- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja így már értem, a cl7-es időzítés is 1.7 volton ment.
Emelt feszen, 1.7-1.8 volton persze, hogy megy a memó 1700-1800-at, de erre szerintem sokan nem vállalkozunk itt. De hogy a fenébe ment Neked a 1.5-1.55 volton 1700-et a Corsair, azt egyszerűen nem értem.
Prime-ot használom, ezt a winmem-et még nem ismertem eddig.
-
A tuinggal egyébként nekem sincs gondom, megy a proci is, uncore is, mint szélvész, de ha a memófrekin emelek már annyi is neki, mondjuk 1.64-nél többet nem adtam neki, de nem is fogok.
A memókat Te mivel teszteled? Mert gondoltam rá, hogy csökkentem az időzítést, az a winfos alatti memtest jó erre? Egyszer már valakivel beszéltünk erről, talán BRAD-el, de aztán abbamaradt a dolog, legalábbis nálam.
-
HSM
félisten
Aki érti, miért van HT, annak eszébe se jut kikapcsolni... Meg jól mutat a -10 fok... Meg vannak, akiknek gyári a hűtőjük.. Ja, meg magasabb Vcore is kell HT-hoz általában, és az elérhető max órajel is kisebb. Azért nem kis ötlet, hogy amíg a magon az egyik programszál adatra vár, addig a másik fullon szaladhat rajta.. Ezért dob akkorát pl. a winrar-on....
(#3716) SzlobiG: Sajnos nehéz jó ram/QPI/Ucore beállításokat találni, ahol minden kritérium teljesül, pláne magas ramsebességnhez... Sajnos ezért kellett a linkelt shothoz is 206-os BCLK.... Az mondjuk nem 100, hogy nálad is meglesz... A Legtöbb I7-nem nagyon komálja 200 felett, ahogy eddig láttam..... Bár múlik gondolom a lapon is valamelyest...
1600 körüli ramhoz már egyszerűbb belőni, jóval kevesebb fesz is kell, lehet érdemes lenned inkább eggyel kisebb időzítéssel 1600-on küldened őket, és akkor még az Intel által ajánlott max. 1,35V-ba is beférne a QPI-feszed, és úgy könnyebben belőhető minden más is....
Amúgy vicces, hogy 206-on stabil, utána meg nálam mintha elvágták volna, 210-en még van POST, de véletlen se tölt be végig a windóz, akármit machinálok.... -
Én csak HT-vel tesztelek.
SzlobiG: Jót mond HSM, valamit nagyon elállítottál.
Először állíts mindent vissza defaultra (biosban megtalálod), majd lődd be ahogy írtam. Neked is tök ugyanaz a konfig, csak más márkájú a ram, de 1600-os, mennie kell annak. Pár perc az egész, annyi időd csak van még.
HSM: nekem 1.325 QPI fesszel stabil 3800-on.
-
rol33
aktív tag
ez most nagyon kezdő lesz, de hát hiába valahol el kell kezdeni
szal azt szeretném megkérdezni hogy ezt h csináljátok, gondolok itt a 3hgz-s eredményre. h kevesebb fesz és mégis megy 3gigán. én még egyenlőre alapon járatom 2,8on megy de alapból magasabb fesszel. ha segítenél h mit mire állítsak, azt megköszönném -
HSM
félisten
Sajnos nem. Nekem legalábbis nem bírja. Ha alálövöm bőven az uncore-t akkor is megy, ha fölé akkor is, de a pont 2X nekem windóz asztalig se jut. Alatta is fölötte is OK (mármint az uncore, azonos ramfreki, és feszültségek mellett).....
(#3459) Ottoka: Nem azt mondtad, hogy mégse teljesen stabil neked 1600-on? Nem kisebb sebsségnél van ebből gáz, hanem komolyabb ramsebességnél (1400+)...
-
HSM
félisten
Az a baj, hogy muszáj volt visszavennem 1440-re, mivel az uncore-nak minimum 2X ram+1 sebességűnek kell lennie, tehát 1600-as rammal a 3400-as Uncore a minimum....
De 1440@CL7-en is igen szép ramkezelés van....
Még talán megpróbálok valami 1550@cl7-et, 3300-as és 3500-as uncore-al és 20-as szorzóval. De elég finnyásak ezek a szorzók, nem biztos, hogy összejön....
Meg így a különbség úgyis minimális lesz..... -
HSM
félisten
Na kipróbáltam ezt az Uncore mókát... Hát semmi különös...
Minden teszt 3800-as clock-al, 1440@CL7 rammal ment, és 3060-as uncore-al kaptam winrar ~4400 at, 3240-es uncore-al ~4510-et, 3600-as uncore-al meg ~4700-at.
Viszont ugyanúgy beállítva 1600@Cl7-es rammal, 3400-as uncore-al meg ~4800.... Szóval énszerintem annyi a lényeg, hogy jöjjön valahonnan a data... -
HSM
félisten
Én azért nem adnék neki annyit. Itt [link] elérhető ez a doksi: "Intel® Core™ i7 Processor Extreme Edition Series and Intel® Core™ i7 Processor Datasheet - Volume 1" [link]
Ennek a 22. oldalán nézegesd meg, miket ír az Intel a megengedhető feszekhez. Szerintem abszolút nem vicc, amiket írnak...
Mondjuk azért Achill3us véleményére is kíváncsi lennék, miért gondolja elfogadhatónak 1,55V-ig, hosszú távon??? -
HSM
félisten
THX!
Egy srác próbálgatta, és arra jutott, hogy 3400-as uncore kb. pont jó párosítás 4Ghz-hez, ezért lőttem be finom próbálkozásra első körben 3200-ra... Majd még gyúrok rá, bár 1,4V VTT- asszem sose fog látni, nálam a max 1,35V, az Intel techdoksi asszem 1,4V maxot ír, és oda nem véletlen írják, amit írnak!
Amúgy direkt raktam be azt a képet is, NB frek nélkül az csak fél eredmény.... -
Donnie
őstag
Csak azért kérdeztem, mert még az Xtremesystems-en mintha olyat olvastam volna, hogy az ASUS-okban (követve az Intel ajánlását) bizonyos TDP határ meghaladása után, full terhelésnél visszaveszi 20-as szorzóra. 920-nál legalábbis. A Giga viszont elhagyva ezt az ajánlást fixen, mindig 21x-es szorzót tart. Te nem tapasztaltál ilyet?
-
-
serito
senior tag
A 181x21-hez nekem kicsit több fesz kell. 21x181 SPi 1M Prime-olni nem tudom mert Stock hűtőm van még. Thermalright Black-hez még nem kapni lefogatót, pedig már létezik olyan.
-
serito
senior tag
-
serito
senior tag
Köszi, sikeresen beállítottam de csak minimálisan javult a helyzet :
1600Mhz 17k mem readA 20k -t sajnos nem sikerült elérnem .
-
Speed
addikt
Jaja én most juggentől akarom megvenni a G.skill TT rammokat azok elég jól mennek bár nem olcsók de egy darabig elég lenne
A te rammjaid árukhoz képest nagyon jól mennek, és ha az embernek 12gb akkor nagyon nagy elternativa lehet
Amúgy micélból gondolkoztál el a 12gb-on mert gondolom anyit akarsz? -
Pubszon
veterán
Értelek, és teljesen igazat adok.
Én így vagyok a kis kentsfieldemmel, hogy 1.3V-on megy 3200-at, de 1.5V-al már nem menne 3600-at, és nem fogom kinlasztani 3-400Mhz-ért +0.3V-al.
Pedig ez közel sem olyan teljesítményű mint a tied 3800-on.
Le akartam cserélni jövőre egy yorkra, de ezek után inkább kibírok pár bő hónapot ezzel és inkább egy i7.
A max-ra pedig kíváncsi vagyok.(#2574) Thrawn: Nem kel ahhoz letiltani.
-
jugeen
addikt
uclk ≥ 2x ddr3 sebesség. lehet függetlenül állítani az uncore sebességét úgy, hogy a RAM sebességét nem állítod, de akkor kisebb is lesz a sávszélességed.
200"fsb"-n a legkissebb adható nb qpi érték 3200. és ugye 200mhz-enként lehet felfelé tornászni. ( az "fsb" szorzatai)
tudsz állítani kisebb ram szorzót? ha igen, akkor egyből tudsz alacsonyabb uclk-t is állítani.
-
-
Winzsolt
aktív tag
fevettelek msn-en, ha nem gond.
addig is mig jelentkezel irok ide:
láttam screenshotodon hogy realtemp-el mérsz. letöltöttem a 2.7-est (csak ezt talaltam)
Elinditottam a blend tesztet, Everest 70C° körül mér, realtemp is 71max eddig. Amivel én eddig mértem OCCT v2 az 79C°t mutat.még azt is észrevettem a profilodban hogy a te procid 3,8GHz-en fut. nekem be van kapcsolva a turbo mod igy 3500mhz+175mhz ez jo dolog? tied hany V-on megy?
A ramokkal kapcsolatban pedig: 1,6V ezt nem szeretném feljebb emelni, és 1400mhz-en mennek. időzítést allithatom lejjebb? auto-n van 7-7-7-21. ocz reaper.
-
Winzsolt
aktív tag
De ez valami TJ érték ami max 100 lehet és 95nél kezdett el csipogni. azóta rájöttem a ramos dologra és igy állok:
3,5ghz@1,225V
ram 1400mhz@1,6V 7-7-7-20
és a CPU hőmérséklet max 55C°, a TJ értékek magonként max 82C°
ezek 2,5órás everest cpu stress közben jöttek elő. elég stabilnak tünik. vagy ez még nem elég?
(a ramfesz fixálása előtt elég instabil volt az egész rendszer, de azota nem indult ujra)
igy lehet hogy 4ghz föle megyünk holnapmára ennyi
prime-al is teszteltem, de még a ramfix előtt. akkor ment fel 95fokra. de az uj ramfixel még nem probaltam.
-
jugeen
addikt
a 2 db. 1500rpm-es venti ha neked durva... ettől függetlenül az általad durvának feltételezett ventik használata mellett a 4G-s prime miért is nem 24/7? a másik meg a 24/7 az miért csak házban lehetséges?
jelenleg nekem 2 db. 1200-as SFF21E van egy polirozatlan TRUE CU-n, aminek a talpazata olyan púpos mint egy teve, és 1 óra prime után is 75 fokos, 8 szálon.
-
Bahama
aktív tag
Köszi.
Mondjuk nem célom a maxot kihozni belőle. Én olyan 3000-3500 között bőven elégedett lennék 24/7-ben.
Én ezen?
Z600
meg ezen gondolkozom:
Hyper 212
Inkább a Z600-t favorizálom, bár drágább és venti sincs hozzá, és csak 3 fokkal volt jobb a tesztben. Ja és több mint 1 kiló venti nélkül. Szóval nem tudom. -
beteg
őstag
igen, nálam is kifagy a prime, de még alapfeszen, full autón is, mindenhogy, azért nem dobok róla képet
2 mag, mindig másik azonnal leáll.
viszont tényleg atom stabil, full kiterhelve a 12 giga rammal is, böngészés közben is, játék alatt is és megy 7/24, távolról csatlakozom hozzá, kihasználom az otthoni ocs szerveremetBahama: én gyakorlatilag a legkomolyabb vízzel, Toddy56 blokk, Lian turbó DC++ pumpa...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged