogy ne veszítsen az optikai minőségéből (tehát lencsést nem szívesen raknék rá).
2, Van valakinek tapasztalata az objektívvel?Köszi előre is.
(Ha van valakinek eladó Sigma 10-20-a, az jelezze
)
-
Peethy
őstag
válasz
Real_Necro #38098 üzenetére
Korrekt eladó, bátran ajánlom!
-
Peethy
őstag
válasz
m0rd0k #37637 üzenetére
Szia!
A D3100-zal nyugodtan nevezheted a bulifotózást is hobbi-szintnek. Mi számít nem túl drágának? 10e? 60e? SB-600-at lehet már 45 környékén kapni használtan, SB800-at olyan 60-70 körül, az egy kategóriával feljebb van. Ha ennél is olcsóbban keresel, akkor külföldről megúszhatod 30körül a Yongnuo YN-560II vakut is.
-
Peethy
őstag
Ha valaki olcsón akar egy nagyon jó makróoptikához hozzájutni, akkor ajánlom figyelmébe: [link]
(nem az én hirdetésem! szvsz 110körül már el lehet hozni és annyiért ez a best buy)
-
Peethy
őstag
válasz
8nemesis8 #37609 üzenetére
A fehéregyensúly állítható gyakorlatilag a legkönnyebben, mivel - ahogy Degeczi is írta (és hidd el, ha valakire hallgatni kell ezen a fórumon, akkor az ő
) - a rawban nincsenek színek. Sokkal érdekesebb például a kiégett (felülexponált) vagy bebukott (alulexponált) képrészleteken a hasznos információk kinyerése, gyakorlatilag ott dől el nagyrészt, hogy az adott szenzor mennyit tud.
Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest