- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
andorra #24186 üzenetére
Jelen esetben pont az eloter lett volna a lenyeg
Persze a jo hatter is fontos, de az nem a lencse hibaja, hanem user error, aki valaszthatott volna masikat, ha lett volna valami neutralisabb.
TayRol hat nem tudom, milyen uvegeid vannak most, csak zoom-o vagy van valami fix is? Mert zoom-okhoz ugyebar nem hasonlithato, nem is egesziti ki oket, sem helyettesiteni sem tudja.
-
A Zéé
addikt
válasz
andorra #23776 üzenetére
Nem tudom hol láttad az írásomban, hogy én azt mondtam, hogy nekem lenne megoldásom ezekre, vagy hogy egyáltalán ezeket a cégeket okoltam volna akármiért is...
Egyszerűen megállapítottam a tényt, hogy sokan nagy dolgokat remélnek a nagy cégektől sokszor teljesen alaptalanul. -
válasz
andorra #23593 üzenetére
ne haragudjatok, de aki nem veszi észre a különbséget a d90 iso 200-as és a d5100 iso 100-as képminősége között, az ne dumáljon ezekről a témákról a fórumban. magas iso esetében dettó. se erőm, se kedvem magyarázni a triviális pontokat, legyen elég annyi, hogy elég sokáig használtam a d90/d300 párost, tudom, hogy mik a korlátai. a grízes-mákos kék égbolt például.
-
Peethy
őstag
válasz
andorra #23593 üzenetére
Ha senki nem veszi észre, hogy jobb, akkor nem jobb? Vagy arra gondolsz, hogy egy laikus nem vágja rá rögtön, hogy itt bizony több színárnyalat van fekete és fehér között? Ez kicsit olyan, mint amikor én logót tervezek és megkérdezik, hogy "minek átgondolni a szimbolikát, úgysem fog leesni senkinek"? De azért az összhatás mégis ott lesz.
Az érzékelő felbontása szintén egy elég objektív mérőszám.
-
flash-
veterán
válasz
andorra #23463 üzenetére
értem hogy egy kezdő nem biztos hogy ki tudja használni egy DSLR gép adottságát,de ki tudja azt előre megmondani hogy majd ha megveszem a dslr gépet akkor mennyire fogok belejönni a fotózásba?Így előre azt mondom hogy nekem nincs rá időm,meg kedvem,de majd ha meglesz lehet hogy tök másképp fogok majd gondolkodni...
inkább veszek egy DSLR-t és nem használom ki minden tudását,de megmarad a lehetőség arrra hogy kedvet kapjak fejlődni az amatőr fotózástól a haladó fotózás felé... -
Karima
őstag
válasz
andorra #23367 üzenetére
Dehogynem. Én azt gondoltam, hogy már meglévő tudás mellett, és a kitobi "kinövése" miatt keres portréobit. Én szigorúan csak a hardveres részéhez szóltam most hozzá, annak szerintem alapnak kell lennie, hogy egy komolyabb, specifikusabb obi vásárlása előtt az ember tisztában van az elméleti dolgokkal, illetve 1-2 képfeldolgozó szoftver készségszintű használata is a birtokában van. Ha meg nincs, akkor annak elsajátítására bőven jó a kitobi nyújtotta minőség.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
andorra #23088 üzenetére
Tudom mi az a mélységélesség köszi. Én az arcfelismerésnek nem látom értelmét.
Ha pl véletlenül a legtágabb rekeszen hagyom 2-3 ember fotózásánál (nem egy síkban állnak) és az arcfelismerő bejelöli mindhárom arcot akkor melyik lesz éles? Ha meg szűkebb rekesszel csinálom akkor felesleges az arcfelismerés, mert egy adott távolságtól hátrafele mindenki éles lesz. Ilyenkor elég lenne csak az előrébb álló ember arcát megjelölnie és arra fókuszálni, nem értem a többit miért jelöli ki.
Pl képzeljünk el egy 3 soros csoportképet. Persze nem a legtágabb rekesszel fotóznám nyilván, csak elméleti szinten érdekel, hogy ha legtágabb rekszen hagyom és kijelöl 10 arcot akkor melyik lesz éles? -
Freddy76
addikt
-
-
Octopus21
aktív tag
válasz
andorra #22802 üzenetére
Értem csak furcsa, hogy nekem mindenki azt mondta eddig, hogy nem szabad rátölteni az akksikra, hanem előbb le kell meríteni, aztán ezek közt kereskedők is voltak akiknek ezt tudni kéne. Na mind1. Tévhit volt. Ki kellett volna emelniük, hogy LI-ion aksiknál ez nem így van.
-
Kleroo
veterán
válasz
andorra #22584 üzenetére
Rájöttem azóta
3sort írtál. A megoldás kb 1 sor lett volna
Sok mindent tudok a LR-ból.Sokat használom.De általában csak 1-1képre. Globális dolgokra még nem használtam.szerk:Most teszteltem a bracketinget. Király. Photomatix Pro tökéletes program hozzá.
Csak meglepően zajosak lesznek a képek. Erre még rá kell jönnöm,hogy user error,vagy ilyen és kész. -
-
Ijk
nagyúr
válasz
andorra #22224 üzenetére
Nem erről van szó, hanem mondjuk egy nagyobb utazáson lőtt 300 képet kiválogatni, feldolgozni rengeteg időbe telik. A képek meg mindenkinek azonnal kellenek, sok esetben úgy hogy még gép elé se kerülök. Nem adhatok oda az ismerősöknek 5 giga NEF fájl-t, mert úgysem tud vele mit kezdeni.
-
Caryota
csendes tag
válasz
andorra #22162 üzenetére
Kezdetnek ennyi férne bele a keretbe, aztán később majd fejleszteném.
A D7000-nek a fókuszrendszere az, ami nagyon jónak tűnik arra a célra, amire szeretném és a 18-200-as objektívról sem írnak rosszakat. Lehet, hogy ezzel a kombóval is jobb minőségő/rajzolatú képeket készítenék, mint mostHa ilyen minőségű, vagy jobbak a képek, akkor jó, ha nem, hát nem
De mondom, egyelőre csak gondolkodom, aztán lehet, hogy nem gépet váltok, hanem a jelenlegire veszek egy jobb obit, mert a D7000 + 18-200-as kit árába belefér
Szóval ezért szeretném kipróbálni előtte. Egy néhány órás mezei séta lenne két darab ebbel
-
Kleroo
veterán
válasz
andorra #22114 üzenetére
Pontosan.
De nem írt semmit,hogy milyen szinten van,mi a legfontosabb neki. És ha valaki gépet/más gépet javasol,te vagy az első aki lehurrogod. Erre most te jössz másik típussal....
Én csak az objektívre írtam,hogy nem tud jobb vételt csinálni a 18-105nél.Néhány előnye viszont a D3100nak is van,tehát ha amatőrebb "vízeken" maradna a D3100 is teljesen jó,sokkal olcsóbban.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
andorra #22059 üzenetére
Nem a 15 képről van szó, hanem arról, hogy ha spórolni akarok az energiával, akkor hadd spóroljak, ha meg nem akkor majd bekapcsolom a kijelzőt, amikor én akarom. Na mind1.
Az akksit most töltöttem fel 3.szor, és nyúzom ma, mert holnap indulunk Párizsba és ma éjjel mégegyszer akarom tölteni.
Párizs után már többet tudok majd mondani az akksiról. Szerintem tényleg fel kell frissíteni pár lemerítés-töltéssel ezeket az akksikat. Már most jóval többet bír, mint az első töltéssel.Ha már akksiról beszélünk, van mégegy dolog. Ugye 4 állpaotú az akki jelzője. Amikor tele van akkor sokáig tele van és amikor elkezdenek a rublikák fogyni, akko rhamar a piroshoz ér. Mintha nem egyenletesen mutatná.
-
m3ss
veterán
válasz
andorra #22023 üzenetére
micro sd adapterrel igaz, de ez hogy jon ide?
egyik gep cf-es, masik sd.
vegul kingstont vettem, en nem fizetek 250%-al tobbet sandiskre, majd jovok sirni, ha igazatok lesz
sebesseg limit ugy sincs, azt olvastam hogy d70-hez 80mega feletti kartyak szuksegtelenek. megbizhatosag meg majd kiderul. -
Kleroo
veterán
válasz
andorra #21984 üzenetére
Csatlakozok!
Nekem is megvolt párhuzamosan a kettő,és kiteszteltem. A 18-105 képe nekem jobban bejön.Pl 45-55mm-en ugyebár a 18-55 a végét járja,szóval kell neki egy kis rekeszelés. Míg a 18-105nek nem.
Nekem az a konklúzióm,hogy a 18-105 képminőségben is veri a kistesót.
Egyetlen hátránya,hogy 18mm-en jobban hordóz. -
Throme
veterán
válasz
andorra #21970 üzenetére
Ha azt a külső vezetéket nem kötöd be, akkor nem tudsz exponálni a markolati expo gombbal. Ezt jól tudom?
Enélkül meg elég kényelmetlen lehet fotózni (portrézni kézből)." én nagyon jól megvagyok nélküle"
Neked nem D90-ed van? Ott már nem kell külső vezeték a markolati gomb működtetéséhez. -
Octopus21
aktív tag
válasz
andorra #21785 üzenetére
Hello!
KÖszi a választ. Utánnaolvastam kicsit, most már értem mi ez az AE Bracketing.
Hát kezdőként nem akarok kötekedni, de ha kézből csinálod, akkor is elmozdul a 3 kép egymáshoz képest nem? Tehát ha van ez a funkció, akkor is kell hozzá állvány. Persze a gyorsaságon nem vitatkozom, abban nyilván jobb ez a funkció. -
A Zéé
addikt
válasz
andorra #21767 üzenetére
Ez tényleg nagyon off, de nem bírom sz nélkül hagyni: nem is tudom, hogy ki szokta mindig azt hangoztatni, hogy ne a saját igényeinket tartsuk szem előtt, amikor valaki kikéri a véleményeket egy-egy gépről. De ezek szerint akkor Te is ezt csinálod, amikor mindig úgy nyilatkozol a d3100-ról, mintha egy lapát trágya lenne.
nem kérek rá választ.
-
Kleroo
veterán
válasz
andorra #21751 üzenetére
Mi a problémád a D3100al egy D5000 ellenében?
Octopus21:
A döntés joga a tiéd. A D3100 D5100 alapvetően egy kutya. Mind a kettő jó,és mind a kettőről váltani kell,ha komolyabb vizekre evez az ember.
Mind a kettővel ugyanazt fogod csinálni. Sőt egy D40 is simán elég lenne(ha nem érdekelne a videó rész téged) Egyébként szenzorilag sem annyira nagy durranás a D5100. Inkább a 14bites nef,és a jobb teljesítmény iso3200 fölött helyezi följebb, De egyik sem hétköznapi dolog
Én azt javaslom ne görcsölj rá a témára.Bár ahogy nézem már rájöttél te is.
Mert a végén addig vacillálsz,amíg jön a D3200,ect.... -
madgie
titán
válasz
andorra #21683 üzenetére
Azok a képek direkt műanyagok, csak Opi kedvéért raktam fel őket. Egyébként egyetértek, nagyon sok túllőtt HDR-t látni a neten, viszont az meg az én egyedi problémám, hogy a sima, egyképes raw-ot is úgy hívom elő, hogy nem sok köze van az ott látottakhoz (mégis más - számomra - mint az egykattintásos HDR-ek, jóval több munka van bennük)
rumos14: babával ne humorizálj, nehogy az asszony meghallja
A Viveza amúgy működik LR alatt is
-
arn
félisten
válasz
andorra #21656 üzenetére
1/8ad azert mar eleg rizikosnak tunik
tortenetesen volt egy faszi d300al, meg 3.5os turaobival (vres nikon), de oda mar 3200as iso kellett. legalabbis asszem azt hasznalta, mert volt nala egy 2.8as tokina is.
az xz1nel nem nagyon kiserletezgettem vele, hogy meddig nem mozdul be, csak addig mentem el, amig az elektronika szerint jo lesz - ez olyan 1/30ad (~28mm f1.8). igy szinte tenyleg 100%ban bemozdulasmentes kepeket csinal. egy atlagos templomban 200-400as iso kozott el lehet vele fotozni, ide 640-720 kellett. szvsz egy normal fenyereju obival magas iso mellett sem lehetett volna tobb expoval bemozdulasmentesen kezbol megcsinalni.
de majd jovore kiprobalom, valszeg egy d5100 + 18-200 lesz belole. a hasznalhato tartomanyban elmeletben kellene egy +1-2fe elonyenek lennie, de a jelenlegi xz1es kevesfenyes tapasztalatok alapjan ebben nem vagyok biztos, hogy meglesz.
-
madgie
titán
válasz
andorra #21660 üzenetére
Aham, kapufa. Kettő nem is HDR (2,3), direkt raktam ám bele. Nagyon vágod a témát, "Kicsit tájékozódnod kellene a témakörben, mert úgy tűnik ez nem az erősséged."
A HDR topikban is csak szöveget látok a neved mellett, bezzeg egy kanyi képet sem. No muti a tutit, íziben, hogy is kell ezt.
-
madgie
titán
válasz
andorra #21658 üzenetére
A Dynamic Photo HDR vagy Photomatix Pro szelektíven válogat és csak a két kép közötti elmozdulással foglalkozik, a tárcsatekerésre azt mondja, hogy ezt nem vagyok hajlandó korrigálni? Ezt még te sem hiszed el, ugye?
Nem hiszem, hogy meg kéne védeni magam, de eléggé valószínűnek tartom, hogy én már akkor HDR programokkal szórakoztam, mikor te még azt se tudtad, mi az. Azt sem hiszem, hogy ezt bizonyítanom kéne, de tessék, pár kép, eléggé plasztik, meg kevésbé elrugaszkodottak is: 1, 2, 3, 4, 5
-
hotkar
senior tag
-
madgie
titán
válasz
andorra #21361 üzenetére
Ja, pont ezzel van tele ez a topik is: ne vegyél D3100-at, mert óriási hiányosságai vannak, csak 18-105-öt vegyél, mert biztos az kell neked, videóra csak külön kamerát vegyél, mert a DSLR nem erre való... soroljak még hasonló okosságokat?
Minden normális fotósiskola és fotóskönyv egyik alaptétele, hogy a kreatív fotózás egyik eszköze a mélységélesség. Erre megy az erőlködés, hogy mindenképp jobb váz kell, miközben annak az árából vehetne bárki egy (két) olcsóbb fixet, amivel talán már nem kéne vakuval agyoncsapni a képet beltéren, kültéren meg normálisan leválaszthatná a háttértől a mondanivalót. félre ne érts, nem azt mondom, hogy a kitekkel nem lehet jó képeket csinálni, mert dehogynem, nagyon is jók azok... bizonyos célra. Azon célok 90%-ára viszont egy jobb dinamikájú ultrazoomos kompakt is. Azon is van vakusaru.
-
madgie
titán
válasz
andorra #21351 üzenetére
Kezdő DSLR használók ismérve az, hogy azt hiszik, a félprofi géppel különb képeket fognak csinálni.
A kérdésedre válaszolva: átlag kompakttal értelmét veszti a mélységélesség fogalma, átlag kompakton nem cserélhetsz objektívet, nem rakhatsz egy tízezres M42-es alapobjektív alá közgyűrűsort, ha akarsz, és még folytathatnám. Nem kell a vázon technózni, sokkal jobban megéri egy olcsó váz + pár jó objektív, mint egy D7000 a 18-105-tel. Fogáson meg végképp felesleges rugózni, ki kell próbálni, nekem személy szerint a D300 meg a D90 sem volt épp kényelmes, ellenben a régebbi D80 és D70 igen.
-
Ijk
nagyúr
válasz
andorra #21347 üzenetére
Mi az hogy ismerem-e? Volt már a kezemben, tesztekből ismerem a képminőségét, ismerem a gyújtótávolságát, fényerejét. Vagy valami spirituális kapcsolatra gondolsz?
Az első felét meg abszolút nem értem a mondandódnak. Aki most vált tükrösre kompaktról, annak jó a d3100. -
Real_Necro
veterán
válasz
andorra #21258 üzenetére
Ezt csak igazolni tudom. D5100-al szemben választottam a D90-et. A döntő dolog számomra a kezelhetőség, a menü és a fogás volt. Az persze kiderült, hogy sokat kell még tanulnom, lényegében lett egy új hobbim az akvakertészet mellett.
Nem bántam meg, hogy nagy fába vágtam a fejszét, tanulok, tanulok. Profi fotósnak nem készülök, előbb sajátítsam el, hogy mikor milyen beállítással célszerű fotóznom, bújom az elméletet, igyekszem minél többet gyakorolni is, lett már kb 700 kép "kuka", de lesz majd jobb is. (vagy több is) -
Real_Necro
veterán
-
andorra
őstag
válasz
andorra #21201 üzenetére
Teszteltem a gyári akku kapacitását is. Úgy látom elég lesz nekem 1 akku a napi fotózásra, most kb. 300 képet lőttem, részben saját vakuval, az indikátor nem változott.
Ez eddig miért volt kétséges?
A markolat súlyát pontosan meg tudod nézni, pl. az e-bay oldalon, ugyanúgy az akku súlyát is. Nagyobb súlyú felszerelésnél érdemesebb fotós hátizsákot használni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
andorra #21201 üzenetére
Szombaton 4-5 órán keresztül jártam a szentendrei skanzent, mit mondjak, érezni lehetett azért a gép súlyát, amikor hagytam kis időre a nyakamban lógni. Súlyban amúgy mennyit dob rajta a markolat akkukkal együtt?
Teszteltem a gyári akku kapacitását is. Úgy látom elég lesz nekem 1 akku a napi fotózásra, most kb. 300 képet lőttem, részben saját vakuval, az indikátor nem változott.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
andorra #21193 üzenetére
Hello.
Hogy is mondjam. Nem központi kérdés, vagyis persze van jelentősége, de a fotózás fontosabb. Egy mérleggel tudnám szemléltetni a fontosságát. Egy egy nyaralá, utazás, kirándulás, buli alkalmával mindig több fényképet csinálok mint videot.
Elég unalmas is lenne egyfolytában videozni. kb 30mp-es max 1 perces videokat szoktam csinálni, csak mindig bajom volt a minőségével (640X480, tiszta kásás kép, zoomnál teljesen szétesett az autofocus). Tehát hangsúlyozom, hogy fontosabb a fényképezés, de mivel nem akarok külön camcordert venni ezért fontos az is, hogy a fényképező jó minőségű full hd vidot is tudjon csinálni. Szeretnék a vásárlással két legyet ütni egy csapásra, hamár kiadok ennyi pénzt és tök jó lenne, hogy eszközzel meg tudnám valósítani mindkét dolgot. -
Throme
veterán
válasz
andorra #21189 üzenetére
Én is kénytelen vagyok felhívni a figyelmed, hogy nem csak vásárlási tanácsot kapott, hanem némi ismeretanyag elolvasására is kapott ajánlást. Az hogy veszi a fáradságot és elolvassa, illetve rákeres az igazán nem az itt lévők felelőssége.
Ahhoz pedig nem kell szakértőnek lenni, hogy valaki elkezd használni egy eszközt és utána leírja a tapasztalatait. Ezeket a tapasztalatokat aik olvassa a fórumot majd eldönti, hogy magáévá teszi vagy sem.
Én se vagyok szakértő, de jó véleménnyel vagyok pl a 18-105 obiról. Hobbi fotósoknak egy használható eszköz (profik meg nem ezt a kategóriát keresik). Még senki nem írt vissza, hogy "te szemét, befürödtem ezzel az obival"... -
Octopus21
aktív tag
válasz
andorra #21189 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Amúgy jól látod, teljesen igazad van, hogy nem vagyok tisztában az alapfogalmakkal és egyből kérdeztem.
Most akarom elkezdeni megtanulni a dolgokat, már csak időt kell rá találnom. Nem fogok én napi 10 órákat fényképezni az biztos, időm sem lenne rá, viszont amikor lesz időm szeretnék pár komolyabb képet csinálni, főleg ha utazáson veszek részt, vagy kiránduláson. Faterom operatőr volt, aztán ő mondja nekem a dolgokat, meg őt is érdekli ez a gép. Inkább a kamerázáshoz ért, de iszonyat jó képeket is zsokott csinálni a kompakt gépünkkel. Csakhát sosem úgy sikerült ahogy akartuk. Ő is mondja nézzek utánna a dolgoknak.
Azt tudom, hogy egy ilyen gép kell ahoz, hogy ha komlyabban akar az ember foglalkozni vele, és szerintem egy ilyennel meg lehet tanulni és csinálni ezt azt.
Emelett fontos, hogy legyen rajt automata funkció is, meg kamera családiasabb dolgok megörökítésére. Úgy látom, hogy ez a gép tudja mindezt.Az éjszakai felvételkészítés is nagyon érdekel, ezért is gondolkoztam egy nagy fényerősségű objektíven is, de azt talán majd később.
Szeretnék ilyenhez hasonló klipeket is csinálni, igaz ezt canon 550d-vel csinálták, csak a példa kedvéért mutatom:
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
andorra #21189 üzenetére
Reagálnék is erre
Mivel azt kérdezte, hogy melyikkel érdemes megvásárolni a gépet ezért írtam, hogy a 18-105ös obit jobbnak tartom kezdésre....nem firtattam a dolgot, hogy neki mi lenne a jó, nem tudom, hogy nála ez kiemelt hobby lesz és naponta 10 órákat fényképezésel tölt vagy csak heti 1x pár órát. Az ő dolga eldönteni szerintem, hogy mit szeretne vásárolni/mire van szüksége... tanácsot kért és mi "ráugrottunk".
-
Degeczi
nagyúr
válasz
andorra #21157 üzenetére
ízlés dolga is, egyébként egy rakás dologban többet tud a Capture NX (még akár olyat is megtehetsz, h élesítést, vagy bármilyen műveletet csak a világosságcsatornára engedj rá), a legszebb eredményt kétségtelenül azzal lehet a legegyszerűbben elérni - viszont tény, h a felülete az aprólékos, egyedi munkához van kitalálva, kevés képhez
ez nagyjából el is dönti a kérdést: ha pár tucat képnél többet kell földolgozni, akkor mindenképpen LR-ot érdemes választani, sokkal gyorsabb a munkamenete
-
Real_Necro
veterán
válasz
andorra #21146 üzenetére
Azért azt figyelembe kell vennünk, hogy egy 1,2V-os Ni-MH akku karakterisztikája eltérő a Li-Ion-tól (vagy Li-Polimer). Ha 6 akkut számolok az 6x1,2V =7,2V, ellenben a gyári 7,4V-os. Nem vagyok annyira otthon a témában, csak próbálom levezetni. Kíváncsi lennék azért olyan fórumtárs véleményére, aki ceruza akksikkal is használt már portrémarkolatot.
-
-
-
Throme
veterán
válasz
andorra #20821 üzenetére
Ezt írja a kérdező:
"Abszolút amatőr vagyok, szinte csak automatán használtam a panát"
És ezt 5 év alatt. Szerintem nem 2nap alatt fogja kinőni a D3100-at...Másrészt aki nem a Te álláspontodon van, vagy nem Veled ért egyet, az csakis zöldségeket beszélhet? Hm érdekes....
Rengeteg nézőpont létezik vagy éppen prioritás gépvásárláskor. Nem feltétlen a számodra fontosabbak dominálnak mindenkinél...
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
andorra #20760 üzenetére
Köszönöm az infót. Árban ez nem vészes, csak méretben nem kicsi, vagy én szenvedek méretmeghatározási zavarban. A mostani állványom is kb 70cm, ha összecsukom, igaz, elbír vagy 4-5kg-t.
Létezik elfogadható árban (10-20e között) olyan állvány, ami kb 30-40cm-re csukható és stabil? -
Freddy76
addikt
válasz
andorra #20738 üzenetére
A gép vásárlása után beszéltem azzal a fotóssal, aki az esküvőnket fotózta. Az utómunka fontosságát borzasztó egyszerűen értette meg velem: megmutatta a feleségemről készült kedvenc képem "nyers változatát", amiből kihozta azt, ami most a kedvencem. Ekkor vettem még egy 8 GB-s kártyát, a gépen pedig a képformátumot átállítottam Raw + JPG fine formátumra...
Most még nem tudok mit kezdeni a RAW képekkel, de minden jpg mellé elkészül ez is, és ezt is szépen gyűjtöm a számítógépem merevlemezén.
A könyvtippet köszönöm, azért is, mert a magazin minden magyar száma megvan; imádom a képeit.
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest