Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
eldoble #22718 üzenetére
Lefotóztam még, elküldtem a kertészetnek ahol vettem őket, pár óra múlva már válaszoltak is, hogy azért csak a közepétől lefelé és csak belül sárgul, mert túl sűrű, nem kap elég levegőmozgást meg napfényt, ráadásul hátulról takarva is vannak, a kerítéstől való táv se jó. Mikor elültettem őket úgy voltam vele, hogy majd téglalap alakúra vágom őket, de végül hagytam ahogy van így viszont túl sűrűre nőtt. A teteje azért zöld, mert szellőzik és nincs árnyékban.
Ez viszont nem ad ennyire erős sárgulást, ez mellette gombás is, heti 1x locsoljam csak a földet, egy hétre való mennyiséggel. A kutyatálból odalöttyintés nem jó, mert folyamatosan párásak a levelei miatta minden nap.
Eddig azért nem volt gond, mert ritkásabb volt és kiszellőzött.
Gombaölő permetszerrel fújjam be jó vastagon belül is aztán ismételjem meg máskor.
Ami sárga az már le fog hullani, de legalább utána szellősebb lesz.
Nekem Chorus és Thiovit van itthon gombaölőből a szőlő miatt, azzal lefújom, de azt mondja az nem biztos jó lesz, mert erre más hatóanyag kell, difenokonazol. Még régről van Topsin metilem is, de az se ilyen. -
Alusky
senior tag
válasz
eldoble #22687 üzenetére
Egy hete kezdte vagy talán kettő, sose voltak ilyenek. Kis elszáradás volt, ha a szél összeütötte az ágakat vagy valami bogár megrágta, de ilyen sose volt és mindegyiken egyszerre, egy időben.
A talajon meg a törzsön se látom, hogy olyan nagy probléma lenne. Körben a fű mindenhol zöld körülötte. -
Alusky
senior tag
válasz
eldoble #22685 üzenetére
Délelőtt lefotózom majd, mert vakuval semmi nem látszik belőle.
Az aljától a közepéig ilyenek ami két méteres magasság, felette 2-4 méter között már zöld ahogy látom.
Ezen a sárgás részen másfél méteres meg egy méteres ágai vannak.Engem aggaszt, hogy ez így a semmiből, egyszerre mindegyiken egy hét alatt előjött.
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21269 üzenetére
Egy akaraton vagyunk
, de attól még simán maradhat a jobb oldali is , csak az a csúnya beszáradás alatt le kell vágni , sebkezelni és újraindítani a fát ! Én ma azt csináltam egy 20+ éves öreg kajszi féloldalán már két éve fehérek a levelek , kicsi a gyümölcs , ami létezett mindent ráfujtam és a földbe is adtam magnézium , kén , vas , nitrogén stb de nem javult , most 100% elfagyott a virág , a levelek csak fehérek , de már egy másik oldali ágán is , úgyhogy ma a koronája 85% levágtam a maradék 15% holnap segítséggel levágom és újraindítom , ha csak nem jön össze akkor másik álja a hejét , holnap lefotozom !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21243 üzenetére
Ahogy írtad én is rá lestem még egyszer , tényleg a bal oldalt kell kivágni , meg egy raszaradt ág is van rajta , de a jobb oldalin is van egy galy amit le kell vágni , csonk is van azt is le vágni , és a két fa között biztos bevan feketedve , penészedve , ott ki kell takarítani és sebkezelni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21242 üzenetére
Ilyen [link] piros levelekre lettem figyelmes több alma fán , a körtéken meg a hangyák hordják a terveket , egy egy tetűt láttam , de ezek gyorsan felszaporodnak , Teppekit használtam mert ő kíméli a hasznos rovarokat és a méheket ( jól indul az idei tavasz , a kajszi mind lefagyott , esetleg enni maradt egy egy szem , támadnak a tervek , lehet elfagy a többi gyümölcs is , és még a repce is elkezdett virágozni , és viragzasban nagyon nem szereti a fagyot
, na de kapott ő is Bórt ) !
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21121 üzenetére
Én is csak lopom a szakmát
, és csak most tanultam , hogy a cseresznye legjobban sudáron megy ág emeletekkel vagy orsós ág rendszerrel , a múltkor posztoltam a két sudaras cseresznye fám , de itt van még egy mai kép , ő a leg világosabb a többi jóval hátrább van
elmaradt a metszés a sok eső miatt , de ha letermett akkor befogom pótolni ( egy kis igazítás lessz , a tetején a villás elágazaásokat igazítom meg és a második, bal oldali sudárt kifelé terelem !!
Na ki mit mond milyen fajta cseresznye -
válasz
eldoble #21126 üzenetére
szerintem a korábban linkelt időjárás kép alapján közel lehet a gyümölcsösünk a tiétekhez. ott nálunk is cseresznye (germersdorfi és carmen) meg meggy (érdi bőtermő) a fő irány, de van még vagy 20db barack középen a homokosabb részen
amit mondasz, az a mostanában elterjedt úgynevezett szálvesszős metszés. próbálkoztam vele, de nekem nem voltak elég erősek az egyéves vesszők, és a végén ugyanúgy 2-3 barackot neveltem rajtuk, mintha elvágtam volna 3 rügyre -
válasz
eldoble #21119 üzenetére
én még így tanultam 25 éve, hogy minden ágat elvágok legkésőbb a harmadik hármas vegyes rügynél. így is rengeteg barack marad rajta, ha minden virág megköt. ezek Suncrest-ek, a vessző teljes hosszán hoznak termőrügyeket, így egy-egy vékony ágon már 2-3 barack is azt eredményezi, hogy az ág letörik, mert nem bírja el.
a vizhajtások mennyisége tavaly a kötések alacsony számából is adódhatott, hiszen sok virág elfagyott.#21113 soldi3r gugliznom kellett egy ideig, mire megértettem, mit mondasz
de nem, ezeket a tüneteket nem tapasztalom rajta, simán csak eldobálja a barackot. a levélen semmilyen foltok nem jelennek meg (max. tafrinával találkozom) érdekes egyébként, hogy mivel a kertnek azon a részén van, ahol pázsit is van alatta, rengeteget locsolom. de lehet nem eleget, és a pázsit elvonja a vizet a nyári szárazságokban. egyelőre ezt okolom a hullásért.
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21119 üzenetére
Igen a túlmetszés generálja a rengeteg vizhajtást , de az őszibarackot túl kell metszeni másképp rengeteg gyümölcsöt kel kézzel leszedni , de viszont nem szabad minden ágát vissza vágni , sőt egyáltalán nem kell rövidíteni és akkor már nem generálja a sok vizhajtást , de itt egy pár napos kép az egy 5-6 éves őszibarack fámról
Vasárnap hózáporok , hétfő szerda -3 -1 fokokat jósolnak
, meglátom , hogy mi marad és annak arányában még fogok metszeni rolla de a váz karok végeit nem bántom és akkor nem lesz tele vizhajtással !!
Na itt látszik a sok tyukhúr de ez inkább a füves része a kertben -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21010 üzenetére
, elvan a kapa készítve , megvan kalapálva , mostmár csak az idő engedje mert lassan két hete szinte mindennap esik az eső, hol több hol kevesebb , de a víz is nagyon kell !!
Az utóbbi három hétben lassan közel 100 liter esett négyzetméterre, az már jó eső , és lassan a földeken is elkéne kezdeni a tavaszi munkálatokat , búza gyomirtás , repce növény védelem , és a kukorica vetés ideje is közeledik ! -
v-man
őstag
válasz
eldoble #20987 üzenetére
Hát igen
Ez a tyúkokat kiengedni téma (is) túl van most tolva/romantizálva a youtube kertészeknél, a tyúkok max ott nem csinálnak jelentős kárt, ahol csak koros fák és bokrok vannak, de egyébként semmilyen évelő, vagy áttelelésre vetett zöldség féle nincsen. Tavaly tesztelve lett
Gyakorlatilag mindent kikaparnak, felcsipegetnek, így a gyommagvak mellett gyönyörűen kiszedik a fokhagymát, vöröshagymát (ezeket persze nem eszik meg), az évelő virágok föld alatt lévő részeit vagy az avar kupacokat ahol a katicák is telelnének, gilisztak és egyéb rovarok után kutatva az egész komposztdombot lebontják stb.
Ilyenkor tavasszal meg végképp semmi földbe tett mag, borsó, dughagyma nincs tőlük biztonságban, amit elérnek azt teljesen szét kapja 5-6 tyúk pár óra alatt. Magaságyásba is simán felreppennek, Főleg akkor nem járható ha mélymulccsal vagy egyéb talajkímélő módszerrel próbálkozunk.
Juci néni persze nyugodtan ki engedheti őket tél végén, tavasz elején mert nála minden fel lesz rotálva indításként, majd kétnaponta ki van kapálva minden egyes fű, aztán pedig mehet a panaszkodás, hogy mekkora szárazság van, de ez a rohadt fű nő, hiába van kapálva -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #20912 üzenetére
Igen ez most végkiárúsítás ( nekem is van kettő, de másik kolléga lámpás oldalról 4 darabot vett
) , ha kettőt veszel akkor már ingyen posta van ! Ez egy két laki lámpa , közelre is megfelel , de viszont van egy jó kis hatótáv is , 3000mAh 18650-es aksi jön velle , egy nagyon jó SFt40 LED -el szerelt lámpa , részemről ajánlott ( ezt úgy mondom , hogy 40+ lámpám van
) !
-
Dorian
félisten
válasz
eldoble #19987 üzenetére
Valószínűleg ezt tapasztalom. Az előző tulaj 3 fát (2 cseresznye, 1 alma) egymástól max 3 m-re ültette el, így a középső cseresznyét mindig eléggé vissza kell vágni, mondjuk a szélsőt is, csak kevésbé. A középső fán több évben volt, h alig volt valami, mint amikor normálisan termett.
Mondjuk amennyit éréskor megeszünk annyi mindig volt, eltenni meg magozgatni meg sosem volt még időnk, így a középsőt kivágni nincs szívünk. Főleg, h a 3 fa szépen egymás után érik, így viszonylag sokáig folyamatos a cseresznye -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #19987 üzenetére
A cseresznyétől úgy olvastam , hogy nem nagyon szereti ha nagyon visszakorlátozod , ( fügét csak az ősszel ültettem , és még most tavasszal is kapok hajtásokat , azt nem ismerem
) de a többi fát nyugodtan lehet törpíteni !
Az őszibarackok nállam 1,8 - 2 méter magasak , de oldalra hagytam nekik teret ( majd ha metszek csinálok egy pár képet ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #19984 üzenetére
Nem épp így van , a gyümölcs ültetvényeken ( javarészt ) anyira engedik fel , hogy kézzel ( néhol kisebb nagyobb létráról ) le bírják szedni !
Nállam is van egy jópár gyümölcsfa ami visszavan korlátozva ( alma , őszi körte , őszibarack, naspolya ) , amit nem szedek kézzel sárgabarack , szilva , nyári körte, nyári alma , azokat engedem had menjenek felfelé!!
-
btraven
őstag
-
válasz
eldoble #19684 üzenetére
A probléma ott van, hogy amíg régi nyílászárók voltak, addig járt a levegő, ami most megszűnt. Ezért kellene szellőztetni - persze fűthet is ezerrel meg vehet párátlanítót is mindegyik helységbe.
#19686 forceberg: igen, pontosan.
#19685 ncc1701: csak 5cm a szigetelés? Efelett elsiklottam, csekélynek tűnik. -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #18867 üzenetére
Ez nagyon jó volt
, és " mauimagic " kolléga hozzászólása is
és " hiperFizikus " hozzászólásait is nagyon szeretem , feldobja egy kicsit az oldalt
, ma nem kerti vagy kisgépet , hanem traktor hengerfelyet tettem vissza és folyik alólla a víz , attól is minden bajt lehet kapni , de sebaj kezdjük elölről !!
-
hiperFizikus
senior tag
-
tepenzed
őstag
válasz
eldoble #18846 üzenetére
A control valve mellett van (első kép) közvetlen egy csap, de ha ott elzárnám, az továbbra is adna vizet a kútból.
De most még inkább elbizonytalanodtam, mert néztem egy videót és ott azt csinálják, hogy az első képen lévő főcsapot elzárja és a mögötte lévő fekete bigyó helyére egy ilyet csatlakoztat és arra köti rá a kompresszort, majd egyenként indítja a köröket: [kép] -
csƵ
addikt
válasz
eldoble #18721 üzenetére
Tényleg az lehet a baj, most már arra gyanakszom, hogy az áramlás kapcsoló alacsony nyomáson engedi el a szivattyút.
Ma reggel nem indultak a fejek csap nyitásra. Újra kellett zárni-nyitni a csepegtető csapját is. Az a gond, hogy ennek a Leonak sehol nem találom, hogy hol lehetne emelni a kezdő nyomást. Hiába írja a leírás, hogy 3 helyzetben állítható. -
csƵ
addikt
válasz
eldoble #18692 üzenetére
Azért 6 db rotator fej nem nagy kaland. A vízhozamom a négyszerese, mint amit ezek összesen igényelnek.
Tegnap délután is bekapcsoltam. Újra ment flottul minden.
Jövő héten azért elviszem a szervizbe a szivattyút, nem árt ha 3. szezon után ránéznek.
Aztán a következő lépés a lamellás szűrő kiiktatása lesz. Vagy egy kis hidrofor tartály beszerzése.
Valaki azt tanácsolta, hogy szilikon spray-vel fújjam be a fejeknek a kijövő részét, mert neki az oldotta meg ezt a hibát.Még annyi, hogy látom, hogy lehet állítani a Leo áramláskapcsolómon a kezdő nyomásállást.
1.2 bar/1.5 bar/2.2 bar
Melyiket érdemes ebben az esetben? 1.5 bar a gyári. -
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz
eldoble #18452 üzenetére
A meheszek azt allitjak, hogy 3-4km sugaru korben elintezik a dolgot a mehek. En nem foglalkoznek a porzoparral, hanem raknek egy florinat vagy bonitat. Aztan ha nagyon nincs termese, az egyik agaba oltanek egy porzopart, de ha van alma a kornyeken, akkor lehet kozte gala, jonathan, golden, idared. Az meg neked eleg.
#18454 Csabroncka Sokak által kedvelt, jól tárolható, igen lédús, savanykás, fűszeresen aromás ízű téli alma.
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #18445 üzenetére
Nekem van , egy baja van csak , nem bírja ezt a mostani napsütést , ki pirosodik fél oldala a napos oldalán , és a fa fentebbi részein szabályosan szét reped érés előtt , de ültettem az idén Golden Gibsont [link] több oldalon is úgy olvastam , hogy jobban bírja ezt a mostani időjárást , meg egy ilyen elfelejtett Magyar almát is ültettem , és nagyon szépen fejlődött !
-
-
v-man
őstag
válasz
eldoble #18323 üzenetére
Hónap elején a vásárban volt többféle szilva, és az idősebb korosztályú eladó megengedte, hogy végigkóstolgassuk, ez a Toptaste jött be legjobban frissen fogyasztva és lekvárnak is jó lett. Stanley, Haganta és még egy a Top sorozatból (annak pontos nevére nem emlékszek) voltak neki.
Augusztusban meg Bluefret vettünk, az is nagyon finom lett 2-3 nap után (bácsi javasolta hogy akkor újra kóstoljunk rá). -
User_2
tag
válasz
eldoble #18329 üzenetére
lejárt a szerkesztés:
ja a másik: a 100+ éves leírásokat a 100+ éves viszonyok szerint kell értelmezni.
azaz ha ma nem látsz az ártérben gyümölcsöst, az nem azt jelenti, hogy 100+ éve sem volt.
inkább azt, hogy az árteret ma már másképp hasznosítják, ha egyáltalán.
halványan berémlik, hogy az írás olyat is említett, hogy olyan években csónakból szedték a gyümölcsfákat, ma ez már elképzelhetetlen.de ha lesz alkalmad megnézni néhány festményt amerikai 200+ éves orchard-okról, ma már elképzelhetetlen az az almaművelés amit akkor alkalmaztak, pl 5-6 méteres lombozat 3-4 méterig felkopaszodva -> fagytűrést segíti, vagy hogy libalegelő volt alatta -> rovarlárvákat felszedték.
sokminden szembejön, néhány kép beég, másokat észre se veszek.
-
User_2
tag
válasz
eldoble #18329 üzenetére
áá, annyi mindent összeolvasok, nem tudom kezelni az ezernyi hivatkozást.
ami most fejből megy az szirmay szirmai antal szőlőművelésről szőlő könyve 1810 ből, van benne hasznos: pl konkrétabban melyik növény az amit a "sás" szóval illet?
a másik a Kecskeméti Szőlősgazda elérhető példányai 1924-36-ból.
sok politikai propaganda van benne és tájékoztatónak álcázott fizetett hirdetés, de 2 évente egy valóban érdekes írást is leközölt. -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #18240 üzenetére
Itt [link] tett fel a kolléga fotót a régi és új dugattyúrol , hát az újonnan kapott dugón el bír menni oldalra a tűgörgő , mert ugye a hajtókar belseje sima , és jobbra , balra bír mászkálni a tűgörgő ( szerintem baja nem lessz ) , régi dugón is van egy kis hézag , de az pont anyi amennyi szükséges !!
-
modflow
veterán
válasz
eldoble #18232 üzenetére
De figyeljetek már. Valamit rosszul írtam és félre értettetek?
Az oké, hogy beáll a dugattyú, hajtókar középre, ahogy a henger "adja". Ez okés.
Mondom nincs nálam, nem tudok fotózni.
De képzeljétek el, hogy egy vízszintes vonal a hajtókar, dugattyú, henger.
Majd ebből a vonalból a tűgörgő lecsúszik 2-3 mm-t lefelé. Erről beszélek.
Rosszul fogalmaztam eddig? -
Essejó
veterán
válasz
eldoble #18226 üzenetére
Azért érdekes lenne, ha összerakott állapotban a hajtókarnak lenne tengely irányú mozgása működés közben. Vajon hány perc fordulaton működés után könyökölne ki a törött hajtókar a henger oldalán, ha mozoghatna oldalirányba is.
Az a gépzsír odakenés is értelmetlen dolog volt, motorolajjal szokás kenni össze szerelés közben. Ha a motor össze van rakva, akkor a dugattyú beáll egy adott pontra a csapszegen, és onnantól nincs a csapszegen tengely irányú mozgása. -
modflow
veterán
válasz
eldoble #18207 üzenetére
Igen, ezt értem, de hajtókar az erőt a tűgörgőn átviszi, de a tűgörgő csak 3/4-ig lesz benne a hajtókarban, azaz furán fog kopni a tűgörgő, jó esetben nem törik el.
Én emiatt aggódok.
De ha azt mondjátok, nem gáz, akkor remélem úgy van.Viszont ezt találtam:
Ott figyel egy 4-es homokgyűrű.
Ez meg mi ez?
Nem volt benne ilyen!
Nem pont emiatt, amitől tartok is, hogy 1/4-ben kilóg a tűgörgő kopott el a henger és kellett fúratni?
Már csak azt nem tudom, hol lehet ilyen homokgyűrűre szert tenni... -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #18199 üzenetére
Én értem , sőt a régi időkben sok kétütemű motort szereltem ( motorbicikli , láncfűrész, csónak motor stb ) , de ahogy "modflow" kolléga tet fel az eredetitől képet ott megvolt az a minimum ami kell , de az utángyártottnáll 5-6 mm egy oldalra , úgyhogy a tűgörgős csapágy össze vissza tud benne vándorolni !!
-
totron
addikt
válasz
eldoble #17514 üzenetére
Nem hoztam összefüggésbe öntözéssel, a mi üres parcelláinkon a zöld túlnyomó részét muhar teszi ki minden évben, természetes esőzésen kívül pedig nem kapnak azok a talajok semmi folyadékot. Kamillamező-fázis is van. Aztán persze betárcsázódnak ezek.
Ha bárhova - bármilyen, számunkra idegen vidékre elmész - a mennyiségi növényzet sehol nem mesterségesen életben tartott, mi se akarjunk ilyesmit. Az élelmiszer-termesztés nyilván más tészta. Azt hiszem kiegyezhetünk abban, hogy a gyep nem oda tartozik. A funkcióját betölti muharral is.
-
totron
addikt
válasz
eldoble #17507 üzenetére
Nem hiszek a tekintélyelvűségben, nagyon nem (aminek látni akarod talán az ilyen felhorkanásokat). Ennek ellenére ez itt nem véleményes téma, van, hogy nincs felmentő körülmény. Emberek, nézzünk már körül! Hány helyen van komoly vízkorlátozás? Mi itt, magyar honban egy csudás kis buborékban élünk (még). Nem saját ügy egyetlenegy ilyen elképzelés sem, ellenkezőleg: közös problémává lesz. Hányszoros vizet is kíván a vágyott fű egy muharhoz képest? És igen, itt, ezen a ponton egy gyomnövényt propagálok. Mekkora is a talajterhelése az alkalmazni kívánt/ajánlott vegyszereknek? Adjuk már össze, hogy ha mindenki sajátjának érzi az igényét, nem törődve a kimenetekkel, akkor milyen hamar jön el a szar és milyen mértékben jön el és akkor mi alakul, ha túllátunk a káros konvenciókon. Mi módon, mekkora időtávon, mekkora svunggal is hat mindez vissza ránk? Eddig ugye "mindegy" volt, mert az erőforrások eltakarták az ostoba célokat (ne sértődjön meg senki). Most, hogy egyre inkább szorul a hurok, felszínre kerül ez is. Ne húzzunk 21-re lapot. Edukálni kell, de az meg nem egyenlő a buksisimivel.
Jó a saját példád, de nem értem hogy párhuzam ez most, te gondozással veselkedtél neki, nem szerekkel. Béke van, meg minden, de gondolkodjunk már el, az ideje éppenhogy itt van.
-
totron
addikt
válasz
eldoble #17503 üzenetére
Adja alá a lovat. Sokan addig mennek amíg az eredeti, téves elképzelésüket alátámasztva nem látják. Ettől még az az elképzelés nem lesz jó. Van, hogy a szemléletváltás súrlódással jár. Nem cél, hogy rossz embernek érezze magát, de meg kell érteni amit meg kell érteni.
-
totron
addikt
válasz
eldoble #17496 üzenetére
Egyrészt Doriannak igaza van, másrészt pont emiatt a hozzáállás miatt döglünk meg mind szépen lassan, mint amit jilian is képvisel és egyébként alapértelmezetten a legtöbben. Lássunk túl a kerítésen. Nem büntetlen ez, a rákos megbetegedések statisztikájáig éppen elég elmenni ehhez. Akinek ez üres károgásként hat az nem érti, még mindig nem.
-
Rive
veterán
válasz
eldoble #17011 üzenetére
Ha hagyod, akkor az 'alkalmasabb' fajták szépen belakják a gyepet. A 'hivatalos' keverékekben is így alakul ki a végleges állapot, a kiindulási arány csak afféle iránymutató...
A vad csenkeszek amúgy jellemzően jó szárazság- és mindentűrők, csak lassabban nőnek és ha jók a körülmények, akkor a többi elnyomja őket.
-
4Grider
félisten
válasz
eldoble #16963 üzenetére
Egy ilyen képről elég nehéz megállapítani, így tippre lehet csenkesz faj, de bármelyik másik vékonyabb levelű perjefaj is. Környezetgazdászként meg azt mondom, hogy egyáltalán nem baj több szempontból sem, ha egy fűtársulás kicsit diverzebb, azaz nem csak 1-2 fajból áll.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
eldoble #16631 üzenetére
Én arra tippelek, hogy felkapott egy követ és az beakadt a fülbe. A kés alján nem látszik friss súrlódás nyom, inkább a közepe felé. Vagy a kiegyensúlyozás miatti rezgés is okozhat ilyet
Fecogame
Tessék minden fűnyírás után eltakarítaniés akkor hamarabb észreveszed az ilyet.
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #16211 üzenetére
" egyáltalán létezik olyan disznó ami csak permetezetlen a civilizációtól 100km-re termelt/termett kaját eszik . "
Az csak a mesében létezik, már a növények , amit termelünk azok sem a régiek , tény és való , hogy a 90-es évekhez képest szinte a dupláját adják , de viszont minden nyavaja eléri őket , a buzák 3-4 növényvédő ( gombaölőt ) tartalmaznak , a kukorica az nem az egy jól irányzott gyomirtóval megvan !!
Felénk tegnapelőtt volt jég , két tábla búzánkat elkapott , olyan 10-15 % ki van verve , de fél kalászokat is leütött , két tábla kukoricánk is bele esett , azzal nincs olyan nagy baj , összeszagatta a leveleit , de jönnek majd az új levelek és ha nem lesz több jég , nem lessz gond vele !
-
ncc1701
veterán
válasz
eldoble #16201 üzenetére
Húst hentestől, amit lehet piacon, ismerős termelőtől, nyilván lidl is van sajna. De mi spec esetek vagyunk, üdtő nulla, feldolgozott kaja kb nulla, csokika-sütike kb nulla, nem dohányzunk, iszunk... ZÖldség-eper, ilyenek, ami itthon megterem a házi komposztban, permetezés kb nulla...
Oliva olajat szlovéniából hozzuk, amikor ott vagyunk, olaszoknál bevásárlunk (ott árulják a legjobb minőségű kajákat az eu-ban), kávé dettó. Eddig idáig jutottunk.Tisztában vagyok azzal, h nem tudok minden károsat kizárni. De megpróbálni azért érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged