- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
Bacusuz #18315 üzenetére
Remélem nem írok hüjeséget , de Szerintem ezek önporzok , nekem van Egres és málna is ismeretlen fajta 20+ éve itt lakom és ezek itt voltak , az egrest szaporitottam , tavasszal lehajtottam ágat, letemetem földel , meggyökeresedet és kihajtott , és így csináltam szép nagy bokrokat !!
-
válasz
Bacusuz #17860 üzenetére
Nem tudom, hogy visznek-e odáig, de én láttam a földminőséget amit hoztak egy ismerőshöz, és igen csak jó volt.
Barack-virág
Érdemes lehet megkérdezni őket. -
its_grandpa
tag
válasz
Bacusuz #17389 üzenetére
Nem bíztad a véletlenre
Szép munka !
Találtam egy műszakilag aránylag korrekt leírást , magas ágyás+drénlemez [link] , bár az egyik fotó ellentmond a leírásnak.
A betontéglát (térkő ? ) meggondolnám mert az valamennyire tartja a vizet.
Én a magasakat műanyag gyeprácsra tettem (ajándék, nem vettem) valamennyire a vakond ellen is véd(het). Itt a kép [link] -
-
eldoble
aktív tag
válasz
Bacusuz #15477 üzenetére
Pont fordítva kell, alulra kell az apró, különben kijön a gyom.
A mulcsolás rétegrendje:
- alsó réteg kb. 5-6cm vastagon 0-2cm szemcseméret (az 5-6cm vastagságból 1-2 cm talán elcsalhatsz),
- fedő réteg, csak annyi, hogy takarjon, vagy szükség szerint, ha van célzott magasság (pl. szegély perem), ez olyan legyen ami tetszik, ez már dekor, szemcseméret 2-12 cm, pl. [link] -
Bacusuz
őstag
válasz
Bacusuz #12913 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkitől, remélem még nem késő így november elején.
Van egy lombszívóm ami erősen szív de a gesztenyefa levél szára oly hosszú és erős hogy a daráló résznél folyton elakad es fúlyásra is inkább betonon jó. Kíváncsi volnék van -e olyan típus ami bevált nektek gesztenyefához.
-
válasz
Bacusuz #12913 üzenetére
Várjál, ne kapkodj, 1,5-2 hét mire bármi lesz, kell idő a magnak, hogy kapaszkodjon, víz van, hőmérséklet határeset már. Esetleg ha csillagkapával bedolgoztad picit előbbre vagy, de akkor se piszkálnám, türelem.
Nekem is van lombszívóm, amit bánok, hogy vezetékes vettem… de megunom eladom a viharba és beszerzek egy akkusat. -
-
H-Zol
senior tag
válasz
Bacusuz #9295 üzenetére
Ha nem sok van akkor vízzel tömlővel , jó erős sugárral le lehet őket mosni , de ha nagy a támadás és ellepik a gyümölcs fákat én Mospilánnal szoktam le permetezni , pár éve az Actara volt a jó , de mind lassan mindent azt is ki vonták
Nállam is elmaradt a lemosó permet, de attól levél tetű igen csak minden évben van ! -
Rive
veterán
válasz
Bacusuz #7877 üzenetére
A telelő hagymások télen mindig kikukucskálnak a földből, szimplán így működnek. Ezek a levélcsúcsok eléggé fagyállók, amíg a hagyma maga teljesen át nem fagy, addig nem kell aggódni.
Annyiban gond a kései ültetés, hogy a gyökereknek kevesebb idő lesz kifejlődni (ilyenkor már a gyökerek is fejlődnének, nem csak a hajtások).Ez így teljesen normális állapot tél közepére/végére:
-
Panthera
őstag
válasz
Bacusuz #7880 üzenetére
Milyen mélyre tetted őket? Én 8-10 centire szoktam, ott már jól bírják.
Egyébként vegyesen ültetted vagy külön helyre? Nálunk a vakond az összes tulipán hagymát elintézte régebben, megrágta őket. A jácint hagymája viszont mérgező, azt nem szereti. Ezért jó keverni.
Jácintot hajtatott már valaki? Ki szoktam ültetni őket, de most elmaradt, így megpróbálom. -
shteer
titán
válasz
Bacusuz #7791 üzenetére
Egy kérdést megér, hogy mennyibe kerülne
gyokerek.hu
-
Dorian
félisten
válasz
Bacusuz #7379 üzenetére
Nálunk túl sok nincs. Mondjuk abban az időszakban, amikor kicsik és egy helyen gyülekezik sok, folyamatosan néztem a kertet, a gyülekezőhely (legyen levél vagy éretlen termés) azonnal levágva és mosogatószeres vízbe dugva. Ha nem azonnal, egyszerre szeded le, elmenekülnek, a mosogatószeres vízben pedig nem tudnak a felszínre jönni és megfulladnak.
Ha azok mid kifejlődtek volna, rettenetes sok lenne. -
Dorian
félisten
válasz
Bacusuz #7159 üzenetére
Én pl. egy fatörzsben lévő, talajszint alatti lyukat a megtisztítása után belül bevontam fasebkezelővel, így lezártam a pórusokat, majd kiszilóztam.
Ja, és őszibaracknál most néhány helyen felhasadtak ágak és mézgásodni kezdett, de még a gyümölcsön kereszül is. Gondolom az első (és sok) termés miatt. Ezeken a helyeken megfaragtam, h egészséges részek maradjanak csak, és azt is lekentem sebkezelővel. Ezek nem mélyek, másra nem volt szükség.
-
-
föccer
nagyúr
Parkside arahoz kepest jo, de nagyon meg kell orizni a garipapirt, mert ritkan birjak odaig.
Megneztem.a telket. Van rajta takaritani valo rendesen
Eleg nagy terulet csalannal van benove. Van erre eppeszu megoldas, hogy eltunjon, lehetoleg totalis biologiai irtadon kivul? Rengeteg mogyoro bokor, fenyo es sok-sok borostyan van, azoknak nem szeretnem ha baja lenne. Annira szep, termeszetes erettsege van az egesz kertnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged