- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szilágyi84
senior tag
Oké, azt hittem csak elírás..
Akkor a róka nem válógatós ezek szerint nem annyira ravasz okos mégse vagy csak iszonyat éhes vokt téli időszakban amikor nehezen talál kint élelmet.
A nyest nagyon óvatos és elvileg csak élő pl kicsi pár napos csibére vagy galambra megy rá be a csapdába, simán akármilyen nyers húsra nem állítólag. -
simico
aktív tag
Nálunk a mókusok (eddig hármat láttam egyszerre) a szomszédból ugranak át a háztetőnkre és randalíroznak az ereszcsatornán. Ha kimegyek a zajra, akkor látom őket visszaugrálni a szomszédba. El nem tudom képzelni, hogy miért ugrálnak át a tetőnkre, a szomszéd hatalmas hársfája van a legközelebb, de az is két méterre a háztól, semmi sem potyog át hozzánk amiért érdemes lenni átjönniük.
-
-
H-Zol
senior tag
Nem tudom nem-e ez az ami valami madzagot tekerget fel , itt fórumon valakinek volt vele baja , a szakszerviz sem segített és akármit tett bele nem tartott !!
Nekem egy két aksis kínai is van de ezt a két élűt használom előszeretettel
nagyon kényelmes , mindenhová odafér és könnyedén vág a két vékony penge miatt !
-
soldi3r
veterán
Arra boven eleg egy Parkside, nekem is olyan van. Rakivantam a boltban a Bluebirdre, de en ezt is csak a karos ollo helyett hasznalom. A pinceszomszednak egy hatizsakos Felcoja van, az mar nem jatek.
Ma belefutottam az akkus permetezojukbe is, egesz vallalhato. Kicsit elszomorit az IPX1 felirat rajta es szerintem nem tudja a rairt 6 bart sem, de ennyiert ez sem rossz.
-
San398
őstag
Ha kis súlyú metszőolló kellene akkor én ezt venném 490g [link]
Ha esetleg nagyobb súlyt is tudsz fogni akkor ezt ajánlom ilyenem van [link] Két akku van hozzá és hosszú az üzemidő, a 2-3cm ágakat is viszi. Ennél ha elengeded a nyomógombot akkor nem zár össze hanem vissza kinyílik. Most megmértem, ennek a súly akkuval együtt 956g
Jobbulást a kezednek. -
Hujjuj, mi hamarabbi jobbulást. Ez esetben mindenképpen ajánlanám. Olyan kéne szerintem, aminek kicsi az akksija, és nem nehéz. Pl amit soldi3r ajánlott. Nekem Kimiyo-m van. Ennek nagyobb az akksija, de nap végére kevésbé fárad el a kezem még úgy is hogy nagyobb a tömege a manuálisénál
.
Csak az ujjadra figyelj!
-
Szerintem van. Kaptam egyet (valami kínai Hiks vagy Hikors de megnézem majd ha oda jutok leírom). Egész nap tudtam használni. Nem merült le. 2 akksija van, cserélhető.
Egy dologra kell odafigyelni! Ha elkezdi a vágást, be is fejezi. Le tudsz vele vágni 2-3 cm átmérőjű ágat és az ujjadat is. -
Rive
veterán
...az egyutteles iratlan szabalyai...
Itt pl. az van, hogy a faluból aki dolgozik, az jellemzően Pesten. Azaz hétköznap ~ reggeltől estig, 10-13 órát elvan otthonról. Lényegében az összes (!) kerti munka hétvégére marad.
Folyamatos a konfliktus azokkal, akik a falut kiköltözés előtt afféle üdülőövezetként képzelték el.
Úgy nagyjából a vasárnap délután van megtartva.
Nagyjából. -
Dorian
félisten
Nem biztos, ha szomszedod is úgy gondolkodik ahogy te. Ha zsidó akkor szombaton esik neki rosszul, ha muszlim akkor ramadankor, ha ejszakás akkor nappal... Ezert vannak mindenkire ervenyes szabályok, azt kell betartani.
A problémas szomszéd azóta szerencsére szivrohamban meghalt, a többivel semi gond. -
ncc1701
veterán
Nálunk már 9 fok volt reggel. Ma még észak keletre mondtak havat is, de ahogy nézem, kb ennyi volt a tél.
Jövő hét végén nyitok kerti csapot asszem. Frankó 4 napos hétvége lesz, a kerti csapot le kell cserélnem, de az úgy össze van rohadva, h le kell flexelnem a függőleges vas csövet. Azaz meg kell keresnem a colos menetvágómat is. Az biztos, h valami réz golyós csapot fog kapni, de még azon is filózom, h a felszerelt idomok is rézből kellene legyenek. -
Nem szoktam használni fűgyűjtőt, ott bomlik le, ahová kiköpi. A régi az csak 1000W-os volt. Kiolvadt a tartóból, mert elég nedves volt a fű, pedig déliután ötkor vágtam. Nem is gondoltam.
Egy időben összegyűjtottem a nyesedéket, aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges, úgy is pár hét alatt eltűnik. Már csak annyit szedek össze, amennyi a paradicsom, szőlő, málna alá jó mulcsnak. -
-
H-Zol
senior tag
Nállatok van hó
( itt már csak hírből ismerjük, az idén semmi nem volt ) , és csapadék rendesen , én két éve rendszeresen locsolom tömlővel a komposztot
!
Tavaly egy átlagos év csapadéknak a fele sem esett le itt nállunk , az idén szinte semmi nem esett , és közeleg a tavasz , ha rövidesen nem esik jelentősebb eső és ránk tör a nyár tavasz nélkül ( mint az utóbbi pár évben ) akkor kezdhetünk is locsolni , és a nagy kultúrákkal is komoly bajok lesznek !! -
Bondix
aktív tag
No én ezen nem is gondolkoztam este, hogy nálam is a magas különbség is játszik a beton járda és a földes fűves részen.
Nem olyan egyszerű ez, mire összeteszem a matekot plusz munka vele lehet jobban jövök ki és olcsóbban egyszerűbben ha veszek egy kennelt neki és ha úgy van oda megy be amugy meg mint lesz azsimico Nem egy ásós fajta szerencsére és jól alkalmazkodik.
hiperFizikus Ezen is gondolkodtunk mert akkor elég nagy szabadsága van az udvarba és még se érzi a bezartsagot
Végülis a oka hogy van kisgyerek a családba és ha ő rá ugrik játékból még kicsi és megilyed másik h felőki. Meg így nem tud kint játszani az udvaron a kisgyerek.
Plusz ha jönnek látogatók azokra is ugrál játékból de nem mindenki szereti ezt ugye. -
Rive
veterán
Rendesen tervezett korszerű házaknál azért van választási lehetőség.
Van erre valami szabvány-sznob műszó... valami 'belső légelvonású fűtőtest' vagy efféle értelmetlenség... A lényeg annyi, hogy a szoba levegőjét használja az égéshez, és ez aztán persze kimegy a kéményen. És jön helyette hideg, alacsony páratartalmú => száraz levegő.
Ez egyrészt jó, mert száraz, friss a levegő, penészmentes a lakás.
Másrészt meg az összes energetikus és szabálymajom agyára megy, mert így persze TILOS légzáróra csinálni a lakást, szóval nem lehet előírni, eladni a hővisszanyerős központi szellőzést, párátlanítót, csodakütyüt. -
H-Zol
senior tag
-
ncc1701
veterán
Itthon nagyon jó dolgunk van, baromi olcsó a rezsi. Csak előre látom, h ez el fog egyszercsak múlni, akkor hirtelen lesz nagy sírás, szóval most kell kihasználni, h a megspórolt pénzen szigetelni, meg energetikát felújítani, de félek, h ezt csak kevesen látják át.
Nem néztem még utána, h itthon mennyiért raknak kályhát, gondolom horror. Betippelem, h ezt is magamnak kell majd csinálnom, már néztem egy rakat videót a témában. Vannak tervrajzok is, készen, h melyik tégla-hová. -
totron
addikt
Örülök, ha tudtam újat mutatni. Itt 15 literes van. Ha már nekifog az ember... Ha meg jó lesz - és miért ne lenne jó - akkor úgy is elfogy a több is. Olyan ez, mint az akvárium, nagyban - de legalábbis nem kicsiben - jobban együttmozog a történet a baktériumok szintjén, nagyobb a szinergia, biztosabb a jó végeredmény. Egyben rizikósabb is, mert ha menet közben megszűnik a leszorításnak akár csak egy része is (minden adalék nélküli fermentálás), illetve ilyen szempontból rossz a helyiség levegője és azzal megkínálódik, akkor több is megy tönkre. Ettől függetlenül a nagyobbra neveznék be, a rutin/eltelt idő úgy is a barátod, ráadásul nem is a nulláról indulsz. Igen, kicsiben príma megoldás ez a mázas, jól is mutat.
-
Csabroncka
addikt
2 megjegyzés ehhez.. sokan élnek (nem rád vonatkozik) sötétzöld gondolatokkal és hüledeznek amikor egy elhagyatott telek kipucolásra kerül.
Én is kivágom/tam a fák felét a telekről, mert egy részük elszáradt, kiöregedett, vagy eleve olyan mindenféle józan ész gondolatával küszködött, aki elültette arra a helyre...
Ezt is lehetett volna normálisan csinálni, nekem is van a szomszédban (elhagyatott) öreg sárgabarack átlógó elszáradt ágát le fogom vágni, de azért mert ha ráesik a kerítésre, annak off.
A maradék fák zömét megújítom, meg tessék ültetni, ültetni... A sebek kezeléséről, meg a normális "fazonra" igazításról ne beszéljünk, amikor barbár módon levágnak egy ágat... -
ncc1701
veterán
Meg nem mindennek kell akksisnak lennie.
Nálam az akkus/benzines, amivel plö létrára mászok, és beleakadhat mindenbe. A 110mm-es kézi gyalut, amit most vettem, az drótos plö. Fúrókalapácsom elkezdett vacakolni, na ott már megfontolandó, h akkus legyen, de nem vagyok 100% biztos a szükségességében. De elöbb úgyis megpróbálom javítani, az 20 éve volt 100eFt, jó darab, negyedik ingatlant csinálja velem.
-
4Grider
félisten
Szomszédomban lakik egy borász, aki Finnországból költözött haza. Egy rakat mindenféle erdei gyümölcsből tolták a borokat és egyéb alkoholos italokat, egyik furcsább ízű volt mint a másik. De mivel ott össznépi hagyomány az erdei bogyók gyűjtögetése (meg a piálás is), volt bőven munkája...
-
Brandynew
őstag
Tavasszal nem jó füvesíteni. Tankönyvileg a tavaszi füvesítés jobb, mint az őszi, de ez ma már nem így van, legalábbis Magyarország nagy részén. Ma már túl szárazak és melegek a tavaszok, nincs meg az a hosszú átmenet tél és nyár között, ami a füvesítésnek kedvez. Most már az őszi füvesítés a hatékonyabb, az október elején elvetett fű még decemberben is gyökerezik.
-
H-Zol
senior tag
Az almás pite az jó
, nekem van kettő
Golden és kettő Sztároking alma amik úgymond szép nagyok ( ezek téli almák ) , de van egy öreg Golden , alig hagytam rajta ágat mert mindég tulkötődik , és így is anyi rajta az alma , hogy több nem férne már rá!
A jövő héten szabadság lessz , kerti munkák , na majd lefotozom , ritkítást előtt és után is . -
ncc1701
veterán
Szeretnék otthon ribizlit, majd meglátjuk, apránként kimegy a régi cseresznyefa, lesz vagy 50-70nm helyünk. Bogyós gyümölcsök az irány, málna, eper, áfonya. Kéne még egres is. Anya nem volt oda a ribizli ötletért, szerinte túl macerás. Illetve én szeretnék még vagy 2 ágyást a zöldségeknek is.
-
H-Zol
senior tag
Arra irígykedhetsz
, de erre a kibírhatatlan melegre ne irigykedj , mint ami itt van , kibírhatatlan ( lassan mindegy mijen kukorica , mikor volt vetve , mind kiszárad
)
Az előbb hallottam , hogy egy önkormányzati kaszás ma délután két órakor , kaszálás közben rosszul lett , és mire kiértek a mentővel meg is halt , fiatal középkorú férfi !
( Ilyen időben azok nyakába akasztanám a kaszát , aki ki küldte őket ) !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged