Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #26801 üzenetére
Jaja, emlékszem, te is sajnos már átélted, milyen az, ha valaki nem nyúl bele elsőre a tutiba, és szív az elején mint a torkosborz, mire összeáll egy jólműködő masinája....
(#26808) pincehely: Hát ja, nekem is ez a legnyomósabb érvem ellene, a 6GB-t éppen optimálisan kihasználom a jelenelgi felhasználási stílusommal.
De ha valamihez nagyon kéne rammennyiség, akkor is jobban járnék anyagilag az X58-hoz olcsóért +3db 2GB-s modullal, mint az SB-hez 4GB-osokat vadászni...
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #26798 üzenetére
Aki anno az X58-at megvette, az úgyis elcsábul. Ha másért nem, a jó tuningolhatóság miatt.
125k-ból megvan egy normális alaplap és a csúcs proci, X58 esetén ez mennyi ráfizu? 15 max. 20k. Rengetegen kacsingatnak, akik a 980X-re vártak, azok is letettek róla...
Itt egy elég jó teszt. Ezzel csak az a baj, hogy lófüttyöt nem mond. Úgy járna, hogy azonos órajelre húzzák őket, turbo off-on, és úgy is nyomjanak eredményeket. Sajnos az összes ilyen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #24665 üzenetére
Nekem a 4GHz -s Uncore-hoz elég 1.32v. 1.35v -ig nyugodtan elmehetek, így még akár egy kicsit több is kihozható belőlük. Ismerősöm amióta megvan az i7-ese(5 hónap), 1.4v -n tolja a QPI/VTT -t, mert csak úgy tudja 4GHz-n stabilizálni az Uncore-t. Ő is megvette a faja OCZ Blade -eket, és szeretné kihajtani, ahogy lehet. Eddig nincs problémája, éjjel-nappal megy a gépe. Fene tudja, azért én nem kockáztatnám meg.
ATtIs_80: Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem a nélkül nem.
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #23815 üzenetére
Pedig nálam is....
Bár végülis abszolút minimális a difi, ennyi belefér.
Az üresjárati fesz azért bántja, mert nem veszi vissza, már megszoktam a sajátomon, hogy nincs ezzel gond... 3675-ön üres ~1V, terhelve ~1,2V és 4,2-n is hasonló a helyzet, bár a pontos üres értékre nem emlékszem.
Olyan jó látni, hogy fogyiban abszolút semmit nem bukok a tuninggal.
(#23816) katt777: Tegyél már be egy képlopást, hogy mégis milyen beállításokkal... Nyilván egy felhúzott rammal nem nehéz összehozni, am meg nem is a versengés volt a célom....
Nálam így néztek ki: [link]
(#23818) tomic: Najó, de nálad HT OFF... Úgy azért jócskán több a Gflops....
-
Cybertrone
veterán
válasz
SzlobiG #23326 üzenetére
Nekem az aurórában sincsenek melegedési gondjaim, mnonjuk ez a nagyobb az 570-es verzion... Bár ahogy nézem a herculeseken nagyobb a borda, nemtudom az OCZ miért ilyen kis semmiséget biggyeszt oda
Mrdevil:
ÁÁÁáááá te beteg vagy gondolom ez az álom ... ennyhén szimulátor föggő egyéné lehet, drive rulz -
-
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15393 üzenetére
Akkor már inkább HD5970.
Mire kijön a Gulftown lesz 100k alatt.
BMW001: Nem hinném, hogy gyenge lenne. Mert X68 nem lesz, az meg, hogy az új lapokon van USB3, meg SATA3 nem számít.
Szerintem ugyanúgy fog menni, mint a Bloomfield, bár sokakat nem fog érdekelni.
Ha meg már lesz Sandy Bridge, akkor inkább azt veszek, nem i9-et.
Q9650-et se vesz senki. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #13637 üzenetére
Okok.
Mod: Még valamit meg akarok próbálni. Vannak itt is DRAM GTL REF.-ek, amik mind AUTO-n vannak. Egész pontosan 6db GTL REF. van. Mi van, ha most máshogy vannak beállítva?
Lehet a lap mindig más értéket ad auton és amit 1 hónapja eltalált, azt most nem találja el...
P45-nél a CPU GTL-eket is nehezen állítottam be... ezekhez ért valaki? Esetleg valami tipp, hogy manuálisan mire állítsam őket? -
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #10276 üzenetére
nekem most ez volt a második giga lapom , elötte Abitos voltam
aztán most úgy hozta a hangulatom hogy valami más legyen mint a többi
ezért lett Biostar
aminek a biosa inkább az Asus-hoz hasonlit
(#10277) HSM :: szeretném hogy ebben a topikban is jelenlenne az alaplapról szólo informácio, ezért szerintem itt is emlitésreméltó maradhat, nem kell átrohani egy bizonyos X58 topikba
,,,....
-
Sárpac
nagyúr
válasz
SzlobiG #10152 üzenetére
Ilyen nincs, az uncore-hoz van köze a qpi fesznek is ami a prociban van. Pl nálam járt 3féle d0 2nek azonos egynek teljesen más volt a qpi vtt fesze és még a feszállításkor használt lépcsők is teljesen mások voltak pedig az alaplap ugyan az volt!
Zin: Szeptemberben ha minden igaz!
-
törölt tag
válasz
SzlobiG #9603 üzenetére
Na én azt nem fogok venni, mert kb. csak a gépház oldalára menne fel... A gépházat meg nem bántom. Tripla radiátorból a Thermochill PA120.3 kb. olyan teljesítményű, mintha nem is tripla lenne, hanem valami csúcsszuper csodaradiátor
XSPC is elég vastag, a Feser Monstra-rol meg ne is beszéljünk... Az meg már szerintem túl vastag, az se férne be
XSPC-ben gondolkodok én, majd nézek teszteket, meg kérdezek róla a megfelelő topikban, ha odaérek, hogy veszek egy másik radiátort... Addig meg jó ez, kb. úgy vagyok vele mint te, hogy csak teszteknél magas a hőfok, játékokban nem gáz. -
törölt tag
-
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #9553 üzenetére
két procim van most .. egy D0-s és egy C0/C1....
tolom majd neki,,, de az órajel / Vcore úgyis a procitól függ...
most hirtelen belenéztem a manual-ba, és irja ezt a post-code kijelzést...
nem is ez benne a poén hogy kiirja hogy épp mit csinál ,, hanem az hogy miután betöltöt , az alaplapi post-kijelzön a cpu hömérséklete jelenik meg...
miket ki nem találnak... -
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #9543 üzenetére
nagyon jó a Giga, pláne a mostani bios-al ,nagyon sokat finomitottak rajta...
nem is azért vettem mert "jobb" kell ,hanem kell egy kis újdonság, egy kicsit más legyen mint eddig,, szeretek új dolgokat kipróbálni és megismerkedni velük...
ezért is vettem ezt a lapot... egy kicsit más lesz... -
sniper elite
senior tag
válasz
SzlobiG #9463 üzenetére
Üzleti érdek miatt is kénytelenek visszafelé kompatibilisé megcsinálni, jóval többen fognak így váltani, ha nem kell külön venni azonnal sata3-mas cuccokat! Ez kb olyan üzleti fogás mint ahogy a x58-as alaplapok kezelni tudják majd a hamarosan megjelenő 6magos Intel procikat! Ha megint alaplapot meg ramokat kéne váltani, biztos feleslegessé válna az egész project az Intel részéről! Mondjuk 6mag így is felesleges lesz, de mindegy
Egyik mérnök/tervező barátom pár órára kölcsön kérte a gépemet, kíváncsi volt mit tudhat ilyen eléggé bonyolult tervező programok szintjén a Core i7, mondanom se kell már le is váltotta a saját gépét egy eléggé hasonló rendszerre, mint az enyém
Szóval mindenre elég szerintem a mostani Core i7 platform! Főleg még kijönnek a fincsi amd vga kártyák, akkor már panaszkodni se lehet a legjobb játékoknál se!
-
gombcomp
senior tag
válasz
SzlobiG #8825 üzenetére
Először nem kezelte a C-memó bankot a lap,beadtam gariba,ahol a tudós közölte,hogy
a vezérlőchipre valami rácseppent, és jól láthatóan kimarta (ez a JMicron kontroller lett volna,ami azóta is kiválóan működik),ezért nem garanciális cucc.Ha tudta volna,hogy ennél a platformnál milyen alkatrészek okozhatják ezt a hibát,akkor nem ott kereste volna,hanem a proci,memóriabank környékén.A hibát a memófoglalat okozta,nagyító alatt
látható volt,hogy 3 láb nem zár rendesen.Ez azért lehetett,mert a Gene foglalatain csak
egyik oldalon van clip,és ha nem vízszintesen áll a lap akkor a ramcserénél el lehet kissé
deformálni a lábakat.Két darab hajlított hegyű tűvel kijavítottuk. -
ImI87
őstag
válasz
SzlobiG #8813 üzenetére
Hát ja, de nem tudom miért harapódzott el ez a mATX mánia.
Egyre csak jönnek kiezek a kis "aranyos" lapocskák.
Tegnap egy boltban megnéztem egy Gene-t, jópofának tűnik. csak olyan kis nyomi szegény........
Viszont ASUS-éknál értelmes emberek dolgoznak. Régi probléma volt a P45 lapoknál is, hogy a ram-ok rögzítő pöckeit nem lehetett rendesen kinyitni a VGA miatt, és ezen a Gene-n is ugyanez a szitu. De végre megcsinálták úgy, hogy csak a felső pöckök nyithatók, és így nem olyan zavró.
-
válasz
SzlobiG #8690 üzenetére
Grat, szep kis eredmeny!!
QPI-nek mennyit kuldtel?
Egyebkent azon gondolkodom, hogy este beteszem a GT-ket, meglassuk mit mennek ebben a lapban.
maxisama: Igen, ugy sorban tedd be oket, mindegyik utan boot, bios, ha latja save es exit, lekapcs, be a kovetkezo. Nekem is csak igy roccent be az elejen, azota minden ok.
-
sniper elite
senior tag
-
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #7116 üzenetére
igen , azt láttam , de olyantól is kiváncsi lennék aki nem profi mit ök..
meg nem nem ln2, szárazjeges,hanem léghütéses eredményre...kiváncsi lennék milyen feltételek melett valósul meg a 220-230bclk..
Achi:: igen , köszi , már olvastam a másik topikban...
mennyire megy könnyen egy 230 bclk a lapnak? viszonylag normális értékekkel belehet állitani ??
-
keIdor
titán
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #6679 üzenetére
Osztókkal, szorzókkal vacakolj, a 920-nál az a kulcs.... Ezért nehéz vele a 4gigát meglőni, és ezért kell neki ehhez plusszfesz. Nálam pl. 19*200 Easy, akár 1,2V-on is megy prime órákat, 1,23V körül már stabil, de a 4Ghz-re nekem is 1,312V a minimum, amin stabil. Még nem volt időm tesztelni, de szerintem azért, mert a jólbejáratott 19-es szorzóról ugrani kell 20-ra vagy 21-re, amit a legtöbb 920-as nem szeret úgy, mint a 19-es. Amúgy ami nekem stabil, az ez (szerintem próbáld ki ezekel a memória/uncore/qpi szorzókkal, aztán lehet finomítani
): [link]
-
westlake
félisten
válasz
SzlobiG #6687 üzenetére
nem-nem-nem, es nem
nem nehez a feladtad.. belepsz a bios-ba, letiltesz minden idiota cpu feature-t (kiveve ugye a multocore-t, meg a ht-t).. nem negedelyezel semmilyen energiagazdalkodasi, frekicsokkento-novelo funkciot.. vcore feszt atallitod auto-ra, es megnezed, hogy bios-ban mit ir ki.. mondjuk a monitoring resznel.. vagy akarhol mashol.. de a bios-ban! -
tome.jr
addikt
válasz
SzlobiG #6679 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy esetleg a lappal nincs valami rendben?
smoli: Ez funny, én hetente hívtam a hardverkert telefonon, hogy érkezett-e már D0-ás 920 és mindig azt mondták, hogy még nincs. Először ezen a héten tudták megerősíteni, hogy már van nekik. Kb ennyire értenek a kiskerekben a hardware-ekhez.
-
sniper elite
senior tag
válasz
SzlobiG #6024 üzenetére
Én hozom elő??? Remélem csak viccelsz! Itt szólják le mindig páran azokat akik voltak olyan "szerencsétlenek" és mertek venni egy ilyen procit! Mondjuk a ti dolgotok, én mindig is megfogom venni az éppen aktuális extrém procit, mégha ennél jóval többért is árulják!
ImI87 Sok mindenben igazat adok neked, mondjuk direkt nem a teljesítményről akartam beszélni de mindegy, amúgy 3,6GHz-en fut a proci, mellette meg 1866MHz-en a ramok, ennyi kell nekem a játékokhoz a többi kisebb programokhoz amiket használok, meg tök felesleges több! Szóval az is felesleges hogy 4giga fölé húzzam! Amúgy tényleg nem vagyok valami iszonyat tuningos ezt jól látod, amiket raktam fel eredmények se kimagaslóak, de nem nagyon izgat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged