Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
#31757056 #48629 üzenetére
Nekem eleve magas, hogy lehet a 21 században pontatlan, össze-vissza AF-fel együtt élni
TayRol: a tégla még hagyján, de bekúrnak 51 AF pontot középre, majd kitalálják ,hogy azon belül csak a legközépső 11-et használd, mert azzal talán kevesebbet megy félre. Nonszensz
-
-
válasz
#31757056 #48183 üzenetére
Milyen konkrét problémára gondolsz?
Gondolj arra is, hogy a D300/s-t azok vették leginkább, akik nem kütyüznek, hanem tudják, hogy mire használják a gépet.
D7k-val meg olyanok is barátkoznak, akik nem fotóztak komolyabban soha.
Sokan sírnak, de nekem a D7k eddig mindig elvégezte a feladatát, sőt továbbmegyek, a D90 és a D200 is...(#48185) madgie: ha nem kell a jpg, akkor én normálon hagyom, mert talán az közelít leginkább a nyers raw-hoz.
-
aleister
veterán
válasz
#31757056 #46590 üzenetére
Ezzel nem is lenne gond, ha valaki valami speciális területre keres felszerelést (pl makrózás). De nem ez volt, hanem egy kezdő érdeklődött az első váza kapcsán, mindenféle extra igény nélkül. Az itt jelenlévők már ellőttek jópár ezer expót, hogy segíteni tudjanak egy olyan embernek, akinek viszont teljesen idegen még minden a dslr világában.
Ehhez nem kell a haladó képelős topicba képet posztolgatni."A legjobb az, ha kiderult, hogy nem tudja, hogy mit akar, akkor vegyen egy belepo-kozepkat/belepo gepet egy univerzalis kitobival, aztan fedezze fel onmagat,"
Pontosan ez történt: mindenki a D5100+18-105-öt javasolta, ami ideális a kezdőnek. Kivéve m3ss-t, aki valami régi, használt vázat pár obival (még azt is kinézem belőle, hogy ezek közül valamelyik fix lett volna), ráadásul úgy, hogy direkt kérte a kérdező, hogy új legyen.
Aztán amikor meg lett támadva az állítása, akkor meg ahelyett, hogy érvekkel megvédte volna, elkezdett tök más területen támadni.
Elegáns. -
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #46555 üzenetére
igazad van, de ez a hasonlat sem teljesen ideillo..es kulonben is inkabb olvass vissza
ha dakarra akarok gepet venni, akkor olyantol kerek tanacsot, aki terepezik, van rutinja ilyen teren. ha versenyautot akarok palyara akkor a palyaversenyzo cimborammal fogok ertekezni errol inkabb. nem pista bacsitol kerek tanacsot, akinek mind2 van, de meg nem indult dakaron sem, raadasul versenypalyan sem jart...lehet tolem pistabacsi szerelo is, sajat bevallasu szakerto is, aki nagyon jol olvassa a koridoket a monitorrol...akkor sem erdekel hogy mit beszel. ezert erdekelnek a kepek. tolem magyarazhat jozsika, hogy ez a futomubeallitas nem jo erre a palyara, amig nem lattam versenyezni mintha meg sem szolalt volna.
aztan ha beszolna, hogy a masodik kanyarban bennehagytam valamit meg jol ki is rohognem, mert ugye a kutya nem latta meg versenyautoban ulni
de persze lehet csak en gondolkozok csak igy. tolem ajanlgathat X korvakut makrozni akkor is Y-ra fogok hallgatni, mert latom hogy o csinalta is, van tapasztalata. nyilvan nem ilyen fekete-feher a vilag, meg az en autos hasonlatom se 100%-os, de (sztem) van benne vmi... -
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #45117 üzenetére
tényleg nem értem mi vele a gondod! vagyis na! nekem elég pörfikt valahogy. ha cserélek tényleg gyorsan megy. már több mint 1 éve használom, nagyon megszoktam
bár sejtem mi vele a gondod...
így át kell rendezni. mert alapból tényleg trágya az elrendezés és semmire nem jó az egész... -
Larry303
addikt
válasz
#31757056 #45098 üzenetére
én speciel pont ezt használom 202 aw
d7k 16-85 --- 70-300---- 55 2,8 -----50 1,8
ez mind bent van , plusz a szűrők kártya stb apróság...nekem nagyon bejön, hogy csak megam elé fordítom és katt
obicserét meg nem értem, melyik táskával tudod teljesen kényelmesen megoldani, úgy hogy nem veszed le?Santiagain:
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #45098 üzenetére
nekem slingshot van, és nem gond vele szerintem a gyors cserebere. pont e kettő között rágódtam
ha gyorsan kell cserélgetni akkor elöl/oldalt hagyom... ennél a másiknál kicsit zűrösebb ezt megoldanijah és kétszer még az elején nyitva hagytam a hátamon (ugye az oldalán nyílik), a váz a kezembe volt, de pár obi benn volt a táskába, de mégsem estek ki
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #44974 üzenetére
persze. viszont volt már nekem közgyűrűsorom ami nem elektronikus és akkor a keresőbe nézve hát nem volt valami szép az az f/22 ahova visszaugrott. egy 18-105 f/44 környékére ugrik -10Fé-vel? az már sötét kereső nekem. régebben nézegettem viszont 10,5mm-esre nem tudok feltenni, talán 35mm-esre. majd meglátom.
(#44977) A Zéé: semmit. mivel közgyűrűsor nem ugrasztotta be a rekeszt ezért felugrott f/22-re és az annyi mint -10 Fé. amennyivel elsötétíti az nd1000 a keresőt
-
freelanced
addikt
válasz
#31757056 #44764 üzenetére
Valószínűleg, a rossz tapasztalatok miatt. Pedig mindig megnéztem, mit veszek mégis beütött párszor és ha volt már ilyen lehet, hogy tudjátok, összespórol rá az ember aztán pár nap múlva bamm, és oda a pénz meg a cucc is. Nem mondom, hogy ez lesz valamelyik használt gépnél sőt valószínűleg nem, de már csalódtam a használt (és drága) cuccokban, ezért ha tehetem kihagyom. Obi még belefér...
-
Balinov
titán
válasz
#31757056 #44383 üzenetére
neked jo, midlandsbol van valasztek, de nekunk,hogy kiesett a Malev, vagy az Aerlingus Becs/Pest vagy Ryanair Pozsony/Pest maradt.AL mostanaban qrva draga, de az R-el az utobbi 2 evben nem volt gondunk, el kell olvasni a Terms & Conditions-t es nem er meglepetes.
Glasgow-ba is veluk mentunk, 2 fore a retur checked baggage nelkul nem volt 100, repteri parkolassal.
-
Balinov
titán
válasz
#31757056 #44365 üzenetére
nem allitolag, tenyleg szivat. 1db kezipoggyasz, multkor az amugyis tele KP-ba beletuszkoltattak a 15eves ir viszkit
Rendszresen mennek az R-es kekruhasok a sorok mellett es raszolnak mindenkire, akinel a KP mellett van meg barmi extra poggyasz (retikul,fotostaska, reklamszatyor a duty free-bol). Ezt szinte mindenhol lattam, Dublin, Gatwick, Glasgow, Pozsony, Ciampino Romaban
-
Real_Necro
veterán
válasz
#31757056 #44369 üzenetére
Mini számzáras lakatom van a bőröndökhöz, de pl nem tennék obit olyan bőröndbe, amit utána látom, hogy 2 méterről repül a kocsira, aztán még 20 másik a tetejére. Trezorba géppark valószínüleg nem férne bele. Ezért gondoltam arra hogy lehet a kis lakatot a fotóstatyóra kellene raknom, és pl szálláson a recepción megőrzésre leadni, amikor nem szándékozom magammal vinni.
Szerk.: Freddy: fóliázás jó ötlet, köszi. Tudja valaki esetleg milyen áron teszik ezt meg?
-
Freddy76
addikt
válasz
#31757056 #44369 üzenetére
Ha már ennyire offolunk, nekem egy ismerősöm, aki csomagos volt Ferihegyen, szintén azt mesélte, hogy zárni kell. Nyilván nem megbonthatatlan, de a csomagos emberkéknek nincs arra idejük, hogy zárakkal szarakodjanak, ami gyorsan nyitható, az nyílik, ami szem előtt van, annak lába kél... A legbiztosabb módszer a fóliázás amúgy, ez majdnem minden reptéren van.
-
Freddy76
addikt
válasz
#31757056 #44365 üzenetére
Ryanair nagyon genya. Ott a keret a beszállásnál, ha nem férsz bele, fizetsz - és ez a durva, nem a check-innél van keret, hanem a beszállásnál, tehát vagy fizetsz, vagy otthagyod a tatyót... És egy övre akasztható telefontatyóért is pattognak. Én is max. akkor utazok velük, ha nagyon muszáj...
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #44203 üzenetére
18-300 amúgy az igazi választás aki elhagy egy picit a kép minőségéből a kényelem érdekében.
bár lehet hogy elhanyagolható a 200-300 közti különbség én azért kerültem olyan helyzetbe ahol 200 kevés volt. [link] ahogy itt elnézem tényleg nem sok, ennek ellenére ha ilyen kellene inkább áldoznék 18-300ra + pénzt és nem kellene mégegy 70-300 vagy valami ami kiegészíti. -
j.bravo
addikt
válasz
#31757056 #43931 üzenetére
Sima Joe Average desk jockey-k mennyit keresnek arrafelé? Mármint irodai, de nem menedzseri, nem brutálhardcore pénzügyes, nem programozói meló?
Például valami műszaki jellegű ügyfélszoli.Oh shit, ezeket már rég outsource-olták Indiába
(Kelet-Európa is túl drága már), én kérek elnézést.
-
sphe
senior tag
válasz
#31757056 #43888 üzenetére
Igazat mondasz, csak massal kapcsolatban. Ha a mobilnetem is ugyanazt mutatja, es jol emlekszem arra valaszoltam, hogy ram nem igaz amit a forumtars irt, hogy az elso foton belovom a feheregyensulyt, aztan export. Ennek alatamasztasul irtam a peldat, mert a feher nem mindenhol es nem minden fenykepezogepen feher, lasd imatest jpeg, akar acr-raw tesztek. Spanyoll nagyon jo elindulast adott nekem ezzel a lens cap otlettel, ami folytan rajottem hogy nekem colorchecker proba es aztan ugyanazon korulmenyek kozotti fotozas a megoldasom. Koszonom.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #43888 üzenetére
avagy a WB a megvilágításhoz állítja be a fehéregyensúlyt?
igaz ha koncerten vagy buliba vagy épp naplementekor fotózunk mindig máshova kell állítani vagy megette a fene../ máshova állítja a váz. viszont ezt azért utólag lehet korrigálni LR-ben, azt nem tudom hogy teljes egészében korrigálható e vagy lesz neki maradandó nyoma.
[link] -
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #43799 üzenetére
akkor szerencsésen kifogtam ezt a 35öst és le se szeretném cserélni.
a súlya miatt sok előnyt jelent, főleg miután elolvastam ezt a cikket:
http://miklosrabi.com/blog/2011/01/19/fullframe-rol-micro-43-ra/
szerintem a mai embernek nincs olyan óriási szüksége a képminőségre. ezt elolvasva azért nem fogalmazódik meg bennem a lecserélés, de hogy én dög nehéz vázat és objektívet nem szeretnék venni egy darabig az is biztos, olykor megbánom hogy eladtam 55-200at.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #43750 üzenetére
köszönöm a véleményed, igazából akkor éri meg számomra egy objektív az adott árat ha már azon a szinten jó minőségű képet ad ami a legnagyobb rekeszt biztosítja, pl 35ösnél 1.8 as rekesz. különben "elvesztem" azt a részt amiért az objektívet vettem. jó azért nem egészen mert néha kompromisszumot kell kötnöm. viszont 35ösnél nem kell mert ahogy mondtad 1.8on is produkálja már a jó minőségű képet.
35/f2-ben is gondolkoztam de régebben írta már itt valaki hogy 35/f1.8 jobb konstrukció, felépítésben azért erősebb lehet az f2-es verzió de egyenlőre nem viszem olyan helyre ahol ezt ki tudnám használni. 30/1.4 is f/1.4 miatt kellett volna, azt mondod ezért nem érdemes lecserélnem? a kicsit nagyobb látószög meg feles,néhol rosszul néhol jól jön.
akela91: EU-s szabvány miatt van ez a fényképezőgépekben. USA-ból kell rendelni ott tudtommal nem korlátozzák a videó felvétel hosszát
-
Freddy76
addikt
válasz
#31757056 #43752 üzenetére
Én most árulom a 35-öst, és gondolkozom a 18-105 értékesítésén is; a kettőt váltaná egy 18-200. Ez lenne utazni, kirándulni, miegymás, beltéri fényerős kreatívkodósnak meg ott a 17-50/2.8, valamint az 50/1.8 (ami egyszer sem volt fent a tami óta...).
Nagylátó nem érdekel, egyet tudok érteni Ken Rockwell (ha jól emlékszem) azon kijelentésével, miszerint ekv. 24 alatt nem arra való egy obi, hogy minden beleférjen. Én nem tudok úgy nagyot látni, mint itt néhányan, ergo a 17-18 lenti vég elég.
-
balpis
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
#31757056 #43741 üzenetére
szerintem nem direkt csinálták, direkt elrontani egy ilyent az már övön aluli lenne és sok vásárlót vesztenének,csupán melléfogtak/rosszul alkották meg. bár számomra még mindig nem vált egyértelművé hogy ez tényleg hibás vagy csak pár embernek nem jön össze a dolog vele.elvégre mindenhol előfordulhat ilyen hiba, bármilyen vázat bármilyen objektívvel csatolunk össze,csak a hiba lehetősége nagyon pici. mindenesetre ez a probléma engem elkerül,nem most lesz amikor lecserélem majd D90-et, viszont ezt az AF problémát nem feltétlen írnám D7000 számlájára. lehet hogy megmarad D7100ban is, kitudja. 30/1.4 jó választásnak tűnik és jó árban is van!
-
Throme
veterán
-
Geller72
veterán
válasz
#31757056 #43573 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha azt néznénk, miszerint egy normális világban egy ilyen új fényképezőgép egy átlag munkabérből élő embernek fél havi fizuja, akkor nem okozna gondot az, hogy hobbi célra beújítsak egyet. Külföldön nagyjából 1700-2500 eurót keres egy melós. Egy szakember, alkalmazotti viszonyban. Itthon 120-15-et. Ha egy új, D7100 70 ezer lenne, nem lenne miről beszélnünk. Sjanos itthon nagyon nem ez van. Én megtehetném, hogy beújítsak egy ennél komolyabb gépet is, akár egy FX-et. Egyrészt azért sem teszem, mert még hülye vagyok hozzá, pusztán hobbi célból, de annál nagyobb szeretettel fényképezek, másrészt, mert a büdös életben nem használnám ki azt a többletet, amiért létrehoztak egy ilyen komplex készüléket. És utoljára, de nem utolsó sorban azért nem, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó kiadni ennyi pénzt egy fényképezőgépre. Akkor sem, ha megvan rá a pénzem. Ahogy autót sem vennék 20 millióért. Én ilyen vagyok és már nem változom.
.
-
válasz
A D7k AA szűrője is jóval finomabbnak, gyengébbnek tűnik, mint pl. a D90-é, a D7k1-ből meg már ki is hagyták.
A D7k-nál nekem az tűnt fel, hogy az obik a nagyobb MP szám ellenére is élesebbnek tűnnek 100%-os nézetben.A D7k AF-ával nekem eddig nem volt gondom, remélem, hogy ez így is marad. Viszont talán érzékenyebb az új, mert -1 helyett -2FÉ-től írnak működést, igaz ez már a D600-ra is így volt.
(#43577) Freddy76: D700? Időnként egészen kevés expósok tűnnek fel eladósorban... -
Freddy76
addikt
válasz
Hát ja. Én eléggé kütyübuzi vagyok, túlságosan is, de abszolút nem vált ki belőlem semmilyen szinten "akarom" érzést ez a kütyü - sőt, a 20 feletti megapixelszám engem kifejezetten elriaszt, ennyi megapixelt én csak ff vázban akarnék. Engem max. az af érdekel, kiváncsi vagyok, hogy az milyen (persze itt sem fókuszpontok száma érdekel, most is max. 9-et használok...).
-
Freddy76
addikt
válasz
#31757056 #43558 üzenetére
Annyit hozzáadnék, hogy a d5100 képminőségben/funkciókban eléggé jó váz, már van azon a szinten, amely sokakból joggal kiváltja az "ennél nem kell jobb" érzést. Így talán a használtpiacon is jobban fogja tartani az árát, mint a belépő vázak. Ettől függetlenül a d3100 sem rossz, sőt.
Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest