Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Stylewars_kp #22863 üzenetére
Egy kicsit kérdezősködnék még. Gyíkok, csigák, madarak, vakondok, növények - szóval minden, ami nem hangya - hogyan viselik ezt? Semmit sem látok arról milyen anyag, hogy utána tudnék nézni. A vízi élővilágra mérgező, oké, a többire meg semennyire
Tapasztalatoknak örülnék.
A másik, hogy kültéren használni gondolom beleöntöm az egészet egy vödör vízbe (8-10 liter) és meglocsolok vele egy négyzetméteren, vagy sokkal jobban szokás higítani?
A tanácsokat előre is köszönöm.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #22863 üzenetére
Családi adag. Ha nem nyírja ki, akkor még agyon is tudod vele csapni őket.
-
totron
addikt
válasz
Stylewars_kp #22749 üzenetére
Ne hagyja. Mondjuk a plasztikpótlásra senki nem kötelezi. Csak bizonyosodjon meg róla, hogy az, ami. A belül már romlanak-ot miből gondolod, Alusky?
Ciklikusságokban létezünk, ami folyamatosnak hat, ha az egész évre elosztva van muníció, de tavaly volt egy elég kemény aszály, ez ilyenkor is kiütközhet. Ettől még lehet gomba is. Gondolkodjuk-mérlegeljük szét magunkat mielőtt fújunk, ennyi csak. -
totron
addikt
válasz
Stylewars_kp #22747 üzenetére
Mi a fenéért nem lehet előbb meggyőződni arról, hogy nem a vázolt szellőzési, illetve vízhiányból fakadó gondja van? Miért kellenek ezek a megejtések? Ez a biztos ami biztos alapon való túlbiztosítás, mérlegelést teljesen elhagyó fogyasztói attitűd basz szét minket.
#22728Alusky, na így nem értelmezünk híreket/világot. Zanzásítással nem változik meg a növény- és emberbiológia-biokémia folyamata. Valóban frusztrálóak az egymást követő ellentmondások, de ezt csak felhasználod annak kinyilatkoztatására, ami egyébként is benned van - és ezt fontos látni.
#22743soldi3r, hogyan bomlik le? -
simico
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #22531 üzenetére
Nálunk nem jött vissza, most is kopár vagy max gaz van ott. Majd valami falusi japánkertet csinálok oda, az már csak megmarad.
-
soldi3r
veterán
válasz
Stylewars_kp #22510 üzenetére
De csak akkor, ha lenyirjak a viragokat
Ez gyakorlatilag a feherhere kicsiben.
What is Microclover?
...It doesn't flower nearly as much as traditional White Clover, but it does flower some, mostly in its second season... -
Essejó
veterán
válasz
Az igen, és virág nélkül, honnan van a magja?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
na ebben tudatlan voltam, akkor egy tök jó alternatíva.
-
beci
őstag
válasz
Stylewars_kp #22393 üzenetére
Ez a műanyag sas dolog hatásos?
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #22393 üzenetére
Komoly madártól meg fél a macsek is.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #21961 üzenetére
Így van , az már régen nem akadály , különböző adalékokkal ( ami gondolom nem tesz jót az emberi szervezetnek ) rögtön malmi lisztet csinálnak belőle !
Nállunk még üzemelnek kis malmok , én oda szoktam vinni búzát őrölni és ott azt őrölik meg és annak a lisztjét hozom el ( az asszony abból süt főz és tökéletes ) , a nagy malmok már ott az öles során beleteszik a különböző javító adalékokat ( csomósodas gátló, glutén javító, stb ) ! -
Szilágyi84
senior tag
válasz
Stylewars_kp #21963 üzenetére
Kb 5-6 már nem emlékszem pontosan
-
6030D
addikt
válasz
Stylewars_kp #21964 üzenetére
Ha sikerül elérni telefonon a Zöld terület fenntartási részlegvezető-t, és éppen darálnak, akkor ingyenes.
-
pjen
félisten
válasz
Stylewars_kp #21896 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #21861 üzenetére
Sajnos nem emlékszem, tavaly vettem. Valóban, ezek lécek méretre vágva, gyalulva, pácolva, elemekre összerakva, rögzítőelemekkel ellátva 30 volt az egész házhozszállítva, szóval baromira nem érte volna meg diyerkedni vele (főleg, h utálok is barkácsolni). Annyit csináltam, h a földbe kerülő részét lekentem bitumenes alvázvédővel.
-
6030D
addikt
válasz
Stylewars_kp #21861 üzenetére
Szerintem az sima 3x5-ös léc diy.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21771 üzenetére
Ennyit számí a nyírás? Vasárnap nyírtam, mondjuk nálunk is nőtt. Lehet, holnap én is lenyírom akkor megint.
-
Brandynew
őstag
válasz
Stylewars_kp #21765 üzenetére
Egyszer kell lerakni, és egy idő után teljesen elnyeli a föld, nem fog látszódni.
-
6030D
addikt
válasz
Stylewars_kp #21765 üzenetére
Vegyél gps-est.
Van amúgy robotfűnyíró topik, én csak bele olvasgatok néha, de eléggé informatív, sok tapasztalattal. Gyakorlatilag a területed fogja meghatározni, hogy elég-e neked a drótos, vagy nem. De tippre a térdig érő gazos terület és a 100-150e Ft-os fűnyíró nem lesz kompatibilis.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Stylewars_kp #21742 üzenetére
nem látok. leírás se volt hozzá, bár nem is bonyolult. teljesen új, ma jött meg, és üzemeltem be, sajna ez ennyit tud.. oszcilláló fejj 21 méter átmérője, nálam nagyon max 12 métert tud
holnap kipróbálok egy impulzus sprinklert, nem túl szimpatikus, de hátha kevésbé érzékeny a nyomásra
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Stylewars_kp #21620 üzenetére
nagy, 1500 -1700 m2.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Stylewars_kp #21617 üzenetére
jó kérdés hogy ér-e dupla annyit mint a baren/jonhsons
-
Chris0321
veterán
válasz
Stylewars_kp #21611 üzenetére
Nem ismerem őket, én csak a reklámokból látom nagyon ritkán és Nagyváradon a Kauflandban. Én amiben csak tudok Makitát veszek, mert a szomszéd városban van üzlete ami szervíz is.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Stylewars_kp #21577 üzenetére
nálam Dichondránál van ugyanez, Barenbrug, sok helyen abszolút nem kelt ki.. ahol igen ott nagyon szép, de összességében nem vagyok elégedett (tavaly direkt megjelöltem 4 kisebb területet és más-más módszerrel vetettem, egyik se kelt ki azóta sem)
most készülök bevetni 60 négyzetmétert, de a dichondától már rettegek, mert félő hogy sok munka lesz a semmiért, pedig itt van a polcon
úgyhogy fűvetés lesz, de olvasva néhány topikot ez a Water Saver se tűnik nyerőnek. mi a leginkább ajánlott most? Johnsons? -
enginev3.0
félisten
válasz
Stylewars_kp #21570 üzenetére
Nálam is szar a föld, tiszta homok, viszont ahol árénykot is kap nyáron a fű, nem csak telibe tűzi a nap, ott mindegyik szép, de ahol nagyon napos, ott eddig az összes szárazságtűrő elpusztult .... a gazok bezzeg bírják
Ezért reménykedem ebben, hátha -
bringasisti
őstag
válasz
Stylewars_kp #21498 üzenetére
Hát ott sajnos nagyon padlon vagyok. Az orvosi ellátás az egy O.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21422 üzenetére
Nálatok hozzáér a kaja? Mert nálunk nem. Melegítéshez leveszem, egy kerámia tányért teszek rá, nem műanyag fedőt.
Zsír alapon kajálok, abban több, mint dupla annyi kalória van, mint a szénhidrátban (9vs4/gramm), ergo nem kell nagy térfogatot ennem. -
6030D
addikt
válasz
Stylewars_kp #21400 üzenetére
Ha ez megnyugtat, '86-ban is esett április 12-én a hó.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21400 üzenetére
Ne panaszkodj, lehet szánkózni.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21361 üzenetére
Fú, ezt anya intézi, de már van vagy 8 tálcányi palánta kint a fóliában.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21359 üzenetére
Mi is ugyanezt csináljuk. Idénre lesz kb plusz 50nm cukkíninek, tök féléknek, meg édeskrumplinak.
-
6030D
addikt
válasz
Stylewars_kp #21352 üzenetére
Jó a logikád.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21350 üzenetére
Ugyanez. A napi fél órás locsolást átalakítom heti 1-2 alkalomra.
-
Dorian
félisten
válasz
Irigylem a szabadidőd
-
Mika1227
őstag
válasz
3 nap alatt mennyit nő, hogy vágni kell?
-
válasz
Stylewars_kp #21333 üzenetére
Igen igen, csak valami ócsó kéne… Ne legyen nagy a fogyasztás
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21287 üzenetére
Én sem locsolom télen.
És most jó száraz tél volt, de így is lett kb 2 köbméter komposztom, amit már széjjel is hordtam. Még 1m3 alakul, az valamikor ősszel lesz kész.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21285 üzenetére
Nem hibáztál semmit, csak később készül el.
Az is működik, h jól belocsolod, majd letakarod sima karton papírral, amin nincs nyomtatás. A karton is elkomposztálódik majd jól.
-
v-man
őstag
válasz
Stylewars_kp #21276 üzenetére
Lehet kéne kis nedvesség, azt nem szereti a hangya.
Nálunk sajnos -5 volt az időkép -1-e helyett -
Rive
veterán
válasz
Valszeg hagytad télen kiszáradni.
-
ncc1701
veterán
válasz
Semennyire. Dobálj a halomra gilisztát, ha találsz.
-
Dorian
félisten
válasz
Sztem semekkora
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21202 üzenetére
Nem, mert rozsdamentest használok. A horganyzott nálam elrozsdásodik idővel.
Tudom, nem lenne szabad neki, de tényleg tönkremegy.
-
Beni2360
félisten
válasz
Stylewars_kp #21163 üzenetére
19500 ft
-
válasz
Stylewars_kp #21057 üzenetére
nálam is megy már a robot kb 2 hete rendszeresen, még azokon a részeken is nő valamennyit, ami szinte sárgára kiszáradt a télen, a szélvédett sarkokban, házak között meg ilyen helyeken, ahol meg nem rigázta meg a tél ennyire, ott meg már csodaszép zöld, és indult a szezon, úgy nő.
-
-igu-
veterán
válasz
Stylewars_kp #21057 üzenetére
En meg csak tervezem az elso szelloztetest. Egy hete meg volt ott valamennyi ho, most mar csak mocsaras az udvar. Ahogy felszarad, kezdodik a szezon.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #20986 üzenetére
Azért nem úgy van az, hogy kiengedem őket a kertbe, majd rájuk se nézek, csak két hét múlva kinyitom a kaput, hogy most már hazamehettek ...
-
btraven
őstag
válasz
Stylewars_kp #20983 üzenetére
Környéken van egy ház ahol tollaslábú törpetyúkok vannak. Abban a kertben egy szál zöld sincs.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #20983 üzenetére
Be engedném de nincsenek
, a párom mozgássérűlt ( egyik lába térd fölött amputálva van ) , amúgy megcsinál mindent , kertészkedik rendesen , kis fólia , magaságyások ( az neki pont jó mert a kerekes székkel körbe tudja járni őket , rá ül a szélére és tudja rendezni ) , szárnyasokat meg az öcsémék tartanak a részünkre is !! Úgyhogy marad a motoros kasza , de most is szakad az eső !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #19885 üzenetére
Szöllő lugasnak spórolni akartam , olajos csövet raktam le 2,5 m magaskat , befúrtam a földbe egy méter mélyen , por földel be szórtam mellette tömörítettem belocsoltsm , faszán ált a dolog , befutotta a szöllő, komoly termés volt rajta , és jött egy nyári vihar és kimozdította
Most van folyamatban a helyreállítása , a gödrök ki vannak ásva , majd tavasz felé egy fagymentes nap be fogom önteni !!
Erre mondják , hogy a rest kétszer Farád -
eldoble
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #19888 üzenetére
Én gyerekkoromban falun éltem, akkor még minden kutya láncon volt kikötve, nekünk is volt kutyánk, a legtöbb nem ugatott ok nélkül, nyilván, ha jött valaki, érzékelt valamit, akkor persze ugatott, de olyankor az a kutya is ugatna ami nincs kikötve.
-
válasz
Stylewars_kp #19884 üzenetére
Pontosan, kikötött kutya általában ugatni szokott, régi tapasztalat.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #19776 üzenetére
Biharban szép helyek vannak , lassan az Alföldi embernek el kell menjen a hegyekbe, hogy lásson havat !!
-
totron
addikt
válasz
Stylewars_kp #19055 üzenetére
-
User_2
tag
válasz
Stylewars_kp #19052 üzenetére
porcelán tányért teszek az üveg tetejére tetejére,
olyat választok, ami alakban és méretben egész kicsit pont beleül, de nem szorul -
válasz
Stylewars_kp #18983 üzenetére
Engem is zavar az annyire rossz nyelvtan, simán változtathatna rajta minimális erőfeszítéssel. Kritizálás pedig marad, azért fórum a fórum.
#18988 Dorian: én egyszer szóltam érte, de aztán rájöttem hogy nem honos magyar, azóta elengedem és nem jelzem.
-
-igu-
veterán
válasz
Premium tagok szamara
-
mauimagic
senior tag
válasz
Köszönöm! Egy fórumon valóban nincs helye a kritikának, eltérő véleményeknek.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #18909 üzenetére
Nem, ott van kapásból a porszívó motoros fűnyíró 70-ért. Kalap trágyalé.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #18909 üzenetére
Nem , és minnél újabbak annál rosszabbak ( de ez mindenre vonatkozik , és erre még jön a sok kínai szemét is ) , ez a világ már nem a jóságról , és a tartoságrol szól !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #18805 üzenetére
Nem tudom , én most kaptam egy hajtást elfoldeltem , a levelek le hervadtak , de akitől kaptam azt mondta , hogy nem fog elfagyni , de ha elfagy tövröl ( jó nagy gyökere volt ) újra fog hajtani !
Ahogy nézem a sajtót nállatok is és nállunk is nagy hideg telet jósolnak ( de tavajra is azt jósoltak és jóformán tél sem volt )
Még két hejröl kapok füge hajtást , de védett hejre próbálom ültetni őket ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #18771 üzenetére
Egyiket sem próbáltam , de mindkettőt ki fogom próbálni , hozok majd be a melegre , ha lehulnak a levelei , a fagyos megoldás abból jobb , hogy ott eláll , egész télen lehet fogyasztani !
Most az idén tavasszal ültettem egy Szentesíti rózsát is , de ő majd két év múlva fog termesz hozni , láttam nállatok Magyarországon egy hatalmas fát ( Szentesi rózsát ) , rengeteg termés volt rajta ( több vödörnyi ) akkor mondtam , hogy nekem egy ilyen fa kell, és most tavasszal összejött !
-
6030D
addikt
válasz
Stylewars_kp #18746 üzenetére
Egy 50x0,6 m-es sávon túl 1-1 m-t kell átugrania, hogy újra földet találjon, úgyhogy lehet agresszív.
its_grandpa: kép mindenképpen jöhet, biztos mást is érdekel, milyen. Engem pl azért is, mert szárazságtűrőnek írja, de nagyon alacsony benne a ncs arány. Öntözőrendszered van hozzá?
Én azt hittem, ezek a gazok olcsóbbak, mint a fűmag.
(gondolom hosszú távon olcsóbb) Így viszont lehet, hogy kap valami füvet, amit a környező telkek is kaptak, és kész. Szokásos közös ló, drága se legyen, meg gondozni se kelljen.
-
its_grandpa
tag
válasz
Stylewars_kp #18738 üzenetére
Köszönöm !
-
csƵ
addikt
válasz
Stylewars_kp #18678 üzenetére
Új minden. Kivéve a szivattyú.
Igen, a visszacsapó szelepre gondoltam. -
csƵ
addikt
válasz
Stylewars_kp #18586 üzenetére
A szivattyú csonkról 38liter/percet mértem.
A szivattyú előtt van egy visszacsapó szelep, 2 könyök, meg a kút PVC csöve.
-
csƵ
addikt
válasz
Stylewars_kp #18584 üzenetére
Vizsgáltam azt is, sehol egy csepp.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Stylewars_kp #18437 üzenetére
sajnos a Leylandival is egyre többen szívnak
-
modflow
veterán
válasz
Stylewars_kp #18463 üzenetére
Ez jó kérdés, neten vettem, ilyen.
-
Prémvadász
tag
válasz
Stylewars_kp #18287 üzenetére
-
KrAt
veterán
válasz
Stylewars_kp #18287 üzenetére
Én meg gondoltam, ha már aranyáron megveszem, csak jó lehet...
OÁZIS Kaktuszföld
Akkor majd kerítek sódert hozzá, köszi!
-
totron
addikt
válasz
Stylewars_kp #18204 üzenetére
A termékfotó megtévesztő.
Az ősz jó.
-
modflow
veterán
válasz
Stylewars_kp #18177 üzenetére
100%-osan sérülésmentesen szeretek dolgozni, ezért csináltam kézben. Végül sikerült, de brutál volt.
A lényeg, hogy most már minden is szét van szerelve, vihetem a főtengelyt javítani, amint meghozza a futár a felújító szettet, remélem a héten megérkezik, majd megint egy hét alatt megcsinálják a főtengelyt.
Így lesz 2 héten kipihenni magamat, meg lenyugodni. 😅 -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #18125 üzenetére
Nekem akkor volt mohás, mikor este locsoltam. A napi hajnali locsolástól semmi baja, viszont biztosan igazad van, h sekély a gyökere.
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #18125 üzenetére
Nekem nem gombás a 2napitól
-
Essejó
veterán
válasz
Stylewars_kp #18087 üzenetére
Azért fura ez az időjárás, egyiknap éjjel még 24⁰ van a következő éjjel meg már csak 12⁰
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #18087 üzenetére
Persze, jövő hét végére már 20+ fokot mond.
-
csƵ
addikt
válasz
Stylewars_kp #18044 üzenetére
Akkor mindenképpen felette kell lennie?
H-Zol: tied is alatta van?
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #18023 üzenetére
Gyümölcs fák között vannak de mégis az idei meleg ( napsütés ) durva volt ! Eléggé ritka is , majd tavaszra bujtatok a földbe ágakat és szépen meggyökeresedik és szép új hajtások törnek fel , így lehet szaporítani , csináltam már így , és másik évben ki lehet ásni és akár másik hejre elültetni !
-
darkrock
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #17894 üzenetére
Ez engem is érdekelne, hogy a kertet mivel lenne érdemes beültetni. A fákon kívül nincs semmi csak homok, az idén még a királydinnye se nőt.
-
Essejó
veterán
válasz
Stylewars_kp #17911 üzenetére
Pedig jó eséllyel komposztálódna. Frissen nyírt füvet rakd kupacba és jó óra múlva egy maghőmérővel mérd meg a hőmérsékletét a közepén, meg fogsz lepődni, akár 50+ fokot is mérhetsz.
Amit a nyáron nyírtunk füvet a kertben, ment a paradicsom ágyas tetejére mulcsnak. 1x sem kellett a paradicsomot gazolni.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Stylewars_kp #17888 üzenetére
[link] Mondjuk? Mikro here?
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #17874 üzenetére
Szomorúan hallom, nekünk elképesztő minőségű anyagot hoztak ki.
-
v-man
őstag
válasz
Stylewars_kp #17874 üzenetére
ÖMKI KOMPOSZT TÉRKÉP
[link] -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #17854 üzenetére
Még nem néztem, majd netről rendelek kb bárhonnan. 250nöl a föld, ennek mondjuk a harmada "füves" terület. Bazi nagy, 20 éves fenyők, ilyen-olyan gyümölcs fák, veteményes, nyilván a kecó, medence, kerti tó. Szerencsére elég árnyékos, kap minden napot, de nem egész nap kapja az ívet, így most plö tök zöld minden, de igaz az is, h kb májusban nyírtam utoljára. Lehet most hétvégén már levágom, de lehet meghagyom jövő hétre, mikor talán már látszik valami csapadék.
-
rwin5
őstag
válasz
Stylewars_kp #17833 üzenetére
meggyőztél!
-
G@ben
addikt
válasz
Stylewars_kp #17785 üzenetére
Kocsifeljáró, kb 20 m2. De köszi a tippet, kipróbáljuk! Máshol is működik, pl geotextil fölött növő gazoknál?
-
soldi3r
veterán
válasz
Stylewars_kp #17785 üzenetére
Evelo novenynel a leforrazott level semmit sem jelent. Egynyariaknal mukodhet.
-
Essejó
veterán
válasz
Stylewars_kp #17579 üzenetére
Ja, valami jó kis Üveg meggy.
-
User_2
tag
válasz
Stylewars_kp #17390 üzenetére
szuper jó , amit ír, csak kimaradt az a rész, hogy beszívódik a fába, amnnyiben a fa porózus.
ha a fa pl fenyő és alapvetően gyantás, akkor a lenolaj nem annyira tud beszívódni, mint amit az általános elmélet sejtet.
így lehet látni olyan épületfenyőből készült valamiket, amik foltosak, mintha a ledobná a lenolajat. -
soldi3r
veterán
válasz
Stylewars_kp #17209 üzenetére
Arnyekolas lassan mar mindenhez kell. Nalam sem a paprika, sem a paradicsom nem szerette az idei idojarast.
-
Rive
veterán
válasz
Stylewars_kp #17207 üzenetére
Pedig... akkor nem sz@rnak bele a macskák
-
válasz
Stylewars_kp #17194 üzenetére
Nekem a ciszterna fölött lenne. Nem tudom mennyit bír a teteje, nem akarom még téglával is terhelni.
#17186 mauimagic
Természetesen az ugyanabból a hulladék 0.05mm vastag lemezből, ugyanolyan hulladék vasalatokkal készült nyolcszögletű magaságyás mérföldekkel jobb lesz, egy tizesért pláne.
Így jó?
Értem, hogy gyenge szar anyagból van, emiatt a négyszög alaprajzzal nem is próbálkoznék. De hatszög esetén kisebb erővel nyomja a föld szét az egyes oldallapokat mint négyszög esetén, valamint a 45 cm-es magasság esetén is (a 70 centihez képest). Lehet hogy 2 évet bír egy magas négyszög, de mondjuk 5-öt az alacsony hatszög alaprajzú, ami vállalható. -
soldi3r
veterán
válasz
Stylewars_kp #17146 üzenetére
2 sor szololugast.
-
simico
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #17146 üzenetére
Én nem merek ajánlani semmit, maximum rendes kerítést betekintésgátló hálóval vagy szomszédok nélküli tanyára költözést (utóbbi egyre vonzóbb számomra...). Ami nálunk nulla gondozás mellett is jól elvan az a tiszafa, miközben minden más kipusztul vagy csak nagy erőfeszítések árán tartható életben.
Más. Ha már nemrég szó volt a kiégett fűről meg heréről. A gyerekszoba előtti pár négyzetméteres előkerti rész alatt van egy nagy szikkasztó, itt eddig minden kipusztult nyáron. Anno javasolta valaki a fehér herét. Az egész jól elvolt minimális locsolással - eddig. A három hétnyi hőség megtette hatását... 4 napig nem voltunk itthon, úgy kiszáradt és kipusztult a here is, hogy már nyomát se látni. A hátsó udvarban egy részen a fű sem bírta a locsolás ellenére, a több locsolástól csak a gaz kezdett el terjedni, a fűnek nem sokat segített. Mondjuk én korábban sem akartam angol pázsitot, pár éve már nem érdekel mi van a fűben amíg zöld és nem szúrós...
ncc1701 örülnék ha a miénk is megállt volna 2 méter magasan, vagy legalább a korábbi tulajok nem engedték volna 3 méterig nőni...
-
válasz
Stylewars_kp #17055 üzenetére
-
válasz
Stylewars_kp #17048 üzenetére
Mi akarunk beköltözni
Most lett 4évszakosítva és ezért lett napelem is hogy minimalizáljuk a költségeket.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #17043 üzenetére
Ugyanez. Párat már szedtem ki, létrával, kötéllel, segítséggel, esetleg csigával sok mindent meg lehet trükközni. Nyilván vannak meglepetések, mikor nem adja ki.
De még anyagi gonddal, vagy sérüléssel járó favágásom nem volt.
Velence környékén anno ismertem embert, aki alpin cuccokban vágott ilyen problémás fákat, az egész döbbenetesen ügyesen tudta dönteni. -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #17029 üzenetére
Ha van hely, ahová tud esni. Napelemre nem jó.
-
válasz
Stylewars_kp #17026 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged