Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kalandor #17451 üzenetére
Kb 5x kérdeztem ezzel kapcsolatban a csoportban... XD Van nálam 1-2 zsák 80-as 90-es évekből származó építési perlit (P1) és azon vacillálok, hogy jobbá teszem-e a földet, ha belekeverem. Ha mérgező lenne akkor nem tenném. Konkrét választ még nem kaptam, mindenki a kerti perlittel jön, hogy az jobb. Értem én, csak azt nem tudom, hogy a meglévőt kidobjam, vagy hasznosítsam
. Valamennyit már beástam, de valaki szóljon, hogy ne folytassam, ha veszélyes.
Por ellen a legjobb a vizes perlit
.
-
User_2
tag
válasz
Kalandor #17423 üzenetére
a perlit mérete más
P1, P2, P3 keress rá google-ban
a kertészeti nagy szemű, az építőipari apró szemcsés.
az építőipari kevésbé olyan jó, mint a nagyobb szemcsés kertészeti, kevesebb vízet tud felvenni. egészségügyi kockázata is nagyobb mivel jobban porol.
a kertészeti nagyobb szemcsés nem annyira porol. -
4Grider
félisten
válasz
Kalandor #17436 üzenetére
https://geoperlit.hu/a-perlit-felhasznalasi-teruletei/
"a perlit semmilyen, az emberi egészségre és a környezetre káros anyagot nem tartalmaz, ami bármilyen formában környezetbarát alkalmazást tesz lehetővé" -
4Grider
félisten
válasz
Kalandor #17430 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy perlit és perlit között óriási különbség lenne. Inkább itt is az lehet, hogy nem mindegy, milyen célra adjuk el a terméket, mert ha az egyik célra sokkal kevesebbet vesznek/kisebb kiszerelésben, drágább lesz az adott disztribúciós csatorna.
-
ncc1701
veterán
válasz
Kalandor #17196 üzenetére
Kb első találat, amit megvennék. Amit linkeltél az egy határ szar, nettó környezetszennyezés ekkora gagyit legyártani is.
És nem csak az a szomorú, h szar. Beleteszed a melódat, betalicskázol egy köbméter földet, majd 1-2 év múlva szétborul, csinálhatod újra. Nem tudom, számodra mekkora értéket képvisel a szabad időd, de nekem az a legdrágább. -
Stylewars_kp
őstag
-
mauimagic
senior tag
-
válasz
Kalandor #17157 üzenetére
Ismerősnek tégalalp alakú, zöld van. Azt mondta szenvedés volt összerakni, és ne vegyek ilyet. Én maradék építőanyagot használnék fel (ha van). Fa vagy pala is jó, mert alapvetően természtes anyag, locsoláskor mindig kap vizet és nincs bolygatva, így az azbesztózis veszélye pont annyi vagy kevesebb, mintha egy palatetős utcán sétálnál (kb semmi).
pl: -
its_grandpa
tag
válasz
Kalandor #17157 üzenetére
Egy pár évet kibír a horganyzott acél és nem sok ~ 13-ért de nem jó a mérete.
Rajzolj a kertbe egy 130*130-as négyzetet és próbáld meg elérni a közepét .
Én inkább a 100*40-es zöldet venném bár kicsit drágább és a területe is kisebb.
( Nem, nem vennék fémet, ezért a pénzért kapok 6 szál 4m-es gyalult 10-es deszkát) -
-
-
jeriko2
tag
válasz
Kalandor #1533 üzenetére
Miért gond az, hogy a fa elrohad? természetes anyag, véded vele a környezetet. Veszel sima zsaludeszkát, lekened valami olcsó kerítés vagy vékonylazúrral, esetleg belső felére tűzőgéppel nylon fóliát tűzöl - kitart legalább 5 évig (nekem virágtartó van ilyen, bőven bírja), megvan 10000 Ft-ból, és egy fűrésszel meg kalapáccsal (valamint pár szeggel) pont akkorát csinálsz magadnak, amekkorát szeretnél. Ha mégis elkorhad, mehet a komposztba vagy tűzifának.
http://zsofa.hu/category.php?id_category=15
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged