- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
Ottoka #20228 üzenetére
Nem erőltetem.
Az egész onnan indult, hogy jött egy srác és kérdezte, hogy tényleg olyan nehéz-e tuningolni az i7-et, mint amennyire annak látszik? Erre Sefi "kolléga" felrakott egy - ezt már én teszem hozzá - szerintem nagyképű screenshot-ot, hogy nem. Na ezen a képen szerepelt a 4000 MHz-es Uncore és az 1.31 V QPI fesz. Ez egy kicsit felbosszantott, hogy íme, így kell az újoncoknak segíteni, s kellő frusztrációt kialakítani bennük, hogy nesze vazze, könnyű ezt tuningolni. "Na ne csináld má', neked nem megy mingyá' a négygiga???"
Persze ebből az egészből jól kijöhetett volna Sefi és a procija, ha valóban egy szerencsés és ritka darabról lett volna szó, de most már száz százalék, hogy egy nagy kakikavarásról, hozzá nem értésről, s mások megtévesztéséről van szó (ez utóbbiról nem állítom, hogy szándékos).
Én sem vagyok nagy szaki, pláne nem i7-ben, de azt - főleg újságíróként - eléggé rühellem, hogy megtévesszünk másokat (pláne kezdőket, olyanokat, akik tőlünk kérnek segítséget, s attól függően, hogy butaságot, vagy okosságot mondunk nekik, az alapján fognak tanulni), még akkor is, ha ezt nem szándékosan tesszük. Ezért frocliztam ennyire a dolgot.
Ámen! -
Sefi84
senior tag
válasz
Ottoka #20228 üzenetére
Közben én dolgozom is, de megy, mert eddig nem voltak fagyások csak hát itt az az elvárás, hogy 20 kör LinX amit nem bír csak 13 kör ment le ennyin, de a nap 24 órájában megy és egyszer nem fagyott ki "még" azt hozzáteszem! Ha meg tönkre megy akkor csere az Intelnél azt kész!
Én nem fogok rosszul aludni ha nem hiszitek el és nem is én erőltettem!
Gyere próbáljuk ki a tieddel mert ez a lap a te ramjaidat szereti, de nagyon, akkor derülne ki mit tud igazán!!! -
Sárpac
nagyúr
válasz
Ottoka #20208 üzenetére
1.31 állítólag!
CL9 1600as ramok visszafoghatják az uncoret, cl7-el vagy 2000es ramokkal kellene tesztelni ott már lehet gázosabb lesz a 4ghz ugyanezen a feszen.
A ramfesz meg a qpi fesz szoros összefüggésben van egymással, tehát 1.5V-megy a ram akkor lényegesen kevesebb qpi fesz is elég lehet egy adott frekihez.AirBooms: majd belejön segíteni kell neki és kész!
-
-
dime27
őstag
válasz
Ottoka #15836 üzenetére
Ez attol is függ h akarja-e később tuningolni ha igen akkor Thermalright 120 Extreme v black
Prolimatech Megahalems,Thermolab Baram,Noctua CPU-Cooler NH-U12P,Scythe Mugen 2 és Thermalright IFX-14 a leghatásosabb mert nagy hőt tudnak elvezetni az áruk viszont elég borsos jó ár/teljesítményű a mugen2-ő én azt ajánlanám én speciel most az utolsót várom h megjelenjen itthon mert a Prolimámra ráver 6-8 fokot i7 alatt kérdés h elfér-e majd az alaplapon ill a memoim elférnek-e tőle?!
-
Sárpac
nagyúr
Dehogy most kelek fel az ágyból viszont az f8b bétát tuti kipróbálom, mert azt nagyon jónak mondja mindenki.
Kajálok aztán tuningra fel plusz találtam egy jó kis progit wcg_boinc a neve állítólag legalább olyan jól tesztel mint az ibt vagy a prime (valós időben mindíg más más kódot futtat az ibt prime ugyanazokat).
-
SzlobiG
félisten
A blokk se mind1, hogy milyen sőt nagyon sokat számít...Nálam 3.8-on 1.33-al idle 40-45 között mozog terhelve meg 70-80 között egy 3X12cm-es radival+ egy 4870X2-vel.
Igen emlékszek a téli hőfokaidra úgy ahogy todyéra is.
Vissza hűtőből ilyen kompresszoos cuccra gondolsz?
-
Marlboro
csendes tag
-
serito
senior tag
Én az F5g-t használom több kevesebb sikerrel.
A 200 BCLK nálam sem stabil, ugyan indul a rendszer de Prime indításra azonnal "kékhalál".
A stabil 4Ghz 21x191 1-376v 24/7-re nekem elég lesz. Talán a későbbi biosok segítenek a 200BCLK + beállításban. Ha meg nem, kérünk segítséget a profiktól, mint pl: Zájec kolléga. -
Zájec
veterán
- az jó , akkor müködnek szépen , úgy mint nálam is müködtek....
- tudom milyen ramok vannak SzlobiG-nél , nem kell részletezni....
- tudom hogy van ICH I/O és ICH core is , de te SzlobiG-nek IOH-t akartál irni , hogy az emelje fel 1.2v-ra , csak elirtad és ICH-t irtál.... vagy benézted... mindegy...
gondolom nem azt akartad mondani hogy a déli hidnak adjon feszt... ugye ?
-
HSM
félisten
Amit tudok, hogy 1,295V-on megy a 3060 beton stabilan, 3400 stabilnak tűnik (azért csak tűnik, mert nem volt időm még alaposan tesztelni, de fél óra linx-et bírt, szóval jó eséllyel 100%....) 1,335V-al, a 3600 is 1,335V-ot kapott, de az csak tesztelni volt jó így, komolyabb terhelésre 10 másodpercen belül restart....
Amúgy ne ezt a hulladék képfeltöltést használd, ott az imageshack, vagy ez [link] -
gombcomp
senior tag
Úgy van, ami Core i7 re készült az mind 1,5V speckóju (az SPD-ben),de a tuning miatt
már magasabb értéket adnak meg,pl. Corsair Dominator Pc-12800/1600Mhz már 1,65V.
A Kingmax 1333Mhz moduljai között sűrűn vannak olyanok amik elballagnak már 1,5 ön is.
Erről,meg hogy milyen chippel vannak szerelve, Tody56,és Beteg kollégák tudnának többet
mondani! -
Zájec
veterán
nekem csak annyi a hozzáfüznivalóm , hogy azonos memoórajelen és idözitésen , különbözö eredmények jönnek ki a qpilink és uncore összehangolásával...
tehát lehet xar és ütös eredményeket is csinálni...tehát az hogy 1333-n és 1600 között ,nálad alig volt eltésrés, az beállitás kérdése.
ha azt akarom hogy xarul menjen akkor csinálok egy olyan beállitás és képet róla, ha meg jobb eredményt akarok , akkor meg úgy állitom be hogy gyorsabb legyen és akkor azt a képet mutagatom.....
-
HSM
félisten
Azon ne múljon...
[link]
Mondjuk, bár ez gyengébb eredmény, de nekem sokkal jobban tetszik.... [link]
Pedig ha a lap tudná az 5-ös időzítést... Megkapta volna....
Így CL6-ban 1400 körül megy max stabilan....
Ja és továbbra sem stabil 1600-on CL7 a ramom, de tesztelhető...Lehet a QPI/VTT volt kevés nálam is, nem tudom, 1,335V volt, bár ugyanez CL8-on elég volt 1680-ra....
-
Zájec
veterán
nem blend stabil az 1720, csupán elindul , és egy bench lefut mondjuk...
legalább is igy hirtelen próbaképp...de 1600-1700 körül csak elbicegne még a blend... hátha
meg mégiscsak 6gb-ról van szó...serito: a qpi/vtt-nek mennyit adtál?
feljebb nekem se megy... ennyi van benne, de ez is nagyon szép egy ilyen ramtól.. -
Zájec
veterán
klassz
erre jó a téli hideg. ingyen hütési segitség....
egyénként nálam is bizonytalan a 3 modul , de ketttövel szépen megy, 1700fölé is sikerült velük menni, egyszer majd megoldodik , addig türelmesen várni kell...
de két modulalal is ki lehet hozni az állatot, csak beállitás kérdése....
feljebb linkeltem egy everest bench-et... szerintem megfelelö értékek a hétköznapokra -
sniper elite
senior tag
Szerintem bármelyik lappal ez megtörténhet, nekem eddig semmi bajom nincs ezzel a EX58 Extreme lappal, de viszont az előző Asus Rampage Extreme laphoz külön kellett vennem G.Skill ramokat mert csak kettő gigát ismert fel a Corsair ramok közül, szóval nem kell fikázni ezt a Giga lapot, nem hiába bízok rá egy Core i7 965 procit, ha úgy gondolnám hogy nem megfelelő!Egyből váltanék, de eddig teljesen profi!
-
Dj Balloon
csendes tag
Köszönöm az infot,de a DFI lapból melyik tipust válasszam?
Tunng szempontjából is jó?
Gondolom a DFI nek nincs vizes NB blokkja ugye? Magyarul tuningba is gyengébb?
Mégis bővebben miben szar a Gigabyte Extrem lapod? Tudnál pár mondatot írni róla?
Tuning mennyire megy? 3 ramot hogy kezeli? 1600 as DDR3 ramot lehet a saját órajelén jártani,vagy jó ha 1333 on elmegy?Kérlek írj még ...
Köszönöm szépen!
-
HSM
félisten
Miért, szerinted fosok az X58 gigák? Nyilván nem egy csúcs-DFI, de szerintem azért korrekt lap, gyakorlatilag mind, DS4, UD4, UD5, ex... pláne az árukért...
Ha nagyon le akarsz beszélni róla, kérlek tedd meg, jövőhéten akarok venni egy UD5-öt, de ha tudsz sokkal jobbat hasonló áron, meg lehet győzni....
Mondjuk nekem, ha 200-as BCLK meglesz, untig elég lesz....
-
-
Bluegene
addikt
szerintem 1-2 hét és itt a AMD új server procija, attól okosabbak leszünk, addig felesleges vitázni míg nincs érdemi teszt, a server procijuk tetszik a gyártóknak
mindenesetre nem temetném az AMD-t a deneb egyes hírek szerint 20% más hírek szerint 35%-kal lesz gyorsabb a phenomtól, ha kiadják 3,6ghz-en a denebet befoghatja simán az 940-es vagy a 965-öst, ki tudja? az is lehet h mivel tudják úgyis lassabb procit tudnak csinálni, rámennek az órajelre, igazából nem lehet tudni, az Rv770-est is temették ezerrel, oszt mégis sokkal többen veszik, akárki akármit mond, lehet itt is ez lesz
ha 50K-ért adnak egy magas órajelű denebet, onnantól kábé <40K lenne nekem a gépcsere(ram+ hűtő marad, alaplapcsere néhány ezres, eladnám az E5200-ast), ha i7-re akarnék váltani az minimum 200K(jó hűtő, lap, ramok, proci), ezekben a válságos időkben simán lehet az olcsó AMD a nyerő, azt pedig valljuk be h milyen gyönyörűen tömörít az nembiztos h sokakat lázba hoz, ellenben néhány +FPS talán
jugeen: pont ezzel próbáltam lezárni, kijön a teszt és kész, addig felesleges dobálózni
-
Bluegene
addikt
hát jó én nem mondtam h az AMD hú de jó, csak annyit hogy a denebnek olcsónak és gyorsnak kell lennie, ha föl akarja venni a versenyt, ha azt nézzük a nehalem az összes hülye tömörítőprogikban nagyon nyerő, ami egy gamert nemigazán érdekel
szal ha játékokban hoz a deneb egy 20%-ot a barcelonán akkor a gémereknek jó lehet
, én már csak ezrt az egy esélyt látom és kiadják magasabb órajellel
-
Oliverda
titán
Nézegesd még kicsit azt a grafikont ha az alapórajeleket nézzük 35%-al gyorsabb az i7 920. Ez azért nem egészen 62%.
A Deneb pedig ezen még hozni fog kb. 15%ot, illetve jóval olcsóbb is lesz egy komplett rendszer kiépítése. Tudod az ár/teljesítmény arány.
Nem mindenki fossa a pénzt ugyanis.
-
Oliverda
titán
-
Andre1234
aktív tag
Nekem megéri 280gtx-et venni ha veszek, vagy core i7-et, mert nekem a plusz ár melletti többlet tudása nekem megéri.
Nem megéri, hanem intel fan vagy.Maximalista, mint a heineken reklámban.Nincs ebben semmi szégyellni való.Én is fan vagyok.De ez már megint intel-amd párharc ami nagyon-nagyon off ezért is lépek a pofámra.
-
Bluegene
addikt
erre gondoltam, de tényleg ne legyen ati fikázós topic, azt hogy én hány buggal találkoztam, elárulhatom egyetlen eggyel: a Mass Effectben a távolban az egyik pálya egyik helyén nem megfelelően fodrozódott a víz, következő driverban már javítva volt, ennyi az nvidiában is van
továbbiakat privibe légyszi
-
Oliverda
titán
Sapphire ATI RADEON HD4870 FULL 63-65K bruttó
Ár/értékben a legjobb.
-
whitehand
senior tag
ezek nem a végleges árak ezek elörendelési árak néhány darabos tételre 1000 db esetén a legolcsobb 284 a legdrágább 999 dolcsi persze amig elérhető nem lesz 1000db persze hogy nem adják olcsoért hanem adják jó drágán ez mindig is igy volt és igy lesz.. az új amd is horror árban lesz amig egy-két darabos elörendelésben lesz csak elérhető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest