Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #22337 üzenetére
Itt egy videó [link] , ha jó a magasság akkor látom vannak ott olyanok is amik egy kicsit oldalra mennek , azokból hagynák meg négy maximum ötöt vázágnak , a többit kivagnám , a sudárt nem kell bántani a cseresznye sudáron megy jól , és utánna jövőre vagy orsó , de inkább váz emeleteken !
-
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #22321 üzenetére
A cseresznyét elinditod , ha kell korona alakító metszés , utánna csak a befelé növő és keresztező ágakat kell kivágni ( intenzív termesztésnél metszik őket , hogy nagyobb legyen a gyümölcs és a tetejét is korlátozák , hogy el tudják érni ) !
Az idén idős 20+ éves cseresznye fámat én is vissza korlátoztam a tetejét , és ezt már megjátszottam vagy öt éve , és idáig elértem , most egy pár évig megint elfogom.erni a nagy 12 fokos letráról ! -
válasz
darkrock #20739 üzenetére
jó lenne több irányból is látni
azt feltételezem, hogy a kép bal oldalán lévő ágat akarod megtartani sudárnak, és a másik kettőből lesz vázág (illetve a linkelt módszerrel gondolom két további vázágat szeretnél növelni rajta valahol alacsonyabban).
a befelő törő vesszőket eltávolítanám, mert nincs értelmük, és a vázágakat is megvágnám legkésőbb a második elágazás csoport után, hogy ne legyen túl nagy a koronája a fának. -
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #20748 üzenetére
Nállam több fa 4 méter , meg az felett is vannak , én is sokat tanultam ( tanulok ) , öregebb faimat is hejre hoztam , például 3 éve a két ágú almafát ki igazitottam , az egyik ágát levágtam , pedig jó 25-30 centi átmérőjű volt , és most szépen kialakultak az ág emeletek és szépen terem ( nem konkurál egyik ág a másikkal ) , de 8 éves kajszin fát ami három ágú volt , vissza fűrészéltem és most gyönyörű 6 kar ágas fa lett belőle ( három évet vesztettem , ennyi volt a hátránya ) !!
Tegnap rendeltem egy kézi metsző ollót és egy karos ollót , elég drága volt ( az asszony meg is kérdezte , hogy kell ez nekünk) , kis ollóm van több is , jók is , de a harmadik , nem nagy márkás karos ollóm ment tönkre , az volt a lényeg , de ha megjönnek be mutatom őket !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #20739 üzenetére
Ez sajnos jól el van cseszve , a cseresznye sudaras fát szeret , legyen egy központi tengelye , ( ne halgas csak rám mert én is még mindég tanulom a metszést , pedig 20 éve metszek
) a két lekötözött ágat le vagnam tőből ( csak így képről nehéz be mérni a magasságát ) , hogy tovább , hogy legyen , de itt egy videó [link]
-
soldi3r
veterán
válasz
darkrock #18720 üzenetére
Igen annyiba kerul kb, szerintem erdemes. Igaz, sok osszehasonlitasi alapom nincs, ebbol a 4 felebol van itthon, nem rosszabb, mint a Lowe 12. A tartossagat viszont egyelore nem tudom megmondani, 1 szezonon vannak tul a kinaiak. Ha lenne a nagyobb meretubol, akkor olyat meg vennek.
-
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #18200 üzenetére
Nállam van az udvarban több helyen , hát hogy törpe , vagy nem azt nem tudom , mert én mióta itt lakom 20+ éve , ők már előtte itt voltak , de az idei szárazság megviselte őket is , de ahhoz képest jól bírták , locsolás nélkül ! De most , hogy le esett közel 60 liter , elkezdett minden zöldelni , és látom sok minden kezd kelni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #18080 üzenetére
Nállam is ugyanez az a helyzet , most tegnapelőtt anyi esett , hogy a fák koronája alá nem jutott belőle !
Most a hétvégére nagyon sok esőt mutat , de ahogy jönnek közelebb az előre jelzések mi itt a keleti határszélen Vasárnapig nem igen kapunk.
Tegnap vetettük a repcét , és porolt rendesen a vetőgép ! -
H-Zol
senior tag
válasz
darkrock #17920 üzenetére
Nállam tele van a kert gyümölcs fával , és még idáig soha nem nézet ki ilyen gyalázatosan , komplett száraz az egéssz kivéve a fák koronája alatt ahol intenzíven locsoltam , locsolom !
Írtam már a szomszéd nem locsolta a fákat , és egyre több fiatalabb fát látok nálla kiszáradni , főleg körték ! -
totron
addikt
válasz
darkrock #17435 üzenetére
Miért szeretnél permetezni? :/
(#17438) 4Grider, sikeresen cáfolja önmagát. #mindent_elhiszünk_bemondásra?
(#17412) Z.É.T., ha nem is mindenhol ennyire mutogatnivalóan kontrasztos az eltérés, azért nem hülyeség elhagyni a szántást. S még csak nem is fényevést vagy a nagyban fenntarthatatlan mélymulcsot ajánlanak helyette, hanem élhető tárcsázást. S mégsem szivárog a köztudatba, érdemi változás nincs. Köszi a képet.
(#17413) 6030D, kivárnám az őszi produkcióját, adj neki időt. Locsolási profilon módosíthatsz, nagyobb időközönként, de egyszerre többet. A talaj milyen?
(#17390) Stylewars_kp, köszi. Hát ez a tradicionális és kényelmesebb ezt beleképzelni - ahogy tettem én is - a mai folyamat már meg van toldva ezzel-azzal. Mint mikor a szeletelt kenyérnél gyanúsan hosszú az összetevők listája. Tervben van saját sajtolás (ami semennyiben nem életszerű).
(#17447) User_2, egészségügyi kockázat a szilikózis lenne?
(#17448) User_2, +1.
(#17449) ncc1701, meg akkusavval gyomirtani, hangyát pedig gázolajjal. Szép eleink mégszebb, fejekből kikaparhatatlan kultúrmegoldásai.
(#17422) Phülöp, ennek nagyon jó a tapintása.
-
eldoble
aktív tag
válasz
darkrock #14219 üzenetére
Nekem van pár permetezőm (2db 20l háti, kis 5l-es, 3l -k ...), pont 10l-es nem volt, vettem ezt: GARDEN 10 L , ez olyan jól, szépen szór, nagyon jó a pumpája, hogy azóta szinte csak ezt használom.
Talán már 2 éve vettem, akkor 4-5e forint körül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest