- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
serito
senior tag
Ja igen: eladó a procim!
-
HSM
félisten
Szép!
Nálam: [link]
Lehet, menne kisebb fesszel is?Majd megvizslatom...
Viszont nálam így már komolyan melegedett, 50-60 között volt nagyon hamar, úgyhogy inkább jól ráfújattam egy 12cm-ssel. Az lehűtötte rendesen kb. bő 40-re. Viszont CL7-ben nekem "csak" 1550-ig ment... (1,6V-ig néztem asszem) -
HSM
félisten
Na mind1, mondom, ne legyen igazam, amúgy nekem bizti tovább lesz meg, mint egy év, én max majd egy 6magos 32nm-esre cserélném.... Vagy ha szárnyakat kap egy új stepping, de nem hinném, van olyan jó ez a procim, hogy maradjon...
Egyelőre még 3400-on se sikerült semmit találnom, ami kifogna rajta...
(Igaz, alapon se...
De ez mindegy....)
Amúgy nem abból kéne kiindulni, hogy úgyis cserélik gariba....Nem kell tönkretenni!
Nem mindig úgy megy a gari sem, ahogy az ember szeretné....
És hidd el, sok bosszúságot tud okozni egy bohóckodó proci, mielőtt kinyúlna.... És azt bizonyítsd be gariba, hogy "néha bohóckodik...." Jó, ha meg elfüstölöd, az meg nem szép....Ja, és a legszebb... kicsit teszteltem, 1,215V QPI-n stabilnak tűnik a nemsokkal fentebb írt beállításokkal, HT-vel...
Szerk: A tesztek szépen lementek, de a jó hidegindításhoz 1,235V kellett. Ja, és ha 1,3V alatt van a QPI/VTT akkor nem indul kétszer a lap!
-
Gondoltam, hogy nem ma kezdte a tuningot, szerintem meg lesz valahogy az a 4300mhz.
Zájec: Az a DS4 akkor nem félti annyira a prockót, mint az ASUS-ok. Itt 1.23125-től sárga, 1.3-tól rózsaszín és 1.35625-től piros. Ettől függetlenül adja neki rendesen ha magas az órajel/bclk.
-
Zájec
veterán
a proci 40 fok körül volt idle-be , a 2x12cm venti 2000-n süvit , közte a mugen2 és ventije amit maxra állitottam , az 1300-at pörög, majd hátul 2x8cm venti , maxon pörög... szóval olyan a gépem hogy majdnem felszálhatok vele ferihegyen
és oldalt a szélmalom.. az 1.55v próbáltam betartani végülis onnan lesz "rózsaszin" 1.6v-tól meg "piros"...
Lauda : jól mondod , már nem merek több feszt adni , pedig a hömérséklet nem vészes... nem hiába , :: gyáva nyúl vagy Zájec !
egy kis csemege
:: Gigabyte X58 overclocking guide
végülis egy jópofa szakmai szemléltetö irás ... gondoltam belinkelem ide is
-
Zájec
veterán
áá, szerintem nem annyira..
igen 4260mhz 3Dmark stabil..
valamit akkor piszkáljunk , állitsunk a beállitásodon hogy nálad is menjen...Lauda & BR4D :: látom sokat vacakoltok a memoria idözités csökkentésén, gondolván hogy mégdurvább eredmények jönnek majd ki.
nos nincs akkor jelentösége mint ahogy azt egyessek várják, söt nálam volt olyan tapasztalat amikor az ellenkezöjére fordult a kocka... én is piszkáltam , variáltam de aztán arra jutottam hogy cl 9-9-9-24 -n is kurva gyors , inkább a sávszélesség beállitásán múlik a dolog.... de ha gondoljátok , képekkel is tudom illusztrálni. -
SzlobiG
félisten
Vantageot mindenképp csinálj kíváncsi vagyok rá.
"SzlobiG ezt az eredményemet ( azonos órajelen ) nem igazán akarja elismerni. Én viszont tudom, hogy nem mókolt a kép!!"
Ezzel a témával maradjunk a topikjába és még mindég nem írtam, hogy csalás, vagy mókolást feltételeznék.
-
Zájec
veterán
nagyon klassz eredmény
elfogadnám
én is készültem valamivel :: beindullt 4.4ghz-n
-
KaYaK
tag
Nem azon nem indul el az túlontúl szép lenne!
Amit linkeltem 4.4Ghz az előző hsz-emben azon feszek 1.475c vpu 1.8v pll és 1.35 qpi/vtt mellett elindul HT on... De nem stabil... PI 1M nem fut le... volt olyan hogy a 17 résznél fagyott meg...Szóval 4.4Ghz kell neki a 1.487v cpu 1.92pll és 1.45qpi/vtt HT on.
4.5Ghz-hez vissza kellettem osztani a ramokat... mert alapból ez 1333 corsair tri kit ami 1800Mhz-en már nem akaródzik indulni...
Itt a feszek 1.5v cpu 1.92pll és 1.45qpi/vtt volt és HT off.205BCLK is jobb mint az átlagos teljesítmény szóval neked is elég jó prockód van!
-
Zájec
veterán
nemtudom
hogy kell még x1 szorzót elövarázsolni...
ezt a x23 -at ugyértettem hogy turbo nélkül ennyi lenne a proci normal beállitható szorzója, ilyen lesz például az új core i7 950 ( 3.06ghz :: 23x133 alap )
akkor a x23 -al nem kellene 200bclk-nál több...(#4074) serito :: köszi
csinálom igy is úgyis
.... 4 -en is meg 8-on is
-
HSM
félisten
Úgy bizony!
Nálam ez része az "alapbeállításnak".
[link]
Az ábrán a max a legmelegebb mag hőfoka, az avg meg az átlagolt hőfok. Realtemp logfile-ból excel-diagrammosítva, 2mp-enként mérve. Hűtő CM 212, paszta Noctua NT-H1.
És így használtam is 3-4 napig, meg egyéb teszteket is kapott, stb....
Amúgy a kép azért ilyen fapados, mert csak saját magamnak készítettem, mikor össze akartam hasonlítani a mugen2-t a CM 212-vel, melyik hogyan hűt. És ami a képen nem látszik, az utolsó 5 perc, ott stabilizálódott a hőmérséklet is 80 körüli max-al, csak az excel nyavalygott, hogy nem tud ennyi adatot diagramban ábrázolni...(#4035) Zájec : Arra gondolsz, hogy fogja-e bírni 1,316V-on a 4Ghz-t 1-2 órát is? Erre én is kíváncsi leszek!
Bár szerintem igen, nemcsak az az egy prime futott le, hanem a linx is 20 percet, és blend-et is kapott 10-et, igaz az nem túl sok...
Ja, és van mégegy beállítás, ami nélkül nálam nem stabil, az CPU-clock drive, ami 800-on van/volt, bár nálam ez a default, nemtudom, más lapokon mennyi. (Asus-on "CPU Differential Amplitude"-nak hívják.) Ja, és a Giga lapon a C3-C6 vagy mi is kikapcsolva van alapból, minden más be volt kapcsolva, illetve alapon.
-
HSM
félisten
Ebben teljesen igazad van.
Amúgy no offense...
Viszont erre jó lett volna egy Q9550 is...
Komolyra fordítva a szót, lesz még komoly jelentősége a HT-nek, amint az alkalmazások párhuzamosításítása javulni fog. A Nehalem egyik hatalmas lehetősége a HT, hogy amíg az egyik programszál a magon adatra vár,addig a másik fullon szaladhat rajta. Lásd winrar....
És csak azt modtam, hogy nem nehéz HT nélkül jó eredményt elérni, hűvös magokkal....
HT off:[link] HT on: [link] HT on prime: [link]
Bár a 4 gigát majd még újramérem, mivel nem ment maxon a hűtő, meg az oldallap se volt fenn végig, de ez nem lesz több -1-3 foknál...Mondjuk a prime-eredménynél csak 1560-on ment 1700 helyett, ami azért nem mind1 már...
Amúgy a DX11 egyik nagy újdonsága lesz, hogy több szálon futhat a játék renderelése, ami idővel igencsak jól jöhet a HT-nak egy GTA V szerű játékban....
Úgyhogy ne írjuk még le, bár a következő fél-egy évben nem nagyon lesz még rá szükség, az általad említett feladatokon kívül.....
-
-
-
HSM
félisten
Szép!
Köszi.
Megnéztem én is HT nélkül, így nekem max 67 fok jött ki... [link]
(Persze gyorsan hozzáteszem, hogy azonos sebességen, azonos típusú procik között azonos feszen is lehet, sőt van eltérés, hogy mennyire melegszik, mennyi áramot vesz fel, de azért támpontnak teljesen jó.) -
Zájec
veterán
nálam is igy megy a 4Ghz 21x191 ,, 1.376v csak a höfokok 20-al
magasabbak ... stock kúler
-
Tényleg brutál ez a hűtő, 61 és 56 között mászkál a realtemp által mért hőfok. Ilyen órajel mellett ez tiszteletet érdemel.
Ezzel a hűtővel lazán mehet 4 gigán 24/7-be, simán tudja hűteni. Egyébként le a kalappal, hogy ilyen kellemes feszekkel 3800-on stabilan megy a cucc.
Thermalright pasztát nyomtam rá, amit a szetthez adtak. Jól eltalálhattam a pasztázást is. Ha meg lenne polírozva a talp, gondolom még jobb értékeket adna, bár ezek is elég jók, talán nincs is értelme políroztatni.
szerk: azokat a rugós csavarokat ugye tövig be kell hajtani? Én behajtottam.
Ja és még annyi, hogy nyugodtan vegyetek Tr Ultrát, aki ezen gondolkodik, mert el fog férni a P6TDeluxon. A gyári hűtővel az össze ramslot használható, még ez a hűtőbordás dominátor is elfér mellette az utolsó slotban, igaz 2 mm van köztük. Ha egy kicsit vastagabb a ram hűtése, akkor meg csak felfelé el kell csúsztatni 1 centit a ventillátort. Nagyon babán ki van ez találva.
Majd teszek fel képet, csak ki kell másolnom a gépről.
-
Már mondom is, épp most lőttem le a prime-ot.
Proci alapon (igaz 2800-on hajtja a lap, de ez nem érdekes), 10 perc prime után:
Gyári hűtő: 68, 67, 69, 67 fok
Tr Ultra: 55, 56, 57,55 fok
Mindkettő ventije maxon ment a biosból vezérelve (turbo mode).
Átlagosan 12 fok javulás
és ennek gyári a talpa. Szerintem tuningnál még durvább lenne az eredmény, de az az igazság, hogy a gyári hűtővel nem akartam kinozni szegényt.
Ezek jó értékek szerinted?
-
Szajbee
tag
Azt honnan tudom, hogy true-e? Én argep.hu-n néztem, onnan nekem nem derült ki...
Polírozáshoz mit kéne vennem? Nagyon finom "csiszoló papírt" (vagy polírozót, ilyesmihez nem volt még szerencsém ) és jó sokáig dörzsölni?
Alátét-et milyet? Sorry, ha hülyének tűnök, de csak most kezdek bele a hardveres dolgokba
Ventiből milyened van Serito? A nagy légszállítás mellett elérhető halk működés, mondjuk gyárinál halkabb? Tudom, kompromisszum kell, semmi sem lehet ideális
-
HSM
félisten
Neked ehhez a 3600-as uncore-hoz mekkora QPI/VTT fesz kellett? Én 1,335V-al próbáltam, terhelésre 10sec alatt reset....
(Ja, kérdezem úgy, hogy linpack, de minimum prime-stabilra?)
(#3380) Angelo69: Ez tudtommal az extreme-yorkok hűtője, de lehet hogy az extreme I7-hez is hasonló van.... A sima I7-hez olyasmi van, mint a sima, elsőgenerációs Core2-höz (képen jobbra) sima rézmagos, csak nem kétfelé oszlanak a szálai, hanem 3-felé. Meg persze sokkalta nagyobb.
-
Zájec
veterán
amit linkeltem tesztet , már ott is jobban szerepel a Gigabyte mint az Asus lapja...
szóval jó lesz ez a Giga , pláne ha az ÁR / Teljesitmény mutatot nézzük...
a ramokkal kapcsolatos parázások meg felesleges rémhirek,, csak beállitás kérdése,, mindegyik ramot szereti a lap. -
Zájec
veterán
köszi
látod azért csak le prájmoltam a 3.8ghz-t stock cooleral....
klasszak ezek a magas BCLK eredmények , de itt nincs olyan jelentösége mint a p45-nél a magas FSB-nek... itt már állitólag nem kamatoztat belöle a rendszer , szóval egy magabb szorzóval kisebb BCLK-al is ugyanazt produkálja a rendszer..
itt a valid-nál lehet jelentösége , de magasabb szorzó mutatna jól mellette... -
Zájec
veterán
nálam post-ol 20x200_BCLK-al
-
Speed
addikt
Én úgy szoktam, hogy ráinditom a 3d06 cpu tesztet magában és vagy vagy nem
Én idáig még csak a rammokkal küzdöttem de az nem volt véletlen amúgy nincs problémám a cuccal, 210-ig lazán megy igazán nagyobb odafigyelés nélkül
legutóbb az F5a biossal toltam az sem volt rosz
-
Tody56
aktív tag
Achill3us vagy Jugeen pontosan leírta nemrég hogy mikor hogy ugrál a szorzó, de a lényeg csak annyi hogy a 21-es szorzó az mind a 4mag esetén is megvan (prime alatt is megy), de a 22 csak ha 1 mag van terhelve. Tudtommal ez független attól hogy meggy e a HT vagy nem.
Sajnos a gigánál nem tudom hogy van a bios, de próbáld meg elösször defaultra tenni és utánna keresni a c-state-ot.
-
-
Tody56
aktív tag
Kezdetnek lőd be az nb és a qpi frekit ugyan annyira, vagyis 3600-ra jelen esetben (ram 1600)
A képen cpu-z írja hogy qpi link 3600mhz, viszont azon az ablakon ahol a ramokat írja a cpu-z látszik hogy az csak 3200on megy. (nb freki)Ezt minden képpen állítsd át.
Kb 1,4-1,45 qpi/fsb fesszel próbáld.
Nagyából 0,05voltal több fog kelleni a 3600hoz mint a 3200hoz.Be lehet állítani 3800ra is, elvileg még stabilizálható is 1,5v-vel(qpi/fsb) , de nem éri meg már csak azért sem mert akkor nem szinkronban megy és csökken a sávszélesség ami most nálad is fent áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest